PDA

Επιστροφή στο Forum : Γιατι οι γιατροι ειναι κατα των συμπληρωματων διατροφης?Τ.Ε.Φ.Α.Α
24-08-10, 17:18
δημοσιευση ενος φιλου σε αναλογο σιτε γνωστου αθλητριατου!

θα ήθελα να σας εκθέσω τα ερωτήματά μου σχετικά με την κρεατίνη και τις παρενέργειές της με αφορμή ένα περιστατικό που μου συνέβη πριν από καιρό. Καταρχήν είμαι 27 ετών με ύψος 1,70 και 65 κιλά. Ασχολούμαι με το bodybuilding σε αρασιτεχνικό επίπεδο από την ηλικία των 18-19 ετών και είμαι απόλυτα υγιής. Το πρόβλημά μου παρουσιάστηκε από τη λήψη κρεατίνης της εταιρείας MUSCLE TECH. Ενώ έκανα χρήση της και μάλιστα σε πολύ λιγότερες δόσεις από τις προτεινόμενες (ανάλογα με το βάρος μου) απ'οτι έγραφε στην συσκευασία, κάποιο πρωινό σηκώθηκα ξαφνικά με εμετούς.Υπόψιν, δεν είχα φάει κάποιο χαλασμένο φαγητό την προηγούμενη μέρα. Για προληπτικούς λόγους πήγα στο νοσοκομείο για μια εξέταση αίματος.Οι γιατροί μόλις πήραν τις εξετάσεις έδειχναν αναστατωμένοι.Όταν ρώτησα τι συμβαίνει μου είπαν ότι βρέθηκε στο αίμα μου υψηλή τιμή του ενζύμου CPK. Επειδή το μηχάνημα στο νοσοκομείο δεν έδειχνε πάνω από κάποια τιμή μέγιστη, με στείλανε σε νοσοκομείο της Αθήνας για περαιτέρω εξετάσεις όπου οι αντιδράσεις ήταν ίδιες. Η διευθύντρια του νοσοκομείου ήρθε αυτοπροσώπως να δει ποιό άτομο είχε αυτές τις εξετάσεις. Για να μη μακρυγορώ, σας αναφέρω πως βρέθηκε CPK στο αίμα μου 8-10 φορές πάνω από το φυσιολογικό. Μου έκαναν επίσης και ηλεκτρομυογράφημα μήπως και έπαθαν σοβαρή ζημιά οι μυς μου, ευτυχώς όμως δεν είχε γίνει κάτι μη αναστρέψιμο.Οι γιατροί με ρώτησαν αν γυμνάζομαι και αν παίρνω συμπληρώματα διατροφής.Μόλις τους ανέφερα πως παίρνω κρεατίνη με τρομοκρατήσαν λέγοντάς μου να την σταματήσω αμέσως.Χαρακτηριστικά ο γιατρός μου είπε πως αν συνέχιζα θα πάθαινα σοβαρή ζημιά στα νεφρά, στο συκώτι και την καρδιά.Η ερώτησή μου είναι γιατί συνέβη αυτό το περιστατικό και αν οφείλεται στο συγκεκριμένο σκεύασμα. Σας επισημαίνω πάλι ότι έπαιρνα λιγότερη από τη συνιστώμενη δόση. Αν έπαιρνα τη συνιστώμενη μάλλον θα είχαμε πιο δυσάρεστα αποτελέσματα και δεν θέλω να το σκέφτομαι καθόλου.Δικαιολογείτε να βρεθεί στο αίμα μου τόσο υψηλή ποσότητα κρεατίνης; Συνολικά η λήψη ήταν για 4-5 ημέρες και ευτυχώς που συνέβει αυτό το ατυχές συμβάν ώστε να κάνω εξετάσεις και να ανκαλύψω τι φταίει και να σταματήσω έγκαιρα πριν πάθω οποιαδήποτε ζημιά.
Σας παρακαλώ επαιδή είναι κρίσιμα τα ερωτήματά μου και πιθανώς να ενδιαφέρουν και άλλους αναγνώστες του site σας, θα περιμένω οπωσδήποτε μια διαφωτιστική απάντηση.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Τα στοιχεία μου θα είναι στη διάθεσή σας εφόσον μου τα ζητήσετε

Α: Έχω βαρεθεί να απαντάω σε παρόμοια ερωτήματα και να "υπερασπίζομαι" την κρεατίνη. Τα ερωτήματά σου δεν θα αναδημοσιευτούν στο Αγγλικό site μην τυχόν και διαβάσει την περιπέτειά σου κανένας Αμερικάνος και γελάει με τα χάλια μας.
Κατ' αρχήν οι έμετοι μπορεί να έχουν και μπορεί να μην έχουν σχέση με την κρεατίνη. Σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να πέσει βαριά στο στομάχι (ειδικώς το Cell Tech που περιέχει επιπλέον λιποϊκό οξύ και μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων), πράγμα που δεν σημαίνει τίποτα. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι αιτία δεν ήταν η κρεατίνη διότι την έπαιρνες μήνες πρωτού σου συμβεί αυτό το επεισόδιο.
Τους γιατρούς (ανεξαρτήτως "βαθμού" στο ΕΣΥ - στο οποίο οι προσλήψεις δεν γίνονται με εξετάσεις, αντιθέτως με τις περισσότερες θέσεις στο δημόσιο τομέα, αλλά με τους γνωστούς νεοελληνικούς τρόπους) δεν θέλω να τους χαρακτηρίσω διότι υπάρχουν νόμοι που τους προστατεύουν, δεν υπάρχουν όμως νόμοι που να προστατεύουν εσένα ή και εμένα αν θες, από την άγνοια και την ανευθυνότητα.
Το ένζυμο CPK (κρεατινική φωσφοκινάση) δεν είναι κρεατίνη αλλά ένας δείκτης της μυικής επιβάρυνσης. Απελευθερώνεται στο αίμα όταν με τον ένα η με τον άλλο τρόπο, τα μυικά κύτταρα (μέσα στα οποία βρίσκεται) καταστρέφονται. Είναι εξαιρετικώς συχνή η ανοδός του στους αθλητές, ιδιαιτέρως σε περιόδους βαριάς προπόνησης. Αυτό βεβαίως δεν είναι καλό, σημαίνει ότι ο αθλητής υπερπροπονείται. Δεν έχει καμμία σχέση η άνοδός του με τη λήψη κρεατίνης. Δεν αναφέρεις πουθενά συγκεκριμένες τιμές. Οι φυσιολογικές τιμές είναι μέχρι 190 U/L. Για να θεωρηθεί ότι ένας αθλητής δεν έχει κανένα κίνδυνο υπερπροπόνησης πρέπει οι τιμές να πέσουν στο φυσιολογικό σε αιμοληψία που έχει γίνει δύο μέρες ΜΕΤΑ από την τελευταία προπόνησή του. Τώρα αν σου είπαν ότι οι τιμές σου ήταν 8-10 φορές πάνω από το φυσιολογικό αυτό σημαίνει ότι θα ήταν 1500-2000 U/L. Είσαι σίγουρα υπερπροπονημένος αλλά αξιολογήσιμες είναι οι τιμές μετά από δύο μέρες πλήρους αποχής από κάθε είδους προπόνηση και χωρίς να έχεις φάει κρέας το προηγούμενο βράδι (το κρέας είναι μύς και σαν τέτοιο περιέχει CPK).
Οι δικές μου τιμές είναι μονίμως (τα τελευταία χρόνια) 400 - 500 U/L (προσφάτως κατετάγην 5ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τζούντο στην Ανοιχτή κατηγορία, σε ηλικία 35 χρονών, την στιγμή που όλοι οι αντιπαλοί μου ήταν 20 - 30). Αυτές οι τιμές δεν αλλάζουν είτε παίρνω κρεατίνη είτε όχι. Έχω δει τιμές 1500 και άλλες φορές, ενώ μία φορά έχω δει και 3000. Συνεργάτης μου προπονητής έχει δει 15000 σε φαινομενικώς υγιή επαγγελματία μπασκετμπoλίστα. Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει σχέση με τη λήψη κρεατίνης. Κάνε ένα απλό τεστ : κάνε μία μέτρηση τώρα που δεν παίρνεις κρεατίνη (η CPK θα είναι αυξημένη - πόσο δεν ξέρω). Στη συνέχεια μην κάνεις καμμία προπόνηση για μία εβδομάδα και γενικώς προσπάθησε να ξεκουραστείς αλλά ΠΑΡΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 10 gr ΚΡΕATIΝΗΣ (όσα περιέχονται σε μια δόση Cell Tech). Στο τέλος της εβδομάδος μην φας κρέας το βράδυ και το πρωί κάνε πάλι μία μέτρηση. Δεν ξέρω αν θα έχει πέσει στα "φυσιολογικά" αλλά σίγουρα θα είναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ, παρόλη τη λήψη κρεατίνης. Μετά πάρε τις μετρήσεις και πηγαινέ τες στους γιατρούς που σε αναστάτωσαν (το αν θα τους πεις τι να τις κάνουνε είναι δικό σου θέμα). Ειδικώς αυτό που σου είπαν για βλάβη στην καρδιά και στο συκώτι θα μπορούσε να γίνει και ανέκδοτο ανάμεσα στους αθλητιάτρους (αν υπήρχαν αρκετοί σοβαροί αθλητίατροι στην Ελλάδα).

Polyneikos
24-08-10, 23:19
ο αθλητιατρος ειναι ο Χρηστος Τσατσαρωνης που συνεργαζεται με το Musclemag και το bodybuildingclub,αν δεν κανω λαθος;:green:

mg_24
24-08-10, 23:36
ΚΑΤΑ 99% ΝΑΙ...νομιζω οτι εχω διαβασει το παραπανω σχολιο του,σε μια στηλη του διατηρει στο **********

*** Δεν επιτρεπονται λινκς πλήν των χορηγων.Mods Team ***

pikos
26-08-10, 01:21
Άχρηστοι γιατροί υπάρχουν πολλοί δυστυχώς. Έγω όταν είχα καεί απο απότομη έντονη γυμναστική και είχα πάει τυχαία για μια εξέταση μου βρήκαν το CPK πάνω κάτι παραπάνω απο 500%. Πρώτη ερώτηση το γιατρού, μήπως γυμνάστηκες υπερβολικά τελευταία; Αυτός ήξερε, άλλος άσχετος γιατρός θα έλεγε την βλακεία του.

TEFAAtzis
26-08-10, 01:29
το χω διαβασει και γω το αρθρο παλαιοτερο.Νταξει ο ανθρωπος καλα τα λεει νομιζω αλλα κανει και λιγο διαφιμιση στην εταιρεια της κρεατινης γιατι οπως φαινεται κατι θα παιρνει και αυτος απο την αλυσιδα που την πουλαει;)

Devil Randime
26-08-10, 01:36
το χω διαβασει και γω το αρθρο παλαιοτερο.Νταξει ο ανθρωπος καλα τα λεει νομιζω αλλα κανει και λιγο διαφιμιση στην εταιρεια της κρεατινης γιατι οπως φαινεται κατι θα παιρνει και αυτος απο την αλυσιδα που την πουλαει;)

Στανταρ. Αλλωστε απανταει και σε ερωτηματα που θετονται σε site γνωστης αλυσιδας συμπληρωματων και ειδη γυμναστικης και προτεινει και τα αναλογα συμπληρώματα...

marvin
01-11-10, 08:00
Περισυ τετοιο καιρο ειχα τον γιο μου τον μικρο στο νοσοκομειο.Ειναι και αυτος αθλητης(στιβου).Απο ιωση επαθε μια παρενεργεια και η CPK ειχε φτασει στα 1800.Επαθε την λεγομενη μυοσιτιδα.Βλεποντας το ο εφημερευον γιατρος μας εκανε να περασουμε εγκεφαλικο.!!!Κατι που τελικα χωρις φαρμακα και με μονο 3 μπουκαλια ορο για να ενυδατωθουν οι μυς περασε.
Το ιδιο και στον μεγαλο μου το γιο επειδη και στους δυο κανω συχνα εξετασεις αιματος το πρωτο που μου επισημαινουν ειναι η CPK τους.Παντα ενας αθλητης εχει διαφορετικες τιμες απο καποιον που δεν αθληται.Αυτο δεν σημαινει οτι ασθενει!!!
Γιαυτο καλο ειναι οι εξετασεις να βλεπονται απο γιατρους που εχουν σχεση με τον αθλητισμο!!!!

exkaliber
03-12-10, 18:16
Παντα ειχα αυτη την απορια,και πολλοι αλλοι φανταζομαι
οσοες φορες εχει επισκεφθηκα γιατρο και του εκανα καποια ερωτηση
ολοι μου λεγαν μακρια απο σκευασματα
ας πουμε τωρα τελευταια που πηγα σε ορθοπαιδικο,των ρωτησα κατι για
το ασβεστιο,αν θυμαμαι καλα,και αφου μου ανεφερε ολες τις φυσικες πηγες ασβεστιου
μιλησαμνε λιγο για τα συμπληρωματα που χρησιμοποιω και μου ειπε
τι τα θελεις αυτα? ωραιο παιδι εισαι,την γυμναστικη σου την κανεις,μπρατσαρας εισαι
(μου ηρθε να του πω : αν ξερες ποσα μου στοιχισε αυτος ο δικεφαλος..:green:)
αυτα τι τα παιρνεις? Η μεσογειακη διατροφη εχει τα παντα μεσα.
Και αναρωτιεμαι.Γιατι ειναι τοσο απολυτοι?

Με οσο μπορω να σκεφτω ειμαι μεταξυ των εξης δυο περιπτωσεων:
ή οτι ξερουν κατι που εμεις δεν ξερουμε ή οτι τους βλαπτει οικονομικα και το πολεμανε.

Εσεις τι πιστευεται?

GyM=life
03-12-10, 18:21
γιατι κατι θα ξερουν^^:P χαχα
κοιτα...επειδη η αδερφη μ γιατρος ειναι και τωρα τελευταια ετυχε να το αναφερω στην παρεα της αυτο το πραγμα..δεν ειναι ακριβως κατα..απλα το θεωρουν περιττο λογω το οτι οτι περνουμε απο το συμπληρωμα το περνουμε και απο το φαγητο μας...τωρα βεβαια αν μιλαμε για αθλητες π θελουν κατι παραπανω...τοτε πανε πασο...

ginus
03-12-10, 18:50
φυσικα και ειναι περριτα τα συμπληρωματα....αν εισαι ικανος να παιρνεις περι τα 200 γραμμαρια πρωτεινης που χρειαζεται το σωμα σου(αναλογα τα κιλα παντα ) απο πολλα-μικρα γευματα καθολη την διαρκεια της ημερας καντο....και αμα γινετε ελα πες μου...εκτος αν εισαι εκατομυριουχος και δεν δουλευεις και εκτος της γυμναστικης δεν κανεις τιποτα αλλο...και ρωτα τον ορθοπαιδικο σου την αλλη φορα...τις ιδιες αναγκες εχει σε βιταμινες ενας αθλητης με καποιον που δεν γυμναζετε;και με τα τροποποιημενα γεννετικα φρουτα ποσες βιταμινες νομιζεις οτι παιρνεις;που να του πεις και για κρεατινη.......θα σε στειλει στον ΕΟΦ για εξονυχιστικο ελεγχο....

stamthedrum
03-12-10, 18:50
Επειδή στην Ιατρική είμαι κι εγώ και έχει τύχει να μιλήσω με συμφοιτητές μου περί του θέματος, δυστυχώς, κυριαρχεί και στα κλιμάκια των γιατρών ό,τι και στον υπόλοιπο κόσμο: η ημι(α)μάθεια και η προκατάληψη.
Έχουν τις ίδιες συγκεχυμένες απόψεις που έχουν οι περισσότεροι: είναι επικίνδυνα, σε φουσκώνουν παροδικά και μετά τα χάνεις όλα, είναι αναβολικά κλπ κλπ κλπ
Κι επειδή δύσκολο να τύχει να ρωτήσουν κάποιον ειδικό που να ξέρει την αλήθεια, θα μείνουν με αυτές τις απόψεις μέχρι να πάρουν πτυχίο ή και πιο μετά....

ginus
03-12-10, 18:56
Επειδή στην Ιατρική είμαι κι εγώ και έχει τύχει να μιλήσω με συμφοιτητές μου περί του θέματος, δυστυχώς, κυριαρχεί και στα κλιμάκια των γιατρών ό,τι και στον υπόλοιπο κόσμο: η ημι(α)μάθεια και η προκατάληψη.
Έχουν τις ίδιες συγκεχυμένες απόψεις που έχουν οι περισσότεροι: είναι επικίνδυνα, σε φουσκώνουν παροδικά και μετά τα χάνεις όλα, είναι αναβολικά κλπ κλπ κλπ
Κι επειδή δύσκολο να τύχει να ρωτήσουν κάποιον ειδικό που να ξέρει την αλήθεια, θα μείνουν με αυτές τις απόψεις μέχρι να πάρουν πτυχίο ή και πιο μετά....

μαθε τους τιποτα ρε stam....γιατι βλεπω την αλλη φορα που πω σε ενδοκρινολογο οτι παιρνω πρωτεινη να μου κανει anti doping test...
:rolf:

stamthedrum
03-12-10, 19:03
μαθε τους τιποτα ρε stam....γιατι βλεπω την αλλη φορα που πω σε ενδοκρινολογο οτι παιρνω πρωτεινη να μου κανει anti doping test...
:rolf:

Ενδοκρινολόγος θέλω να γίνω, σε μένα να έρχεσαι! :green:

Levrone
03-12-10, 19:06
:inandout:


Ενδοκρινολόγος θέλω να γίνω, σε μένα να έρχεσαι! :green:

και που ειδικοτητα?

ginus
03-12-10, 19:09
Ενδοκρινολόγος θέλω να γίνω, σε μένα να έρχεσαι! :green:
:thumbup::thumbup::thumbup:
άνετα!

exkaliber
03-12-10, 19:12
yo
sex on the topic θα κανουμε?

Levrone
03-12-10, 19:16
yo
sex on the topic θα κανουμε?

α πα πα πα πα!!! πως μιλας ετσι!

exkaliber
03-12-10, 19:20
α πα πα πα πα!!! πως μιλας ετσι!

εννοω:θα μου μπιπ το θεμα ρε παιδια?:turtle::turtle:

δεν ηταν προταση,προστυχε φιλε μου:P:P:P:green:

Levrone
03-12-10, 19:23
εννοω:θα μου μπιπ το θεμα ρε παιδια?:turtle::turtle:

δεν ηταν προταση,προστυχε φιλε μου:P:P:P:green:


ελα τωρα, αστα αυτα, σε καταλαβαμε!!!! :turtle::rolf::P

exkaliber
03-12-10, 19:26
ελα τωρα, αστα αυτα, σε καταλαβαμε!!!! :turtle::rolf::P

ΟΧΙ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ

τελος παντων,θα κανονισουμε να βρεθουμε ολοι μαζι καποιο βραδυ να το συζητησουμε :rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::green:

beefmeup
03-12-10, 20:06
Με οσο μπορω να σκεφτω ειμαι μεταξυ των εξης δυο περιπτωσεων:
ή οτι ξερουν κατι που εμεις δεν ξερουμε ή οτι τους βλαπτει οικονομικα και το πολεμανε.

