PDA

Επιστροφή στο Forum : Πολεμικές τέχνεςslaine
04-11-08, 22:51
Αν και υπάρχουν ήδη στο φόρουμ κάποια τόπικ σχετικά με συγκεκριμένα μαχητικά σπορ και πολεμικές τέχνες είπα να ανοίξω ένα τόπικ για να μιλήσουμε για το ευρύτερο θέμα πολεμική τέχνη και να αλληλοβοηθηθούμε στην κατανόησή τους.

Eχουμε και λέμε:
Πολλοί ορισμοί μπορούν να δοθούν για το τι είναι μία πολεμική τέχνη, ποια είναι τα στοιχεία που τη συγκροτούν και τι σημαίνει να μαθαίνει-βιώνει κανείς μία πολεμική τέχνη αλλά δύσκολα μπορεί να αποδωθεί επακριβώς το νόημα της με έναν ορισμό...
Και αυτό γιατί οι πολεμικές τέχνες πολύ απλά είναι βιωματικές τέχνες.

Πολεμική τέχνη είναι η τέχνη του πολέμου, δηλαδή της επιβίωσης και ορισμένες φορές του θανάτου και ταυτόχρονα αφορά όλα τα επιμέρους θέματα...

Κάθε χώρα/πόλη/χωρίο από τα αρχαία χρόνια εμπλεκόταν για τον άλφα ή βήτα λόγο σε πόλεμο και συνεπώς με τον καιρό μέσω της παρατήρησης υιοθετούσαν κάποιες χοντροκομμένες τεχνικές από αυτούς που επιβίωναν και στο βάθος χρόνου με εντατική μελέτη τα συστηματικοποίησαν όλα σε ένα στυλ-μία πολεμική τέχνη αν θέλετε...

Έτσι κάθε χωριό (που παλιά ένα χωριό-πόλη συνήθως ήταν μία οικογένεια) αποκτούσε και το δικό της στυλ.
Το κάθε στυλ επηρεαζόταν άμεσα από το περιβάλλον πχ:

1) άλλο στυλ θα έχει ένας που μένει σε βουνό, με κακοτράχηλο έδαφος
2) άλλο ένας που αντιμετωπίζει καβαλάρηδες
3) άλλο ένας που φοράει πανοπλία ή αντιμετωπίζει άτομα με πανοπλία και όπλα
4) άλλο ένας που είναι μέσα στα νερά σε καλλιέργειες (εδώ για παράδειγμα έχουν τις ρίζες τους και κάποια όπλα που συναντάμε ακόμα και σήμερα σε ορισμένες τέχνες όπως τα διάσημα "κλοπάκια" του Bruce Lee) και πάει λέγοντας...

Η πρώτη πολεμική τέχνη στην ιστορία σύμφωνα με πολλούς ήταν το Ελληνικό Παγκράτιο την όποια είχαν ανακαλύψει οι Σπαρτιάτες και μάλιστα ήταν τόσο σκληρή που τους απαγόρευσαν να συμμετέχουν σε αγώνες επειδή αμέσως ξεκινούσαν με αφαίρεση βολβών (μάτια) και σπάσιμο ποδιού αντίπαλου.

Μετά τη μετέφερε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Eυρώπη και από εκεί σε Αφρική και Αμερική και στις Ινδίες όπου εμπλουτίστηκε με φιλοσοφία, διαλογισμό κλπ και από εκεί σε Φιλιππίνες και Κίνα, από την κίνα τις πήραν οι Ιάπωνες.
Αυτό δε σημαίνει ότι εκείνες οι περιοχές δεν είχαν κάποιο δικό τους στυλ ήδη αλλά υποτίθεται ότι το παγκράτιο υπερτερούσε. Όμως ποιός μπορεί να πει με σιγουριά?

112857Όλοι μας έχουμε δει άπειρες ταινίες για τα τρομερά κατορθώματα που επιτυγχάνουν διάφοροι μάστερ πολεμικώ τεχνών κύριως εξ ανατολής.
αυτή η, ας την πούμε, υπερφυσική δυνατότητα που έχουν ορισμένοι άνθρωποι στις ταινίες πάντα ήταν λόγος γοητείας για ορισμένους και δυσπιστίας για κάποιους άλλους.


Οι πολεμικές τέχνες έιναι άπειρες και θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι τόσες όσοι και αυτοί που ασχολούνται με τις πολ. τέχνες αφού ο καθένας είναι διαφορετικός και αυτό εκφράζεται στην τέχνη του...
Παράδειγμα μόνο τα επίσημα στυλ κουνγκ φου στην κίνα είναι πάνω από 2000!!! Χώρια τα ανεπίσημα κλπ.


Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποιες από τις πιο γνωστές πολεμικές τέχνες, σε τυχαία σειρά μαζί με λίγα λόγια για την κάθε μία.

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Karate:

το καράτε ξεκίνησε στην Οκινάουα ένα νησί που είναι νότια της ιαπωνίας (κακώς θεωρείται λοιπόν ιαπωνέζικη τέχνη) και σημαίνει kara: άδειο te: χέρι δηλαδή άδεια χέρια και ξεκίνησε σαν μία άοπλη τέχνη που την ανέπτυξαν οι φτωχοί χωρικοί για να
Προστατευθούν από τους σαμουράι και τους ληστές.
Στην πορεία άλλαξε αρκετά και υπάρχουν πλέον πάρα πολλά στυλ, με τα πιο γνωστά:
Shotokan
Kuokushin kai
Okinawa
Wado riu
Sito riou

Στη σημερινή μορφή του το καράτε έχει και όπλα (όχι όλα τα στυλ). Θεωρείται αμυντική τέχνη αλλά η εφαρμογή του είναι στο χέρι του κάθε ασκούμενου-κάτι που ισχύει σε όλα τις τέχνες.

112856


Ju jutsu

Γνωστό και ως jiu jitsu.
Είναι Γιαπωνέζικη τέχνη και μάλιστα θεωρείται η τέχνη των σαμουράι αφού σε αυτή επαιδεύονταν και υποτίθεται ότι ήταν προνομιό τους μόνο. Περιέχει οπλά, άοπλη μάχη, χτυπήματα, λαβές, μάχη στο έδαφος κλπ

112854


(Gracie)Brazilian jiu jutsu:

Το λέει και το όνομά του, είναι από τη Βραζιλία.
Είναι παραλλαγή-εξέλιξη του ιαπωνέζικου ζίου ζίτσου και το ανέπτυξε ένας από τους αδελφούς Gracie ο οποιός ήταν ασθενικός και δεν είχε καλή διάπλαση-δύναμη κλπ.
Περιέχει λαβές, μάχη σε κοντινή απόσταση και στο έδαφος, χτυπήματα κλπ


112855


Kung fu:

Διάσημο από τον Βruce Lee περιέχει χιλιάδες στυλ, μερικά εκ των οποίων είναι:
Shaolin
Wu shu
Ye saw
Choy lee foyt (δε θυμάμαι πως ακριβώς γράφεται προφέρεται τσόι λι φατ)
Eagle clow
Tai chi quan
Pa qua
Wing chun

Είναι τόσα πολλά που μπορέι να πει κανείς για αυτή την τέχνη που δεν ξέρω από που να αρχίσω.... σαν ύλη έχει τα πάντα αν και κάποια στυλ έχουν ορισμένους περιορισμούς

112858


Judo

Ιαπωνέζικη τέχνη με ύλη την άοπλη μάχη (πλέον χωρις χτυπήματα καθόλου) λαβές, ανατροπές κλπ

112859

Aikido

Ιαπωνέζικη τέχνη με στόχο την αρμονία κάτι το οποίο εφαρμόζεται και στις τεχνικές, δεν υπάρχει σύγκρουση αλλά εκμεταλλεύεσαι τη δύναμη-φόρα του αντιπάλου.
Ο ιδρυτής του τζούντο την χαρακτήρισε «το τέλειο τζούντο».
Περιλαμβάνει χτυπήματα, λαβές, μάχη στο έδαφος, μάχη με πολλούς αντιπάλους, όπλα κλπ

112860

Ninjutsu

Ιαπωνέζικο στυλ. Είναι η τέχνη των νίντζα και περιέχει τα πάντα σε ύλη όπως άοπλη/ένοπλη μάχη, μάχη σε όλες τις αποστάσεις (πολύ μεγάλη, μεγάλη, μεσαία, μικρή, πολύ κοντινη, στο έδαφος) ανατομία σε ευαίσθητα σημεία, εκρηκτικές ύλες κλπ
Είναι βασικά κλεμμένες πολλές τέχνες και ενωμένες μαζί σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να είναι μία.

112861

Tae kwon do

Κορεάτικο στυλ περιέχει τα πάντα σαν ύλη αν και πλέον οι περισσότερες σχολές διδάσκουν το αθλητικό στυλ κάτι πολύ διαφορετικό από την αρχική μορφή της τέχνης.
Το αποκαλούν το κορεάτικο καράτε

112862Tang soo do

Επίσης κορεάτικο στυλ που είναι αποτέλεσμα ένωσης κινέζικων και κορεάτικων στυλ με πολλή μεγάλη ύλη.

112863


Hapkido

Κορεάτικο στυλ με πολύ μεγάλη ύλη.
Πολύ καλή τέχνη αλλά σπάνια τη συναντάς Ελλάδα.

112864


Παγκράτειο

Ελληνική τέχνη των αρχαίων χρόνων που έχει αναβιώσει το τελευταίο διάστημα και κερδίζει συνεχώς έδαφος. Περιέχει πολύ μεγάλη ύλη σε χτυπήματα λαβές κλπ

112865


Capoeira

Βραζιλιάνικο στυλ.
Το μάθαιναν οι δούλοι μυστικά για αυτοάμυνα και για να μπορούν να το εξασκούν το πέρασαν μέσα στις θρησκευτικές τελετές σαν χορό για να ξεγέλανε τους λευκούς.
Έχει κυρίως χτυπήματα και πολλά ακροβατικά και διδάσκεται με μουσική η οποία είναι μέσα στην ύλη και αυτή.

112866


Kenpo karate

Αφού μελέτησε αρκετά ανατολίτικα στυλ (κυριώς καράτε) ο αμερικανός Ed Parker δημιούργησε αυτό το στυλ με σκοπό καθαρά την αυτοάμυνα και την πρακτικότητα του.

112867


Kendo

Ιαπωνέζικο στυλ ξιφασκίας με ξύλινα σπαθιά και προστατευτικα στην προπόνηση

112868

Iaido

Ιαπωνέζικο στυλ ξιφασκίας χωρίς επαφή.
Είναι η τέχνη του τραβήγματος του σπαθιού με άμεση πλήξη του αντιπάλου Χρησιμοποιούνται ιαπωνέζικα σπαθιά κατάνα με κοφτερή λεπίδα στην προπόνηση.
Grav maga

Iσραηλινό στυλ με έμφαση στα όπλα όπως μαχαίρια, ραβδιά κλπ και την αυτοάμυνα.


Jeet kune do

το στυλ που ανέπτυξε ο μπρους λι αφού μελέτησε όλες τις τέχνες που αναφέρω σε αυτό το κείμενο και ακόμα περισσότερες. Πήρε τα καλύτερα από κάθε στυλ και τα ένωσε. Υποστήριζε ότι το κάθε στυλ σε περιορίζει και πρέπει να εξελίσεσαι και να είσαι σαν το νερο που παίρνει όλα τα σχήματα των δοχείων που θα το βάλεις αλλά ταυτόχρονα μπορεί να γίνει πολύ σκληρό.


Kali, Escrima, Arnis

Φιλιπινέζικα στυλ με έμφαση την αυτοάμυνα και τη χρήση ραβδιών, μαχαιριών κλπ


Muai thai

Φιλιπινέζικο στυλ με πολλή μεγάλη ύλη αν και έιναι γνωστό κυρίως για τους σκληρούς αγώνες με τα πλήρης επαφής χτυπήματα με πόδια, γόνατα, γροθιές, αγκώνες κλπ...


Μαχητικά αθλήματα:

Κick Boxing

Oι Aμερικάνοι που έκαναν καράτε επειδή αυτό δεν είχε αγώνες απομόνωσαν τις πιο άμεσες τεχνικές χτυπημάτων (γροθιές και κλωτσιές) και έκαναν αγώνες που με τον καιρό μέσω των κανονισμών βγήκε μία ύλη η οποοία ονομάστηκε kick boxing.

Βox

δε νομίζω ότι χειάζεται να πω πολλά εδώ, ίσως το πιο γωστό στυλ, γροθιές μέχρι νοκ άουτ από τη μέση και πάνω.


Υπάρχουν πολλά ακομά γνωστά ή μη στυλ τα οποία δε μπορώ να τα γράψω όλα εδώ προφανώς. Το σημαντικό σε κάθε στυλ δεν έιναι το ίδιο το στυλ όσο ο δάσκαλος! Αυτός θα σε καθοδηγήσει και θα σου μάθει πως πρέπει να σκέφτεσαι και να φέρεσαι στη ζωή και κατ’επέκταση και στη μάχη.


Οι πολεμικές τέχνες στη σημερινη τους μορφή έχουν γίνει πιο θεωρητικές και προσανατολίζονται πρώτα στην αυτογνωσία-αυτοβελτίωση και υγεία του ατόμου και έπειτα στη μαχητική του ικανότητα.
Αυτά είναι στοιχεία που ούτως ή άλλως χρειάζονται στη μάχη, απλά παλιά το στυλ και φυσικά η προπόνηση ήταν πιο «σκληρά». Λίγες τέχνες-σχολές σήμερα «κρατάνε» ακόμα αυτό το χαρακτήρα...

Όλα τα πρηγούμενα εξελίχτηκαν και συνεχίζουν να εξελίζονται, έχουν μεταφερθεί σε όλο τον κόσμο και προσελκύουν όλο και περισσότερους ανθρώπους. Σημερινή μόδα είναι τα ΜΜΑ (mixed martias arts) που είναι αγώνες με πολλά διαφορετικά στυλ.


Επίσης να προσθέσω ότι η κάθε τέχνη έχει άπειρες παραλλαγές και μία αλλαγή σε ένα γράμμα πχ tai chi quan ή tai chi chuan σημαίνει διαφορά στη τεχνη-στυλ και επίσης η διαφορετική προφορά του κάθε ονόματος έχει να κάνει και με την περιοχή.


