Αλέξανδρος Αλεξίου

Αλέξανδρος Αλεξίου

Τhe Trainer

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Αλεξίου και γεννήθηκα στην Αθήνα στις 23/07/1966.
Από το 1980 ασχολήθηκα με τον κλασσικό αθλητισμό σαν αθλητής των 100 μέτρων με αρκετές συμμετοχές σε διασυλλογικούς αγώνες.
Από το 1986 και μετά συμμετείχα σε 23 διοργανώσεις σωματικής διάπλασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό με καλύτερη θέση, την 3η θέση στους Μεσογειακούς αγώνες στην Καζαμπλάνκα στις 25 Μαΐου 1991.
Το 1995 έγινα πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής από την B.S.A Germany παίρνοντας την πιστοποίηση εξάσκησης του επαγγέλματος του προπονητή, καθώς και την άδεια διεύθυνσης κέντρων υγείας.
Το 2007 έλαβα πιστοποίηση από I.A.F.A. για την προπόνηση βιομηχανικής διέγερσης και το 2013 πιστοποίηση από το BIOFIT ACADEMY σαν Personal Trainer.
Ακολούθησαν και άλλες συμπληρωματικές σπουδές και το 2014 απέκτησα το πτυχίο του πιστοποιημένου διεθνώς personal trainer από τη N.A.S.M. ( National Academy of Sports Medicine ), Εθνική Αθλητιατρική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το 2016 πιστοποιήθηκα ως προπονητής μεγιστοποίησης αθλητικών επιδόσεων P.E.S. (Performance Enhancement Specialist ) από τη N.A.S.M.
Το 2018 πιστοποιήθηκα ως προπονητής εφαρμογής μεθόδου διορθωτικής άσκησης (Corrective Exercise Specialist ).
Το 2019 έλαβα μέρος στον κύκλο εκπαίδευσης της EXOS για Speed Performance καθώς και για Strength and Power Performance με πιστοποίηση της EXOS και εισήγηση του κου Russell Orr αντιπροέδρου των EXOS STUDIOS.
Το 2020 πρόσθεσα άλλο ένα πτυχίο της N.A.S.M. ως Fittness Nutrition Specialist πάνω στις διατροφικές ανάγκες των αθλητών.
Εργάζομαι ως προπονητής σε διάφορους αθλητικούς συλλόγους και έχω διατελέσει πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του οργανισμού WABBA WORLD HELLAS.
Θέλω να ευχαριστήσω το Βοdybuilding.gr για την τιμή που μου κάνει να αρθρογραφώ στην σελίδα σας. Θα τα λέμε συχνά!