Εσεις τι πιστευεται?

ποιος νοιαζεται??

εγω κανω οτι κανω,κ χεστηκα για την γνωμη των γιατρων επι του θεματος.

οταν χρειαστω καμια αντιβιωση τοτε θα την ζητησω.:green:

giannis64
03-12-10, 20:22
αα καλα.. αλλο ενα ωραιο θεμα ..:toast:

thegravijia
03-12-10, 20:26
Επειδή στην Ιατρική είμαι κι εγώ και έχει τύχει να μιλήσω με συμφοιτητές μου περί του θέματος, δυστυχώς, κυριαρχεί και στα κλιμάκια των γιατρών ό,τι και στον υπόλοιπο κόσμο: η ημι(α)μάθεια και η προκατάληψη.
Έχουν τις ίδιες συγκεχυμένες απόψεις που έχουν οι περισσότεροι: είναι επικίνδυνα, σε φουσκώνουν παροδικά και μετά τα χάνεις όλα, είναι αναβολικά κλπ κλπ κλπ
Κι επειδή δύσκολο να τύχει να ρωτήσουν κάποιον ειδικό που να ξέρει την αλήθεια, θα μείνουν με αυτές τις απόψεις μέχρι να πάρουν πτυχίο ή και πιο μετά....
γνωσεις ιατρικης σου λεει μετα..
ειχε παει ο τεφατζης νομιζω κ τους λεει περνω κρεατινη κ ηταν ετοιμοι να τον κανουν αιμοκαθαρση :rolf::rolf::rolf::rolf::rolf::rolf:
ΕΛΕΟΣ
πραγματικα πιστευω οτι ο αριθμος ανθρωπων που εχουν φυγει τσαμπα απο αγνοια ιατρων η απο λαθη τους ειναι τεραστιος

giannis64
03-12-10, 20:31
το θεμα Γιατι οι γιατροι ειναι κατα των συμπληρωματων διατροφης?
συγχωνευτικε εδω..
εχει ηδη 3-4 τετοια θεματα ανοιχτα..

Giannis12
03-12-10, 20:35
Νομιζω πως μερικοι τα εχουμε υπερεκτιμησει τα συμπληρωματα με αποτελεσμα με το που μας τελειωσει κατι,μας πεφτει και η ψυχωλογια..δεν ειναι ετσι ρε παιδια.
Και χωρις συμπληρωαματα αν κανεις καλη διατροφη,πλουσια σε πρωτεινες κτλ. δεν ειναι αναγκαιο το συμπληρωμα.
Τωρα να παρεις νιτρικο για να εισαι τσιτωμενος με παραπανω φλεβικοτητα και δυναμη εκεινη τι στιγμη δεν ειναι τιποτα δεν σου δινει τιποτα παραμονο ικαναποιηση της στιγμης.

Βλεπω ατομα που λενε ξεκιναω γυμναστρηιο,και πρωτα απ'ολα διαλεγουν το συμπληρωμα που θα παρουν...δεν ειναι ετσι.
Αν δεν δεις τι μπορεις να κανεις μονος σου πως θα καταλαβεις τι λειτουργει πανω σου.
Τελος παντων...γνωμη μου αυτο.

a.minidis
03-12-10, 20:37
εγω πιστευω οτι λογο του "πολεμου 'που γινεται πολλα χρονια τωρα ..για το ποιος ειναι ο "καταληλοτερος'"στο να πουλαει τροφες οπως γινοταν και με τις παιδικες τροφες...:green:ειναι και η αιτια στο να κινουνται "επιθετικα"στα συπληρωματα μιας και τα φαρμακεια δινουν και συχνα κατω απο τις οδηγιες του γιατρου...με λιγα λογια ειναι θεμα.."""μαρμιτας""'οπως λεμε...;);):green::green:!!!

Andrikos
03-12-10, 20:38
Άλλο γιατρός και άλλο διατροφολόγος. Έκαστος στο είδος του καλύτερα άλλωστε οι γνώσεις των γιατρών σε θέματα διατροφής είναι κατά κανόνα επιδερμικές , και βασίζονται σε προκαταλήψεις ή φοβίες για το άγνωστο, καμιά φορά είναι δικαιολογημένοι άλλες φορές όχι.Τείνουν να εξασκούν αυτό που λέγεται από τους ίδους τους γιατρούς αμυντική ιατρική,όπως έγραψε και ο καρδιόλογος ο κος Ντέλλος στο blog μου (http://metavolismos.com/?p=589) η "πρόληψη" μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία. Όπως και να έχει , πάντα πρέπει ΟΛΟΙ να μιλουν με αποδείξεις, να μπορούν να παραπέμψουν σε μία έρευνα όταν τους ζητηθεί - γυμναστές, γιατροί,διατροφολόγοι , πρωταθλητές, όχι να ταμπουρώνονται πίσω από τα πτυχία τους, τις διακρίσεις τους ή την εμφάνιση τους.

Levrone
03-12-10, 20:56
Όπως και να έχει , πάντα πρέπει ΟΛΟΙ να μιλουν με αποδείξεις, να μπορούν να παραπέμψουν σε μία έρευνα όταν τους ζητηθεί - γυμναστές, γιατροί,διατροφολόγοι , πρωταθλητές, όχι να ταμπουρώνονται πίσω από τα πτυχία τους, τις διακρίσεις τους ή την εμφάνιση τους.

Αντρεα (Χρονια πολλα και για τη γιορτη σου , Ο ακυροςςςς!!!! )

πως να μιλανε οι γιατροι με αποδειξεις για τη θεση τους εναντια στα συμπληρωματα οταν:

-το ιδιο το συμληρωμα δε μιλαει με αποδειξεις για το περιεχομενο του (γιατι καμια εταιρεια δε μας ορκιστηκε οτι δε χρησιμοποιει αντιβιοτικα στις πρωτεινες της)

-οταν κανενας χρηστης συμπληρωματων (δηλαδη ο ασθενης) δε δινει αποδειξεις περι ασφαλους χρησης αυτων (και οχι υπερδοσολογιες ή προιοντα "μπομπες" λεω ενα παραδειγμα)

-οταν η μακροχρονη χρηση (η χρηση σε βαθος δεκαετιων) ειναι απουσα για να αποτελεσει απο μονη της μια αποδειξη οτι τιποτα δεν προκαλουν (πχ, με μολις δυο δεκαετιες στα κινητα μπορει κανεις να ισχυριστει οτι δε βλαπτει η χρηση τους σε βαθος χρονου?)

-και κυριως πως να μιλαει με αποδειξεις ενας γιατρος γι αυτα (τα συμπληρωματα) οταν δεν ξερει καν απο το πανεπιστημιο αυτα τι σημαινουν

...


Νομιζω οτι σε μια ασχετη συζητηση δυο τυπων στο γυμναστηριο ειναι λαθος ενας γιατρος να παρει θεση και να κατηγορησει τη χρηση τους (ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ειτε διοτι ασχολειται ο ιδιος ειτε διοτι ξερει μια βλαβερη ουσια σε ενα συμπληρωμα τι μπορει να προκαλεσει)

αλλα νομιζω οτι σε ενα ιατρειο ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΓΙΑ θεση του γιατρου να ειναι "σταματηστε τα συμπληρωματα"..


τωρα αν υπαρχουν ικανοι και ανικανοι γιατροι τα χουμε ξαναπει..ντουρου ντουρου στην πλατεια Κουμουντουρου..φρεσκα κουλουρια..

Gorillas
03-12-10, 21:31
Πολύ σωστά τα λεγόμενά σας. Εγώ απλώς θέλω να προσθέσω το εξής. Και οι γιατροί άνθρωποι είναι. Και συμπεριφέρονται όπως ο περισσότερος κόσμος ( κυρίως γονείς) για τα συμπληρώματα πως είναι περιττά. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν ειδικευτεί σε συγκεκριμμένο πεδίο. Ο παθολόγος δηλαδή δεν είναι αρμοδιότητά του να ξέρει τα πάντα από συμπληρώματα. Έχουν μάθει η πλειοψηφία τους να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς τους ως φυσιολογικοί άνθρωποι. Εμείς που ασχολούμαστε με βάρη δεν ανήκουμε σε αυτή τη κατηγορία γιατί είναι αυξημένες οι ανάγκες του οργανισμού μας σε σχέση με έναν φυσιολογικό άνθρωπο. Γι αυτό αν θέλουμε και μια πιο αντικειμενική άποψη καλό είναι να απευθυνθούμε στον κατάλληλο.

Παρένθεση γνωρίζει κανείς τι γίνεται με την αιμοδοσία? Πήγα να δώσω αίμα και επειδή έπαιρνα πρωτείνη (το θεώρησαν σκεύασμα) μου απαγόρευσαν να δώσω

Andrikos
03-12-10, 21:33
Αντρεα (Χρονια πολλα και για τη γιορτη σου , Ο ακυροςςςς!!!! )

πως να μιλανε οι γιατροι με αποδειξεις για τη θεση τους εναντια στα συμπληρωματα οταν:

-το ιδιο το συμληρωμα δε μιλαει με αποδειξεις για το περιεχομενο του (γιατι καμια εταιρεια δε μας ορκιστηκε οτι δε χρησιμοποιει αντιβιοτικα στις πρωτεινες της)

-οταν κανενας χρηστης συμπληρωματων (δηλαδη ο ασθενης) δε δινει αποδειξεις περι ασφαλους χρησης αυτων (και οχι υπερδοσολογιες ή προιοντα "μπομπες" λεω ενα παραδειγμα)

-οταν η μακροχρονη χρηση (η χρηση σε βαθος δεκαετιων) ειναι απουσα για να αποτελεσει απο μονη της μια αποδειξη οτι τιποτα δεν προκαλουν (πχ, με μολις δυο δεκαετιες στα κινητα μπορει κανεις να ισχυριστει οτι δε βλαπτει η χρηση τους σε βαθος χρονου?)

-και κυριως πως να μιλαει με αποδειξεις ενας γιατρος γι αυτα (τα συμπληρωματα) οταν δεν ξερει καν απο το πανεπιστημιο αυτα τι σημαινουν

...


Νομιζω οτι σε μια ασχετη συζητηση δυο τυπων στο γυμναστηριο ειναι λαθος ενας γιατρος να παρει θεση και να κατηγορησει τη χρηση τους (ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ειτε διοτι ασχολειται ο ιδιος ειτε διοτι ξερει μια βλαβερη ουσια σε ενα συμπληρωμα τι μπορει να προκαλεσει)

αλλα νομιζω οτι σε ενα ιατρειο ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΓΙΑ θεση του γιατρου να ειναι "σταματηστε τα συμπληρωματα"..


τωρα αν υπαρχουν ικανοι και ανικανοι γιατροι τα χουμε ξαναπει..ντουρου ντουρου στην πλατεια Κουμουντουρου..φρεσκα κουλουρια..

:green:Ευχαριστώ για τα χρόνια πολλά. Συμφωνώ με ότι λες. Τα συμπληρώματα είναι μία τόσο ωραία αγορά , κανείς δεν ελέγχει κανέναν, και το καθένα είναι ότι δηλώσει. Και βέβαια ο υπάλληλος του συμπληρωματάδικου μας λέει πάντα την αλήθεια...:rolf:

ginus
03-12-10, 21:49
Παρένθεση γνωρίζει κανείς τι γίνεται με την αιμοδοσία? Πήγα να δώσω αίμα και επειδή έπαιρνα πρωτείνη (το θεώρησαν σκεύασμα) μου απαγόρευσαν να δώσω

AXAXAXAXAXXAXAXAXA:rolf::rolf::rolf::rolf::shock::shock:
θεός και κύριος...............................

Gorillas
03-12-10, 21:58
AXAXAXAXAXXAXAXAXA:rolf::rolf::rolf::rolf::shock::shock:
θεός και κύριος...............................

Ναι άστα είχα τρελαθεί γιατι έχω και ρέζους αρνητικό και κάποιος το έιχε ανάγκη. Με είχαν δει και μου λένε αν παίρνω κάτι και τους λέω μόνο πρωτείνη. Κ μου λένε πως δε μπορώ να δώσω. Τους είπα οι εξετάσεις που είχα κάνει πριν ένα μήνα τα έδειχνε όλα φυσιολογικά. Η απάντηση τους ήταν πως δε το ρισκάρουν....

Το ποστάρω μπας και πάρω μια απάντηση συγνώμη για το οφ τόπικ

sTeLaKoS
03-12-10, 21:59
Παρένθεση γνωρίζει κανείς τι γίνεται με την αιμοδοσία? Πήγα να δώσω αίμα και επειδή έπαιρνα πρωτείνη (το θεώρησαν σκεύασμα) μου απαγόρευσαν να δώσω

Καλά ότι να 'ναι....
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μη τους λες τίποτα. Κι ας μην ακούγεται υπεύθυνο από μέρους μου

Surfer
04-12-10, 11:23
...
Παρένθεση γνωρίζει κανείς τι γίνεται με την αιμοδοσία? Πήγα να δώσω αίμα και επειδή έπαιρνα πρωτείνη (το θεώρησαν σκεύασμα) μου απαγόρευσαν να δώσω

Είμαι αιμοδότης πολλά χρόνια, σχεδόν 10, και ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Δίνω 2 φορές το χρόνο. Χρησιμοποιώ συμπληρώματα πάρα πολλά χρόνια. Το μόνο που μου έχει πει η αιματολόγος, να μη δίνω εαν έχω κάνει χρήση κάποιου νιτρικού. Εαν έχω κάνει αποχή πάνω από 2 μέρες μπορώ άφοβα. Και ας κάνω χρήση πρωτεϊνης...

Andrikos
04-12-10, 11:55
Καλά ότι να 'ναι....
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μη τους λες τίποτα. Κι ας μην ακούγεται υπεύθυνο από μέρους μου

Αν μιλάμε για πρωτεΐνη, κρεατίνη, πολυβιταμίνη, συμφωνώ. Και κατά την γνώμη μου οι καπνιστές δεν θα έπρεπε να δίνουν αίμα , άσχετα αν επιτρέπεται ή όχι.Η ορογαλακτική πρωτεΐνη έχει αντικαρκινική δράση ενώ το κάπνισμα έχει καρκινογόνο. Επίσης η πορτοκαλάδα που "συνιστάται" μετά την αιμοδοσία είναι λίγο αστεία σαν συμβουλή , το αίμα μας έχει περίπου 4-5 γραμμάρια γλυκόζης, αν χάσουμε το 5 % του από μία αιμοδοσία , δεν θέλουμε 30 γραμμάρια ζάχαρης να αναπληρώσουμε , άλλωστε το σάκχαρο ρυθμίζεται μόνο του μία χαρά.

PMalamas
04-12-10, 13:14
φυσικα και ειναι περριτα τα συμπληρωματα....αν εισαι ικανος να παιρνεις περι τα 200 γραμμαρια πρωτεινης που χρειαζεται το σωμα σου(αναλογα τα κιλα παντα ) απο πολλα-μικρα γευματα καθολη την διαρκεια της ημερας καντο....και αμα γινετε ελα πες μου...εκτος αν εισαι εκατομυριουχος και δεν δουλευεις και εκτος της γυμναστικης δεν κανεις τιποτα αλλο...και ρωτα τον ορθοπαιδικο σου την αλλη φορα...τις ιδιες αναγκες εχει σε βιταμινες ενας αθλητης με καποιον που δεν γυμναζετε;και με τα τροποποιημενα γεννετικα φρουτα ποσες βιταμινες νομιζεις οτι παιρνεις;που να του πεις και για κρεατινη.......θα σε στειλει στον ΕΟΦ για εξονυχιστικο ελεγχο....

+1

Gorillas
04-12-10, 13:20
Είμαι αιμοδότης πολλά χρόνια, σχεδόν 10, και ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Δίνω 2 φορές το χρόνο. Χρησιμοποιώ συμπληρώματα πάρα πολλά χρόνια. Το μόνο που μου έχει πει η αιματολόγος, να μη δίνω εαν έχω κάνει χρήση κάποιου νιτρικού. Εαν έχω κάνει αποχή πάνω από 2 μέρες μπορώ άφοβα. Και ας κάνω χρήση πρωτεϊνης...

ωραία θα το έχω υπόψιν ;)


Αν μιλάμε για πρωτεΐνη, κρεατίνη, πολυβιταμίνη, συμφωνώ. Και κατά την γνώμη μου οι καπνιστές δεν θα έπρεπε να δίνουν αίμα , άσχετα αν επιτρέπεται ή όχι.Η ορογαλακτική πρωτεΐνη έχει αντικαρκινική δράση ενώ το κάπνισμα έχει καρκινογόνο. Επίσης η πορτοκαλάδα που "συνιστάται" μετά την αιμοδοσία είναι λίγο αστεία σαν συμβουλή , το αίμα μας έχει περίπου 4-5 γραμμάρια γλυκόζης, αν χάσουμε το 5 % του από μία αιμοδοσία , δεν θέλουμε 30 γραμμάρια ζάχαρης να αναπληρώσουμε , άλλωστε το σάκχαρο ρυθμίζεται μόνο του μία χαρά.

η απάντησή σου με κάλυψε πλήρως! ευχαριστώ:clap:

arisfwtis
04-12-10, 13:21
πιστευω το θεμα δν εχει να κανει τοσο με αυτα καθεαυτα τα συπμληρωματα

αλλα με το κατα ποσο αυτα που γραφουν οτι περιεχουν οι εταιρειες αληθευουν

δν θελει πολυ να βγει ασχημη φημη σε ενα κλαδο
μια εταιρια να κανει μλκια

τις παιρνει ολες ο χαρος


επισης φρασεις τυπου
¨¨ελα μωρε απλη πρωτεινη εινα騨

κανουν κακο σε παιδικα μυαλα που ξεπερναν κατα πολυ τις δοσεις που χρειαζονται για να ¨¨φουσκωσουν¨¨ πιο γρηγορα και ξεχνωντας πολλες φορες το φαι

exkaliber
04-12-10, 16:32
ποιος νοιαζεται??

εγω κανω οτι κανω,κ χεστηκα για την γνωμη των γιατρων επι του θεματος.