Παλιά δεν υπήρχαν ζώνες απλά έπερναν ένα σκοινί και έδεναν το παντελόνι να μην πέσει.
Η ζώνη με τον καιρό από τη βρώμα γινόταν σιγά σιγά κίτρινη, πιο σκούρα μέχρι καφέ και μαύρη.
Έτσι υιοθετήθηκαν οι ζώνες με χρώματα στα περισσότερα στυλ για να φαίνοντα τα επίπεδα κυρίως για εγωιστικούς και οικονομικούς λόγους τολμώ να πω παρά για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
Βέβαια υπάρχει και άλλη χρησιμότητα: Αν σκεφτείτε ότι παλιά υπήρχε ένας μαθητής και ένας δάσκλαλος και δουλεύανε για χρόνια μαζί και συνήθως μυστικά ενώ τώρα δεκάδες ή εκατοντάδες μαθητές οι ζώνες έχουν και άλλους λόγους ύπαρξης...
Σε ορισμένα στυλ που δεν υπάρχουν χρώματα και ζώνες η παλαιότητα φαίνεται είτε από τη φθορά της στολής είτε από το ότι κάποιοι δεν πλένουν τη ζώνη (ασχολίαστο)


Προσωπικά έχω ασχοληθεί με τα εξής στυλ:
Shaolin kung fu
Shotokan karate
Tae kwon do
Kuokushin kai karate
Kick box
Judo
Iaido
Aikido
Ninjutsu

Με τα 2 τευλευταία να είναι αυτά που έχω ασχοληθεί περισσότερο.

Muscleboss
04-11-08, 23:01
πολύ καλό και κατατοπιστικό για μας που δεν έχουμε ασχοληθεί πολύ με πολεμικές τέχνες. εγώ έχω κάνει λίγο τζούντο στο παρελθον.

sticky! :awesome:

MB

tezaman
04-11-08, 23:17
όταν λέω νούμερο 1 εννοώ νούμερο 1 :awesome: :awesome:

slaine
04-11-08, 23:37
thnx! :green:

MB τζούντο και βάρη ε? θα ήσουν καλός... :awesome:

mitsakos
07-12-08, 02:16
εγω εχω ασχοληθει με
okinawa karate
shito ryu karate
kick boxing
ju jitsu(παραλληλα διδασκονταν:okinawa,wado ryu,παγκρατιο και tradition ju jitsu)(κατα την γνωμη μου αν και δεν ξερω γιατι δεν αναφερεται γενικα σαν σχολη οτι μαθαινονται και αυτα διδασκομασταν και brazilian ju jitsu και judo.αφου και αυτα μερη του ju jitsu ειναι..αλλα για να μην αναφεροντας καποιες διαφορες θα εχουν..δεν ειμαι σιγουρος)

πιο ευχαριστημενος απο αποψη τεχνικης,εκγυμνασης και ευρος κινησεων εμεινα απ το ju jitsu ειχε παρα πολλα να μαθεις,πολλες τεχνικες ριψεων,τεχνικες στο εδαφος,τεχνικες στη ορθια μαχη και ευτιχως ειχα εναν πολυ καλο δασκαλο

πιο ευχαριστημενος απο αποψη πολεμικη τεχνη εμεινα απο το κικ μποξ.η προπονηση δεν ηταν πολυ μεγαλη αλλα σε εφτανε στα ορια σου + οτι μαθαινες ξυλο

απ το καρατε ημουνα μικρος για να θυμαμαι κατι.τα αλλα τα εκανα τα 2 τελευταια χρονια.απ το καρατε το μονο που θυμαμαι ειναι οι δασκαλοι μου που μου κολλησαν και το μικροβιο των πολεμικων τεχνων

βεβαια ολα αυτα ειναι μονο στην περιπτωση μου γιατι ετυχα αυτους τους δασκαλους.τωρα αλλουνου μπορει να του λενε οτι ειναι killer machine και να μην ξερει να αποκρουσει μπουνια...ολα ειναι στον δασκαλο,στο αν ξερει την δουλεια του,αν εχει ορεξη να την κανει,στο τι ορεξη εχουμε εμεις,ποσο ψαχνουμε,τι ψαχνουμε και τι θελουμε να κανουμε

slaine
24-01-09, 18:40
http://www.youtube.com/watch?v=l_e1xnYx6EY&feature=related

ένα βιντεάκι για να πάρετε μία ιδέα τι προπόνηση μπορεί να κάνει κάποιος σπίτι του χωρίς πολλά κιλά με σκοπό να είναι σε καλή φυσική κατάσταση ή για υποβοήθηση πολ τεχνών.

και χωρίς βάρη:
http://www.youtube.com/watch?v=mYmfmwUc3p8
έμφαση σε αντοχή/ανάσα/εγρήγορση/σύνδεση μυαλού-σώματος/εκρηκτικότητα

Exci
24-01-09, 18:53
http://www.youtube.com/watch?v=l_e1xnYx6EY&feature=related

ένα βιντεάκι για να πάρετε μία ιδέα τι προπόνηση μπορεί να κάνει κάποιος σπίτι του χωρίς πολλά κιλά με σκοπό να είναι σε καλή φυσική κατάσταση ή για υποβοήθηση πολ τεχνών.

και χωρίς βάρη:
http://www.youtube.com/watch?v=mYmfmwUc3p8
έμφαση σε αντοχή/ανάσα/εγρήγορση/σύνδεση μυαλού-σώματους/εκρηκτικότητα
Renegade rows :bowdown:

Eπισης μπορειτε να χρησιμοποιησετε τη μεθοδο που βλεπετε σε ΑΥΤΟ (http://www.youtube.com/watch?v=9UFV0IvTAr0) το βιντεο για να ανεβασετε την τεστοστερονη σας :P

slaine
24-01-09, 19:19
Eπισης μπορειτε να χρησιμοποιησετε τη μεθοδο που βλεπετε σε ΑΥΤΟ (http://www.youtube.com/watch?v=9UFV0IvTAr0) το βιντεο για να ανεβασετε την τεστοστερονη σας :P
:lol:
πέρα από την πλάκα η λαβή που δείχνει στην αρχή είναι μία από τις πιο εύκολες να μάθει-εφαρμόσει κανείς και υπάρχει και σε όλες τις τέχνες που χρησιμοποιούν λαβές. στα ιαπωνέζικα λέγεται ikyo (http://www.youtube.com/watch?v=4E3gajDjmTw). υπάρχουν άπειρες παραλλαγές.

zaxarobur
29-01-09, 15:21
mhpws boreite na mu proteinetai kanena magazi(A8hna-kedro) me a8lhtika eidh pou na poulaei sakous gia kick box?

slaine
29-01-09, 15:27
καλώς ήρθε φίλε. γράφε με ελληνικά μια και είναι κανόνας του φόρουμ. κάνε ένα search και βρες ένα τοπικ για σάκους και ρώτα εκεί για να πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις.

SATA
27-08-09, 06:01
πως σου φαινονται αυτου του ειδους οι προπονησεις??


http://www.youtube.com/watch?v=_4qdi9-tnCs

Εχετλαίος
27-08-09, 16:21
^^

Καλή και βαριά η προπόνηση με βάρη και λοιπά.
Αλλά δες εδώ


http://www.youtube.com/watch?v=wMJ_b9uV1Lo

πραγματική έκρηξη και δύναμη χωρίς υπερβολές και άχρηστη μυική υπερτροφία!

Adriano10
12-10-09, 21:07
ρε παιδιά μήπως ξέρει κανένας καμια σχολη ΜMΑ στην αθηνα?

Adriano10
13-10-09, 00:31
κανένας?????????

sTeLaKoS
13-10-09, 09:17
Ας γραψουμε το κανονισκο ονομα μηπως καποιος ξερει σχολες αλλα δε ξερει τα ακρωνυμια, Mixed Martial Arts, κάποιοι το λενε και free fight.

Εν τω μεταξυ εσυ μπορεις να κανεις ενα googleαρισμα, MMA+Αθηνα, βγαζει μερικες σχολες, δεν αν καποια απο αυτες σε βολευει.

Υ.Γ Η καλυτερη πολεμικη τεχνη κατ' εμε, χτυπηματα και λαβες. Η πιο ρεαλιστικη απ ολες! Δείτε βιντεο me highlights του Fedor Emelianenko, ο Ρωσσος που δεν εχει χασει ποτε! Ή του CroCop, απιστευτα τα ποδια του Κροατη, τους ακουμπαει και πεφτουν νοκ νταουν!

the_big_litho
13-10-09, 18:16
Τελευταια κανω καθημερινες προπονησεις μιας σχετικα καινουριας τεχνης που λεγεται krav maga, ισραηλινης προελευσης που ειναι ενα ειδος μικτων πολεμικων προσανατολισμενο στο street fighting. Εχει καταβολες κικ μποξιν και ζιου ζιτσου. Επισης εχει αφοπλισμους απο πολλων ειδων οπλικα αντικειμενα (μαχαιρι, γκλομπ, πιστολι)

No Cash
14-10-09, 00:30
ρε παιδιά μήπως ξέρει κανένας καμια σχολη ΜMΑ στην αθηνα?


δημητριου... βρισκεται στην κυψελη..

brazilian jiu jitsu κανει και kick boxing.... με γονατα..
κοινως... αυτο που θες.. mma..

ειναι πολυ καλη σχολη... κ σκληρη.. εχει μπολικους αλλοδαπους "σκληρους"... αν εχεις ορεξη θα περασεις καλα..

φιλος μου πηγε απο τον μπαρμπατσα εκει.. και ενω στου μπαρμπατσα θεωρουταν απο τους καλους του μαθητες... εκει τον φορτωνε ισως η πλειοψηφια...

Adriano10
14-10-09, 02:41
δημητριου... βρισκεται στην κυψελη..

brazilian jiu jitsu κανει και kick boxing.... με γονατα..
κοινως... αυτο που θες.. mma..

ειναι πολυ καλη σχολη... κ σκληρη.. εχει μπολικους αλλοδαπους "σκληρους"... αν εχεις ορεξη θα περασεις καλα..

φιλος μου πηγε απο τον μπαρμπατσα εκει.. και ενω στου μπαρμπατσα θεωρουταν απο τους καλους του μαθητες... εκει τον φορτωνε ισως η πλειοψηφια...
το έχω ακουστά...από εκεί βγήκε και ο ΣΟKΌΛΗΣ.....αλλα δen ξέρω που ακριβώς είναι η σχολη...και το ψάχνω στο internet αλλα δη βρίσκω πράμα...

No Cash
14-10-09, 04:12
ακομη εκει κανει ο σοκολης...

δεν μπορω να θυμηθω οδο.. θα μαθω και θα σου πω...

NewBuilder
14-10-09, 10:25
Ωραίος ο slaine απτά πιο ωραία ποστ
εγώ έχω ασχοληθεί λίγο με το τζούντο , τώρα κάνω wing chun και ταυτόχρονα kyokushin kai karate πιστεύω απτούς καλύτερους συνδυασμούς


slain στο ποστ σου εκεί που γράφεις μαϊ ται το εχεις σαν φιλιπινεζικο ενώ είναι ταϊλανδεζικο :P

_kwstas_
14-10-09, 15:19
mma gym λεγετε και ειναι μαρουσι.. τα παιδια ειναι φιλοι μου.. και ειναι και οι 2 προταθλητες με αγωνες σε κλουβια στην αμερικη..τσεκαρε μια ματια..
http://www.mmagym.gr/gallery.html

Ballbreaker
14-10-09, 15:35
Εχω ασχοληθει στο παρελθον με kick boxing,tae kwo do και πολυ λιγο παγκράτιο.
Μπορώ να πω ότι το Παγκράτιο μου άρεσε ιδιαιτερα,πολύ πλήρες σαν άθλημα,το taek kwo do πολυ πιο κινητικο αν και εχει γινει πολυ soft (εχουν απαγορευτει οι γροθιες,ημαρτον),και το kick boxing απλά βία και τιποτε αλλο!

Αυτοι που ασχολουνται χρονια ενιοτε εχουν πολυ μικρη μυικη υπερτροφια,χρησιμη ισως λογω κατηγοριων αλλα αχρηστη σε street fight οπου δεν σε ενδιαφερει να χαϊδεψεις τον αλλο για να παρεις ποντο.

Δυστυχως τα εχω παρατησει ολα πλεον, καθοτι τα περισσοτερα απο αυτα τα αγωνισματα αν οχι ολα ειναι πολυ επιβαρυντικα για τα γονατα.

sTeLaKoS
14-10-09, 15:58
Αυτοι που ασχολουνται χρονια ενιοτε εχουν πολυ μικρη μυικη υπερτροφια,χρησιμη ισως λογω κατηγοριων αλλα αχρηστη σε street fight οπου δεν σε ενδιαφερει να χαϊδεψεις τον αλλο για να παρεις ποντο.

Στο γυμναστηριο που πηγαινω (εχει και σχολη kick και mma) στους αθλητες kick ο δασκαλος απαγορευει τις πιεσεις παγκου γιατι φουσκωνει το στηθος και δεν μπορουνε να κανουνε καλη guard (ή οπως αλλιως λεγετε η σταση με τα χερια μπροστα στο κεφαλι για αμυνα). Πιεσεις μονο σε επικλινη παγκο τους αφηνει!

Ballbreaker
14-10-09, 16:33
Στο γυμναστηριο που πηγαινω (εχει και σχολη kick και mma) στους αθλητες kick ο δασκαλος απαγορευει τις πιεσεις παγκου γιατι φουσκωνει το στηθος και δεν μπορουνε να κανουνε καλη guard (ή οπως αλλιως λεγετε η σταση με τα χερια μπροστα στο κεφαλι για αμυνα). Πιεσεις μονο σε επικλινη παγκο τους αφηνει!


Ξεκαθαρίζω ότι δεν ειμαι ειδικος επι του θεματος, αλλα αυτα μου ακουγονται απο λιγο εως πολυ... κουλά.Ποσο φουσκωνει πια το στηθος;Σαν τον Κατλερ θα γινουν εν μια νυκτί;Εγω οταν εκανα ταυτοχρονα πολεμικες τεχνες και βαρη δεν μπορουσα με τιποτα να παρω μυϊκη μαζα,μονο δυναμη επαιρνα.
Και πως θα κανεις λαβες κτλ αν δεν εχεις δυναμη στο στηθος;
Νομιζω οτι αυτα ειναι ξεπερασμενες θεωριες και αν δεν υπηρχαν οι κατηγοριες βαρους στους αγωνες θα ειχαν ηδη αλλαξει.

sTeLaKoS
14-10-09, 16:45
Ουτε εγω ξερω πολλα απο πολεμικες τεχνες λεω απλα τι βλεπω. Κανουνε βάρη αλλά κανουνε πολυαρθρικες ασκησεις περισσοτερο, παρα απομονωσης.
Τωρα αν στεκουν ολα αυτα ή οχι, ιδεα δεν εχω. Ο δασκαλος παντως κ.Σωκρατης Καραϊτης, ειναι πολυ γνωστος τον χωρο, απ τους καλυτερους Ελληνες προπονητες. (Το λενε οι τιτλοι του σαν προπονητη, οχι εγω)
Όσοι ασχοληθηκαν σοβαρα με kick και πηγμαχια και κατεβαιναν σε αγωνες σιγουρα τον ξερουν.

popay
15-12-09, 20:46
υθελα και εγω να ξεκινησω πυγμαχια αλλα δεν με αφησε η μανα μου γιατ φοβαται και χωρις υπογραφη κυδεμονα δεν γινεται τιποτα....