οταν χρειαστω καμια αντιβιωση τοτε θα την ζητησω.:green:

οπως ειπε και ο εξαποδω,respect στον master beef
:bowdown::bowdown::bowdown::bowdown::thumbup:
αλλα εισαι οφ τοπικ ρε φιλε:green:
το κραταω αυτο που ειπες για σχολιασμο αργοτερα

exkaliber
04-12-10, 16:35
πιστευω το θεμα δν εχει να κανει τοσο με αυτα καθεαυτα τα συπμληρωματα

αλλα με το κατα ποσο αυτα που γραφουν οτι περιεχουν οι εταιρειες αληθευουνΦωτη,βασικα εχει να κανει με τα συμπληρωματα αυτα καθε αυτα
αν δεν ηταν ετσι,οι γιατροι θα ελεγαν,μολις ακουγαν οτι περνεις πρωτεινη,
ποια χρησημοποιεις? και οχι μν παιρνεις τετοια
θα σου ελεγαν παρε αυτην ή αυτην
Νομιζω τουλαχιστον

exkaliber
04-12-10, 16:41
Βασικα επρεπε να το ξεκαθαρισω αυτο
δεν αναφερομαι στους αθλητες,αυτοι επιβαλεται,
αλλα στον μεσο ανθρωπο που ενδεχομενως εχει να γυμναστει απο το σχολειο

Γιατι ενας γιατρος,γνωριζοντας οτι δεν κανει σωστη και πληρη διατροφη και καπνιζει κι ολας, να μν του λεει αυτουνου παρε μια πολυβιταμινη ας πουμε
ή ενα αντιοξειδωτικο για να βελτιωσεις την υγεια σου
ή και μια πρωτεινη ακομη

Levrone
04-12-10, 16:51
Φωτη,βασικα εχει να κανει με τα συμπληρωματα αυτα καθε αυτα
αν δεν ηταν ετσι,οι γιατροι θα ελεγαν,μολις ακουγαν οτι περνεις πρωτεινη,
ποια χρησημοποιεις? και οχι μν παιρνεις τετοια
θα σου ελεγαν παρε αυτην ή αυτην
Νομιζω τουλαχιστον

προφανως και γενικευουν για ολα τα συμπληρωματα γιατι σκοτιστηκε καθε γιατρος ποια πρωτεινη ειναι καλη και ποια μαρκα ειναι καλη και ολα αυτα..και σιγα μην ψαξει κατι τετοιο..λεει ενα στοπ σε συμπληρωματα και καθαρισε..

θα σας πω ενα πραγμα,
εχω φτασει να απορω σε τεραστιο βαθμο , διαβαζοντας καποια πραγματα στην Ιατρικη , για το πως υπαρχουν γιατροι που καπνιζουν, πινουν, σκατοτρωνε..

θεωρω οτι με οσα εχω διαβασει για παθησεις που προκαλει το τσιγαρο , το αλκοολ, η κακη διατροφη , (και βεβαια ποοοοσα ακομη δεν εχω διαβασει) αν πιασω κατι απο αυτα στα χερια μου θα πρεπει να ειμαι ΜΕΓΑΛΟΣ μαλακας..

δηλαδη , να καπνισει ενας ανθρωπος που δεν εχει διαβασει για τσιγαρο , ή δεν εχει δει σε ενα βιβλιο ποιες παθησεις σχετιζονται με τσιγαρο, αντε παει και ερχεται..αλλα ενας γιατρος να καπνιζει θεωρω οτι ειναι αξιος της μοιρας του και υπερβολικα ανευθυνος για τη ζωη του , με ολη τη σημασια της λεξης...και πιστεψτε με ειναι ΠΟΛΛΟΙ αυτοι..

αρα ποτε (οπως εχουμε ξαναπει) μην κοιτατε αν αυτα που συμβουλευει ο γιατρος σχετιζονται με αυτα που κανει αυτος..

και μια και μιλαμε πανω σε αυτα..και εγω συμπληρωματα παιρνω αβερτα και δεν τα φοβαμαι (ειδικα αν εμπιστευομαι τη μαρκα που χρησιμοποιω) αλλα στον ασθενη χαλαρα θα ελεγα να τα κοψει..ετσι παει.

TRIANTAFYLLOU
04-12-10, 17:03
αυτο που λέει ο λεβρόν ισχύει , για να βγούν απο την ευθύνη να εξηγούν η να ενημερωθούν για τα συμπληρώματα , λένε απλα πειράζουν και μετα αν έχεις κάποιο πρόβλημα θα το ρίξουν εκεί .
ευτυχώς όχι όλοι υπάρχουν και ενημερωμένοι γιατροί επειδή γυμνάζονται και οι ίδιοι , εγω έχω μαλώσει αρκετές φορές με άσχετους που λέγαν ότι πειράζουν τα αμινοξέα και λέω αν ένας έρθει με υπερκόπωση και καταβολισμό και δουλεύει οικοδομές τι θα τον δώσεις ? λέω φαντάζομαι καμια πολυβιταμίνη για την καλή λειτουργεία του οργανισμού και μερικά κουτια τονωτιλ , λέει σωστα , τα τονωτίλ ρε επιστήμονα είναι αμινοξέα έπαιρνε και η γιαγιά μου τέτοια , γιατι λοιπόν εσύ είσαι αντίθετος στην λήψη αμινοξέων και πρωτεινών σε ανθρώπους που ασκούνται η εργάζονται σε βαριές δουλειές , η μήπως αυτα που τρώμε ξέρουμε τι είναι η υπάρχει εγγύηση για το τί θα ραντίσει ο παραγωγός στα λαχανικα , τουλάχιστον τα σκευάσματα με συμπληρώματα απο σοβαρές εταιρίες έχουν και κάποιους ελέγχους και ειδικα απο ορισμένες χώρες πολυ αυστηρούς

Levrone
04-12-10, 17:11
τα τονωτίλ ρε επιστήμονα είναι αμινοξέα έπαιρνε και η γιαγιά μου τέτοια , γιατι λοιπόν εσύ είσαι αντίθετος στην λήψη αμινοξέων και πρωτεινών σε ανθρώπους που ασκούνται η εργάζονται σε βαριές δουλειές , η μήπως αυτα που τρώμε ξέρουμε τι είναι η υπάρχει εγγύηση για το τί θα ραντίσει ο παραγωγός στα λαχανικα , τουλάχιστον τα σκευάσματα με συμπληρώματα απο σοβαρές εταιρίες έχουν και κάποιους ελέγχους και ειδικα απο ορισμένες χώρες πολυ αυστηρούς

:thumbup:
στο ΠΕΠΑΓΝΗ σε καποιες κλινικες οπως η χειρουργικη εχει σε αποθηκες μπουκαλακια με πρωτεινουχα ροφηματα που περιεχουν και διαφορα αλλα προσθετα συστατικα για τους προσφατα χειρουργημενους που δεν μπορουν να φανε στερεη τροφη.

beefmeup
04-12-10, 17:29
αλλα εισαι οφ τοπικ ρε φιλε:green:
το κραταω αυτο που ειπες για σχολιασμο αργοτερα

οφ δεν ειμαι για τον πολυ απλο λογο,οτι η ερωτηση που κανεις ειναι ατοπη..

γιατι,ρωτας κατι που απο την πλευρα των γιατρων προυποθετει γνωση πανω στον τομεα συμπληρωματων.

οσοι ασχολουνται γνωριζουν οτι αυτο δεν γινεται,ουτε κ περιλαμβανεται στις γνωσεις τους περι ιατρικης.
οποτε απαντησα,οτι αυτος δεν ειναι ο τομεας τους κ γιαυτο η γνωμη τους δεν μετραει.

exkaliber
04-12-10, 17:42
ρωτας κατι που απο την πλευρα των γιατρων προυποθετει γνωση πανω στον τομεα συμπληρωματων.

οσοι ασχολουνται γνωριζουν οτι αυτο δεν γινεται,ουτε κ περιλαμβανεται στις γνωσεις τους περι ιατρικης.


εστω οτι ισχυει αυτο που λες.
Τοτε γιατι λενε μακρια απο αυτα αντι να πουνε εγω δεν ξερω απ αυτα.
Αυτη ειναι η αορια μου και ο λογος που ανοιξα αυτο το θρεντ(που προυπηρχε κι ολας:green:)

Zylo
04-12-10, 17:45
εστω οτι ισχυει αυτο που λες.
Τοτε γιατι λενε μακρια απο αυτα αντι να πουνε εγω δεν ξερω απ αυτα.
Αυτη ειναι η αορια μου και ο λογος που ανοιξα αυτο το θρεντ(που προυπηρχε κι ολας:green:)

γιατι πολυ απλα θα πει ο αλλος τι σπουδασε αυτος ο παπαρας και δε τα ξερει???οποτε λενε μακρια απαυτα

beefmeup
04-12-10, 17:48
Τοτε γιατι λενε μακρια απο αυτα αντι να πουνε εγω δεν ξερω απ αυτα.
Αυτη ειναι η αορια μου και ο λογος που ανοιξα αυτο το θρεντ(που προυπηρχε κι ολας:green:)

θα σου πω γιατι.

γιατι αυτο,κ οπως ολα τα αλλα ειναι θεμα προσεγγισης του καθενος.
πραγμα που σημαινει,οτι υπαρχουν γιατροι που δουλευουν συμπληρωματα κ τα προτινουν στους ασθενεις τους,αλλα αυτο σημαινει οτι εχουν κατσει οι ιδιοι κ εχουν ψαξει να δουν τι παιζει.

στην θεια μου,ενας καρδιολογος της προτεινε να παρει καρνιτινη για την καλυτερη λειτουργεια της καρδιας της.
ενας αλλος(πνευμονολογος),οταν το ακουσε επαθε παρακρουση,κ ξεκινησε νε λεει"τι ναυτα,ακου καρνιτινη,απαπα",κ κατι τετοια..

οποτε καταλαβαινεις οτι οι γνωμες διιστανται,αλλα καποιος γιατρος που δεν εχει ασχοληθει απλα δεν μπορει να εχει γνωμη,αλλα κ να εχει(γιατι θα εχει σιγουρα:green:) ειναι αναξιοπιστη,γιατι πολυ απλα δεν ειναι ο τομεας του.

lila_1
06-12-10, 19:30
θα σου πω γιατι.

γιατι αυτο,κ οπως ολα τα αλλα ειναι θεμα προσεγγισης του καθενος.
πραγμα που σημαινει,οτι υπαρχουν γιατροι που δουλευουν συμπληρωματα κ τα προτινουν στους ασθενεις τους,αλλα αυτο σημαινει οτι εχουν κατσει οι ιδιοι κ εχουν ψαξει να δουν τι παιζει.

στην θεια μου,ενας καρδιολογος της προτεινε να παρει καρνιτινη για την καλυτερη λειτουργεια της καρδιας της.
ενας αλλος(πνευμονολογος),οταν το ακουσε επαθε παρακρουση,κ ξεκινησε νε λεει"τι ναυτα,ακου καρνιτινη,απαπα",κ κατι τετοια..

οποτε καταλαβαινεις οτι οι γνωμες διιστανται,αλλα καποιος γιατρος που δεν εχει ασχοληθει απλα δεν μπορει να εχει γνωμη,αλλα κ να εχει(γιατι θα εχει σιγουρα:green:) ειναι αναξιοπιστη,γιατι πολυ απλα δεν ειναι ο τομεας του.

Ενω εσενα πχ του γυμναζομενου που εχει καταναλωσει κουβαδες πρωτεινης,θεωρεις οτι η αποψη σου ειναι αξιοπιστη και εχεις καθε δικαιωμα να εκφερεις γνωμη,,,
Ποιος ειναι ειδικος στα συμπληρωματα,στην τελικη?? Αυτος που τα χρησιμοποιει και δεν ξερει τι παιρνει? Αυτος που τα φτιαχνει και τα προμοταρει?? 'Η αυτος που εχει καποιο επιστημονικο υποβαθρο και μιλαει με τεκμηρια,ενω δεν τα χρησιμοποιει ούτε τα κατασκευάζει
Εδω περα εκθειαζουμε οτι μας συμφερει. Οι γιατροι απαντανε με βαση τη λογικη.Ενας κουβας πρωτεινης ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ τι εχει μεσα. Αν δεν την παρεις δεν θα παθεις τιποτα. Εαν την παρεις ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ τι μπορει να παθεις μακροπροθεσμα, για ολους τους λογους που εχουν χιλιοειπωθει.

Στην ουσια σε συμβουλευουν "φυλαγε τα ρουχα σου για να χεις τα μισα"
Δεν χρειαζεται να γινεις πειραματοζωο στον τομεα των συμπληρωματων. Εγω ετσι μεταφραζω αυτο που εσεις λετε "προκαταληψη και ασχετοσυνη"

ginus
06-12-10, 19:46
πραγματικα ωραια επειχηρηματα lila...αλλα πιστευω οτι η γνωση του ανθρωπου δεν σταματαει με το περας της σχολης...δηλαδη επειδη ενας γιατρος δεν εχει γυμναστει ποτε στην ζωη του και δεν εχει ασχοληθει με την πρωτεινη λεει...μακρυα απο αυτα;εδω κολλαει το η αμαθεια ειναι καλυτερη της ημιμαθειας...καλυτερα να πεις σε καποιον δεν γνωριζω παρα να του πεις μακρυα επειδη δεν εχεις ασχοληθει με το αντικειμενο...προτιμω να μου πει ενας γιατρος πηγαινε στον ΕΟΦ να σου ελεγξουν διεξοδικα τα συμπληρωματα να δω τι εχουν και να σου πω...παρα το μακρυα....οταν η ζωη γινεται ολο και ποιο απαιτητικη και στον αθλητικο τομεα υπαρχουν συνεχεια εξελιξεις δεν μπορει να μην ξερεις ουτε τι ειναι η πρωτεινη και ποια η χρηση της.....μονο για να δινεις σιροπια για τον βηχα το πηρε το πτυχειο;

lila_1
06-12-10, 20:10
πραγματικα ωραια επειχηρηματα lila...αλλα πιστευω οτι η γνωση του ανθρωπου δεν σταματαει με το περας της σχολης...δηλαδη επειδη ενας γιατρος δεν εχει γυμναστει ποτε στην ζωη του και δεν εχει ασχοληθει με την πρωτεινη λεει...μακρυα απο αυτα;εδω κολλαει το η αμαθεια ειναι καλυτερη της ημιμαθειας...καλυτερα να πεις σε καποιον δεν γνωριζω παρα να του πεις μακρυα επειδη δεν εχεις ασχοληθει με το αντικειμενο...προτιμω να μου πει ενας γιατρος πηγαινε στον ΕΟΦ να σου ελεγξουν διεξοδικα τα συμπληρωματα να δω τι εχουν και να σου πω...παρα το μακρυα....οταν η ζωη γινεται ολο και ποιο απαιτητικη και στον αθλητικο τομεα υπαρχουν συνεχεια εξελιξεις δεν μπορει να μην ξερεις ουτε τι ειναι η πρωτεινη και ποια η χρηση της.....μονο για να δινεις σιροπια για τον βηχα το πηρε το πτυχειο;

Νομιζω καταλαβαινεις οτι δινεις ακυρα παραδειγματα, ετσι?
ΟΛΟΙ οι γιατροι θα σε συμβουλευσουν να γυμναζεσαι,να μην καπνιζεις να κανεις ισορροπημενη διατροφη,ασχετως των συνηθειων τους.ΟΦΕΙΛΟΥΝ να σε συμβουλευουν για την διατηρηση της σωματικης σου υγειας! Ο γιατρος δεν ειναι ΗΜΙΜΑΘΗΣ σε θεματα υγειας. Εσυ για λογους επαναπαυσης ,τεινεις να αμφισβητεις την ειδικοτητα του για τα ΑΜΦΙΒΟΛΑ σκευασματα πουκαταναλωνεις.

ΑΥΤΟ δεν θα στο πει κανενας γιατρος γιατι και οι 2 ξερετε πολυ καλα πως η απαντηση θα ναι "τραβα στη γωνια να δεις αν ερχομαι ρε μεγαλε!"
Το θεμα ειναι να δινουμε και εφαρμοσιμες λυσεις...

Εξαλλου σε βολευει αυτη η απαντηση,γιατι υποσυνειδητα ξερεις πως εξ αρχης δεν υπηρχε περιπτωση να κανεις κατι τετοιο ΣΥΝ οτι για να ΜΗΝ ειναι αρνητικος ενας ΓΙΑΤΡΟΣ σημαινει οτι δεν τρεχει και τιποτα.(δηλαδη ετσι σε βολευει να το αντιληφθεις)
ΣΤην αρνηση υπερβαλλουμε,στην ΜΗ αρνηση βολευομαστε και την μεταφραζουμε ως καταφαση.

Ο γιατρος γνωριζει πολυ καλυτερα απο σενα και τον καθενα τι ακριβως ειναι η πρωτεινη, απο τι δομειται,πως και για τι χρησιμοποιειται στο σωμα.
Αυτο που ΕΣΥ δεν καταλαβαινεις ειναι οτι η "προκαταληψη" του γιατρου εχει περασει σε ενα αλλο επιπεδο. Αυτο της ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ των εταιριων, της καχυποψιας για την αθωοτητα των σκευασματων, της αβεβαιοτητας στη μακροχρονια ληψη τους.
Εξαλλου δεν ειναι σπανιο φαινομενο να ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΝ στη ληψη πρωτεινης (φυσικης ή μη). Εδω βλεπω κατι τρελλες ποσοτητες 200-300 γραμμαριων απο ατομα των 70 και 80 κιλων οταν ΟΛΕΣ οι επιστημονικες-αθλητικες ερευνες μιλαν για περι τα 2gram/kg.
Οποτε υπαρχει ΚΑΙ ΕΚΕΙ ενσταση απο τους γιατρους οι οποιοι οφειλουν να σε προειδοποιησουν.Και αυτα στα λεω εγω, που ΚΡΑΖΩ την ακρατη συνταγολογηση στην ελλαδα,την δημιουργια "πλασματικων" παθησεων και ασθενων και το προφιλ του "ξερολα-επιστημονα" που θελουν να προβαλουν οι γιατροι.
Αλλα ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα...

ginus
06-12-10, 20:22
πιστευεις δηλαδη οτι οι γιατροι το λενε επειδη γνωριζουν η επειδη δεν ασχολουνται....;εγω το 2ο και για αυτο σου ειπα τα παραπανω...φυσικα και ξερουν τι ειναι η πρωτεινη αλλα δεν νομιζω συμφωνα με τις αναγκες ενος αθλητη...και επειδη εχω ρωτησει καποιον φιλο που θελει να γινει αθλιατρος.....γινονται σεμιναρια καθε χρονο στο εξωτερικο περι της αθλητικης ζωης και διατροφης αλλα ελαχιστοι ελληνες πανε επειδη εχουν επαναπαυτει στο πτυχειο τους....τεσπα το θεμα δεν ειναι να διαφωνησουμε αλλα πιστευω οτι δεν ασχολουνται γιατι δεν ενδιαφερονται....δημοκρατια εχουμε η αντιλογια ειναι δεκτη:P:P

beefmeup
06-12-10, 21:55
Ενω εσενα πχ του γυμναζομενου που εχει καταναλωσει κουβαδες πρωτεινης,θεωρεις οτι η αποψη σου ειναι αξιοπιστη και εχεις καθε δικαιωμα να εκφερεις γνωμη,,,
Ποιος ειναι ειδικος στα συμπληρωματα,στην τελικη?? Αυτος που τα χρησιμοποιει και δεν ξερει τι παιρνει? Αυτος που τα φτιαχνει και τα προμοταρει?? 'Η αυτος που εχει καποιο επιστημονικο υποβαθρο και μιλαει με τεκμηρια,ενω δεν τα χρησιμοποιει ούτε τα κατασκευάζει
Εδω περα εκθειαζουμε οτι μας συμφερει. Οι γιατροι απαντανε με βαση τη λογικη.Ενας κουβας πρωτεινης ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ τι εχει μεσα. Αν δεν την παρεις δεν θα παθεις τιποτα. Εαν την παρεις ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ τι μπορει να παθεις μακροπροθεσμα, για ολους τους λογους που εχουν χιλιοειπωθει.

Στην ουσια σε συμβουλευουν "φυλαγε τα ρουχα σου για να χεις τα μισα"
Δεν χρειαζεται να γινεις πειραματοζωο στον τομεα των συμπληρωματων. Εγω ετσι μεταφραζω αυτο που εσεις λετε "προκαταληψη και ασχετοσυνη"

ναι,αλλα ξεχνας κατι.

οτι εγω που το γραφω αυτο,ασχολουμαι χρονια κ διαβαζω σαν να θελω να δωσω πανελληνιες ενα πραγμα,πραματα που ο γιατρος δεν προκειτε να διαβασει ποτε.
αυτο φυσικα,δεν με κανει επιστημονα,ουτε φυσικα καλυτερο του γιατρου σε οποιονδηποτε τομεα ιατρικης,αλλα στην πραξη τωρα..αυτο δεν ειναι ιατρικη.
σαν παραδειγμα που μαλλον δεν καταλαβες,σου ανεφερα τις αντικρουομενες γνωμες γιατρων για συμπληρωματα..αλλοι λενε οτι δεν τρεχει αν περνεις,αλλοι λενε οτι ειναι του σατανα.
δλδ αυτοι που λενε οτι ειναι οκ να περνεις,ειναι ασχετοι μαλακες?

απτην στιγμη που εγω χρησιμοποιω χρονια,διαφορα συμπληρωματα οσαν το πειραματοζωο που λες, ποτε δεν ειχα προβλημα με τον οργανισμο μου,κ αυτο βαση εξετασεων..σε ολους τους τομεις εξετασεις.

κ ποσο μακροπροθεσμα,μον αμουρ δλδ??εσυ γυμναζεσαι 2-3 χρονια εγω κοντα 10 συστηματικα χωρις να μετρησω αυτα που εκανα μικροτερος.
ειμαι 32,κ δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα πουθενα βαση ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ,κ οχι θεωριας.
αν εννοεις μακροπροθεσμα λοιπον στα 60 μου,εκει χαρηκαμε να εισαι σιγουρη οτι τα αντιβιωτικα κ τα φαρμακια που ραντιζουν τα λαχανικα,θα με "φανε"νωριτερα.
κ αυτο βαση μελετων,στα ειδη αυτα(κρεατα/λαχανικα),οτι τα βρισκουν συνεχως "πειραγμενα".

απο κει κ περα,το ασφαλες συμπερασμα που βγαζω για μενα ειναι οτι αφου δεν με εχουν πειραξει τοσα χρονια,μαλλον δεν θα με πειραξουν ουτε στο μελλον.
αν απτην αλλη,εχεις καμια μελετη που να δειχνει οτι οι πρωτεινες/κρεατινες κλπ,βλαπτουν εστω κ μακροπροθεσμα την παραθετεις,για να σου παραθεσω κ εγω αυτες που εχω που λενε οτι δεν σε βλαπτουν πουθενα..
κ μετα μιλαμε με επιχηρηματα,γιατι μεχρι στιγμης λεμε λογια του αερα.

αν απτην αλλη εσυ,κ οποιος αλλος νομιζει οτι με το δεν αν περνει συμπληρωματα κ γυμναζεται θα επειρεασει το προσδοκιμο της ζωης του προς το καλυτερο,σε σχεση με καποιον που περνει συμπληρωματα ειναι βαθια νυχτωμενος.
αλλα πολυ ομως.

giannis64
06-12-10, 21:59
άλλο ένα θέμα το οποίο έχει 1000000ειπωθεί...

beefmeup
06-12-10, 22:01
άλλο ένα θέμα το οποίο έχει 1000000ειπωθεί...

ναι μωρε νταξ,να χαμ να λεγαμε..

εσεις φταιτε που δεν το κλειδωνετε:green:

Eddie
06-12-10, 22:01
Εγω παντως συμφωνω με beef.Και με lila και με ginus,βασικα με ολους συμφωνω λετε να ειναι παρενεργειες?:turtle:

Το θεμα αυτο δεν εχει αρχη και τελος,τσαμπα χαλατε το πληκτρολογιο..

giannis64
06-12-10, 22:09
ναι μωρε νταξ,να χαμ να λεγαμε..

εσεις φταιτε που δεν το κλειδωνετε:green:


τελειωσαν τα λουκετα. περιμενουμε καινουργια παρτιδα :P


Εγω παντως συμφωνω με beef.Και με lila και με ginus,βασικα με ολους συμφωνω λετε να ειναι παρενεργειες?:turtle:

Το θεμα αυτο δεν εχει αρχη και τελος,τσαμπα χαλατε το πληκτρολογιο..

:clap::clap:

Lao
07-12-10, 00:56
Νομιζω πως μερικοι τα εχουμε υπερεκτιμησει τα συμπληρωματα με αποτελεσμα με το που μας τελειωσει κατι,μας πεφτει και η ψυχωλογια..δεν ειναι ετσι ρε παιδια.
Και χωρις συμπληρωαματα αν κανεις καλη διατροφη,πλουσια σε πρωτεινες κτλ. δεν ειναι αναγκαιο το συμπληρωμα.
Τωρα να παρεις νιτρικο για να εισαι τσιτωμενος με παραπανω φλεβικοτητα και δυναμη εκεινη τι στιγμη δεν ειναι τιποτα δεν σου δινει τιποτα παραμονο ικαναποιηση της στιγμης.

Βλεπω ατομα που λενε ξεκιναω γυμναστρηιο,και πρωτα απ'ολα διαλεγουν το συμπληρωμα που θα παρουν...δεν ειναι ετσι.
Αν δεν δεις τι μπορεις να κανεις μονος σου πως θα καταλαβεις τι λειτουργει πανω σου.
Τελος παντων...γνωμη μου αυτο.

Για έναν άνθρωπο της πόλης που δουλεύει και έχει υποχρεώσεις, είναι συνήθως πάρα πολύ δύσκολο να κάνει την διατροφή που χρειάζεται. Τα συμπληρώματα είναι αναγκαία και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι σημερινές «φυσικές» τροφές κάθε άλλο παρά φυσικές είναι χώρια το ό,τι λόγω των σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας είναι πιο φτωχές σε θρεπτικά συστατικά σε σχέση με το παρελθόν.

giorgos kriti
07-12-10, 08:58
εμενα η αποψη μου ειναι οτι κατι παραπανω θα ξερουν σιγουρα και αν το σκεφτω και λογικα αυτα που εχουν δει τα ματια τους απο εξετασεις κτλ τους εχουν φερει σε αυτη την αποψη και σοβαρα τωρα δεν ξερουμε τη βαζουμε στον οργανισμο μας αλλα τα βαζουμε ολα αυτα λογο διαφημισης!αν ενας γιΑΤΡΟς ξερει οτι ο εοφ πλιρωνεται μονο και δεν κανει τους απαραιτητους ελενχους και απλα βαζει σφραγιδα Ε μονο αυτο φτανει!

sogoku
07-12-10, 10:11
εμενα η αποψη μου ειναι οτι κατι παραπανω θα ξερουν σιγουρα και αν το σκεφτω και λογικα αυτα που εχουν δει τα ματια τους απο εξετασεις κτλ τους εχουν φερει σε αυτη την αποψη και σοβαρα τωρα δεν ξερουμε τη βαζουμε στον οργανισμο μας αλλα τα βαζουμε ολα αυτα λογο διαφημισης!αν ενας γιΑΤΡΟς ξερει οτι ο εοφ πλιρωνεται μονο και δεν κανει τους απαραιτητους ελενχους και απλα βαζει σφραγιδα Ε μονο αυτο φτανει!


Διαφωνω απολυτα για χιλιοστη φορα.
Οταν κατι δεν το ξερεις μην κινδυνολογεις.Ενας ΓΙΑΤΡΟς μου ελεγε να αποφευγω την βρωμη και να τρωω κατι 'φυσικο' οπως ψωμι.Τι να λεμε τωρα....

giorgos kriti
07-12-10, 12:49
Διαφωνω απολυτα για χιλιοστη φορα.
Οταν κατι δεν το ξερεις μην κινδυνολογεις.Ενας ΓΙΑΤΡΟς μου ελεγε να αποφευγω την βρωμη και να τρωω κατι 'φυσικο' οπως ψωμι.Τι να λεμε τωρα....


εγω ειπα την αποψη μου αυτο πειστευω εγω,τωρα το τι πειστευεις εσυ δηκαιωμασου..
τους γιατρους δεν τους επιστευεσαι??η αποψη σ ποια ειναι?

metz
07-12-10, 13:04
Αν και οι εταιρίες συμπληρωμάτων είχαν ιατρικούς επισκέπτες, να περνάνε από τον κάθε γιατρό, να του προωθούν τα προϊόντα τους, να του ''κόβουν'' και προμήθεια, εκεί να δεις τι καλά θα ήταν τα συμπληρώματα!!! Θα γέμιζε το ΙΚΑ συνταγογραφήσεις whey protein, multivits, αμινοξέα, μη σου πω και κάνα Super Pump 250!:turtle::turtle::turtle:

exkaliber
07-12-10, 16:07
Το λοιπον
Το οτι οι γιατροι δεν διδασκονται το αντικειμενο συμπληρωματα δε λει τπτ,ισως μονο
με βαζει σε υποψιες ως προς το γιατι,μιας και ουτε οι γυμναστες τα διδασκονται,ετσι?
Και τελος παντων ουτε εμεις τα μαθαμε στα πανεπιστημια.
Θα σου πει ενας γιατρος ας πουμε μν παρεις αυτο,δεν μπορεις να ξερεις τι εχει μεσα
και θα σου πει φαε υγιεινα,λες και μπορω να ξερω αν το χοιρινο που τρωω εχει γριπη η το βοδινο τρελη αγελαδα.Θα πεικοψε το καπνσμα,θα του πω εσενα περιμενα να μου το πεις;)
Θα σου πει γυμνασου,και εστω βρισκω χρονο και κουραγιο να παω σε γυμναστηριο
αυτοματα ανεβαινουν οι αναγκες του οργανισμου μου σε θρεπτικα συστατικα,
πως θα τα καλυψω αυτα με την τροφη? Ας πουμε για ενα γραμμαριο βιταμινη C χρειαζομαι 14 πορτοκαλια.Πρακτικα αδυνατο.

El Topo
07-12-10, 16:20
Το λοιπον
Το οτι οι γιατροι δεν διδασκονται το αντικειμενο συμπληρωματα δε λει τπτ,ισως μονο
με βαζει σε υποψιες ως προς το γιατι,μιας και ουτε οι γυμναστες τα διδασκονται,ετσι?
Και τελος παντων ουτε εμεις τα μαθαμε στα πανεπιστημια.
Θα σου πει ενας γιατρος ας πουμε μν παρεις αυτο,δεν μπορεις να ξερεις τι εχει μεσα
και θα σου πει φαε υγιεινα,λες και μπορω να ξερω αν το χοιρινο που τρωω εχει γριπη η το βοδινο τρελη αγελαδα.Θα πεικοψε το καπνσμα,θα του πω εσενα περιμενα να μου το πεις;)
Θα σου πει γυμνασου,και εστω βρισκω χρονο και κουραγιο να παω σε γυμναστηριο
αυτοματα ανεβαινουν οι αναγκες του οργανισμου μου σε θρεπτικα συστατικα,
πως θα τα καλυψω αυτα με την τροφη? Ας πουμε για ενα γραμμαριο βιταμινη C χρειαζομαι 14 πορτοκαλια.Πρακτικα αδυνατο.

Εντάξει, αλλά όποιος πάει γυμναστήριο δε σημαίνει πως έγινε ξαφνικά ο Hulk και πρέπει να κατεβάζει τόνους συμπληρωμάτων για να ανταπεξέρθει.
Υπάρχουν άτομα που τρέφονται φυσιολογικότατα (απλά περισσότερο από έναν άνθρωπο που κάνει καθιστική ζωη) χωρίς να παίρνουν συμπληρώματα και είναι υγιέστατοι με μια χαρά σώμα.

Δε σημαίνει ντε και καλά πως αν πας γυμναστήριο πρέπει να παίρνεις συμπληρώματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε βοηθούν αρκετές φορές, με λογική πάντα χρήση.

exkaliber
07-12-10, 16:34
Δε σημαίνει ντε και καλά πως αν πας γυμναστήριο πρέπει να παίρνεις συμπληρώματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε βοηθούν αρκετές φορές, με λογική πάντα χρήση.

και εγω σου λεω δεν χρειζεται καθολου
χωρις βιταμινη c ποσο καιρο επβιωνει ο ανθρωπος? 2 μηνες νομιζω

το θεμα ομως δεν ειναι να μν παθανει καποιος αλλα να ζει καλυτερα;)

savage
07-12-10, 17:13
Εντάξει, αλλά όποιος πάει γυμναστήριο δε σημαίνει πως έγινε ξαφνικά ο Hulk και πρέπει να κατεβάζει τόνους συμπληρωμάτων για να ανταπεξέρθει.
Υπάρχουν άτομα που τρέφονται φυσιολογικότατα (απλά περισσότερο από έναν άνθρωπο που κάνει καθιστική ζωη) χωρίς να παίρνουν συμπληρώματα και είναι υγιέστατοι με μια χαρά σώμα.

Δε σημαίνει ντε και καλά πως αν πας γυμναστήριο πρέπει να παίρνεις συμπληρώματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε βοηθούν αρκετές φορές, με λογική πάντα χρήση.

:clap::clap::clap:

μπραβο!!!! μπηκες στο νοημα!!!


και εγω σου λεω δεν χρειζεται καθολου
χωρις βιταμινη c ποσο καιρο επβιωνει ο ανθρωπος? 2 μηνες νομιζω

το θεμα ομως δεν ειναι να μν παθανει καποιος αλλα να ζει καλυτερα;)

χαχαχαχαχχαχα πλακα κανεις ετσι???

δηλ να αναψω λαμπαδα που ζω ακομα????

γιατι τοσα χρονια δεν επαιρνα εξτρα c,απλα εστιβα πορτοκαλια λεμονια μανταρινια κτλ

El Topo
07-12-10, 17:50
:clap::clap::clap:

μπραβο!!!! μπηκες στο νοημα!!!Bρε συ, πάντα τα έλεγα αυτά.
Βοηθάνε ορισμένα συμπληρώματα, αλλά όχι να φτάσουμε να λέμε πως χωρίς αυτά θα κινδυνέψει και η υγεία σου αν κάνεις γυμναστική!

Τώρα το γιατί οι γιατροί είναι ενάντια στα συμπληρώματα δεν το ξέρω.
Εν μέρει τους δικαιολογώ, αφού το σωστό είναι να μας προτρέπουν να τρεφόμαστε με εντελώς φυσικά προϊόντα και όχι πχ σκόνες που ΠΟΤΕ δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι για το τι περιέχουν μέσα και πάνω απ'όλα, από τι πρώτες ύλες είναι φτιαγμένες (πχ το γάλα των πρωτεϊνών αν προέρχεται από ζώα με διοξίνες κλπ). Όχι ότι το απλό γάλα είναι πάντα καλό, αλλά φανταστείτε πόσο χειρότερο θα είναι το γάλα που γίνεται σκόνη...

Από την άλλη όμως, θα ήταν καλό οι γιατροί να δείχνουν και κάποια σύνεση και εγκράτεια στο τι λένε και όχι να μιλούν για καταστροφές σε νεφρά και συκώτια σαν άμεσο επακόλουθο του να παίρνεις συμπληρώματα. Αν είναι τόσο σίγουροι, να δώσουν τα στοιχεία αυτά στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να κλείσουν οι εταιρείες συμπληρωμάτων και να γλιτώσουμε κι εμείς. Αλλά δεν έχω δει κάτι τέτοιο, παρά μόνο λόγια γεμάτα υπέρβολές και συχνά άγνοια.

Πιστεύω λοιπόν πως η αλήθεια βρίσκεται στη μέση. Δε χρειάζεται κατάχρηση συμπληρωμάτων, αλλά σωστή χρήση ώστε να συμπληρώσουμε κάποια θρεπτικά στοιχεία στη διατροφή μας, όχι να βασίσουμε τη διατροφή μας στα συμπληρώματα!
Τώρα, το αν μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν παρενέργειες κανείς δε μπορεί να το πει με σιγουριά. Απλά όσο λιγότερες είναι οι ουσίες που παίρνει κάποιος περα από τη τροφή του, τόσο μικρότερες πιθανότητες έχει να πάθει κάτι σοβαρό...

savage
07-12-10, 17:53
συμφωνω

exkaliber
07-12-10, 18:03
χαχαχαχαχχαχα πλακα κανεις ετσι???

δηλ να αναψω λαμπαδα που ζω ακομα????

γιατι τοσα χρονια δεν επαιρνα εξτρα c,απλα εστιβα πορτοκαλια λεμονια μανταρινια κτλ

;)
εννοω βιταμινη c
οχι απο συμπληρωμα αναγκαστικα
εσυ επαιρνες απο τα φρουτα ας πουμε
και το τσιλι εχει βιταμινη c,και πολυ περισσοτερη απο τα πορτοκαλια

savage
07-12-10, 18:17
αα οκ.γιατι ετσι οπως το εγραψες φανηκε σαν ανα εννοεις μονο απο συμπληρωματα.
my bad τοτε:toast:

γιατι πρακτικα ειναι αδυνατον να μην παρεις καθολου c απο τροφες.

αλλωστε ξερω πολλους που δεν τρωνε καν πορτοκαλια και γυμναζονται σκληρα επι χρονια και δεν εχουν κανενα προβλημα.