βασικα ακομα θελω αλλα τελικα αναγκαστηκα κατεληξα σε γυμναστηριο...

Doctorg
04-02-10, 14:26
Respect


http://www.youtube.com/watch?v=APx2yFA0-B4

pankration
14-05-10, 10:30
παιδιά ξέρω ότι είναι λίγο καθυστερημένη η απάντησή μου αλλά οφείλω να το πω...
σχολή πάρα πολύ καλή είναι όντως του Δημητρίου στη κυψέλη. επίσης πολύ καλή είναι του Νεκτάριου Λυκιαρδόπουλου στο Πειραιά του David στο Ελληνικό αλλά και οι Πάμμαχοι-Luta Livre στην Αγια Παρασκευή.

Σε ότι αφορά το βίντεο με τη προπόνηση στο UFC είναι ο Brock Lesnar και καλο είναι να δούμε το back round αυτού του αθλητή ο οποίος ήταν πρώιν αθλητής του αμερικάνικου ποδοσφαίρου και όλοι πάνω κάτω γνωρίζουμε τι παίζει εκεί...

Αυτά από μένα και ελπίζω να βοήθησα σε κάτι :thumbup:

_kwstas_
14-05-10, 12:06
Aυτην στην κυψελη που λες ειναι αυτη που παει ο Σοκολης? Για το ΜΜΑ GYM Μαρουσι τι εχεις να πεις? Αυτο για το lesnar δεν το ηξερα..ισχυει? νταχι τρομερος αλλα τεζα στο φαρμακο.. οπως και ο alister overeem.. που τα τελευταια 2-3 χρονια εχει γινει στην κιριολεξια 3 πλος..

pankration
17-05-10, 09:57
ο σοκόλης είναι όντως στο Δημητρίου στη Κυψέλη! Με το σοκόλη έχω παίξει 2 φορές αντίπλαος και το μόνο που έχω να πω είναι respect... τρομερός τεχνίτης και πολύ δυνατό παιδί!
το MMA στη λεωφόρο κυμης το έχει ο Γιώργος ο Κτσινόπουλος ένας εξίσου τρομερός παίχτης και με εκπαίδευση στην αμερική! πολύ σκληρή σχολή και πυγμαχία εκεί διδάσκη ο τρομρός Γ. Κακαράκης (μαστερ στα χέρια!!!)
κοίτα να σου πω κάτι... όλο το ufc είναι τίγκα στο φάρμακο! αλλιώς δε γίνεται το θέαμα των πολλών εκατομυρίων δολλαρίων να αντέξει! Ψάξε τι έγινε στον αγώνα του Kimbo Slice και θα κατλάβεις το στησιμο...

psychofski
27-05-10, 20:33
παω shaolin 3 τωρα και σας λεω ειναι οτι ποιο συναρπαστικο συναντησα αποτε στη ζωη μου(εκτος απο τη γυναικα μου)

psychofski
27-05-10, 20:41
στα 3΄12 ειναι ο δασκαλος ο οποιος μου λεει οτι δενειναια κομα η ωρα μου να δυναμωσω αυτο εκει το σημειο ...αλλα που θα παει ..;)http://www.youtube.com/watch?v=-aingNKnxh4

pankration
28-05-10, 09:56
^^ σου εύχομαι ότι καλύτερο και να καταφέρεις τους στόχους σου!΄:thumbup:

Pain
05-06-10, 20:47
http://www.shaolin.com.gr/alter1.aspx
στα 3΄12 ειναι ο δασκαλος ο οποιος μου λεει οτι δενειναια κομα η ωρα μου να δυναμωσω αυτο εκει το σημειο ...αλλα που θα παει ..;)

που ειναι αυτη η σχολη? θα ηθελα να την επισκεφτω μια μερα

mik
06-06-10, 01:41
παιδια ηθελα να ρωτησω αν καποιος ξερει καθολου τι γινεται με το bjj(brazilian jiu jitsu) ενδιαφερομαι να ασχοληθω αλλα προς το παρον θελω να επικεντρωθω στην απωλεια καποιον περιτων κιλων.Οι διαστασεις μου ειναι 1,86 υψος και 105 κιλα,υπαρχει περιπτωση να παιζει προβλημα λογω υψους??
στο παρελθον ειχα ασχοληθει με kick boxing για ενα χρονο και μπορω να πω οτι γουσταρα αφανταστα,ηταν τρελη εκτονωση..αλλα λογω εγχεισησης στο αυτι απειχα τον τελευταιο καιρο...

paulakos
06-06-10, 05:45
Οι διαστασεις μου ειναι 1,86 υψος και 105 κιλα,υπαρχει περιπτωση να παιζει προβλημα λογω υψους??
...
Σαν τι προβλημα δηλαδη?Να μην χωρας στο ρινκ ας πουμε?Στην τελικη σιγα το υψος 186 εισαι ρε μεγαλε εχω δει και πιο ψηλο,μα την παναγια.... σε λεωωωωωω....:green::green::green::green:

mik
06-06-10, 19:42
ρε συ τι αρπαζεσαι,επειδη στο bjj εχει ριψεις κωλοτουμπες και λοιπα ζογκλερικα γι αυτο το λεω,
και ρωτησα καποιον που να ξερει απο το συγκεκριμενο αθλημα...
αν γνωριζεις κατι απαντησε αλλιως μαζεψε υφακι λιγο

paulakos
07-06-10, 02:05
Πλακα σου εκανα χαλαρωσε:P

mik
07-06-10, 04:29
οκ σορρυ ισως ημουν κ γω λιγο υπερβολικος στην αντιδραση,
ελα κερναω :toast:

paulakos
07-06-10, 16:25
οκ σορρυ ισως ημουν κ γω λιγο υπερβολικος στην αντιδραση,
ελα κερναω :toast:

No prob dude...:toast:

Pain
09-06-10, 15:07
παιδια ηθελα να ρωτησω αν καποιος ξερει καθολου τι γινεται με το bjj(brazilian jiu jitsu) ενδιαφερομαι να ασχοληθω αλλα προς το παρον θελω να επικεντρωθω στην απωλεια καποιον περιτων κιλων.Οι διαστασεις μου ειναι 1,86 υψος και 105 κιλα,υπαρχει περιπτωση να παιζει προβλημα λογω υψους??
στο παρελθον ειχα ασχοληθει με kick boxing για ενα χρονο και μπορω να πω οτι γουσταρα αφανταστα,ηταν τρελη εκτονωση..αλλα λογω εγχεισησης στο αυτι απειχα τον τελευταιο καιρο...

δεν προκειται να εχεις προβλημα, θα εισαι στη Ultra Heavyweight κατηγορια (απο 105 κιλα και πανω)

Lao
11-07-10, 15:06
Ασχολούμαι με KF εδώ και περίπου 15 χρόνια.

Έχω περάσει από αθλητισμό (μπάσκετ, κολύμβηση, χαντμπολ), gym για αρκετά χρόνια αλλά τελικά οι Πολεμικές Τέχνες με κέρδισαν... ;)

Μια συμβουλή μόνο για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν: όλα τα συστήματα είναι ωραία και χρήσιμα και κανένα δεν υπερτερεί έναντι του άλλου. Σημασία έχει ο Δάσκαλος και όχι το σύστημα που διδάσκει.

kwstas25
11-07-10, 15:29
Judo ιαπωνέζικη τέχνη με ύλη την άοπλη μάχη (πλέον χωρις χτυπήματα καθόλου) λαβές, ανατροπές κλπ

Παγκράτειο ελληνική τέχνη των αρχαίων χρόνων που έχει αναβιώσει το τελευταίο διάστημα και κερδίζει συνεχώς έδαφος. Περιέχει πολύ μεγάλη ύλη σε χτυπήματα λαβές κλπ

Παγκράτειο παω απο μικρος 10-11 και τωρα ειμε 16-17 δλδ παω 6-7 χρονια και σινεχιζω ακομα ...


judo μας μαθενει σταδιακα ο κιριος μας ο πως και kick box. τα 2 τελευτεα χρονια

sTeLaKoS
11-07-10, 16:12
Παιδιά, από εσάς που ασχολείστε με τις πολεμικές τέχνες ξέρει κάποιος ένα Δάσκαλο, ονόματι Νικόπουλο;
Κάνει μία δική του τέχνη, τη τέχνη των Αρπακτικών. Απ' ότι κατάλαβα θυμίζει αυτή των μοναχών Σαολίν.
Ακούω πολλά γι' αυτόν τελευταία, έχει μπει και στο Guinness για ένα κατόρθωμα του πριν κάποια χρόνια. Στηρίχτηκε στο καπό ενός αυτοκινήτου μόνο με τους αντίχειρες ενώ το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα 60χμλ/ωρα.
Επίσης επί Χούντας είχε διαφημίσει τη τότε νέα Lamborghini με τον ίδιο τρόπο στη παγκόσμια καμπάνια της.

Lao
11-07-10, 16:48
Παιδιά, από εσάς που ασχολείστε με τις πολεμικές τέχνες ξέρει κάποιος ένα Δάσκαλο, ονόματι Νικόπουλο;
Κάνει μία δική του τέχνη, τη τέχνη των Αρπακτικών. Απ' ότι κατάλαβα θυμίζει αυτή των μοναχών Σαολίν.
Ακούω πολλά γι' αυτόν τελευταία, έχει μπει και στο Guinness για ένα κατόρθωμα του πριν κάποια χρόνια. Στηρίχτηκε στο καπό ενός αυτοκινήτου μόνο με τους αντίχειρες ενώ το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα 60χμλ/ωρα.
Επίσης επί Χούντας είχε διαφημίσει τη τότε νέα Lamborghini με τον ίδιο τρόπο στη παγκόσμια καμπάνια της.

Τον συγκεκριμένο κύριο δεν τον ξέρω.

Από όσα έχω δει και έχω ακούσει πάντως και βάσει εμπειρίας, αν ακούς για κάποιον που δημιούργησε δικό του σύστημα κράτα και μια πισινή. Κατά 99% θα πρόκειται για άτομο που έχει κάνει λίγο απ'όλα χωρίς να κατέχει πραγματικά κάτι.

Για να μάθεις πραγματικά μια ΠΤ, θες αρκετά χρόνια. Υπάρχουν άτομα που έχουν κάνει 6 μήνες εδώ, άλλους 5 εκεί και 8... παραεκεί και έχουν δημιουργήσει δικό τους σύστημα (ο Θεός να το κάνει :P)...

Titanium
24-07-10, 18:46
Μιας και λεμε για πολεμικες τεχνες, εγω ασχολουμε με το taekwon do itf(παραδοσιακη κορεατικη πολεμικη τεχνει και οχι το αθλημα) εδω και 8 χρονια και συνεχιζω.Δεν εχω ασχολιθει με αλλη πολεμικη τεχνει ποτε αλλα αυτο που εχω να πω ειναι πως ολες οι πολεμικες τεχνες ειναι καλες και δεν ηπαρχει συναγωνισμος μεταχει αυτων.Αυτο που παιζει ρολο ειναι η φυσηκη καταστασει του καθε αθλητη και η εμπηρια του.:weights:

Lao
27-07-10, 17:19
Αυτο που παιζει ρολο ειναι η φυσηκη καταστασει του καθε αθλητη και η εμπηρια του.:weights:

...και η συναισθηματική / νοητική / ψυχική κατάστασή του, θα πρόσθετα. ;)

ledis
03-08-10, 19:53
οσοι εχετε κανει βαρη παραλληλα με πολεμικες τεχνες πως τα μοιραζατε?
απο Σεπτεβριο θα εχω παλι δευτερα τριτη πεμπτη πολεμικες τεχνες και μεσα στο προγραμμα της βδομαδας θα πρεπει να χορεσω ολες τις μυικες ομαδες μια φορα τη μια
πως να τα μοιρασω?
καποιος που εκανε κατι αναλογο και του δουλεψε ?

Lao
06-08-10, 04:34
οσοι εχετε κανει βαρη παραλληλα με πολεμικες τεχνες πως τα μοιραζατε?
απο Σεπτεβριο θα εχω παλι δευτερα τριτη πεμπτη πολεμικες τεχνες και μεσα στο προγραμμα της βδομαδας θα πρεπει να χορεσω ολες τις μυικες ομαδες μια φορα τη μια
πως να τα μοιρασω?
καποιος που εκανε κατι αναλογο και του δουλεψε ?

Όταν λες πως θα τα μοιράσεις, τι εννοείς;

Titanium
06-08-10, 14:14
οσοι εχετε κανει βαρη παραλληλα με πολεμικες τεχνες πως τα μοιραζατε?
απο Σεπτεβριο θα εχω παλι δευτερα τριτη πεμπτη πολεμικες τεχνες και μεσα στο προγραμμα της βδομαδας θα πρεπει να χορεσω ολες τις μυικες ομαδες μια φορα τη μια
πως να τα μοιρασω?
καποιος που εκανε κατι αναλογο και του δουλεψε ?

Εγω κανο δευτερα τεταρτι παρασκευη taekwon do 8-9 για βαρη παω 5-6 η 6-7 και απλα αυτες τις 3 μερες δεν κανω αεροβια.....στο προγραμα απλα δεν κανο ουτε τιν δευτερα ποδια ουτε τιν παρασκευη γιατι τιν μια κανουμε κλοτσιες και την αλοι αγωνες και δεν τηα μπορω να μασω τα ποδια μου.....τα ποδια τα βαζω η τριτη η τεταρτη....:weights::weights::weights::weights::weights::weights:

drago
06-08-10, 16:13
σχετικα με το bjj απ' οσο ξερω υπαρχουν 2 που το κανουν, και οι δυο στην καλιθεα.

ο ενας κανει το συστημα του draculino σε αθλητικο στυλ ενω ο αλλος (Γλεντζακος) νομιζω κανει ποιο self-defence. εχει και την αντιπροσωπια του σουτο στην ελλαδα και ειναι πολυ παλιος και γνωστης ολης της καταστης bjj, NHB, valetudo, mma klp klp

ledis
08-08-10, 22:13
Εγω κανο δευτερα τεταρτι παρασκευη taekwon do 8-9 για βαρη παω 5-6 η 6-7 και απλα αυτες τις 3 μερες δεν κανω αεροβια.....στο προγραμα απλα δεν κανο ουτε τιν δευτερα ποδια ουτε τιν παρασκευη γιατι τιν μια κανουμε κλοτσιες και την αλοι αγωνες και δεν τηα μπορω να μασω τα ποδια μου.....τα ποδια τα βαζω η τριτη η τεταρτη....:weights::weights::weights::weights::weights::weights:


δηλαδη αμα κανω στηθος πριν και μετα παω για προπονηση δεν με επηρεαζει καθολου??? :unsure:
η χερια?
οσο να ναι εμπλεκονται αρκετα και θα ειναι ηδη κουρασμενα
φοβαμαι αμα το κανω αυτο μην παθω καμια υπερκοπωση
εννοω ποιες μερες θα κανω ποιες μυικες ομαδες ωστε να μην επιβαρυνονται...