δε το θεωρω βελτιστο αλλα ας μην φτανουμε στο αλλο ακρο να κινδυνολογουμε κι ολας.:toast:

chaniotis.manos
07-12-10, 20:46
ρε παιδια τι ψαχνετε?αφου το ξερετε οτι υπαρχουνε γιατροι που σου λενε μην καπνιζεις...και εχουνε το 25 αρι πακετο στο τσεπακι.και διαιτολογοι που σου λενε να αδυνατισεις για το καλο της υγειας σου και φορανε 50 αρι παντελονι.πλακα κανουμε τωρα?τετοιοι γιατροι θα ητανε κ αυτοι.που οι μισοι απο αυτους βαδιζουν με την θεωρια,και οχι την πραξη.ακομα και για πολυβιταμινες απλες ειχα ρωτησει ετσι για την πλακα καποιους γιατρους και μου ειχανε πει οχι!!να μην παρεις τιποτα!!αντε να ζητησεις τωρα την γνωμη απο αυτους για να παρεις κρεατινη η και τιποτα παραπανω.οποτε.............

SHRED
19-03-12, 05:12
Νομιζω καταλαβαινεις οτι δινεις ακυρα παραδειγματα, ετσι?
ΟΛΟΙ οι γιατροι θα σε συμβουλευσουν να γυμναζεσαι,να μην καπνιζεις να κανεις ισορροπημενη διατροφη,ασχετως των συνηθειων τους.ΟΦΕΙΛΟΥΝ να σε συμβουλευουν για την διατηρηση της σωματικης σου υγειας! Ο γιατρος δεν ειναι ΗΜΙΜΑΘΗΣ σε θεματα υγειας. Εσυ για λογους επαναπαυσης ,τεινεις να αμφισβητεις την ειδικοτητα του για τα ΑΜΦΙΒΟΛΑ σκευασματα πουκαταναλωνεις.

ΑΥΤΟ δεν θα στο πει κανενας γιατρος γιατι και οι 2 ξερετε πολυ καλα πως η απαντηση θα ναι "τραβα στη γωνια να δεις αν ερχομαι ρε μεγαλε!"
Το θεμα ειναι να δινουμε και εφαρμοσιμες λυσεις...

Εξαλλου σε βολευει αυτη η απαντηση,γιατι υποσυνειδητα ξερεις πως εξ αρχης δεν υπηρχε περιπτωση να κανεις κατι τετοιο ΣΥΝ οτι για να ΜΗΝ ειναι αρνητικος ενας ΓΙΑΤΡΟΣ σημαινει οτι δεν τρεχει και τιποτα.(δηλαδη ετσι σε βολευει να το αντιληφθεις)
ΣΤην αρνηση υπερβαλλουμε,στην ΜΗ αρνηση βολευομαστε και την μεταφραζουμε ως καταφαση.

Ο γιατρος γνωριζει πολυ καλυτερα απο σενα και τον καθενα τι ακριβως ειναι η πρωτεινη, απο τι δομειται,πως και για τι χρησιμοποιειται στο σωμα.
Αυτο που ΕΣΥ δεν καταλαβαινεις ειναι οτι η "προκαταληψη" του γιατρου εχει περασει σε ενα αλλο επιπεδο. Αυτο της ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ των εταιριων, της καχυποψιας για την αθωοτητα των σκευασματων, της αβεβαιοτητας στη μακροχρονια ληψη τους.
Εξαλλου δεν ειναι σπανιο φαινομενο να ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΝ στη ληψη πρωτεινης (φυσικης ή μη). Εδω βλεπω κατι τρελλες ποσοτητες 200-300 γραμμαριων απο ατομα των 70 και 80 κιλων οταν ΟΛΕΣ οι επιστημονικες-αθλητικες ερευνες μιλαν για περι τα 2gram/kg.
Οποτε υπαρχει ΚΑΙ ΕΚΕΙ ενσταση απο τους γιατρους οι οποιοι οφειλουν να σε προειδοποιησουν.Και αυτα στα λεω εγω, που ΚΡΑΖΩ την ακρατη συνταγολογηση στην ελλαδα,την δημιουργια "πλασματικων" παθησεων και ασθενων και το προφιλ του "ξερολα-επιστημονα" που θελουν να προβαλουν οι γιατροι.
Αλλα ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα...

Συμφωνώ απόλυτα :awesome:

exkaliber
01-06-12, 16:41
εχω διαβασει απο αρκετες πηγες,οχι ιδιαιτερα αξιοπιστες,οτι το θεμα ειναι καθαρα οικονομικο
οτι καποια συμπληρωματα ανταγωνιζονται φαρμακα,και εξ ου και ο πολεμος που δεχονται απο γιατρους
πχ μελατονινη και υπνωτικα χαπια


το θεμα μου ειναι αν μπορει να βελτιωθει η υγεια ενος ανθρωπου παιρνοντας συγκεκριμενα συμπληρωματα

beefmeup
01-06-12, 16:42
αυτο ειναι ενα μερος της αληθειας,κ ισχυει..

exkaliber
01-06-12, 16:46
το αλλο ποιο ειναι?
οτι και οι διαφημισεις συμπληρωματων τα παραλενε?

beefmeup
01-06-12, 16:48
τα αλλα ειναι προσωπικες αποψεις..αλλες οι δικες μου αλλες οι δικες σου..
αυτο που ξερω σιγουρα,ειναι πως δεν τα διδασκονται,κ αρα δεν μπορουν να εχουν αποψη.
κ φυσικα ενας γιατρος που δεν εχει διδαχθει κατι που αφορα ενα σκευασμα,δεν μπορει να σου προτεινει κ να το παρεις..
αμαθεια.
οσοι γιατροι ασχολουνται ομως κ ξερουν,δεν θα σου πουν ποτε "μην περνεις"..

exkaliber
01-06-12, 17:03
αυτο που ξερω σιγουρα,ειναι πως δεν τα διδασκονται,κ αρα δεν μπορουν να εχουν αποψη.


το ερωτημα εδω ειναι το γτ
εφοσον τα συμπληρωματα εχουν επιδραση στην υγεια γιατι να μν ασχολουνται μαζι τους οι γιατροι
ουτε εμεις τα εχουμε διδαχθει,αλλα εχουμε ασχοληθει και ξερουμε το κατιτις μας


φρονω οτι ειναι για οικονομικους λογους και μονο,
οτι αν ολοι ηταν υγιεις δεν θα ειχαν δουλεια-καπως ετσι
ειδα και εκεινο το επεισοδιο απο το κουτι της πανδωρας με τα φαρμακα:green:
θα το βαλω αν το βρω

swimmer_90
01-06-12, 17:24
το ερωτημα εδω ειναι το γτ
εφοσον τα συμπληρωματα εχουν επιδραση στην υγεια γιατι να μν ασχολουνται μαζι τους οι γιατροι
ουτε εμεις τα εχουμε διδαχθει,αλλα εχουμε ασχοληθει και ξερουμε το κατιτις μας


φρονω οτι ειναι για οικονομικους λογους και μονο,
οτι αν ολοι ηταν υγιεις δεν θα ειχαν δουλεια-καπως ετσι
ειδα και εκεινο το επεισοδιο απο το κουτι της πανδωρας με τα φαρμακα:green:
θα το βαλω αν το βρωΤο γεγονος οτι μπορει να εχουν και δικιο η εν μερη δικιο το σκεφτηκες ποτε...??γιατροι ειναι,οσο και να μην ξερουν,απο σενα και μενα ξερουν καλυτερα...δε νομιζεις?

exkaliber
01-06-12, 17:27
το οτι αν εγω ειμα υγιης και δεν χρειαστει ποτε να παω σε αυτους,την εβαψαν
σου λεει κατι?

vaggan
01-06-12, 19:01
το οτι αν εγω ειμα υγιης και δεν χρειαστει ποτε να παω σε αυτους,την εβαψαν
σου λεει κατι?αντι να ψαχνεις για το αν τα συμπληρωματα κανουν καλο η κακο εγω θα σε συμβουλευα να κοψεις το νταβιντοφ που αποδεδειγμενα κανει κακο.εδω νομιζω οι γιατροι δεν εχουν αντικρουομενες αποψεις.:welcome:

Levrone
01-06-12, 20:24
το οτι αν εγω ειμα υγιης και δεν χρειαστει ποτε να παω σε αυτους,την εβαψαν
σου λεει κατι?

αντρα μου ξερεις ποσο σ αγαπω αλλα λες χοντρες μαλακιες..:P

δηλαδη την εβαψα αν εισαι υγιης και δεν ερθεις σ εμενα?
την εβαψα επειδη δε θα μου δωσεις λεφτα?
χαχαχα!

(ετσι κι αλλιως απο σενα δε θα παρω λεφτα :P )

μα εγω θελω να εισαι υγιης και να σου ειμαι αχρειαστος εγω.

και επειδη εχουμε πει χιλιες φορες για το θεμα αυτο,
και εγω παιρνω συμπληρωματα, εμπιστευομαι αυτα που παιρνω ,
αλλα αν ενας ασθενης (ταυτοχρονα με την αντιμετωπιση θεματος υγειας) μου πει οτι παιρνει ΤΑ ΙΔΙΑ συμπληρωματα θα του πω να τα κοψει.

Στο φιναλε αν εσεις τα εμπιστευεστε παρτε συμπληρωματα και παρτε και την ευθυνη.
Απλο ειναι.
Οπως και ο αλλος που πινει 1 λιτρο τζονι τη μερα παιρνει την ευθυνη.

tasos2
01-06-12, 20:40
Οι γιατροι δεν ειναι κατα των συμπληρωματων διατροφης. Ειναι κατα των συμπληρωματων διατροφης που δεν πωλουνται σε φαρμακεια αλλα σε μποντυμπιλντινγκ κλαμπσ ή σε γυμναστηρια. Ο λογος ειναι οτι απο εκει δεν παιρνουν ποσοστα ενω παιρνουν απο τα φαρμακεια.

Devil
01-06-12, 20:43
εχω διαβασει απο αρκετες πηγες,οχι ιδιαιτερα αξιοπιστες,οτι το θεμα ειναι καθαρα οικονομικο
οτι καποια συμπληρωματα ανταγωνιζονται φαρμακα,και εξ ου και ο πολεμος που δεχονται απο γιατρους
πχ μελατονινη και υπνωτικα χαπια


το θεμα μου ειναι αν μπορει να βελτιωθει η υγεια ενος ανθρωπου παιρνοντας συγκεκριμενα συμπληρωματα

μπαααα.... προσωπικα δεν εχω πετυχει κατι τετοιο... ισως 1-2 παραδειγματα αλλα και παλι ειναι μικρη η συγκριση....
στο πχ που εδωσες.... δρουν διαφορετικα....

οι γιατροι απλα δεν τα διδασκοντε.... και δεν ειναι και η δουλεια τους.... οποτε καλα κανουν και δεν περνουν την ευθυνη...


εχεις κολλησει με αυτο το θεμα... στο εχω ξαναπει και αλλη φορα οταν μιλαγαμε για θυροειδη....
τα συμπληρωματα στο 99% των περιπτωσεων δεν μπορουν να αντικαταστισουν τα φαρμακα.... ειναι αδυνατον...

Levrone
01-06-12, 20:44
Οι γιατροι δεν ειναι κατα των συμπληρωματων διατροφης. Ειναι κατα των συμπληρωματων διατροφης που δεν πωλουνται σε φαρμακεια αλλα σε μποντυμπιλντινγκ κλαμπσ ή σε γυμναστηρια. Ο λογος ειναι οτι απο εκει δεν παιρνουν ποσοστα ενω παιρνουν απο τα φαρμακεια.

εισαι γνωστης του αντικειμενου, κανει μπαμ :thumbup:

Devil
01-06-12, 20:48
Οι γιατροι δεν ειναι κατα των συμπληρωματων διατροφης. Ειναι κατα των συμπληρωματων διατροφης που δεν πωλουνται σε φαρμακεια αλλα σε μποντυμπιλντινγκ κλαμπσ ή σε γυμναστηρια. Ο λογος ειναι οτι απο εκει δεν παιρνουν ποσοστα ενω παιρνουν απο τα φαρμακεια.

λες @@κιες... απλα και ωραια....

απο τις εταιριες μπορει να τα παιρνουν καποιοι... απο φαρμακεια αδυνατον...
ειδικα αυτη την περιοδο δεν παιζει φαρμακειο να λαδωνει γιατρο απλα γιατι δεν εχει τα λεφτα.... γενικοτερα ο κλαδος υγειας εχει πολυ χοντρα προβληματα αυτον το καιρο... και οσο παει γινετε και χειροτερα...

tasos2
01-06-12, 21:01
λες @@κιες... απλα και ωραια....

απο τις εταιριες μπορει να τα παιρνουν καποιοι... απο φαρμακεια αδυνατον...
ειδικα αυτη την περιοδο δεν παιζει φαρμακειο να λαδωνει γιατρο απλα γιατι δεν εχει τα λεφτα.... γενικοτερα ο κλαδος υγειας εχει πολυ χοντρα προβληματα αυτον το καιρο... και οσο παει γινετε και χειροτερα...


Aπο εταιρειες ρε παιδια εννοω ελεος. Αν μου συστυσει ο γιατρος την πολυβιταμινη vital q10 ειναι επειδη συνεργαζεται με την εταιρεια η οποια εφοδιαζει μονο φαρμακεια. Γι αυτο συστηνουν συγκεκριμενα φαρμακα και οχι αλλα. Τη βιταμινη που θα παρεις απο μποντυμπιλντινγκ κλαμπ δε θα στη συστησει ποτε και θα σε αποτρεψει να την παρεις. Προφανως οχι επειδη δεν ειναι ελεγμενη γιατι ο μη ελεγχος των συμπληρωματων ισχυει και για τα συμπληρωματα του φαρμακειου, παρολαυτα δε τα αντιμετωπιζουν το ιδιο.

Το ιδιο αν ρωτησεις τυπο απο μποντυμπιλντινγκ κλαμπ και του πεις οτι εχεις παρει πολυβιταμινη φαρμακειου θα σου πει οτι στα φαρμακεια δεν ειναι αρκετα καλες για να σε βοηθησουν γιατι και αυτος δε συνεργαζεται με τις εταιρειες που συνεργαζονται τα φαρμακεια.

Φυσικα κανενας γιατρος δε θα στο πει αυτο. Συνηθως σου συστηνουν φαρμακα χωρις καν να τα χρειαζεσαι αφου τους ενδιαφερει να κανουν καταναλωση (οχι να σου κανουν ζημια στην υγεια σου βεβαια)

Levrone
01-06-12, 21:09
ρε ειστε στον κοσμο σας..

κατεβειτε λιγο στην πραγματικοτητα γιατι δεν επικοινωνειτε..

ο γιατρος παει να ζησει με 7 κατοσταρικα το μηνα, του χρωστανε μισθους , εφημεριες,

το ιδιο και στα φαρμακεια ,

πας στο μικροβιολογο να κανει εξετασεις αιματος και του χρωστανε λεφτα απο 3 ετιας

και εσεις λετε αυτες τι ιστοριες?
χεστηκε ο γιατρος αν πας να παρεις απο το φαρμακειο το ταδε συμπληρωμα ή το παρεις απο το μποντιμπιλντιγκ κλαμπ και ολα αυτα..

συνελθετε..κατεβαζετε ιστοριες για αγριους και δεν ξερω που τ ακουτε ολα αυτα..
ελεος..

Devil
01-06-12, 21:20
ρε ειστε στον κοσμο σας..

κατεβειτε λιγο στην πραγματικοτητα γιατι δεν επικοινωνειτε..

ο γιατρος παει να ζησει με 7 κατοσταρικα το μηνα, του χρωστανε μισθους , εφημεριες,

το ιδιο και στα φαρμακεια ,

πας στο μικροβιολογο να κανει εξετασεις αιματος και του χρωστανε λεφτα απο 3 ετιας

και εσεις λετε αυτες τι ιστοριες?
χεστηκε ο γιατρος αν πας να παρεις απο το φαρμακειο το ταδε συμπληρωμα ή το παρεις απο το μποντιμπιλντιγκ κλαμπ και ολα αυτα..

συνελθετε..κατεβαζετε ιστοριες για αγριους και δεν ξερω που τ ακουτε ολα αυτα..
ελεος..

μπα πολυυυυ χειροτερα νομιζω.... εκει ξεκινας με μινιμουμ 200000-400000 μεσα για ενα μεσο φαρμακειο...καλα βασικα και οι γιατροι @@ρια περνουν... απληρωτοι ειναι και αυτοι.... γτπ καταστασεις....

σε λιγο δεν θα μπορει να παρει φαρμακα ο κοσμος....

tasos2
01-06-12, 21:27
Δε ξερω γι αυτους που ειναι στα νοσοκομεια και κανουν εφημεριες αλλα οι γιατροι που ειναι ιδιωτες και γνωστοι στο χωρο και επιτυχημενοι (και συνηθως απο τους μεγαλυτερους φοροφυγαδες μιας και σε χρεωνουν πχ 100 ευρω για να τους κανεις μια ερωτηση και σου κοβουν αποδειξη για 30) το κανουν σιγουρα

exkaliber
01-06-12, 23:12
ισως δεν το εθεσα στην σωστη του βαση:geek:

τουλαχιστον συμφωνουμε ολοι οτι παιρνοντας συμπληρωματα οπως βιταμινες μεταλα κτλ βοηθαμε την υγεια μας?
τα συμπληρωματα στο 99% των περιπτωσεων δεν μπορουν να αντικαταστισουν τα φαρμακα.... ειναι αδυνατον...

μπορουν να βοηθησουν καποιον να μν φτασει σε σημειο να χρειαστει φασρμακα?

Levrone
01-06-12, 23:49
μπορουν να βοηθησουν καποιον να μν φτασει σε σημειο να χρειαστει φασρμακα?

σαφως και ΟΧΙ!

exkaliber
01-06-12, 23:52
γιου σορ?

δεν μπορει να μν κανουν τπτ..

swimmer_90
01-06-12, 23:53
το οτι αν εγω ειμα υγιης και δεν χρειαστει ποτε να παω σε αυτους,την εβαψαν
σου λεει κατι?Και ας πουμε οτι ειναι ετσι...πραγματικα πιστευεις οτι τα συμπληρωματα θα σε κρατησουν υγιη και δεν θα χρειαστει να πας σε γιατρο?!?!και γι'αυτο ο γιατρος τα σαμποταρει ας πουμε?!?!αυτα ειναι sci-fi σεναρια...ουτε τα συμπληρωματα θα συμβαλουν στο να εχεις καλυτερη υγεια,και ουτε ο γιατρος ασχολειτε...σκεψου ποσοι ηλικιωμενοι υπαρχουν που πανε στανταρ πανω απο 1 φορα το μηνα...εχουν δουλεια οι γιατροι δεν περιμενουν απο μας...

Levrone
01-06-12, 23:55
γιου σορ?

δεν μπορει να μν κανουν τπτ..

μα πας καλα ρε τωρα?
δηλαδη πως θα σε κανουν τα συμπληρωματα να μη χρειαστεις να παρεις φαρμακα?

δηλαδη μια πρωτεινη , μια πολυβιταμινη και ενα αμινοξακι και μια κρεατινη τι θα μου κανουν ωστε να αποφυγω να παρω φαρμακα αν εχω ουρολοιμωξη, μια φυματιωση, μια χρονια νεφρικη ανεπαρκεια, διαβητη, ή καρκινο?

exkaliber
01-06-12, 23:56
ξερεις τι προκαλει η ελειψη π.χ. μαγνησιου στον ανθρωπινο οργανισμο και ποιες η επιπτωσεις της στην υγεια του?

Levrone
01-06-12, 23:57
Και ας πουμε οτι ειναι ετσι...πραγματικα πιστευεις οτι τα συμπληρωματα θα σε κρατησουν υγιη και δεν θα χρειαστει να πας σε γιατρο?!?!και γι'αυτο ο γιατρος τα σαμποταρει ας πουμε?!?!αυτα ειναι sci-fi σεναρια...ουτε τα συμπληρωματα θα συμβαλουν στο να εχεις καλυτερη υγεια,και ουτε ο γιατρος ασχολειτε...σκεψου ποσοι ηλικιωμενοι υπαρχουν που πανε στανταρ πανω απο 1 φορα το μηνα...εχουν δουλεια οι γιατροι δεν περιμενουν απο μας...

μα τωρα ας σοβαρευτουμε και λιγο..

χεστηκε ο καθε γιατρος αν παει ο εξκαλιμπερ.

μακαρι να ζησει χιλια χρονια να μην παει ποτε..

αλλα τι συζηταμε..

Devil
01-06-12, 23:57
ισως δεν το εθεσα στην σωστη του βαση:geek:

τουλαχιστον συμφωνουμε ολοι οτι παιρνοντας συμπληρωματα οπως βιταμινες μεταλα κτλ βοηθαμε την υγεια μας?

οχι απο εδω...;)

Levrone
01-06-12, 23:58
ξερεις τι προκαλει η ελειψη π.χ. μαγνησιου στον ανθρωπινο οργανισμο και ποιες η επιπτωσεις της στην υγεια του?

ναι ξερω.

Devil
01-06-12, 23:58
ξερεις τι προκαλει η ελειψη π.χ. μαγνησιου στον ανθρωπινο οργανισμο και ποιες η επιπτωσεις της στην υγεια του?

εγω προσωπικα ξερω περισσοτερους με αλλες παθησεις παρα ελειψη μαγνησιου....:green::turtle:

exkaliber
01-06-12, 23:58
δηλαδη μια πρωτεινη , μια πολυβιταμινη και ενα αμινοξακι και μια κρεατινη τι θα μου κανουν ωστε να αποφυγω να παρω φαρμακα αν εχω ουρολοιμωξη, μια φυματιωση, μια χρονια νεφρικη ανεπαρκεια, διαβητη, ή καρκινο?

παιρνοντας αντι οξειδωτικα,μειωνουμε την πιθανοτητα εμφανισης καρκινου?
πες μου αυτο μονο
τπτ αλλο

exkaliber
01-06-12, 23:59
ναι ξερω.

και βεβαια ξερεις,αλλα πηγαινε στον απο πανω αυτο:P

Devil
02-06-12, 00:00
παιρνοντας αντι οξειδωτικα,μειωνουμε την πιθανοτητα εμφανισης καρκινου?
πες μου αυτο μονο
τπτ αλλο

οχι...

exkaliber
02-06-12, 00:07
αλλα τι συζηταμε..

δεν εχω κατασταλαξει ακριβως..οχι απο εδω...;)

παρντον?

Lao
02-06-12, 00:28
Αυτό το θέμα δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ, έχω την εντύπωση... :green:

Anyway, έχω διαπιστώσει ότι οι νεότερης ηλικίας γιατροί όλο και περισσότερο δεν είναι κατά (χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι είναι υπέρ) των συμπληρωμάτων. Γισ να το διατυπώσω αλλιώς, όσο περνάει ο καιρός, έχουν περισσότερο μετριοπαθή στάση σχετικά με το θέμα.

Νομίζω ότι δεν θα διαφωνήσει κανείς ότι η ιατρική σαν επιστήμη δεν είναι απόλυτη. Και για του λόγου το αληθές, μπορεί να πας σε 3 γιατρούς για το ίδιο πρόβλημα και να ακούσεις 3 διαφορετικά πράγματα.

Δείτε π.χ. τι γίνεται με τις έρευνες (όσοι γιατροί ενημερώνονται και δεν έχουν μείνει στην εποχή που πήραν το πτυχίο τους, τις διαβάζουν). Σήμερα βγαίνει μία που λέει κάτι και αύριο βγαίνει μια άλλη που την αναιρεί.

Όταν λοιπόν τα πάντα είναι τόσο ρευστά, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για τον κάθε γιατρό να «ρισκάρει» και να σου πει κάτι, γιατί ακριβώς είναι ένας τομέας που δεν τον έχει διδαχθεί και δεν τον έχει διδαχθεί γιατί είναι επίσης πολύ δύσκολο στατιστικά να βγουν εξαγώγιμα συμπεράσματα πέραν αμφισβήτησης.

Συνεπώς, ο μέσος γιατρός θα προτιμήσει να πατήσει σε «στέρεο» έδαφος και να δώσει την απάντηση που θα εξασφαλίσει το μικρότερο δυνατό ρίσκο για τον ίδιο και για αυτόν που τον ρωτάει.

Ό,τι και να λέμε, ο πιο αντικειμενικός τρόπος για να διαπιστώνουμε εάν έχουμε έλλειψη σε κάτι, είναι να κάνουμε εξετάσεις. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα για το τι γίνεται μέσα μας (πράγμα που και πάλι συχνά είναι επίσης σχετικό).

Παρεπιπτόντως, να αναφέρω κάτι σχετικό με το θέμα μας.

Γνωρίστηκα με έναν άνθρωπο που δουλεύει στον ΕΟΦ.

Όταν τον ρώτησα αν τα συμπληρώματα σε μορφή oxide έχουν καλή απορρόφηση, η απάντηση ήταν (με μια έκφραση αμηχανίας) ότι «το σώμα πάντα βρίσκει τρόπο να παίρνει ό,τι χρειάζεται».

ΠΡΟΣΟΧΗ, μιλάμε για ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΦ, και έχει ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν πιστεύω ότι όσοι δουλεύουν στον ΕΟΦ είναι άσχετοι, ούτε όσοι έχουν βγάλει την Φαρμακευτική δεν ξέρουν κάτι τόσο βασικό, όπως επίσης δεν πιστεύω ότι όλοι οι γιατροί είναι ανενημέρωτοι.

Πιστεύω όμως, ότι αυτό που ξεχωρίζει τον καλό γιατρό, τον καλό φαρμακοποιό, τον καλό διατροφολόγο τον καλό ...... (ο καθένας συμπληρώνει όποιο επάγγελμα θέλει), είναι κατά πόσο το ψάχνει και κατά πόσο εξελίσσεται και ο ίδιος σαν επιστήμονας και επαγγελματίας. ;)

exkaliber
02-06-12, 00:33
εγω προσωπικα ξερω περισσοτερους με αλλες παθησεις παρα ελειψη μαγνησιου....:green::turtle:

παιρνοντας μαγνησιο,τσιλατε παντα,βοηθας την υγεια σου?


εδω σε θελω

Devil
02-06-12, 00:35
παιρνοντας μαγνησιο,τσιλατε παντα,βοηθας την υγεια σου?


εδω σε θελω

:unsure:

δεν παιρνω.... λες να εχω θεμα?:green:

Lao
02-06-12, 00:36
παιρνοντας μαγνησιο,τσιλατε παντα,βοηθας την υγεια σου?


εδω σε θελω

Θα σου απαντήσω εγώ...

Εάν το χρειάζεσαι, προφανώς και ΝΑΙ.

Το ερώτημα, δεν πρέπει να είναι αν βοηθάει ή όχι στην υγεία, Τα πάντα μπορούν να βοηθήσουν ή να βλάψουν. Το ερώτημα πρέπει να είναι αν κάποιος έχει έλλειψη ή όχι.

gym
02-06-12, 00:37
ρε παιδες...μηπως ειστε ολιγον...ολιγον οφφ τοπικ?

γιατι οι γιατροι λεει ειναι κατα των σαπς?εδω θα αναλυσετε τι κανει το μαγνησιο./..?;)

exkaliber
02-06-12, 00:37
η νεκροψια θα δειξει:P:P

εγω παντως που πηρα ειδα σημαντικη βελτιωση,τοσο στην διαθεση,
αλλα κυριως στον υπνο

exkaliber
02-06-12, 00:40
νεα μου,προφανως και το χρησιμοποιουμε σαν παραδειγμα
Το ερώτημα πρέπει να είναι αν κάποιος έχει έλλειψη ή όχι.

ειδικα για το μαγνησιθο εχω αποψη,
θεωρω ΑΔΥΝΑΤΟ να μν εχει ελειψη καποιος χωρις αναπληρωση
στην αμερικη λενε η αναλογια μαγνησιου/ασβεστιου ειναι 1 προς 15

εχω και ερευνα:geek:

tasos2
02-06-12, 00:41
:unsure:

δεν παιρνω.... λες να εχω θεμα?:green:

Οχι αλλα θα σουν καλυτερα εαν επαιρνες (εφοσον δεν ειναι πληρης η διατροφη σου). Εγω που ειμαι μονοφαγικος και δε τρωω πολλες σημαντικες τροφες θα ειχα πολλες ελλειψεις αν δεν επαιρνα συμπληρωματα. Ολα αυτα θα μου εριχναν το ανοσοποιητικο και θα αρρωσταινα συνεχεια.

Lao
02-06-12, 00:48
ειδικα για το μαγνησιθο εχω αποψη,
θεωρω ΑΔΥΝΑΤΟ να μν εχει ελειψη καποιος χωρις αναπληρωση
στην αμερικη λενε η αναλογια μαγνησιου/ασβεστιου ειναι 1 προς 15

εχω και ερευνα:geek:

Τότε γιατί το ψάχνεις αφού έχεις καταλήξει;

Για το μαγνήσιο, είχα διαβάσει και εγώ έρευνα που έλεγε ότι κάπου 60-70% στις ΗΠΑ βρέθηκε να έχει ανεπάρκεια.

Και θες να σου πω και το καλύτερο; Ακόμα και με καλά συμπληρώματα, έχεις και πάλι αρκετά καλές πιθανότητες να έχεις ανεπάρκεια.

Anyway, για να μην φεύγουμε από το θέμα μας όπως είπε και η gym, αν ρωτήσεις έναν μέσο γιατρό θα σου πει να βελτιώσεις την διατροφή σου.

Θεωρητικά, θα σου έχει δώσει την σωστή απάντηση.

Πρακτικά όμως, επειδή ακριβώς είτε δεν μπορείς είτε δεν θέλεις, είτε και τα δύο μαζί, το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν.

exkaliber
02-06-12, 00:51
Τότε γιατί το ψάχνεις αφού έχεις καταλήξει;:unsure:

για το μαγνησιο λες?
δεν ειναι αυτο το θεμα μας

Lao
02-06-12, 00:55
:unsure:

για το μαγνησιο λες?
δεν ειναι αυτο το θεμα μας

Ρε συ exkaliber, please, μην απομονώνεις μια πρόταση από το post μου. Το κάνεις συχνά και δεν βοηθάει στην κουβέντα.

Μείνε σε όσα έγραψα για τους γιατρούς, που είναι και το θέμα μας. :toast:

Levrone
02-06-12, 01:14
Πιστεύω όμως, ότι αυτό που ξεχωρίζει τον καλό γιατρό, τον καλό φαρμακοποιό, τον καλό διατροφολόγο τον καλό ...... (ο καθένας συμπληρώνει όποιο επάγγελμα θέλει), είναι κατά πόσο το ψάχνει και κατά πόσο εξελίσσεται και ο ίδιος σαν επιστήμονας και επαγγελματίας. ;)

Lao ολο το ποστ ηταν για :clap::clap::clap:

εδω να διευκρινησω κατι..

να εξελισσεται ενας γιατρος (και καθε επαγγελμα) διαβαζοντας συνεχως συμφωνω απολυτα..

αλλα αν η εξελιξη ειναι σα γιατρος να κατσω να διαβασω για τα συμπληρωματα το θεωρω ματαιο..

Δηλαδη εγω θα κανω ειδικοτητα στην ορθοπεδικη χειρουργικη (πρωτα ο Θεος) , θα πρεπει να ξερω το συμπληρωμα που παιρνει ο εξκαλιμπερ? να ημουν αθλητιατρος να πω οκ, αλλα υπαρχουν ειδικοτητες ΑΣΧΕΤΕΣ με τον αθλητισμο..

Δεν ξερω αν αυτο εννοησες απλα το συνδιασα επειδη ειναι τετοιο το θεμα.

Θελω να πω δεν ειναι εξελιξη ενος γιατρου να κατσει να διαβασει για συμπληρωματα διατροφης.. αν ειναι ετσι να διαβασω και για τη βαφη μαλλιων τι κακο μπορει να κανει που με ρωτησε προχτες μια θεια μου..

σ ολα τ αλλα συμφωνω..

exkaliber
02-06-12, 01:20
Δηλαδη εγω θα κανω ειδικοτητα στην ορθοπεδικη χειρουργικη (πρωτα ο Θεος) , θα πρεπει να ξερω το συμπληρωμα που παιρνει ο εξκαλιμπερ? να ημουν αθλητιατρος να πω οκ, αλλα υπαρχουν ειδικοτητες ΑΣΧΕΤΕΣ με τον αθλητισμο..την χειρουργικη την αφηνω απο εξω
σαν ορθοπεδικος ομως,δεν θα σε βοηθηουσε να ξερεις οτι ασβεστιο/μαγνησιο.βιταμινη δ και κ ενισχυουν(να το πω ετσι) τα κοκαλα?

Lao
02-06-12, 01:21
Lao ολο το ποστ ηταν για :clap::clap::clap:

εδω να διευκρινησω κατι..

να εξελισσεται ενας γιατρος (και καθε επαγγελμα) διαβαζοντας συνεχως συμφωνω απολυτα..

αλλα αν η εξελιξη ειναι σα γιατρος να κατσω να διαβασω για τα συμπληρωματα το θεωρω ματαιο..

Δηλαδη εγω θα κανω ειδικοτητα στην ορθοπεδικη χειρουργικη (πρωτα ο Θεος) , θα πρεπει να ξερω το συμπληρωμα που παιρνει ο εξκαλιμπερ? να ημουν αθλητιατρος να πω οκ, αλλα υπαρχουν ειδικοτητες ΑΣΧΕΤΕΣ με τον αθλητισμο..

Δεν ξερω αν αυτο εννοησες απλα το συνδιασα επειδη ειναι τετοιο το θεμα.

Θελω να πω δεν ειναι εξελιξη ενος γιατρου να κατσει να διαβασει για συμπληρωματα διατροφης.. αν ειναι ετσι να διαβασω και για τη βαφη μαλλιων τι κακο μπορει να κανει που με ρωτησε προχτες μια θεια μου..

σ ολα τ αλλα συμφωνω..

Εννοείται ότι δεν είναι υποχρέωση του κάθε γιατρού και της οποιασδήποτε ειδικότητας να ξέρει από συμπληρώματα.

Το κακό είναι, ότι πολλοί δεν λένε την μαγική φράση «δεν ξέρω».

Πιστεύω πάντως ότι κάθε ειδικότητα θα έπρεπε να διδάσκεται τις τροφές / ουσίες / συμπληρώματα που της αναλογούν. Π.χ. αν κάποιος είναι ορθοπεδικός, να ξέρει να πει στον ασθενή να ακολουθήσει ένα ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ διατροφικό πλάνο ακόμα και με χρήση συμπληρωμάτων, ανάλογο με το πρόβλημα που έχει.

Για να το πω και αλλιώς, νομίζω ότι η διατροφή και τα συμπληρώματα θα έπρεπε να είναι πασπαρτού αν με καταλαβαίνεις.

Δεν ξέρω αν συμφωνείς...

Levrone
02-06-12, 01:23
την χειρουργικη την αφηνω απο εξω
σαν ορθοπεδικος ομως,δεν θα σε βοηθηουσε να ξερεις οτι ασβεστιο/μαγνησιο.βιταμινη δ και κ ενισχυουν(να το πω ετσι) τα κοκαλα?

ρε αγορι μου , αυτα τα ξερω και τωρα και πρεπει να τα ξερω..

και μικροβιολογια πρεπει να ξερω, και φαρμακολογια πρεπει να ξερω και νευροανατομια και και και..

αλλα εσυ οπως τα λες περιμενεις να ξερω τι κανει η Optimum και η Dymatize..

ε που να ξερω τι σκατα κανουν αυτες..?
αυτο πρεπει να καταλαβεις και εσυ και οσοι θεωρειτε οτι ο κακος γιατρος μας ειπε "μακρια απο αυτα"..

exkaliber
02-06-12, 01:29
βγηκε λαυρακι


αυτα τα ξερω και τωρα και πρεπει να τα ξερω..
παιρνωντας ενας ανθρωπος ενα τετοιο συμπληρωμα,μειωνει την πιθανοτητα να εμφανισει προβλημα με τα κοκαλα του?π.χ.οστεωπορωση

Levrone
02-06-12, 01:30
Εννοείται ότι δεν είναι υποχρέωση του κάθε γιατρού και της οποιασδήποτε ειδικότητας να ξέρει από συμπληρώματα.

Το κακό είναι, ότι πολλοί δεν λένε την μαγική φράση «δεν ξέρω».

σωστο, και λενε ενα "ολα αυτα ειναι μπουρδες"..

Πιστεύω πάντως ότι κάθε ειδικότητα θα έπρεπε να διδάσκεται τις τροφές / ουσίες / συμπληρώματα που της αναλογούν. Π.χ. αν κάποιος είναι ορθοπεδικός, να ξέρει να πει στον ασθενή να ακολουθήσει ένα ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ διατροφικό πλάνο ακόμα και με χρήση συμπληρωμάτων, ανάλογο με το πρόβλημα που έχει.

πανω σε αυτο κανουμε συγκεκριμενο μαθημα , και συγκεκριμενα στη χειρουργικη..διατροφη για το χειρουργημενο ασθενη..

Για να το πω και αλλιώς, νομίζω ότι η διατροφή και τα συμπληρώματα θα έπρεπε να είναι πασπαρτού αν με καταλαβαίνεις.

σε καποιον που δε μπορει να σιτισθει σαφως υπαρχει διατροφη με τη χρηση συμπληρωματων. αλλα οχι της ...Natures Best, αλλα ιατρικα, και εχουν και αυτα μεσα πρωτεινη και αλλα συστατικα, αν καταλαβα σωστα τι εννοεις.

Δεν ξέρω αν συμφωνείς...