Lao
16-08-10, 14:58
@ledis, το θέμα «Πολεμικές Τέχνες και βάρη» είναι κάπως πολύπλοκο και έχει άμεση συνάφεια με το ποια ΠΤ κάνεις, πως προπονείσαι, που στοχεύεις κτλ.

Στην δική μου Σχολή, οι προχωρημένοι μαθητές και εκπαιδευτές κάνουμε αερόβια συν ισομετρικές ασκήσεις συν βάρη, σε ό.τι αφορά την γυμναστική μας. Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε, είναι μια χρυσή τομή στα πάντα: ούτε να αποκτήσουμε τρελό όγκο αλλά ούτε και να είμαστε φτερό στον άνεμο.

Με λίγα λόγια, κάποιος που ασκείται στις ΠΤ και θέλει να κάνει και βάρη, τα κάνει συμπληρωματικά ώστε να βοηθηθεί στο τεχνικό μέρος. Ωστόσο, έχει να κάνει και με τον σωματότυπο του καθενός.

Anyway, εγώ προπονούμαι (υπό νορμαλ συνθήκες) 4-5 φορές την εβδομάδα και από αυτές η μία είναι full ισομετρικές ασκήσεις, οι οποίες είναι ΔΥΣΚΟΛΕΣ και κρατάνε 2 ώρες περίπου. Στις άλλες, κάνω βάρη από δύο μυικές ομάδες κάθε φορά.

Μια τυπική προπόνησή μου αποτελείται από 45 λεπτά με μία ώρα αερόβια άσκηση, μία ώρα τεχνικό κομμάτι και μία ώρα βάρη. Αυτό ΔΕΝ στο προτείνω να το κάνεις, είναι αρκετά απαιτητικό. Απλά, προσπάθησε να κρατάς μια χρυσή τομή και όλα θα πάνε καλά. ;)

Giwrgos15
15-10-10, 23:48
Παιδια το Grave maga ειναι η καλυτερη και η χρησιμοτερη πολεμικη τεχνη... αμα θελετε να διαλεξετε μια πολεμικη τεχνη αυτη να διαλεξετε.Δεν ειναι τυχεω που οι σωματοφυλακες και ολοι οσοι ασχολουντε με το seccurity εκπαιδευονται με το Grave Maga!Αλλα τα μαθηματα ειναι αρκετα ακριβα.

mekefi
16-10-10, 00:14
Παιδια το Grave maga ειναι η καλυτερη και η χρησιμοτερη πολεμικη τεχνη... αμα θελετε να διαλεξετε μια πολεμικη τεχνη αυτη να διαλεξετε.Δεν ειναι τυχεω που οι σωματοφυλακες και ολοι οσοι ασχολουντε με το seccurity εκπαιδευονται με το Grave Maga!Αλλα τα μαθηματα ειναι αρκετα ακριβα.

οχι φιλε μου
η χρησιμοτερη πολεμικη τεχνη ειναι το κατοσταρι;)
η πιο διασκεδαστικη ειναι το βαρατε:green:
το κραβ μαγκα ισως ειναι η πιο πρακτικη

αν και κατα την γνωμη μου,αρκει να ξερεις να ριχνεις δυο μπουνιες σωστα
δεν χρειαζεται να εισαι :turtle:

paulakos
16-10-10, 02:24
Παιδια το Grave maga ειναι η καλυτερη και η χρησιμοτερη πολεμικη τεχνη... αμα θελετε να διαλεξετε μια πολεμικη τεχνη αυτη να διαλεξετε.Δεν ειναι τυχεω που οι σωματοφυλακες και ολοι οσοι ασχολουντε με το seccurity εκπαιδευονται με το Grave Maga!Αλλα τα μαθηματα ειναι αρκετα ακριβα.

Eπισης η καλυτερη εκπομπη στην Ελλαδα ειναι το big brother δεν ειναι τυχαιο που ειναι το τριτο που βλεπουμε και ολοι ασχολουνται με αυτο και την Κορομηλα.:bbbiceps:

Lao
16-10-10, 22:05
Παιδια το Grave maga ειναι η καλυτερη και η χρησιμοτερη πολεμικη τεχνη... αμα θελετε να διαλεξετε μια πολεμικη τεχνη αυτη να διαλεξετε.Δεν ειναι τυχεω που οι σωματοφυλακες και ολοι οσοι ασχολουντε με το seccurity εκπαιδευονται με το Grave Maga!Αλλα τα μαθηματα ειναι αρκετα ακριβα.

Μην αρχίζουμε το κλασσικό μοτίβο «η Χ Πολεμική Τέχνη είναι η καλύτερη» γιατί δεν οδηγεί πουθενά και αν ρωτήσεις 100 ασκούμενους θα ειπωθούν 100 διαφορετικές απαντήσεις.

Όλες οι ΠΤ είναι καλές, όλες έχουν συν και πλην. Είναι ένα πράγμα σαν το «ψαλίδι - πέτρα - χαρτί» :P

Galthazar
12-11-10, 01:50
εγω ξερω karate, kickboxing, muai thai, judo, aikido και 45 ακομα επικινδυνες πολεμικες λεξεις!!:P:turtle::turtle:

Titanium
12-11-10, 15:03
εγω ξερω karate, kickboxing, muai thai, judo, aikido και 45 ακομα επικινδυνες πολεμικες λεξεις!!:P:turtle::turtle:

Αυτε δεν ειναι ποεμικες λεξεις......πολεμηκες λεξεις ειναι:fire,clear,shut 'em up,explosives,m4,kalasnikof,m16,c4.bazukas,sniper,armor,ammo......

Εχετλαίος
12-11-10, 15:53
Eπισης η καλυτερη εκπομπη στην Ελλαδα ειναι το big brother δεν ειναι τυχαιο που ειναι το τριτο που βλεπουμε και ολοι ασχολουνται με αυτο και την Κορομηλα.:bbbiceps:

:toast::toast::toast:

thepistol
24-11-10, 00:38
παιδια το krav maga δεν ειναι πολεμικη τεχνη..
ειναι συστημα αυτοαμυνας (SELF DEFENSE)..
Αν και το εχω στην σχολη μου το θεωρο λιγο υπερβολικο και ποτε δεν θα συμβουλευα καποιον να τα βαλει με καποιον που κραταει πιστολι ή και μαχαιρι.
ο καλυτερος συνδιασμος για εμενα ειναι muay thai με λιγη προπονηση εξτρα πυγμαχιας και brazilian jj για καταστασεις που καταληγουν στο εδαφος.

iroNMike1995
26-01-11, 13:32
Για να γινει καποιος καλος στην πολεμικη τεχνη που κανει και για να την κανει σωστα
χρειαζεται ψυχικη και σωματικη αφιερωση αλλιως δεν εχει νοημα.Αμα καποιος δεν θελει να αφιερωθει με αυτον τον τροπο τοτε καλυτερα ειναι να αφησει τις ανατολητικες και ασιατικες πολεμικες τεχνες και να ξεκινισει κατι ποιο σωματικο δηλ. kickboxing,box κτλ.

S. KTISTAKIS
26-01-11, 22:34
Παιδια το Grave maga ειναι η καλυτερη και η χρησιμοτερη πολεμικη τεχνη... αμα θελετε να διαλεξετε μια πολεμικη τεχνη αυτη να διαλεξετε.Δεν ειναι τυχεω που οι σωματοφυλακες και ολοι οσοι ασχολουντε με το seccurity εκπαιδευονται με το Grave Maga!Αλλα τα μαθηματα ειναι αρκετα ακριβα.

Θα συμφωνησω μαζι σου για την χρησιμοτητα αλλα θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω στο χαρακτηρισμο πολεμικη τεχνη!

Απλα προκειτε για μια συλλογη απο "τακτικες" που εχουν απαγορευτει απο ολες τις αλλες π. τεχνες λογο "επικυνδηνοτητας" ως προς τον αντιπαλο!παιδια το krav maga δεν ειναι πολεμικη τεχνη..
ειναι συστημα αυτοαμυνας (SELF DEFENSE)..
Αν και το εχω στην σχολη μου το θεωρο λιγο υπερβολικο και ποτε δεν θα συμβουλευα καποιον να τα βαλει με καποιον που κραταει πιστολι ή και μαχαιρι.
ο καλυτερος συνδιασμος για εμενα ειναι muay thai με λιγη προπονηση εξτρα πυγμαχιας και brazilian jj για καταστασεις που καταληγουν στο εδαφος.

Εχω μια απλη ερωτηση με ολο το σεβασμο: αν εισαι με το παιδι σου η με την γυναικα σου και απειληθεις με οπλο η μαχαιρι δεν θα αξιζε να ξερεις καποια πραγματα τουλαχιστον να αμυνθεις η να αποφυγεις εστω ενα σοβαρο τραυματισμο?

Μην ξεχναμε οτι αυτος που σε απειλει με μαχαιρι η οπλο ΦΟΒΑΤΑΙ και δεν εχει ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στις φυσικες "ικανοτητες" του!

a.minidis
26-01-11, 23:11
παιδια το krav maga δεν ειναι πολεμικη τεχνη..
ειναι συστημα αυτοαμυνας (SELF DEFENSE)..
Αν και το εχω στην σχολη μου το θεωρο λιγο υπερβολικο και ποτε δεν θα συμβουλευα καποιον να τα βαλει με καποιον που κραταει πιστολι ή και μαχαιρι.
ο καλυτερος συνδιασμος για εμενα ειναι muay thai με λιγη προπονηση εξτρα πυγμαχιας και brazilian jj για καταστασεις που καταληγουν στο εδαφος.


.((( θαθελα απλως να τονισο και οχι να κανω τον εξυπνο..οντως το muay thai ειναι μια πολυ καλη τεχνη..ομως το krav maga δημιουργηθηκε αναμεσα απο δυο αλλες πολεμικες τεχνες,οπου την τελοιοπιησε ο Ισραιλινος στρατος ο μεσο επιβιωσης σε καιρο πολεμου...οταν δεν εχεις..οπλο..Το λεω οπως με εχουν μεταφερει και διδαξει αξιοματουχοι του Ισραιλινου στρατου.!,καθως ειχα και εχω ακομη την τιμη , λογο εργασιας να συνεργαζομαι με τιν Ι.Μ.Ι :thumbup:

S. KTISTAKIS
26-01-11, 23:52
παιδια το krav maga δεν ειναι πολεμικη τεχνη..
ειναι συστημα αυτοαμυνας (SELF DEFENSE)..
Αν και το εχω στην σχολη μου το θεωρο λιγο υπερβολικο και ποτε δεν θα συμβουλευα καποιον να τα βαλει με καποιον που κραταει πιστολι ή και μαχαιρι.
ο καλυτερος συνδιασμος για εμενα ειναι muay thai με λιγη προπονηση εξτρα πυγμαχιας και brazilian jj για καταστασεις που καταληγουν στο εδαφος.

.((( θαθελα απλως να τονισο και οχι να κανω τον εξυπνο..οντως το muay thai ειναι μια πολυ καλη τεχνη..ομως το krav maga δημιουργηθηκε αναμεσα απο δυο αλλες πολεμικες τεχνες,οπου την τελοιοπιησε ο Ισραιλινος στρατος ο μεσο επιβιωσης σε καιρο πολεμου...οταν δεν εχεις..οπλο..Το λεω οπως με εχουν μεταφερει και διδαξει αξιοματουχοι του Ισραιλινου στρατου.!,καθως ειχα και εχω ακομη την τιμη , λογο εργασιας να συνεργαζομαι με τιν Ι.Μ.Ι :thumbup:Θα συμφωνησω με τον ανθρωπο που με εβαλε στα μονοπατια των Ισραηλινων.

Τασο τιμη μου οσα με "διδαξες" !

a.minidis
26-01-11, 23:54
Θα συμφωνησω με τον ανθρωπο που με εβαλε στα μονοπατια των Ισραηλινων.

Τασο τιμη μου οσα με "διδαξες" !:toast:;)

kostaszs
27-03-11, 18:39
ασχολουμε πολλα χρονια με tkd itf και με kenpo karate ed parker, σκεφτομαι να ασχοληθω τωρα κ με το aikido, αν καποιος ασχολειται ας μου πει τις εωτυπωσεις του κ ακομα αν εχει να μου προτεινει κ καποια σχολη

jojosmj
19-10-11, 17:41
καλησπερα σε ολους, Lao καταλαβαινω τι λες με τι ασχολεισαι ? η φωτο που εχεις ειναι απο Νυχι του αετου σωστα?
κανω wing chun εδω κ 5 χρονια κ ασχολουμαι με πολεμικες τεχνες κοντα στα 10 χρονια, εκανα 2 χρονια b.jiu jitsu ,1χρονο μποξ,1thai,1 taek won do.
το grav maga ειναι μονο για προσοποφυλαξη δν ειναι πολεμικη τεχνη δν εχει παραδωση κ ιστορια να ξερουμε το λεμε κ το μποξ αποδοιτκο ειναι κ υαρχουν 9 ειδη μποξ σε ολο το κοσμο,επησης το thai δν ειναι πολεμικη τεχνη αλα αθλημα το πραγματακο ειχε crav maga σπαθια κ παλευανε ετσι εκεινα τα χρονια,
επησης το grav maga προερχε απο το wing chun κ το ξερω γιατι πολες σχολες grav maga τον καλουν για σεμιναρια,το pagratio δν νομηζω πως το αναλαυψαν οι σπαρτιατες η ελληνες λεγανε ολα τα ειδη που κανανε pagratio.το τι ειναι αποδοτικο η οχι πως το κρηνετε?
εγω κανω sparing Με ολους στο ring με μποξερ μονο χερια,με kick boxers χερια ποδια,με mma ,εχω κανει κ αληθηνες καταστασεις μαχης στυλ grav maga να με βαρανε 3-5 ατομα ταυτοχρονα. με χαρα οταν με το καλο γινο καλα (ειναι απο τροχαιο κ εχω κανει αποχη 1 χρονο να κανουμε sparing Κ να αναταλαξουμε γνωσεις)αν θελει καποιος να ρωτησει για σχολες εχω φιλους -γνωστους σε πολες σχολες.P,m

jojosmj
19-10-11, 17:42
δν τελοιοπησε τπτ ο ισραηληνως στρατος τροποποιησε το wing chun kung fu μην λεμε οτι να ναι παιδια ...

jojosmj
19-10-11, 17:45
προς kwstaz υπαρχει μια πολεμικη τεχνη η οποια ειναι μιξη taek won do κ aikido εχω κολησει πως λεγετε κ μου διαφευγει ,καλη σχολη aikikdo εχει ζωγραφου δν ξερω αν σε βολευει θες διευθηνση αλιως πες μου που μενεις να ρωτησω φιλους,δασκαλους.