αν ενδαιφερεσαι για τη διατροφη χειρουργημενου ασθενη μπορω να δεσμευτω οτι θα βρεθει στη διαθεση σου, αρκει να μη μου βαλεις περιορισμο για το χρονο..;)

Lao
02-06-12, 01:36
αν ενδαιφερεσαι για τη διατροφη χειρουργημενου ασθενη μπορω να δεσμευτω οτι θα βρεθει στη διαθεση σου, αρκει να μη μου βαλεις περιορισμο για το χρονο..;)

Να σαι καλά για την διάθεσή σου να μας ενημερώσεις.

Πάντως, φίλε Levrone, νομίζω ότι είσαι η ζωντανή απόδειξη αυτού που είπα στην αρχή: ότι οι νέοι γιατροί έχουν άλλη οπτική γωνία πάνω στο θέμα.;)

dreamer n` warrior
02-06-12, 01:37
Εγώ πάντως ρώτησα το γιατρό μου αν πρέπει να πάρω συμπληρώματα.

Μου είπε ότι αν γυμνάζομαι τακτικά 4-5 φορές την εβδομάδα ναι πρέπει να πάρω γιατί δεν φτάνει μόνο η φυσική διατροφή.Απλά να πίνω πολύ νερό ώστε να να μην μένουν στα νεφρά και να φεύγουν.

Lao
02-06-12, 01:41
Εγώ πάντως ρώτησα το γιατρό μου αν πρέπει να πάρω συμπληρώματα.

Μου είπε ότι αν γυμνάζομαι τακτικά 4-5 φορές την εβδομάδα ναι πρέπει να πάρω γιατί δεν φτάνει μόνο η φυσική διατροφή.Απλά να πίνω πολύ νερό ώστε να να μην μένουν στα νεφρά και να φεύγουν.

Πόσων ετών είναι ο γιατρός αυτός και για ποια ειδικότητα μιλάμε;

dreamer n` warrior
02-06-12, 01:44
35 χρονών και ορθοπεδικός

Levrone
02-06-12, 01:46
Να σαι καλά για την διάθεσή σου να μας ενημερώσεις.

Πάντως, φίλε Levrone, νομίζω ότι είσαι η ζωντανή απόδειξη αυτού που είπα στην αρχή: ότι οι νέοι γιατροί έχουν άλλη οπτική γωνία πάνω στο θέμα.;)

στο θεμα με τα συμπληρωματα?
εγω εγραψα και πιο πανω οτι σε ασθενη μου υα του λεγα να τα κοψει.

το οτι δεν τα φοβαμαι εγω και τα χρησιμοποιω (και πραγματικα δεν τα φοβαμαι, δε θεωρω οτι ρισκαρω κατι) δε σημαινει οτι θα τα επετρεπα σε ασθενη μου..

δεν ειναι μονο αν ο καθε ασθενης παιρνει οντως αυτα που λεει , ειναι πολλα θεματα..
1) που ξερω εγω αν αυτα επηρεαζουν τη νοσο του?
2) που ξερω εγω αν ενας εξκαλιμπερ παιρνει μονο αυτα?

Αλλα προσεξτε κατι.

Σε ασθενη μου που πρεπει να παρω αποφασεις ή που δεν ξερω αν φταινε αυτα για τη νοσο ή για την οχι καλη εκβαση τελοσπαντων της θεραπειας θα πω να τα κοψει αμεσα μεχρι να λυθει το θεμα του.

Σε καποιον ΟΜΩΣ που θα με ρωτησει "φιλε γυμναζομαι, να παρω πρωτεινουλα?" , θα του πω ΝΑΙ. Αλλα προσεξε , εδω ειναι το θεμα..Δε θα του πω ναι σα γιατρος, αφου δεν εχω "επισημη" ενημερωση και γνωση πανω στο θεμα..Θα του πω ναι απο την εμπειρικη μου γνωση οτι δεν κανουν καποιο κακο , αφου σε εμενα τοσο καιρο που τα χρησιμοποιω δεν εκαναν κακο..

Με πιανεις?

Αν λοιπον πεσετε σε γιατρο που δεν ξερει τι θα πει αλτηρας, ειναι λογικο να μην εχει αποψη στο θεμα.

Lao
02-06-12, 01:47
35 χρονών και ορθοπεδικός

Τυχαίο; Όχι, ε; ;)

Levrone
02-06-12, 01:49
Τυχαίο; Όχι, ε; ;)

μπορει να χει κανει μια εξειδικευση στην αθλητιατρικη ο ανθρωπος.

(εγω αυτο θελω να κανω , και να με παρουν στην ΑΕΚ.. αλλα μαλλον απετυχε το ονειρο μου αφου....η ΑΕΚ διαλυεται..)

Lao
02-06-12, 01:54
στο θεμα με τα συμπληρωματα?
εγω εγραψα και πιο πανω οτι σε ασθενη μου υα του λεγα να τα κοψει.

το οτι δεν τα φοβαμαι εγω και τα χρησιμοποιω (και πραγματικα δεν τα φοβαμαι, δε θεωρω οτι ρισκαρω κατι) δε σημαινει οτι θα τα επετρεπα σε ασθενη μου..

δεν ειναι μονο αν ο καθε ασθενης παιρνει οντως αυτα που λεει , ειναι πολλα θεματα..
1) που ξερω εγω αν αυτα επηρεαζουν τη νοσο του?
2) που ξερω εγω αν ενας εξκαλιμπερ παιρνει μονο αυτα?

Αλλα προσεξτε κατι.

Σε ασθενη μου που πρεπει να παρω αποφασεις ή που δεν ξερω αν φταινε αυτα για τη νοσο ή για την οχι καλη εκβαση τελοσπαντων της θεραπειας θα πω να τα κοψει αμεσα μεχρι να λυθει το θεμα του.

Σε καποιον ΟΜΩΣ που θα με ρωτησει "φιλε γυμναζομαι, να παρω πρωτεινουλα?" , θα του πω ΝΑΙ. Αλλα προσεξε , εδω ειναι το θεμα..Δε θα του πω ναι σα γιατρος, αφου δεν εχω "επισημη" ενημερωση και γνωση πανω στο θεμα..Θα του πω ναι απο την εμπειρικη μου γνωση οτι δεν κανουν καποιο κακο , αφου σε εμενα τοσο καιρο που τα χρησιμοποιω δεν εκαναν κακο..

Με πιανεις?

Αν λοιπον πεσετε σε γιατρο που δεν ξερει τι θα πει αλτηρας, ειναι λογικο να μην εχει αποψη στο θεμα.

Σε πιάνω απόλυτα.

Σαν γιατρός έχεις την υποχρέωση να κατευθύνεις τον ασθενή με το λιγότερο ρίσκο και προφανέστατα και κάνεις καλά.

Πάντως νομίζω ότι εδώ μέσα περισσότερο λέμε για περιπτώσεις που κάποιος δεν είναι ασθενής αλλά ρωτάει π.χ. τον παθολόγο του αν είναι κακό να πάρει μια κρεατίνη και μια πρωτεϊνη. Και σε αυτό πάντως, με κάλυψες.:toast:

exkaliber
02-06-12, 01:55
τυχαιο μαλον
εχει τυχει ορθοπαιδικος,εκει γυτω στα 30,να μου πει μν παιρνεις,δεν ξερεις τι εχουν μεσα
εχει τυχει φοιτητης ιατρικης στο γυμναστηριο που παω,ο αλλος γιατροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοος μουυυυ,να μου πει μν παιρνεις τπτ,
η μεσογειακη διατροφη τα εχει ολα

βγαλε ακρη..

Lao
02-06-12, 02:02
τυχαιο μαλον
εχει τυχει ορθοπαιδικος,εκει γυτω στα 30,να μου πει μν παιρνεις,δεν ξερεις τι εχουν μεσα
εχει τυχει φοιτητης ιατρικης στο γυμναστηριο που παω,ο αλλος γιατροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοος μουυυυ,να μου πει μν παιρνεις τπτ,
η μεσογειακη διατροφη τα εχει ολα

βγαλε ακρη..

Off the record, εγώ άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά με τα συμπληρώματα κατόπιν παραίνεσης κολλητού μου ο οποίος είναι γενικός χειρούργος, 37 ετών, bber, μαραθωνοδρόμος, ποδηλάτης και τριαθλητής.:P

Όπως είπε και ο Levrone, ένας γιατρός που δεν ξέρει τι είναι ο αλτήρας, τι να σου πει; Όλα σχετικά είναι.

exkaliber
02-06-12, 02:04
Off the record, εγώ άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά με τα συμπληρώματα κατόπιν παραίνεσης κολλητού μου ο οποίος είναι γενικός χειρούργος, 37 ετών, bber, μαραθωνοδρόμος, ποδηλάτης και τριαθλητής.:Pπες του να μπει στο φορουμ να μου βγαλει ενα προγραμμα:green:

εδω σου ειπα για φοιτητη ιατρικης που παμε στο ιδιο γυμναστηριο
οπως ειπα,αντε βγαλε ακρη..

Adinamos
02-06-12, 12:59
Εμένα ο φάδερ (60, ορθοπεδικος) υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα συμπληρώματα και τα συστατικά τους και οτι περιέχουν αλλεργιογόνα.

swimmer_90
02-06-12, 14:05
στο θεμα με τα συμπληρωματα?
εγω εγραψα και πιο πανω οτι σε ασθενη μου υα του λεγα να τα κοψει.

το οτι δεν τα φοβαμαι εγω και τα χρησιμοποιω (και πραγματικα δεν τα φοβαμαι, δε θεωρω οτι ρισκαρω κατι) δε σημαινει οτι θα τα επετρεπα σε ασθενη μου..

δεν ειναι μονο αν ο καθε ασθενης παιρνει οντως αυτα που λεει , ειναι πολλα θεματα..
1) που ξερω εγω αν αυτα επηρεαζουν τη νοσο του?
2) που ξερω εγω αν ενας εξκαλιμπερ παιρνει μονο αυτα?

Αλλα προσεξτε κατι.

Σε ασθενη μου που πρεπει να παρω αποφασεις ή που δεν ξερω αν φταινε αυτα για τη νοσο ή για την οχι καλη εκβαση τελοσπαντων της θεραπειας θα πω να τα κοψει αμεσα μεχρι να λυθει το θεμα του.

Σε καποιον ΟΜΩΣ που θα με ρωτησει "φιλε γυμναζομαι, να παρω πρωτεινουλα?" , θα του πω ΝΑΙ. Αλλα προσεξε , εδω ειναι το θεμα..Δε θα του πω ναι σα γιατρος, αφου δεν εχω "επισημη" ενημερωση και γνωση πανω στο θεμα..Θα του πω ναι απο την εμπειρικη μου γνωση οτι δεν κανουν καποιο κακο , αφου σε εμενα τοσο καιρο που τα χρησιμοποιω δεν εκαναν κακο..

Με πιανεις?

Αν λοιπον πεσετε σε γιατρο που δεν ξερει τι θα πει αλτηρας, ειναι λογικο να μην εχει αποψη στο θεμα.Δε θα πω πολλα...εισαι ωραιος!!+1 απο μενα...αν ειχες πει αυτο απ'την αρχη το θεμα θα ειχε κλεισει...

billy89
02-06-12, 14:19
Εγώ σε διατροφολόγο που είχα πάει, που δεν είναι "γιατρός" με την κλασική έννοια αλλά είναι περισσότερο ο τομέας του τα συμπληρώματα, μου είπε "κοψε την πρωτείνη γιατί δεν ξέρεις τι βάζουν μέσα και ξεκίνα κρεατίνη"! Γι' αυτό το διαχωρισμό ακόμα αναρωτιέμαι...:P

Levrone
02-06-12, 15:29
Δε θα πω πολλα...εισαι ωραιος!!+1 απο μενα...αν ειχες πει αυτο απ'την αρχη το θεμα θα ειχε κλεισει...

Να εισαι καλα!
:thumbup: :toast:

exkaliber
02-06-12, 21:15
αυτα ειναι sci-fi σεναρια...

λαθος
ειναι η καθημερινη πραγματικοτηταΔε θα πω πολλα...εισαι ωραιος!!+1 απο μενα...αν ειχες πει αυτο απ'την αρχη το θεμα θα ειχε κλεισει...

-1 απο μενα
δεν μου απαντησες σε κατι πολυ απλο,
δεν ειναι λαθος το οτι δεν ξερεις
λαθος ειναι να μν ξερεις και να εχεις αποψη

Levrone
02-06-12, 21:25
λαθος
ειναι η καθημερινη πραγματικοτητα

-1 απο μενα
δεν μου απαντησες σε κατι πολυ απλο,
δεν ειναι λαθος το οτι δεν ξερεις
λαθος ειναι να μν ξερεις και να εχεις αποψη


ρε μαλακα τσουρεκι!!!

ΕΛΕΟΣΣΣ!!!

swimmer_90
03-06-12, 11:55
λαθος
ειναι η καθημερινη πραγματικοτητα
-1 απο μενα
δεν μου απαντησες σε κατι πολυ απλο,
δεν ειναι λαθος το οτι δεν ξερεις
λαθος ειναι να μν ξερεις και να εχεις αποψηΡε μεγαλε...αν καποιος ξερει σ'αυτον τον κοσμο περι συμπληρωματων (μιας και δεν υπαρχει αυτουσια ειδικοτητα) σιγουρα ειναι οι γιατροι και ΟΧΙ πεντε εμπειρικοι που επειδη πηραν για καποια χρονια συμπληρωματα νομιζουν οτι ξερουν...γιατι το τι παιζει μεσα τους δεν το ξερουν...ειναι σα να μου λες οτι αν καποιος εχει δουλεψει 10 χρονια εργατης στην οικοδομη ξερει να σηκωσει πολυκατοικια...παπαρια!!μονο ο αρχιτεκτονας ξερει πραγματικα...

beefmeup
03-06-12, 11:58
Ρε μεγαλε...αν καποιος ξερει σ'αυτον τον κοσμο περι συμπληρωματων (μιας και δεν υπαρχει αυτουσια ειδικοτητα) σιγουρα ειναι οι γιατροι

οχι μαν,αυτο δεν ισχυει που λες..
χωρις να σημαινει πως συμφωνω κ με τον εξ.

ο μονος γιατρος που ξερει απο συμπλωματα ειναι αυτος που εχει κατσει κ εχει ασχοληθει για να μαθει..
αλλιως ειναι σαν να μου λες πως ενας οικοδομος μπορει να πεταξει αεροπλανο..:unsure:

tasos2
03-06-12, 12:15
Ρε μεγαλε...αν καποιος ξερει σ'αυτον τον κοσμο περι συμπληρωματων (μιας και δεν υπαρχει αυτουσια ειδικοτητα) σιγουρα ειναι οι γιατροι και ΟΧΙ πεντε εμπειρικοι που επειδη πηραν για καποια χρονια συμπληρωματα νομιζουν οτι ξερουν...γιατι το τι παιζει μεσα τους δεν το ξερουν...ειναι σα να μου λες οτι αν καποιος εχει δουλεψει 10 χρονια εργατης στην οικοδομη ξερει να σηκωσει πολυκατοικια...παπαρια!!μονο ο αρχιτεκτονας ξερει πραγματικα...

Φιλε μην εισαι τοσο αφελης. Αν καποιος ξερει απο συμπληρωματα αυτος ειναι οι εταιρειες που τα φτιαχνουν και ξερουν τι βαζουν μεσα ή καποιος που εχει κατσει και εχει κανει χημικη αναλυση σε ολα τα συμπληρωματα ενα ενα και οχι οι γιατροι προφανως.
Κανενας γιατρος δεν ειναι κατα των συμπληρωματων απλα αυτα του γυμναστηριου δεν τα εμπιστευονται χωρις να σημαινει οτι ειναι σιγουροι απλα δεν μπορουν να εκφερουν αποψη. Οσους εχω ρωτησει αυτο μου εχουν πει.

Devil
03-06-12, 14:16
Φιλε μην εισαι τοσο αφελης. Αν καποιος ξερει απο συμπληρωματα αυτος ειναι οι εταιρειες που τα φτιαχνουν και ξερουν τι βαζουν μεσα ή καποιος που εχει κατσει και εχει κανει χημικη αναλυση σε ολα τα συμπληρωματα ενα ενα και οχι οι γιατροι προφανως.
Κανενας γιατρος δεν ειναι κατα των συμπληρωματων απλα αυτα του γυμναστηριου δεν τα εμπιστευονται χωρις να σημαινει οτι ειναι σιγουροι απλα δεν μπορουν να εκφερουν αποψη. Οσους εχω ρωτησει αυτο μου εχουν πει.

πολυ αμφιβαλλω....

αν ηταν τουλαχιστον ετσι θα βλεπαμε λιγοτερα @@μενα συμπληρωματα στην αγορα...

Devil
03-06-12, 14:17
Ρε μεγαλε...αν καποιος ξερει σ'αυτον τον κοσμο περι συμπληρωματων (μιας και δεν υπαρχει αυτουσια ειδικοτητα) σιγουρα ειναι οι γιατροι και ΟΧΙ πεντε εμπειρικοι που επειδη πηραν για καποια χρονια συμπληρωματα νομιζουν οτι ξερουν...γιατι το τι παιζει μεσα τους δεν το ξερουν...ειναι σα να μου λες οτι αν καποιος εχει δουλεψει 10 χρονια εργατης στην οικοδομη ξερει να σηκωσει πολυκατοικια...παπαρια!!μονο ο αρχιτεκτονας ξερει πραγματικα...

ουτε οι γιατροι το ξερουν.... και παω και στοιχημα...

swimmer_90
03-06-12, 19:44
Ρε παιδια δεν ειπα εγω οτι οι γιατροι κατεχουν το 100% της αληθειας σχετικα με τα συμπληρωματα...ομως συγκριτικα με τους αλλους που ανεφερα (που δεν ξερουν απολυτως τιποτα) εχουν μια ιδεα...πως να το κανουμε η δουλεια τους ειναι...ξερουν καλυτερα απο μας πως ανταποκρινεται το σωμα...δε λεω οτι η γνωμη τους ειναι νομος!!αλλα τη θεωρω την πιο εγκυρη γι'αυτα τα θεματα...

exkaliber
04-06-12, 01:48
θα φερω ενα παραδειγμα
γτ μ αρεσει να μιλαω με στοιχειαστα 18 ξεκινησα κικ,ακολουθωντας πολυ ανθυγιεινη διατροφη
λιγους μηνες μετα εμαφανισα προβλημα στην μεση,ισχυαλγια ή δισκοπαθεια,κατι τετοιο
πηγα σε ορθοπεδικο,εκανα μια ακτινογραφια και μια μαγνητικη,εκανα και 8 φυσιοθεραπειες
ο γιατρος μου εγραψε ενα συμπηρωμα ασβεστιου και βιταμινης δ,τον ρωτησα γτ να μν πινω απλα γαλα και μου ειπε οτι χρειαζεσαι και την δ
κατι δισκια που λιωνουν σαν καραμελα,πολυ γλυκα
μου ειχε ζητησει να κανω και μια εξεταση αιματος,που εδειξε οτι το ασβεστιο μου ηταν οριακα πανω απο το κανονικο
και να κανω καρδιογραφημα
αφησα το κικ εκεινο το διαστημα

3-4 μηνες αργοτερα,με το που το ξεκινησα παλι αρχισαν οι πονοι στην μεση και το σραματησα την δευτερη βδομαδα (εκεινη την βδομαδα πηρα πρωτη φορα whey)
αλλη μια ακτινογραφια και 10 φυσιοθεραπειες


συνολικα : 4 επισκεψεις σε ορθοπεδικο,2 ακτινογραφιες,μια εξεταση αιματος σε μικροβιολογο,μια μαγνητικη και 18 επισκεψεις σε φυσιοθεραπευτη
(το καρδιογραφημα το αφηνω απ εξω γτ ηταν κατι +,που καλο θα ηταν να το ειχα κανει και μονος μου)

μιλαμε για πολλα λεφτα,μονο η μαγνητικη κοστιζε 280 ευρο,αν θυμαμαι καλα

κανενας απο τους δυο ορθοπεδικους ή τους δυο φυσιοθεραπευτες(πηγα σε διαφοετικους καθε φορα) δεν ηταν σιγουροι για τοι πως το επαθα ή πως θα μπορουσα να εξασφαλισω οτι δεν θα το ξαναπαθω

οπως εγραψα,την βδομαδα που σταματησα το κικ και ειχα για δευτερη φορα πονους στην μεση ειχα παρει πρωτη φορα πρωτεινη και το διαστημα που ημουν εκτος και εκανα φυσιοθεραπειες ξεκινησα να μαθαινω για διατροφη και συμπληρωματα

απο τοτε λοιπον,αυξησα την ποσοτητα πρωτεινης που επερνα (απο τροφη και whey) και αρχισα να χρησιμοποιω βιταμινη c.1-3 gr/μερα
ποτε δεν με ξανα ενοχλησε η μεση μου,κανοντας πολυ πιο απαιτητικα προγραμματα

τοσοι γιατροι και κανενας δεν μου μιλησε για το κολλαγονο του σωματος και τον ρολο του

και γτ να το κανουν?τι θα κερδιζαν αν ηξερα εξ αρχης ολα αυτα και δεν ειχα τραυματιστει?
δεν θα κερδιζαν τπτ
θα χαναν λεφτα

Ηλαπ
04-06-12, 02:14
Και επειδη ει ναι μ@λ@κ@ς ο γιατρο και δν σου μιλησε για το κολαγονο σημαινει οτι η Whey σε εσωσε???Προσθεου ρε παιδια ειπαμε κακο δν κανουν(τουλαχιστον οχι βραχυπροθεσμα γιατι μακροπροθεσμα κανεις δν ξεριε τι θα παθουμε αν παθουμρ κατι δλδ),ισα ισα που μπορουν να βοηθησουν απο την στιγμη μαλιστα που ειναι δυσκολο λογο των ρυθμων που ζουμε να εχουμε τοσα γευματα(στερεα), αλλα μην την θεοποιουμε τρ......

exkaliber
04-06-12, 02:20
1)ξαναδιαβασε το
2)ακουγεται καπως παραξενο να το λες αυτο,εσυ που θελεις να παρεις συμπληρωμα για τα ματια σου προκαταβολικα

3)και μακροπροθεσμα ξερουμε,εμεις που ρωταμε ατομα μεγαλυτερης ηλικιας

εντιτ: με το εντιτ που εκανες,το ψιλοεσωσες,αλλα και παλι..

Ηλαπ
04-06-12, 02:44
1)3ις φορες το διαβασα...
2)Δν νμζω οτι ειναι περιεργο....Ξερω οτι μπορει και να υπαρξουν καποιο κινδυνοι αλλα ειμαι διατεθιμενος να παρω το ρισκο....
3)Ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος....

Τρ οσον αφορα το εντιτ ιταν το ξαναδιαβασα μου φανηκε οτι εβγαζε μια εικονα προς τα εξω που ελεγε οτι ειμαι τελιως αρνητικος οσον αφορα τα συπληρωματα και οτι πιστευω οτι κανουν κακο.....Με αυτο που προσθεσα ηθελα απλως να πω οτι οδν ειναι κακο καποιος να περνει συμπληρωματα αρκει να ξερει τι εχει το καθετι που περνει και ακομα να ειναι ωριμος αρκετα ωστε να παρει το "ρισκο".....Γτ ενταξει αναβολικα δν ειναι αλλα δν ειναι και τοσο αθωα οσο θελουμε να τα παρουσιαζουμε για να νιωθουμε εμεις καλυτερα με τον εαυτο μας....

sticky fingaz
04-06-12, 20:48
Οικογενειακη φίλη η οποία ειναι φαρμακοποιος..........μου ειπε οτι παιζει πολυ μούφα σε συμπληρωματα διατροφης.......συγκεκριμενα μου ειπε για βιταμίνες κ για βασιλικο πολτό......

COBRA_STYLE
04-06-12, 23:37
παντου παιζει...αλλα στις βιταμινες γινεται Bachelor παρταρα πολλες φορες.Overdosing,underdosing,λειπουν βιταμινες οι οποιες αναγραφονται κτλ.

giannis64
04-06-12, 23:41
παιδια αν καποια στιγμη καταληξετε καπου, στειλτε μου και μενα ενα πμ να μου πειτε το συμπερασμα...:turtle:

exkaliber
05-06-12, 00:49
αγαπητο μου τρολ

1)το διαβασες τρεις φορες και παλι δεν καταλαβες
δεν ειναι θεοποιηση,ειναι αιτια και αποτελεσμα

2)αν ηξερα οτι υπαρχει καποιος κινδυνος εγω δεν θα την επερνα
εχεις ακουσει ποτε οτι επαθε καποιος κατι απο σπανακι?


3)καθε ανθρωπος μπορει να διαφερει μεχρι 0,03% απο εναν αλλο

exkaliber
05-06-12, 01:42
παντου παιζει...αλλα στις βιταμινες γινεται Bachelor παρταρα πολλες φορες.Overdosing,underdosing,λειπουν βιταμινες οι οποιες αναγραφονται κτλ.

μονο για τις πολυβιταμινες ή και για της βιταμινες?

exkaliber
06-06-12, 15:35
ενας τροπος να καταληξουμε καπου,εκτος απο αναρτηση καποιας ερευνας,ειναι το πειραμα

απλα πραγματα,βρισκουμε μια ασθενεια και ενα συμπληρωμα που υποτιθεται οτι την καταπολεμα,και βλεπουμε αν υποχωρουν τα συμπτωματα
χρειαζομασται κατι μετρησιμο,οπως η πιεση π.χ.
η κατι πιο γενικο,οπως το ασθα(η δ λενε οτι βοηθαει σ αυτο?)


βεβαια δεν γινεται να κανει κανεις πειραματα με την υγεια αλλων ανθρωπων,και ευτηχως δεν εχω κατι για να δοκιμασω στον εαυτο μου
απο τον ιουλιο που θα εχω περισσοτερο χρονο,θα λιωσω στο ψαξιμο,

μεχρι τοτε,θα ανεβασω 2-3 βιντεο για την οικονομικη φυση τον φαρμακων

blesses..

gym
06-06-12, 17:15
αντε παλι....παμε ξανα...
το θεμα ειναι αυτο Γιατι οι γιατροι ειναι κατα των συμπληρωματων διατροφης?


ετσι?εδω ρε θα αναλυσετε τι γινεται με το θεμα γυρω απο αυτο κ μονο συμπληρωματων διατροφης ?

ελα χριστε κ παναγια...:unsure:


εγω πιστευω ηδη το εχετε καλυψει το θεμα...τι το στριφογυριζετε κ αλλο ορισμενοι...κ μαλιστα προς συζητηση ασχετη με το θεμα

exkaliber
07-06-12, 13:51
^
σπαμ

gym
07-06-12, 13:57
^
σπαμ

ναι οντως εισαι...:green:
για δες τιτλο κ δες τι ρωτας στα ποστ σου ρε εξ...
απλα μεινε ον τοπικ...

exkaliber
07-06-12, 13:58
γυμ
μεινε στο διαλογισμο σου,οτι κι αν ειναι αυτο

Levrone
07-06-12, 14:27
γυμ
μεινε στο διαλογισμο σου,οτι κι αν ειναι αυτο

μαλακα δε σε αντεχω αλλο, πραγματικα..

δωσε μου ενα πιστολι να σε καθαρισω!!!! :love:

exkaliber
07-06-12, 14:30
μαλακα δε σε αντεχω αλλο, πραγματικα..

δωσε μου ενα πιστολι να σε καθαρισω!!!! :love:


θα φροντισω να σε τιμωρησει ο αντρεας

για να μαθεις:turtle::turtle::turtle:

εντιτ: ξερεις τι ειναι διαλογισμος?

Polyneikos
07-06-12, 16:33
Κυριοι μην ξεφεύγετε με σπαμ ποστς.Όποιος εχει να γραψει κάτι,μονο επί του θέματος,ειδάλλως στα οφ.
Η ειρωνία προς διαχειριστές που επαναφερουν το τόπικ στην θεματολογία του δεν είνια αποδεκτό excaliber.

exkaliber
07-06-12, 16:52
τωρα εσκασαΗ ειρωνία προς διαχειριστές που επαναφερουν το τόπικ στην θεματολογία του δεν είνια αποδεκτό excaliber.

εδω πριν λιγες μερες


ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ οτι χρησιμοποιησαμε το μαγνησιο ως παραδειγμα και μας εκανε παρατηρηση οτι δεν ειναι
εδω το μερος να αναλυσουμε τι κανει το μαγνησιο

:roll:

θα με κρινει αυτο το ατομο?

που ειναι ηταν το οφ τοπικ δλδ?

polyniko
η διαχειριστρια εγραψε δυο φορες οφ τοπικ,σε ενα θεμα που με ενδιαφερει πολυ,που εγω το ξεκινησα
και βαζεις χερι σε εμενα??

Polyneikos
07-06-12, 17:02
τωρα εσκασαεδω πριν λιγες μερες


ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ οτι χρησιμοποιησαμε το μαγνησιο ως παραδειγμα και μας εκανε παρατηρηση οτι δεν ειναι
εδω το μερος να αναλυσουμε τι κανει το μαγνησιο

:roll:

θα με κρινει αυτο το ατομο?

που ειναι ηταν το οφ τοπικ δλδ?

polyniko
η διαχειριστρια εγραψε δυο φορες οφ τοπικ,σε ενα θεμα που με ενδιαφερει πολυ,που εγω το ξεκινησα
και βαζεις χερι σε εμενα??


Με τετοια ποστς όπως τα 2 παρακάτω, χανεις το δίκιο σου και μεταφερονται στα οφ τόπικς.


γυμ
μεινε στο διαλογισμο σου,οτι κι αν ειναι αυτο


θα φροντισω να σε τιμωρησει ο αντρεας

για να μαθεις:turtle::turtle::turtle:

εντιτ: ξερεις τι ειναι διαλογισμος?

Δεν είμαστε εδω για να κρίνουμε μελη ,αλλά για να συντονίζουμε.Αυτό δεν ειναι αυτονόητο;

TRIANTAFYLLOU
07-06-12, 18:22
οι γιατροί οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν απο συμπληρώματα και επειδη δεν έχουν άποψη και δεν μπορούν να πούν κάτι ουσιαστικό ώς πρός την χρησιμότητα η τον τρόπο χορήγησης , απλα τα απαξιώνουν για να μην μπούν σ αυτη την διαδικασία .

όπως και όταν κάποιος έχει πρόβλημα με την μεση γόνατα , τον λένε ξεκούραση και ακινησία με λίγα λόγια γιατι αν πουν γυμναστική σαν γιατροί θα πρέπει να ορίσουν και τι ακριβώς πρέπει να κάνει κάποιος να δώσουν ενα πρόγραμμα το οποίο ό άλλος θα το εφαρμόσει με καθοδήγηση σε κάποιο γυμναστήριο

επίσης αν βρούν σε κάποιον κάτι πχ πειραγμένο συκώτι και αυτος σαβουρώνει πίνει ξύδια , αλλα γυμνάζετε και πέρνει καμια πρωτείνη , θα πούν την εύκολη λύση να βγούν απο την ευθύνη , τα συμπληρώματα φταίνε

εγω έχω έχω δεί γιατρούς φίλους που γυμνάζονται και πέρνουν συμπληρώματα κανονικά γιατι ξέρουν την χρησιμότητά τους είναι ενημερωμένοι και έχουν άποψη , αρα οι καινούριοι γιατροί δεν έχουν τέτοια κολήματα , απλα καλα κάνουν και λένε δεν είναι η βάση ούτε πάντα είναι απαραίτητα τα συμπληρώματα , εδω επαγγελματίες μόνο τα βασικά παίρνουν και ούτε και αυτα πολλες φορές και περισσότερο με την διατροφή τους δίνουν βάση και πολλα συμπληρώματα τα αναφέρουν λόγω χορηγών για διαφήμηση .

αρα δεν είναι όλοι οι γιατροι κατα των συμπληρωμάτων , αλλα οι περισσότεροι και οι γνώστες κατα της υπερβολής της χρήσης των

Levrone
08-06-12, 23:04
Λοιπον να ξεκαθαρισω κατι.
Με αφορμη του μπαν που δεχτηκε ο excaliber εγω δεχτηκα infraction απο την gym γιατι ειχα συμμετοχη σε ολο αυτο και ειρωνευτηκα οπως η ιδια θεωρει. Προφανως δεν ειρωνευτηκα, απλα ο excaliber στο θεμα αυτο με ειχε πρηξει και εβαλα την :love: στο τελος του μηνυματος για να μη με παρεξηγησει σε αυτο που του ειπα.
Η :love: θεωρηθηκε συμμετοχη σε ειρωνια εναντια της gym. Προφανως και δεν ειναι ετσι.


μαλακα δε σε αντεχω αλλο, πραγματικα..

δωσε μου ενα πιστολι να σε καθαρισω!!!! :love:

ενω οπως βλεπετε σε παλαιοτερο ποστ (απο κατω) του την ειχα ξαναπει που ρωτουσε ολο το ιδια και τα ιδια σε ενα τοπικ που συμμετεχω ενεργα και με ενα ατομο σαν τον εξ που ειχαμε πολυ θαρρος.


ρε μαλακα τσουρεκι!!!

ΕΛΕΟΣΣΣ!!!

Λοιπον συγνωμη απ την πλευρα μου στη gym εστω και για κατι που δεν εκανα, και ουτε καν ρωτηθηκε η θεση μου (ωστε να καταδικασω ή να ενισχυσω μια τετοια υποψια της gym) , δεν πειραζει , το φορουμ εχει κανονες και τους βαζουν οι moderatos και ετσι πρεπει.
Αν δε μου αρεσουν ας παω σε αλλο φορουμ.
Εγω ομως δεν εχω καποιο προβλημα με τους mods και ποτε δεν ειχα αλλωστε μετα απο 3 σχεδον χρονια πηρα το πρωτο infraction.
Ολα καλα, παμε παρακατω.

Manos5686
26-03-13, 19:46
Καλησπέρα,σήμερα ο πατέρας μου επισκέπτηκε τον καρδιολόγο που τον παρακολουθεί εδώ και πολύ καιρό.Του ζήτησα να τον ρωτήσει σχετικά με τις πρωτεινές.Ο πατέρας μου ρώτησε τον γιατρό και του είπε πως ενδιαφέρομαι να πάρω και με το που το άκουσε ο γιατρός του είπε μακριά.

Είναι αλήθεια..Δεν κάνουν καλό?Το θέμα τώρα είναι οτι τρόμαξε και τους γονείς και μου και έχουμε θέμα.........

Sofo007
26-03-13, 19:54
Καλησπέρα φίλε μου, θα σου πω από προσωπική εμπειρία επειδή είχα ακριβώς το ίδιο θέμα! Με 2 scoopakia τη μέρα δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα και όλοι οι γιατροί που βλέπουν τις εξετάσεις μου με συγχαίρουν που σφύζω από υγεία! Μόνο πρωτεΐνη και σωστή σε γενικές γραμμές διατροφή! ;-)
Οι γονείς μου λέγανε τα ίδια όπως και ο δικός μου πατέρας που ρώτησε την κουμπάρα του που είναι γιατρός στο στρατό! Με τις γενικές εξετάσεις όμως κλείνω πολλά στόματα.
H πρωτείνη που χρησιμοποιώ (δε κάνω διαφήμιση απλά αυτήν έπαιρνα πάντα) είναι της Gaspari η Myofusion Prebiotics.

Manos5686
26-03-13, 20:02
Φίλε καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.Και εγώ είμαι τις άποψης οτι έαν κάνεις σωστό κύκλο δεν πρόκειτε να πάθεις τπτ αλλά με αυτά που λένε οι γιατροί τρομάζουν τους γονείς..Και να τους πεις τίποτα σε αρχίζουν εσύ ξέρεις καλύτερα απο τον γιατρό?...Έλεος..

Sofo007
26-03-13, 20:08
παρακαλώ! ακριβώς εκεί σώπασαν όταν είδαν τις εξετάσεις! ;-)
και εγώ αυτής της άποψης είμαι, Μέτρον Άριστον που λέγανε και οι αρχαίοι!

Gun&Roses
01-04-13, 23:25
Υπάρχουν όμως και συμπληρώματα που παρουσιάζονται εντελώς αθώα αλλά μπορεί να την κάνουν την ζημιούλα τους.. επίσης οι γιατροί(αυτοί που δεν ξέρουν πολλά περί συμπληρωμάτων αλλά είναι κατά) κάτι θα έχουν ακούσει ίσως ή θα έχουν δει και εκφράζουν αυτή την γνώμη.. Να πω ένα παράδειγμα.. πόσα συμπληρώματα έχουν βρεθεί κατά καιρούς με συστατικά "παράνομα" χωρίς να εμφανίζονται στην ετικέτα;; Αρκετά έχουν βρεθεί έτσι κατά καιρούς.. Και παίρνει ο άλλος κάτι απλό (νομίζει δλδ) του εμφανίζεται ένα πρόβλημα, πάει στον γιατρό.. τον ρωτάει ο γιατρός πληροφορίες του λέει ο άλλος τι έπαιρνε και αν δεν ξέρει ο γιατρός θα κατηγορήσει με τον καιρό τα συστατικά της ετικέτας.. ;)

arnoldmitsos88
02-04-13, 00:01
οι γιατροί αυτοί να πάνε να δούνε κανά γιατρό.

spek93
03-04-13, 18:57
Αν τα πουλουσαν και αυτοι τοτε θα ηταν υπερ των συμπληρωματων.... :P:P:P

arnoldmitsos88
03-04-13, 19:25
έτσι.έχω ακούσει ότι θέλανε να πουλάνε συμπληρώματα οι φαρμακοποιοί και να τα χορηγούν με συνταγή γιατρού αλλά επειδή δεν τους πέρασε ρίχνουν λάσπη στα συμπληρώματα.