Mentzer
20-02-12, 02:31
http://www.dailymotion.com/video/xofg2f_martial-arts-1_sport


http://www.dailymotion.com/video/xohgui_martial-arts-2_sport


http://www.dailymotion.com/video/xohgve_martial-arts-3_sport


http://www.dailymotion.com/video/xohgw0_martial-arts-4_sport


http://www.dailymotion.com/video/xohyg2_martial-arts-5_sport


http://www.dailymotion.com/video/xohzj1_martial-arts-6_sport


http://www.dailymotion.com/video/xot1he_martial-arts-7_sport


http://www.dailymotion.com/video/xot1hw_martial-arts-8_sport


http://www.dailymotion.com/video/xot1ib_martial-arts-9_sport


http://www.dailymotion.com/video/xotlzn_martial-arts-10_sport


http://www.dailymotion.com/video/xofdzp_martial-arts-11_sport


http://www.dailymotion.com/video/xotm0j_martial-arts-12_sport


http://www.dailymotion.com/video/xotm15_martial-arts-13_sport


http://www.dailymotion.com/video/xotm2c_martial-arts-14_sport


http://www.dailymotion.com/video/xotvlf_martial-arts-15_sport


http://www.dailymotion.com/video/xotvmc_martial-arts-16_sport

Stelios Kick Boxing
06-03-12, 18:00
πως σου φαινονται αυτου του ειδους οι προπονησεις??

_4qdi9-tnCs

αυτη ειναι προπονηση

Γιάννηςς
06-03-12, 19:18
Ποποο....τι μου θυμησες τώρα.Θυμάμαι μικρός έπαιζα Smack Down και ήμουν πορωμένος με τον Brock Lesnar...ωραίες εποχές :P

Alex D
21-03-12, 00:19
Πριν 2 χρόνια έψαχνα να ασχοληθώ και εγώ με μια πολεμική τέχνη που να είναι και αποτελεσματική αλλά και να μπορώ να την εξασκώ και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Είχα μικρή εμπειρία απο Tang Soo Do και Kick Boxing αλλά δεν με γέμιζαν. Ήθελα κάτι πλήρες που να με καλύπτει σε όλες τις πιθανές περιπτώσεις.

Φίλος μεγαλύτερης ηλικίας παλιός πρωταθλητής Okinawa Karate μου πρότεινε το Hap Ki Do το οποίο δεν γνώριζα και με εξεπληξε με την λογική του όταν το δοκίμασα καθώς πραγματικά ενώ κάνω χρόνια βάρη, δεν χρειάστηκα ποτέ να χρησιμοποιήσω δύναμη για να κλειδώσω κάποιον και να τον ακινητοποιήσω.

Είναι ίσως ότι πιο αποτελεσματικό. Οι φίλοι που έχουν εξασκηθεί είτε σε Krav Maga είτε σε Ai Ki Do θα βρούν πολλά κοινά.
Μην σας φανεί περίεργο γιατί περιλαμβάνει τεχνικές που επικεντρώνωντε σε σημεία πίεσης, λαβές/αρπαγές και αποφυγή αυτών αλλά επίσης λακτίσματα, γροθιές, αγκωνιές που θα τα γνωρίζουν και οι φίλοι του Kick Boxing και του Karate. Διδάσκοντε κοντάρια, ξίφος και αρκετά άλλα που παραλείπω για να μην γράφω μια ώρα.

Χωρίς να θέλω να υπερβάλω όποιος βρει μια καλή σχολή σε κάποια περιοχή που να μπορεί να πηγαίνει αξίζει να το δοκιμάσει.

Θέλει όμως προσοχή που θα διαλέξει κάποιος να πάει γιατί ο δάσκαλος είναι το Α και το Ω. Πρέπει να βρείτε κάποιον που να το γουστάρει και να σε προετοιμάζει για όλες τις περιπτώσεις προσέχοντας παράλληλα τον ακούσιο τραυματισμό γιατί είναι και αυτό στο παιχνίδι αν δεν προσέξεις με τα κλειδώματα που περιλαμβάνει.

Αν βρείτε κάποιον να το παίζει Σαολίν και να σε πιέζει να μαθαίνεις φόρμες για να παίρνεις τις ζώνες πίστέψτε με δεν θα μάθετε πολλά εκεί.

Γυρίστε δύο - τρείς σχολές πριν αποφασίσετε, εγώ είμαι 2 χρόνια στην *********

jojosmj
21-03-12, 21:56
hapkido οσοι κανουν ελλαδα θα ναι ελαχηστη διοτι το 80% απο σχολες taek won do λενε πως κανουν κ hapkido.
το hapkido ειναι μυξη taekdono k aikido(αλα στην πραγματικοτιτα ειναι με ai jutsu ) αρπαγες. το grav maga ειναι εντελως αλη φιλοσοφια περισοτερο μοιαζει με jiu jitsu παραδοσιακο .
ωραιο κ το hapkido :)

Alex D
22-03-12, 00:56
Δεν θα σε αμφισβητήσω οτι έχει πολύ ai ki do και Tae Kwon Do γιατί είναι γεγονός.

Έχει όμως επηροές και απο άλλες πολεμικές τέχνες. Αναγνώρισα πολλά χτυπήματα που τα είχα βιώσει και ο ίδιος μέσο του Okinawa αλλά όπως σου είπα δεν σε αμφισβητώ γιατί όλες οι τέχνες είχαν επηροές η μια απο την άλλη και δεν είμαι παντογνώστης, ακόμα μαθαίνω και δεν νοιώθω έτοιμος να πω ότι ξέρω καλά.

Είναι δύσκολο να βρείς σχολή να στο φέρει στα μέτρα της αυτοάμυνας όπως την θέλεις και δάσκαλο να ασχοληθεί να σε μάθει πραγματικά και να την ξέρει πραγματικά την τέχνη αυτή γιατί υπάρχει πολύ "εμπόριο" και φιγούρα και για αυτό δεν μας γεμίζουν κάποιες το μάτι.

Υπάρχουν όμως δάσκαλοι που να είναι οκ απλά θέλει ψάξιμο. Το καταλαβαίνεις γιατί οι αυτοάμυνες είναι αποτελεσματικές για πολλές περιστάσεις ακόμα και απο την άσπρη ζώνη και είναι δουλειά του δάσκαλου να σου περάσει την λογική αυτή.

Ένας δάσκαλος που είχα παλιά σε kick boxing ο οποίος είχε και γνωστή σχολή σωματοφυλακής έλεγε συχνά, όλες οι τέχνες είναι καλές και αποτελεσματικές αν σου μάθουν σωστά την λογική τους. Εκτός και αν δεν ταιριάζει βέβαια η τέχνη και στην λογική του μαθητή.

Ευχαριστώ για το σχόλιο,hapkido οσοι κανουν ελλαδα θα ναι ελαχηστη διοτι το 80% απο σχολες taek won do λενε πως κανουν κ hapkido.
το hapkido ειναι μυξη taekdono k aikido(αλα στην πραγματικοτιτα ειναι με ai jutsu ) αρπαγες. το grav maga ειναι εντελως αλη φιλοσοφια περισοτερο μοιαζει με jiu jitsu παραδοσιακο .
ωραιο κ το hapkido :)

jojosmj
22-03-12, 10:54
+1

jojosmj
10-04-12, 19:42
μοιζουν αρκετα χτυπηματα σε πολεμιες τεχνες διοτι οταν ο ξερξεςι ειχε κατακτησει ολη την ανατολη εκει γινανε προς μηξεις κλπ .
ολα προερχοντε απο το kung fu που ναι ποιο αρχαιο απο τα υπολοιπα.
Οι απαρχές του Wu Shu χρονολογούνται στην 5η χιλιετία π.Χ
το παγκρατιο ειναι ποιο παλιο αλα δν εχουν καμια σχεση κ δν το θεωρο πολεμικη τεχνη αλα μαχητικο αθλημα ...
το οποιο δν εχει σχεση κ με το πραγματικο παγρατιο του τοτε ...

exkaliber
11-04-12, 17:08
μπας και το χει διαβασει κανενας αυτο

http://www.perizitito.gr/product.php?productid=184508

friksos
12-04-12, 11:56
μοιζουν αρκετα χτυπηματα σε πολεμιες τεχνες διοτι οταν ο ξερξεςι ειχε κατακτησει ολη την ανατολη εκει γινανε προς μηξεις κλπ .
ολα προερχοντε απο το kung fu που ναι ποιο αρχαιο απο τα υπολοιπα.
Οι απαρχές του Wu Shu χρονολογούνται στην 5η χιλιετία π.Χ
το παγκρατιο ειναι ποιο παλιο αλα δν εχουν καμια σχεση κ δν το θεωρο πολεμικη τεχνη αλα μαχητικο αθλημα ...
το οποιο δν εχει σχεση κ με το πραγματικο παγρατιο του τοτε ...

Συγγνωμη αλλα πριν γινει ολυμπιακο αθλημα υπηρχε μονο πολεμικο παγκρατιο.Δεν νομιζω δηλαδη οι Σπαρτιατες να το ειχαν σαν "μαχητικο" απλα,αφου το χρησιμοποιουσαν στην μαχη!
Για να μην πω οτι οι αρχες ολων των πολεμικων τεχνων ειναι η προιστορικη πυγμαχια (οχι Λαο δεν εννοω την σημερινη:P) και η παναρχαια παλη.

Lao
13-04-12, 00:17
Για να μην πω οτι οι αρχες ολων των πολεμικων τεχνων ειναι η προιστορικη πυγμαχια (οχι Λαο δεν εννοω την σημερινη:P) και η παναρχαια παλη.

Και όμως... συμφωνούμε. ;)

jojosmj
13-04-12, 21:29
Για να μην πω οτι οι αρχες ολων των πολεμικων τεχνων ειναι η προιστορικη πυγμαχια (οχι Λαο δεν εννοω την σημερινη) και η παναρχαια παλη.Για να μην πω

εγω συμφωνω με αυτο .

οταν λετε εσεις παγκρατιο εχετε ενα συγκεκριμενο ειδος πολεμηκης ελληνικης μαχης οτι ειναι κατι που το καναν ολοι ,ναι σιγουρα μαχονταν ολοι αλα αλοι υλη κ πολεμικη τακτικη ειχαν οι σπαρτιατες αλοι οι αθηναοι κ αλοι η θηβαιοι .
με τον ορο παγκρατιο αποκαλουσαν την πολεμικη τους μαχητικη τεχνικη κ δν ηταν κατι ιδιο που καναν ολοι,ηταν προσαρμοσμενο στον τροπο που πολεμουσανε στην μαχη κ οχι στους ολυμπιακους αγωνες ,αλιως πολεμαγε ο σπαρτιατης μεγαλη ασπιδα-μικρο σπαθι μεγαλο δορι κ αλιως οι μερμιδονες κ ολοι οι αλοι,οποτε ο καθενας ειχε το δικο του παγκρατιο κ η προσμηξη ωστε να βγει ενα παγκρατιο δν εγινε ποτε ουτε κ συνηχηστηκε καποιο ειδος παγκρατιο απο παπειρους κ αγγεια παιδεια ημαρτον τωρα...
κ οτι δειδασκετε ως παγκρατιο δν εχει καμια σχεση με το τοτε παγκρατιο.

Muaithai
29-07-12, 00:21
Γεια σας :)
Παράλληλα με τα βάρη που εχω αρχίσει να ασχολούμαι τον τελευταιο καιρο μου αρέσουν πολυ και οι πολεμικές τέχνες..
Ασχολούμε 2 χρόνια με το muai thai αλλα τωρα το καλοκαιρακι εχουνε σταματήσει οι προπονήσεις..
Το θέμα μου είναι τα ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ των ποδιών τα οποια ειναι ενα απο τα σημαντικοτερα πραγματα για τις πολεμικες τέχνες για διάφορους λόγους όπως να φτάνουνε ψηλα τα πόδια σου..Οπως είπα έχουνε τελιωσει οι προπονήσεις μου για καλοκαίρι και έτσι θέλω να βρώ κάποιες βασικές ασκήσεις για ανοίγματα ποδιων να κάνω στο σπίτι μου ωστε σιγα σιγα να ανοίξω..Όποιος ασχολείτε με πολεμικες τέχνες ή ξέρει κάτι για αυτο το θέμα ας μου απαντήσει :)
Ευχαριστω πολύ..;)

venom1987
29-07-12, 01:18
ποια ειναι η καλυτερη μεθοδος για να κανουμε σκληρυνση στα καλαμια ???? για πολεμικες τεχνες παντα????

venom1987
29-07-12, 01:22
ποια ειναι η καλυτερη μεθοδος για να κανουμε σκληρυνση στα καλαμια??? λογο πολεμικων τεχνων μιλαω.........να γινουν οσο ποιο σκληρα γινεται........

koulara!
29-07-12, 01:26
8εμα αγωνων ειναι κα8αρα αυτο...οσο παιζεις τοσο δν νιω8εις...και 8εμα 3υλοκαινης φυσικα

venom1987
29-07-12, 17:53
8εμα αγωνων ειναι κα8αρα αυτο...οσο παιζεις τοσο δν νιω8εις...και 8εμα 3υλοκαινης φυσικα

εχω ακουσει για το παο (ενα ειδος σακου,) που σκλυρενεις τα καλαμια.........

το εχετε ακουσει??

mono AEK
30-07-12, 10:53
παρε ενα καλαμι απο μπαμπου και ξεκινα το τριψιμο με δυναμη!

οπως κανουν με τον πλαστη το ζυμαρι

venom1987
30-07-12, 11:55
παρε ενα καλαμι απο μπαμπου και ξεκινα το τριψιμο με δυναμη!

οπως κανουν με τον πλαστη το ζυμαρι

καλο ακουγετε αλλα που το βρησκω???

Dakonblackblade
02-08-12, 19:20
Γιατί απλά δεν κάνεις τη γυμναστική που κάνεις και στο Μουάι για ανοίγματα?Δεν είναι δα και επιστήμη.

panosru
06-08-12, 13:53
Τσέκαρε αν θες εδώ (http://fitnessinfo.gr/fitnessgeneralinfo/fitnesstraining/stretching/) κι' εδώ (http://www.trickstutorials.com/content/updates)

weznem
06-09-12, 09:17
καλησπερα παιδια ειχα χρονια να μπω στπ φορουμ ειμαι απο πατρα και ψαχνω σχολη καλη με πολεμικη τεχνη αν γνωριζει κανεις..δεν λεω τι στυλ διοτι στην πατρα ειναι μετρημενες στα δαχτυλα
αρκει να ξερει οτι ειναι καλος δασκαλος λογικα take vo do θα προτεινετε καλα ειναι αμα ξερει κανεις..ειμαι θαυμαστης μεγαλος του ανθρωπου
που δεν μπορουσε να τον βαρεσει κανεις bruce lee θα θελα να μαθω to jee kun do αλλαε δω δεν εχουν τα απλα σιγα μην εχουν τα συνθετα
οτι και να πεις γι αυτον τον μαχητη ειναι λιγο τι δεν θα εδεινα για να τον ειχα δασκαλο ας με σακατευε καθε μερα χαλαλι του...αλλα τον φαγανε..

Lao
07-09-12, 11:49
καλησπερα παιδια ειχα χρονια να μπω στπ φορουμ ειμαι απο πατρα και ψαχνω σχολη καλη με πολεμικη τεχνη αν γνωριζει κανεις..δεν λεω τι στυλ διοτι στην πατρα ειναι μετρημενες στα δαχτυλα
αρκει να ξερει οτι ειναι καλος δασκαλος λογικα take vo do θα προτεινετε καλα ειναι αμα ξερει κανεις..ειμαι θαυμαστης μεγαλος του ανθρωπου
που δεν μπορουσε να τον βαρεσει κανεις bruce lee θα θελα να μαθω to jee kun do αλλαε δω δεν εχουν τα απλα σιγα μην εχουν τα συνθετα
οτι και να πεις γι αυτον τον μαχητη ειναι λιγο τι δεν θα εδεινα για να τον ειχα δασκαλο ας με σακατευε καθε μερα χαλαλι του...αλλα τον φαγανε..

Μια συμβουλή... βλέπε λιγότερη TV :P

weznem
08-09-12, 05:09
Μια συμβουλή... βλέπε λιγότερη TV :P

φιλε μου απο το ποστ που διαβασες σε αυτο εδωσες τοσο μεγαλη εμφαση?αυτο διεκρινες οτι ηταν το σημαντικο να πεις την εξυπναδα σου? για να κρινεις κατι πρεπει να εισαι γνωστης του αντικειμενου
επειδη τον θαυμαζω εχω διαβασει απειρα βιβλια δικα του και αλλων που αναφερονται στην ζωη του και εσυ κρινεις απο τις ταινιες που εχει δει μονο φανταζομαι..
δυο πραγματα ειναι απειρα το συμπαν κ η ανθρωπινη βλακεια αν και για το συμπαν δεν ειμαι σιγουρος...αλμπερτ αινσταιν στο αφιερωνω το κερδιζεις αντικειμενικα..;)

Nikolas_mk2
08-09-12, 14:03
φιλε μου απο το ποστ που διαβασες σε αυτο εδωσες τοσο μεγαλη εμφαση?αυτο διεκρινες οτι ηταν το σημαντικο να πεις την εξυπναδα σου? για να κρινεις κατι πρεπει να εισαι γνωστης του αντικειμενου
επειδη τον θαυμαζω εχω διαβασει απειρα βιβλια δικα του και αλλων που αναφερονται στην ζωη του και εσυ κρινεις απο τις ταινιες που εχει δει μονο φανταζομαι..
δυο πραγματα ειναι απειρα το συμπαν κ η ανθρωπινη βλακεια αν και για το συμπαν δεν ειμαι σιγουρος...αλμπερτ αινσταιν στο αφιερωνω το κερδιζεις αντικειμενικα..;)

Εντάξει,πολύ φορτσάτος επέστρεψες όμως!Χαρακτηρισμοί δεν χρειάζονται,ειδικα για μέλη που εχουν βοηθήσει όσο δεν φαντάζεσαι το φορουμ ,τεσπα....Αυτό που θα σου πρότεινα εγω να κάνεις είναι να ψάξεις όχι για δάσκαλο εφάμιλλο του lee αλλά για έναν άνθρωπο με μεταδοτικότητα και υπομονή....Όσο σπουδαίος μαχητής κι αν είναι κάποιος δεν σημαινει απαραίτητα οτι μπορεί να οδηγήσει κι αλλους σε αυτο το επίπεδο-πχ.οι κορυφαίοι αθλητές σπάνια γίνονται σπουδαίου προπονητές....Αυτό που με κρατάει σχεδόν 4 χρόνια στη σχολή taekwondo που παω είναι η διάθεση και η ατελείωτη υπομονή του Δάσκαλου να μας κάνει καλύτερους-αυτό θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για αρχή :thumbup:

weznem
08-09-12, 14:18
ισως να χεις δικιο ισως ημουν υπερβολικος στο προηγουμενο ποστ μου ζητζω συγνωμη απο το φιλο..σε ευχαριστω παντως...εισαι ευχαριστημενος γενικα απο αυτην την πολεμικη τεχνη?ειμαι λιγο μπερδεμενος θεωρω οτι το ιδανικο ειναι συνδυασμος ενοργανης γυμναστικης και πολεμικης τεχνης, διοτι με την ενοργανη δυναμωνεις και ελεχγεις καθε μυ του σωματος σου αποκτας ανοιγματα ελαστικοτητα τι λες?

Nikolas_mk2
08-09-12, 14:39
ισως να χεις δικιο ισως ημουν υπερβολικος στο προηγουμενο ποστ μου ζητζω συγνωμη απο το φιλο..σε ευχαριστω παντως...εισαι ευχαριστημενος γενικα απο αυτην την πολεμικη τεχνη?ειμαι λιγο μπερδεμενος θεωρω οτι το ιδανικο ειναι συνδυασμος ενοργανης γυμναστικης και πολεμικης τεχνης, διοτι με την ενοργανη δυναμωνεις και ελεχγεις καθε μυ του σωματος σου αποκτας ανοιγματα ελαστικοτητα τι λες?

Απο το παραδοσιακό ταεκβοντο(ITF),ναι,είμαι αρκετά ευχαριστημένος γιατί καλύπτει αυτα που ήθελα-απώλεια βάρους στην αρχή/ενδυνάμωση/βασικές γνώσεις αυτοάμυνας....Πολλά εξαρτώνται και από το τι ακριβώς θες να πετύχεις-εμένα μου ταίριαξε ''κουτί'' και γι'αυτο δεν ψαχτηκα με κάτι άλλο-αυτο όμως δεν σημαίνει απαραίτητα οτι θα συμβεί το ίδιο και με σενα πχ...Η ελαστικότητα και τα ανοίγματα είναι εκ των ουκ ανευ στις ΠΤ, φυσικά και στο ITF ισχύει το ίδιο οπότε ποτέ δεν με απασχολούσε να κάνω και κάτι άλλο παράλληλα.....Μυική δύναμη θα επέλθει μέσω της προπόνησης σου και ακόμη καλύτερα μαζί με μερικές προπονήσεις αντιστάσεων(βάρη)-δεν θα χρειαστείς κάτι περισσότερο στην αρχή....

weznem
08-09-12, 20:23
Απο το παραδοσιακό ταεκβοντο(ITF),ναι,είμαι αρκετά ευχαριστημένος γιατί καλύπτει αυτα που ήθελα-απώλεια βάρους στην αρχή/ενδυνάμωση/βασικές γνώσεις αυτοάμυνας....Πολλά εξαρτώνται και από το τι ακριβώς θες να πετύχεις-εμένα μου ταίριαξε ''κουτί'' και γι'αυτο δεν ψαχτηκα με κάτι άλλο-αυτο όμως δεν σημαίνει απαραίτητα οτι θα συμβεί το ίδιο και με σενα πχ...Η ελαστικότητα και τα ανοίγματα είναι εκ των ουκ ανευ στις ΠΤ, φυσικά και στο ITF ισχύει το ίδιο οπότε ποτέ δεν με απασχολούσε να κάνω και κάτι άλλο παράλληλα.....Μυική δύναμη θα επέλθει μέσω της προπόνησης σου και ακόμη καλύτερα μαζί με μερικές προπονήσεις αντιστάσεων(βάρη)-δεν θα χρειαστείς κάτι περισσότερο στην αρχή....
αυτο που λες για το παραδοσιακο tekvodo που το εψαχνα λιγο με ενδιαφερει διοτι ολα τα αλλα ειναι ανεφικτα ιδιως στην πατρα σχολες ταεκβοντο ειναι εφικτο να βρεις ειναι το μονοαπο πολεμικες τεχνες πιο διαδεδομενο με πολλες σχολλες κουνκ φου αικιντο λογου χαρι δεν γινεται να βρεις εδω στην αθηνα μπορει..το θεμα μου ειναι πως θα αντιληφθω αν καποιος διδασκει το παραδοσιακο ταεκβοντο και οχι την βερσιον της αθλητικης μορφης ελεω ολυμπιακου
αθληματος,διοτι αν ρωτησω καποια σχολη φανταζομαι οτι για να μου τα παρουν ολοι θα μου πουν οτι μαθαινουν κ το παραδοσιακο οποτε υπαρχει κατι που θα καταλαβω μιας και εισαι γνωστης του αντικειμενου...ευχαριστω...

Lao
08-09-12, 21:19
φιλε μου απο το ποστ που διαβασες σε αυτο εδωσες τοσο μεγαλη εμφαση?αυτο διεκρινες οτι ηταν το σημαντικο να πεις την εξυπναδα σου? για να κρινεις κατι πρεπει να εισαι γνωστης του αντικειμενου
επειδη τον θαυμαζω εχω διαβασει απειρα βιβλια δικα του και αλλων που αναφερονται στην ζωη του και εσυ κρινεις απο τις ταινιες που εχει δει μονο φανταζομαι..
δυο πραγματα ειναι απειρα το συμπαν κ η ανθρωπινη βλακεια αν και για το συμπαν δεν ειμαι σιγουρος...αλμπερτ αινσταιν στο αφιερωνω το κερδιζεις αντικειμενικα..;)

Αν χάνεις τόσο εύκολα την ψυχραιμία σου, οι ΠΤ ίσως να μην είναι τόσο καλή επιλογή προς το παρόν.

Στο λέω πολύ σοβαρά, γιατί στα 16 χρόνια που ασχολούμαι με το Kung Fu, ως εκπαιδευτής και ως μελλοντικός Δάσκαλος, έχω την απαραίτητη εμπειρία να διακρίνω ορισμένα πράγματα στον χαρακτήρα κάποιου, ιδιαίτερα μιας και έχω διδάξει αρκετά άτομα ως τώρα.

Επειδή όμως εγώ είμαι αρκετά ψύχραιμος, θα σου δώσω μερικές συμβουλές ακόμα:

- Μην κρίνεις κάποιον μέσα από ένα forum, ιδιαίτερα όταν δεν ξέρεις ποιος είναι, τι κάνει και τι γνωρίζει

- Μην βγάζεις συμπεράσματα από ταινίες και βιβλία. Το Kung Fu και γενικά οι ΠΤ είναι ζωντανή γνώση, αν με καταλαβαίνεις. Αν ήταν κάτι που μαθαίνεται από βιβλία, θα χαμε γεμίσει masters.

- Κράτα μια επιφύλαξη απέναντι στις μυθοποιήσεις, ιδιαίτερα όταν τα λεφτά είναι πολλά και ακόμα και σήμερα πολύς κόσμος ωφελείται οικονομικά

Και, τέλος, μιας και χρησιμοποίησες ένα ρητό του Einstein και μου το αφιέρωσες, θα κάνω και εγώ το ίδιο για σένα με ένα ρητό ενός Κινέζου σοφού:

«Τα αληθινά λόγια δεν είναι πάντα όμορφα.
Τα όμορφα λόγια δεν είναι πάντα αληθινά»

mixalis05031985
08-09-12, 21:46
Muai thai φιλιπινέζικο στυλ με πολλή μεγάλη ύλη αν και έιναι γνωστό κυρίως για τους σκληρούς αγώνες με τα πλήρης επαφής χτυπήματα με πόδια, γόνατα, γροθιές, αγκώνες κλπ...
το muay thai ειναι ταιλανδεζικο στυλ οχι φιλιπινεζικο(απλα σε διωρθωσα οχι με κακη πρωθεση εννοειται).:thumbup:

weznem
08-09-12, 22:00
Muai thai φιλιπινέζικο στυλ με πολλή μεγάλη ύλη αν και έιναι γνωστό κυρίως για τους σκληρούς αγώνες με τα πλήρης επαφής χτυπήματα με πόδια, γόνατα, γροθιές, αγκώνες κλπ...
το muay thai ειναι ταιλανδεζικο στυλ οχι φιλιπινεζικο(απλα σε διωρθωσα οχι με κακη πρωθεση εννοειται).:thumbup:

και ποια ειναι εν τελει η διαφορα αυτων το δυο?
φιλε μου διαφωνω δεν παιζει ρολο το αν θα μαθεις μια πολεμικη τεχνη για να κανεις ζημια στον αλλον αν εχεις τετοιες προθεσεις που σημαινει οτι επιζητας κατι τετοιο απλα κουβαλας μια πεταλουδα παντα και τον τελειωνεις διοτι ο εφνιδιασμος ειναι στοιχειο που ολοι λιγο πολυ δεν δινουν την δεουσα σημασια... αν ερθει ενα παιδακι13 χρονων να σε πειραξει σε κατι το λαθος του να μην νιωσεις απειλη αυξανει τις πιθανοτητες να σε εφινιαδιασει ισως και θανασιμα διοτι δεν εδωσες την δεουσα προσοχη δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος αλλα ελπιζω να καταλαβες τι ηθελα να πω με το παραδειγμα..
καμια φορα τα φαινομενα απατουν καλο ειναι να μαθουμε ολοι να βλεπουμε πισω απο τις λεξεις...και για να γινει αυτο πρεπει να ανακαλυψεις των εαυτο σου , πρεπει να δεις ποιος εισαι, περα απο τις διαθλασεις που αποτελειται ολη σο η ζωη bruce lee...

mixalis05031985
08-09-12, 22:25
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ eskrima ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΟΠΛΑ(ΜΑΧΑΙΡΙΑ, ΞΙΦΟΙ ΚΑΙ ΡΑΒΔΙΑ). ΕΝΩ ΤΟ MUAY THAI ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΩΘΕΣΗ ΣΤΑ ΛΕΩ.

Nikolas_mk2
08-09-12, 23:19
αυτο που λες για το παραδοσιακο tekvodo που το εψαχνα λιγο με ενδιαφερει διοτι ολα τα αλλα ειναι ανεφικτα ιδιως στην πατρα σχολες ταεκβοντο ειναι εφικτο να βρεις ειναι το μονοαπο πολεμικες τεχνες πιο διαδεδομενο με πολλες σχολλες κουνκ φου αικιντο λογου χαρι δεν γινεται να βρεις εδω στην αθηνα μπορει..το θεμα μου ειναι πως θα αντιληφθω αν καποιος διδασκει το παραδοσιακο ταεκβοντο και οχι την βερσιον της αθλητικης μορφης ελεω ολυμπιακου
αθληματος,διοτι αν ρωτησω καποια σχολη φανταζομαι οτι για να μου τα παρουν ολοι θα μου πουν οτι μαθαινουν κ το παραδοσιακο οποτε υπαρχει κατι που θα καταλαβω μιας και εισαι γνωστης του αντικειμενου...ευχαριστω...

Κατι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί γιατί απλούστατα το άθλημα του taekwondo ανήκει σε άλλη Ομοσπονδία-WTF-το παραδοσιακό ITF είναι πολεμική τέχνη άρα είναι δυο πράγματα τελείως ξεχωριστά. :thumbup:

weznem
12-09-12, 18:14
Κατι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί γιατί απλούστατα το άθλημα του taekwondo ανήκει σε άλλη Ομοσπονδία-WTF-το παραδοσιακό ITF είναι πολεμική τέχνη άρα είναι δυο πράγματα τελείως ξεχωριστά. :thumbup:

ενταξει καταλαβα τι εννοεις αρα εγω πρεπει να ψαξω αν υπαρχει,σχολη απο την itf ομοσπονδια πρακτικα πως γεινεται εισερχομενος σε καθε σχολη ζηταω να μου δειξουν καποιο εγγραφο?

COBRA_STYLE
15-09-12, 15:29
Περαν του wing-chun ξερει κανεις τι παιζει-ειναι καλα τα παρακατω?:

-Jeet Kune Do
-ChapKoon Do
-Wu Shu
-Eagle Claw(Lao:green:)
-Hung Gar
-Choy Lee Fut
-fu jow pai

vaggan
15-09-12, 15:43
Περαν του wing-chun ξερει κανεις τι παιζει-ειναι καλα τα παρακατω?:

-Jeet Kune Do
-ChapKoon Do
-Wu Shu
-Eagle Claw(Lao:green:)
-Hung Gar
-Choy Lee Fut
-fu jow paiκαλα ειναι ολα αρκει να εχουν καλο δασκαλο

Lao
15-09-12, 20:31
Περαν του wing-chun ξερει κανεις τι παιζει-ειναι καλα τα παρακατω?:

-Jeet Kune Do
-ChapKoon Do
-Wu Shu
-Eagle Claw(Lao:green:)
-Hung Gar
-Choy Lee Fut
-fu jow pai


καλα ειναι ολα αρκει να εχουν καλο δασκαλο

:thumbup::thumbup::thumbup:

COBRA_STYLE
17-09-12, 13:24
ρε παιδες χαιρω πολυ χαιροπουλος...ρωταω αν γνωριζει κανεις κατι παραπανω για αυτα...διαφορες ομοιοτητες κτλ

Lao
17-09-12, 14:02
ρε παιδες χαιρω πολυ χαιροπουλος...ρωταω αν γνωριζει κανεις κατι παραπανω για αυτα...διαφορες ομοιοτητες κτλ

Όσα αναφέρεις από το Wu-Shu και κάτω, είναι παραδοσιακά (ας το πούμε έτσι) συστήματα Kung Fu.

Από κει και πέρα, όσον αφορά τις ομοιότητες... χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Στάνταρ πράγματα όπως π.χ. κάποιοι βηματισμοί υπάρχουν, αλλά το κάθε σύστημα έχει την δική του τεχνοτροπία, τα δικά του Ταό (οι Γιαπωνέζοι τα λένε Κάτα), στάσεις ζώων, τεχνικές, στρατηγικές...

Επιμένω όμως, και ας γίνομαι κουραστικός, ότι πιο μεγάλη σημασία έχει να είναι ο Δάσκαλος σωστός, όπως έχουμε πει.

spartan77
17-09-12, 14:49
Περαν του wing-chun ξερει κανεις τι παιζει-ειναι καλα τα παρακατω?:

-Jeet Kune Do
-ChapKoon Do
-Wu Shu
-Eagle Claw(Lao:green:)
-Hung Gar
-Choy Lee Fut
-fu jow pai

με το wing chun ασχολεισαι/γνωριζεις?

ναι συμφωνω με τον Λαο ειναι παραδοσιακες τεχνες με βαση το κουνγκ φου! απλα αλλαζουν καποιες στασεις,
επιθεσεις κλπ το ενα με το αλλο...


επισης συμφωνω απολυτα οτι ο δασκαλος εχει πολυ μεγαλη σημασια!!! :thumbup:

COBRA_STYLE
17-09-12, 16:21
ψαχνω για σχολη wing-chun.Εχει μια στον Αγιο Δημητριο που λεγεται Evangelos Combat Academy.Γνωριζει κανεις αν ειναι καλη κτλ?

spartan77
17-09-12, 16:46
οχι δεν γνωριζω αυτην την σχολη...
wing chun κανεις η τωρα ξεκινας?

COBRA_STYLE
17-09-12, 16:48
οχι ψαχνω να βρω...kick εκανα πριν καιρο.

jojosmj
18-09-12, 00:21
sta8mo larisis psarwn 38 h 48 kanei o katsigiannis me ebeiria 30 xrown k energos sto sparing ,phgene des to k krine monos sou den 8elw na pw polla
to jeet kune do einai san wing chun me pros8hkes diaforetikes (emena den teriazei srthn notropoia mou 8ewro pws o b.lee to eftiaxe prwsopika giafton )
chap kune do einai mia mixi kunf fu me karate k jiu jitsu apothxhmenh gia mena proswpika
to whush su einai kung fu pou vasizete stis texnikes twn zwwn ,thn texnh tou me8usmenou k opla
eagle clow einai kung fu to nuxi tou aetou ka8a ra k mono se afto (polemikih taktikh tou aetou)
Hung Gar einai eidow kung fu (saolin)
-Choy Lee Fut εδω θα σε διαφωτησει μονο ο Lao
-fu jow pai einai kung fu που ασχολειτε με την τεχνικη του τιγρη (μιμησεις στις κινησεις οπως μαχετε το ζωο ,οπως κ το eagle clow κ το why shu )

Rocknrolla
10-11-12, 01:33
Παιδια οι "μαχες" που βλεπουμε σε ταινιες ( πχ james bond ktlp) οι οποιες δεν ειναι απλα μπαμ μπουμ αν δειτε εχουν ρυθμο και τεχνικη ξερει κανεις πως λεγοντε?

Ουσιαστικα χρησιμοποιεις ολο το σωμα και τα χερια περισσοτερο για να αμυνθεις και χτυπας αμεσως μετα.

Lao
10-11-12, 13:35
Παιδια οι "μαχες" που βλεπουμε σε ταινιες ( πχ james bond ktlp) οι οποιες δεν ειναι απλα μπαμ μπουμ αν δειτε εχουν ρυθμο και τεχνικη ξερει κανεις πως λεγοντε?

Ουσιαστικα χρησιμοποιεις ολο το σωμα και τα χερια περισσοτερο για να αμυνθεις και χτυπας αμεσως μετα.

Πως να λέγονται δηλαδή; Χορογραφίες είναι.

Rocknrolla
10-11-12, 14:41
Πως να λέγονται δηλαδή; Χορογραφίες είναι.

Δεν ειναι δλδ καποιο ειδος πολεμικης τεχνης?

Lao
10-11-12, 15:22
Δεν ειναι δλδ καποιο ειδος πολεμικης τεχνης?

Nope.

Stiven123
25-01-13, 20:41
ποια ειναι καλυτερη πολεμικη τεχνη το muay thai η το box ?

friksos
26-01-13, 08:28
ποια ειναι καλυτερη πολεμικη τεχνη το muay thai η το box ?

Ριξε μια ματια και θα δεις.Δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις απαντηση ετσι..

Stiven123
26-01-13, 19:14
Ριξε μια ματια και θα δεις.Δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις απαντηση ετσι..
Εε νταξ απλα αμα ξερετε εσεις τι θα μου ειναι καλυτερο να μαθω για περιπου 5 μηνες και τι θα με βοηθησει καλυτερα να χασω κιλα και να ειμαι καλυτερα γενικα και οχι για να παιζω ξυλο στο δρομο. Θα ηθελα κιολας να μαθω καποια σχολη στην Αθηνα που να μην ειναι τοσο ακριβα και ο δασκαλος να ειναι καλος γτ συνηθως στις μερες μας ολοι οι δασκαλοι το ιδιο ειναι για αυτο..!!

just chris
26-01-13, 23:28
thai box κ τα μυαλα στα καγκελα,οποιος ψαχνει για σχολη στο αιγαλεω για thai,ας μου στειλει να του πω

jojosmj
04-02-13, 16:21
τα αθληματα kick boxing - thai boxing- box- mma οσο σκληρα κ να ειναι ειναι αθληματα με ορους κ προστατευτικα ξαναλέω αλο να δωσεις γροθια χωρεις γαντι κ αλο με γαντι διαχωρειστε το τι θελετε να κανετε ,η αυτο αμυνα ειναι καθαρα για τον δρομο κ οταν λεω αυτο αμυνα ενοω 3 κινησεις κ κατω ο αλος θεμα 30 δευτερολεπτων χτυπημα στα ματια ,γενιτικα,καροτιδα,αυχενα,σημεια πιεσης κλπ κ αλο πραγμα η πολεμικη τεχνη. παραδειγμα boxer πρωταθλητης εφαγε χτυπημα στα ματια με δαχτυλα κ οχι δεν αντεδρασε μονο της ετρωγε πολυ απλα γτ δεν ειχε εκπεδευτει για κατι τετοιο. οσοι κανετε πολεμικες τεχνες - αυτο αμυνα κλπ να βρειτε κ καποιον φιλο - συναθλητης σας κ να κανετε sparing εντονο να δειτε τι απο αυτα που μαθενετε ειναι εθικτα - λυτα .

Manos13
19-02-13, 17:29
Poioi einai oi pi8anoi traumatismoi sto erasitexniko box?Borei na spasei miti apo sparing me kaska?

ελμερ
19-02-13, 19:13
Φιλε Μανο γραφε με Ελληνικα ειναι κανονας του forum......:welcome:

ninjamousegr
02-03-13, 02:15
τα αθληματα kick boxing - thai boxing- box- mma οσο σκληρα κ να ειναι ειναι αθληματα με ορους κ προστατευτικα ξαναλέω αλο να δωσεις γροθια χωρεις γαντι κ αλο με γαντι διαχωρειστε το τι θελετε να κανετε ,η αυτο αμυνα ειναι καθαρα για τον δρομο κ οταν λεω αυτο αμυνα ενοω 3 κινησεις κ κατω ο αλος θεμα 30 δευτερολεπτων χτυπημα στα ματια ,γενιτικα,καροτιδα,αυχενα,σημεια πιεσης κλπ κ αλο πραγμα η πολεμικη τεχνη. παραδειγμα boxer πρωταθλητης εφαγε χτυπημα στα ματια με δαχτυλα κ οχι δεν αντεδρασε μονο της ετρωγε πολυ απλα γτ δεν ειχε εκπεδευτει για κατι τετοιο. οσοι κανετε πολεμικες τεχνες - αυτο αμυνα κλπ να βρειτε κ καποιον φιλο - συναθλητης σας κ να κανετε sparing εντονο να δειτε τι απο αυτα που μαθενετε ειναι εθικτα - λυτα .

ακριβώς όπως τα λες είναι. Λόγο του μαρκετινγ υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις.... Μέχρι που άκουσα πριν μέρες οτι σε στρατιώτες δίδασκαν tae kwon do....Αντε να σε δω να κάνεις λάκτισμα με αρβίλες, φόρτο όπλα κτλ... για χάρη του μάρκετινγκ θυσιάζονται πολλές αλήθειες..

Michaelangelo
12-07-13, 20:54
τα αθληματα kick boxing - thai boxing- box- mma οσο σκληρα κ να ειναι ειναι αθληματα με ορους κ προστατευτικα ξαναλέω αλο να δωσεις γροθια χωρεις γαντι κ αλο με γαντι διαχωρειστε το τι θελετε να κανετε ,η αυτο αμυνα ειναι καθαρα για τον δρομο κ οταν λεω αυτο αμυνα ενοω 3 κινησεις κ κατω ο αλος θεμα 30 δευτερολεπτων χτυπημα στα ματια ,γενιτικα,καροτιδα,αυχενα,σημεια πιεσης κλπ κ αλο πραγμα η πολεμικη τεχνη. παραδειγμα boxer πρωταθλητης εφαγε χτυπημα στα ματια με δαχτυλα κ οχι δεν αντεδρασε μονο της ετρωγε πολυ απλα γτ δεν ειχε εκπεδευτει για κατι τετοιο. οσοι κανετε πολεμικες τεχνες - αυτο αμυνα κλπ να βρειτε κ καποιον φιλο - συναθλητης σας κ να κανετε sparing εντονο να δειτε τι απο αυτα που μαθενετε ειναι εθικτα - λυτα .

Συμφωνώ, μόνο εν μέρη μαζί σου φίλε. Και εξαρτάται βέβαια και το άθλημα η τη τέχνη. Κάποιες είναι απλώς για εκγύμναση η Ολυμπιακά Αθλήματα με κανόνες κ.τ.λ. Καταρχήν, κάποιοι δεν μας αρέσει να παίζουμε μάπες ''βρώμικα''. Κατά δεύτερον, πιστεύω και με δάχτυλα στα μάτια, δύσκολα θα τις φάει μποξέρ, αλλά όλα τυχαίνουν! Εξάλλου στα περισσότερα ΜΑ και ΠΤ, θεωρητικά μαθαίνεις να αποφεύγεις οτιδήποτε από τον άλλον! Και εννοείται, ξέρεις ότι αν δεν είσαι με κανόνες, παίζουν πολλά και προστατεύεσαι παντού! Όσο για το γάντι, απλά αντέχεις παραπάνω και όταν λείπει, ''συνήθως'' είναι υπέρ σου! Γενικά, δύσκολα έχω δει κάποιον καλό σε τέτοιο άθλημα (ακόμα και μέτριο), να τις τρώει από κοινό ''θνητό''! Και διαφωνώ και με τη τελευταία σου φράση. Προσωπική άποψη πάντα!

JohnyB
27-08-13, 02:23
Ο όρος kick boxing επινοήθηκε και προωθήθηκε από τον Ιάπωνα Osamu Noguchi ως ονοµασία του συγκεκριµένου αθλήµατος που δηµιουργήθηκε τη δεκαετία του ’50 και συνδυάζει στοιχεία Muay Thai και karate. Πολλές φορές το kick boxing συγχέεται µε το Muay Thai ή αλλιώς Thai Boxing.Τα δύο αυτά αθλήµατα έχουν αρκετές οµοιότητες, αλλά στο Thai Boxing επιτρέπονται και χτυπήµατα κάτω από τη µέση, όπως και χτυπήµατα µε τα γόνατα και τους αγκώνες.
Στη δεκαετία του 1970 άρχισαν να διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες kick boxing, ενώ το 1977 ιδρύθηκε και η παγκόσµια οµοσπονδία του αθλήµατος, η World Kick boxing Association (WKA). Το αγωνιστικό kick boxing χωρίζεται στο ερασιτεχνικό, στο οποίο οι αθλητές φοράνε προστατευτικά αξεσουάρ, και στο επαγγελµατικό, στο οποίο δεν επιτρέπεται η χρήση τους.
Η µεγαλύτερη διοργάνωση kick boxing σε παγκόσµιο επίπεδο είναι το Κ-1. Την Ελλάδα στο επαγγελµατικό kick boxing εκπροσωπεί ο παγκόσµιος πρωταθλητής Μιχάλης Ζαµπίδης, ο οποίος µε τις νίκες του στο Γιαπωνέζικο και στο Αυστραλιανό Κ-1 έχει κερδίσει µια θέση ανάµεσα στους κορυφαίους kick boxers του κόσµου. Το άθληµα έχει πολλά αγωνιστικά στιλ και σε καθένα από αυτά υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαβαθµίσεις -το full contact, semi contact, light ή medium contact, body contact και τα low kicks. Επίσης, υπάρχουν πολλά αθλήµατα που σχετίζονται µε το kick boxing και ποικίλλουν ανάλογα µε τη χώρα προέλευσής τους. Το πιο γνωστό από αυτά είναι το Muay Thai ή Thai Boxing, που είναι το εθνικό άθληµα της Ταϊλάνδης και αποτελείται από το παραδοσιακό Muay Thai, το Muay Boran και το αγωνιστικό. Άλλο γνωστό στιλ του kick boxing είναι το Savate, το οποίο προέρχεται από τη Γαλλία και οι τεχνικές του είναι σχεδόν ίδιες µε αυτές του αµερικάνικου kick boxing.

JohnyB
27-08-13, 02:36
Οσο αφορα την αυτοάμυνα δεν ειναι μια τέχνη ουτε ενα άθλημα ειναι τεχνικές που προερχοντε απο συνδυασμό τεχνων και καθε δασκαλος χρησιμοποιεί τις δικες του!Απλα το στανταρ ειναι οτι επικεντρονομαστε στα αδύναμα σημεία του σώματος που δεν αλλάζουν οσο γυμνασμένος κι αν εισαι το θεμα ειναι κατα πόσο θα τα προστατεύσεις και θα αποφύγεις τυχόν χτυπήματα εκει η κατα πόσο ξερει ο αλλος που και πόσο καλα θα χτυπήσει..........

Lainus
16-02-14, 04:06
Γνωρίζει κανένας αν υπάρχει κάποια σχολή Ninjutsu στη Θεσσαλονίκη? Είχα ακούσει ότι υπήρχε σχολή του Bujinkan Dojo στο ΒΑΟ (Βυζαντινός Αθλητικός Όμιλος) αλλά έκλεισε και κάτι είχε πάρει το αυτί μου για Πολίχνη χωρίς να καταφέρω να το εξακριβώσω...

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι, ας με ενημερώσει εδώ ή σε προσωπικό μήνυμα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων, καλές προπονήσεις σε όλους!

piou
01-07-14, 14:48
Επειδη ασχολουμαι με το kickbox αρκετο καιρο αλλα κανω σε γυμναστηριο οπου το αθλημα ειναι μονο για γυμναστικη ψαχνω να παω σε μια σχολη οπου θα με παει ενα βημα παρακατω (αγωνες κτλπ.)
Περιοχη προτιμοτερο ηλιουπολη η καμια περιοχη τριγυρω.

Δεν ξερω κατα ποσο επιτρεπεται να αναφερονταο ονοματα σχολων εδω μεσα οποιος θελει ας μου στειλει pm.

Iron Thai
28-01-15, 23:06
Καλησπέρα παιδία μπορεί να μου πει κάποιος πώς γίνεται να αποκτήσεις το δίπλωμα μιας πολεμικής τέχνης. Για Muay Thai. από καμιά ελληνική ομοσπονδία. ή από καμιά σχολή που να υπάρχει στην Ελλάδα;. :unsure:

Iron Thai
30-01-15, 14:33
Καλησπέρα παιδία μπορεί να μου πει κάποιος πώς γίνεται να αποκτήσεις το δίπλωμα μιας πολεμικής τέχνης. Για Muay Thai. από καμιά ελληνική ομοσπονδία. ή από καμιά σχολή που να υπάρχει στην Ελλάδα;. Όπως αυτό εδώ στην φωτογραφία.Όποιος ξέρει να μου ας μου πει και ευχαριστώ ενδιαφέρον σας

Dynamic
30-01-15, 15:41
Iron Thai
Στις πολεμικές τέχνες σε αντιδιαστολή με τα πολεμικά αθλήματα, ουδεμία αξία έχουν χαρτάκια από πάπυρο όπως αυτό. Η αξιοσύνη και κατ' επέκταση η αναγνώριση έρχεται από δύο πράγματα, από την γενεολογία, δηλ ποιος ήταν ο δάσκαλος σου, ποιος ήταν ο δάσκαλος του δασκάλου σου κτλ και απο το ταταμι. Δηλαδή όχι από την ικανοτητα σου να επιδειξεις ένα χαρτί που σου λέει μπράβο έχεις 69 νταν, αλλά από την ικανότητα σου να ανταπεξέλθεις σε πραγματικές συνθήκες μάχης. Ο Δερβένης (δεν μπαίνω στον κόπο να εξηγήσω ποιος έίναι όποιος θέλει το ψάχνει στο νετ), έλεγε πολύ απλά, "όποιος θέλει ας με προκαλέσει στο ταταμι". Από ότι ξέρω τόσα χρόνια ουδεις τόλμησε.

Αν αυτό που σε καίει είναι κάτι να γεμίζεις τον τοίχο, μπορεις να τυπωσεις ένα ο ίδιος κάτι όμορφο ή να πας σε οποιαδήποτε ομοσπονδία από τις δεκάδες που θα σου δώσουν νταν και χαρτακια δια αλληλογραφίας.

Φιλικά
Γιάννης

Iron Thai
31-01-15, 00:35
Iron Thai
Στις πολεμικές τέχνες σε αντιδιαστολή με τα πολεμικά αθλήματα, ουδεμία αξία έχουν χαρτάκια από πάπυρο όπως αυτό. Η αξιοσύνη και κατ' επέκταση η αναγνώριση έρχεται από δύο πράγματα, από την γενεολογία, δηλ ποιος ήταν ο δάσκαλος σου, ποιος ήταν ο δάσκαλος του δασκάλου σου κτλ και απο το ταταμι. Δηλαδή όχι από την ικανοτητα σου να επιδειξεις ένα χαρτί που σου λέει μπράβο έχεις 69 νταν, αλλά από την ικανότητα σου να ανταπεξέλθεις σε πραγματικές συνθήκες μάχης. Ο Δερβένης (δεν μπαίνω στον κόπο να εξηγήσω ποιος έίναι όποιος θέλει το ψάχνει στο νετ), έλεγε πολύ απλά, "όποιος θέλει ας με προκαλέσει στο ταταμι". Από ότι ξέρω τόσα χρόνια ουδεις τόλμησε.

Αν αυτό που σε καίει είναι κάτι να γεμίζεις τον τοίχο, μπορεις να τυπωσεις ένα ο ίδιος κάτι όμορφο ή να πας σε οποιαδήποτε ομοσπονδία από τις δεκάδες που θα σου δώσουν νταν και χαρτακια δια αλληλογραφίας.

Φιλικά
Γιάννης Φιλέ μου Dynamic σε αυτό που λες έχεις απόλυτο δίκιο εγώ αυτό ακριβώς περίμενα να μου απαντήσει κάποιος. και βλέπω ότι στην τελευταία παράγραφο λες ότι μπορώ να το αποκτήσω από ομοσπονδία. ευχαριστώ για την απάντηση σου. τώρα που μπορώ να βρω μια ομοσπονδία για thai boxing στην Ελλάδα; από σχολή όπως το budo στην Θεσσαλονίκη μπορείς να το αποκτήσεις αυτό το δίπλωμα; γιατί αν δεν κάνω λάθος με αυτό το δίπλωμα μπορείς να ανοίξεις δίκια σου σχολή αν δεν κάνω λάθος. και ο λόγος; που το θέλω είναι να ανοίξω δίκια μ σχολή στην Θεσσαλονίκη γιατί είμαι από Θεσσαλονίκη. και βασικά για να το αποκτήσω πρέπει να πάω σε σχολή ή μόνο από ομοσπονδίες; θα χαρώ αν ξες να μου πεις; γιατί θέλω πολύ να ασχοληθώ με αυτή την τέχνη και θα κάνω τα πάντα για να κάνω αυτό που θέλω μιας και είμαι και νέος. επίσης ασχολούμαι με το thai boxing 2 χρόνια αλλά αυτοδίδακτος. θα περιμένω την απάντηση σου είτε είναι θετική είτε αρνητική. φιλικά Μάνος.

Stefanos9
31-01-15, 10:31
Ψαχνω γ σχολη πυγμαχιας κοντα στο Ηρακλειο αττικης.Οποιος γνωριζει ας μου προτεινει καποια.Ευχαριστω

Iron Thai
01-02-15, 17:17
Παιδία τελικά βρήκα αυτό που θέλω για να πάρω το δίπλωμα στο thai boxing αλλά δεν ξέρω αν αξίζει; και είναι στο Master Academy εσείς τι λέτε; αξίζει να πάω ή δεν αξίζει; :unsure: η σελίδα του είναι εδώ ------> http://www.masteracademy.edu.gr/coach/index.php και είναι στην Θεσσαλονίκη καλαμαριά με βολεύει να πάω όσον αναφορά τα λεωφορεία. για δει τε και πείτε μου την γνώμη σας. θα περιμένω της απαντήσεις σας.:welcome:

Ανδρεας
01-02-15, 18:26
φιλε, μην ανοιγεις νεο θέμα με το κάθε τι που θες να πεις
κάνε και ενα search πρώτα :welcome:

ManosBoxing
20-03-15, 15:33
Να πω και εγω την εμπειρία μου ασχολούμαι με την πυγμαχία τα 3 τελευταία χρόνια και θα έλεγα οτι ειναι ενα υπερβολικά δυνατό όπλο και για να ξεσκάς απο τα προβλήματα που έχεις αλλα και για να την βγάλεις καθαρή και με το παραπάνω στους δρόμους αμα ποτέ χρειαστεί. Λογω 3χρονης εμπειρίας θα έλεγα στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν να το ψάξουν εννοώ εναν καλο δάσκαλο γιατί υπάρχουν πολλά τσογλανάκια εκει έξω που σε βλέπουν σαν κινούμενο ευρώ και πανω απ όλα να έχουν πείσμα να μην απογοητευτούν αμα κάπιος τους πει μια εξυπνάδα ,έξυπνοι υπάρχουν πολλοί, άλλωστε οπως λέει και το ρητό η Ρώμη δεν φτιάχτηκε σε μια μέρα.

Sir Tex
27-07-15, 21:17
Καλησπέρα παιδιά :welcome: .Ήθελα να ρωτήσω εαν κάποιος σας γνωρίζει καμιά σχολή-σωματείο στην δυτική με κεντρική θεσσαλονίκη που να ασχολείται με kick-boxing ή mma ή κάτι παρεμφερές τέλος πάντων. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων :)

Aelistas94
31-07-15, 03:21
καλησπέρα μάγκες , θα ήθελα αν ξέρει κάποιος αν υπάρχει στο φόρουμ σχετικά για σχολές ανα περιοχή στην Αθήνα για τον λόγω ότι ψάχνω στην Περιοχή Αιγαλέου αλλά δεν βρίσκω κάτι .:P

Iron Thai
14-08-15, 21:07
Καλησπέρα παιδιά :welcome: .Ήθελα να ρωτήσω εαν κάποιος σας γνωρίζει καμιά σχολή-σωματείο στην δυτική με κεντρική θεσσαλονίκη που να ασχολείται με kick-boxing ή mma ή κάτι παρεμφερές τέλος πάντων. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων :)Καλησπέρα sir tex. Αν θες μια σχολή πολεμικών τεχνών με Kick boxing-Muay Thai και MMA υπάρχει στην δυτική Θεσσαλονίκη. Η σχολή λέγεται Corpus arena kiourtidis και νομίζω πριν η μετα την από την Σίνδο για να πας παίρνεις το 81Α αλλά δεν ξέρω σε ποια στάση πρέπει να κατέβεις ελπίζω να βοηθησα.


97068
97069

erevos
10-12-15, 18:10
Παιδία τελικά βρήκα αυτό που θέλω για να πάρω το δίπλωμα στο thai boxing αλλά δεν ξέρω αν αξίζει; και είναι στο Master Academy εσείς τι λέτε; αξίζει να πάω ή δεν αξίζει; :unsure: η σελίδα του είναι εδώ ------> http://www.masteracademy.edu.gr/coach/index.php και είναι στην Θεσσαλονίκη καλαμαριά με βολεύει να πάω όσον αναφορά τα λεωφορεία. για δει τε και πείτε μου την γνώμη σας. θα περιμένω της απαντήσεις σας.:welcome:

το διπλωμα ποιος το δινει?ειναι αναγνωρισμενο απο το υπουργειο αθλητισμου(η οπως το βαφτιζουν μετα απο καθε εκλογες).Γιατι αν δεν ειναι το μονο που περνεις ειναι μια λαδοκολα

erevos
10-12-15, 18:11
ακριβώς όπως τα λες είναι. Λόγο του μαρκετινγ υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις.... Μέχρι που άκουσα πριν μέρες οτι σε στρατιώτες δίδασκαν tae kwon do....Αντε να σε δω να κάνεις λάκτισμα με αρβίλες, φόρτο όπλα κτλ... για χάρη του μάρκετινγκ θυσιάζονται πολλές αλήθειες..

:thumbup:

erevos
10-12-15, 18:16
Όσο σπουδαίος μαχητής κι αν είναι κάποιος δεν σημαινει απαραίτητα οτι μπορεί να οδηγήσει κι αλλους σε αυτο το επίπεδο-πχ.οι κορυφαίοι αθλητές σπάνια γίνονται σπουδαίου προπονητές:thumbup:

φιλε ειναι η ποιο σωστη κουβεντα που διαβασα....:thumbup::thumbup: :bowdown::bowdown: