PDA

Επιστροφή στο Forum : Αεροβική ναι αλλά... σε τι ένταση;Σελίδες : [1] 2 3

tasosfit
09-12-06, 10:50
Φίλοι μου
όλοι γνωρίζουμε την αξία της αεροβικής για το μεταβολισμό του λίπους. Ομως εάν δεν γνωρίζουμε σε τι ενταση δουλεύουμε είναι σαν να περπατάμε με κλειστά μάτια. Ενα καρδιοσυχνόμετρο μας λύνει το πρόβλημα και μας ενημερώνει για τους παλμούς με τους οποίους ασκούμαστε. Η σύγχηση που υπάρχει είναι σε τί ένταση θα κάψω περισσότερο λίπος. Με χαμηλή ενταση καίμε μεγαλύτερο ποσοστό λίπους π.χ. 50%-60% ΜΚΣ (Μεγιστης Καρδιακης Συχνοτητας). Αν δηλαδή κάψω 300 θερμίδες οι περισσότερες ειναι απο λιπαρό ιστό. Αν όμως τρέξω με μεγαλύτερη ένταση 70-80% θα κάψω πρισσότερες θερμιδες στον ιδιο χρόνο π.χ. 500+ άρα και έστω με λιγοτερο ποσοστό λιπους οι θερμιδες που θα κάψω συνολικά απο αυτό θα είναι παραπάνω. Επίσης στην μεγαλύτερη ένταση κρατώ το μεταβολισμό μου ψηλά για παρα πολλές ώρες μετά την προπόνηση (εως και 12 ωρες!) πράγμα που δεν συμβαίνει στην χαμηλή ένταση. Αρα μάλλον το κέρδος που έχω είναι μεγαλύτερο όταν δουλέβω ψηλά.
Προταση μου ειναι οι εναλλαγές της έντασης ώστε ο μέσος όρος να είναι ψήλά. Εναλλαγές της έντασης ειται στην ιδια προπονηση αεροβικής ειται σε εβδομαδιαια κλίμακα.
Θα ηθελα την αποψή σας...

Nicktiger
09-12-06, 11:05
Φίλε μου πιστεύω ως ενα σημείο εχεις δίκιο αλλα νομίζω οτι αν δουλευεις αερόβια με ένταση μεγαλητερη απο 70% τότε υπάρχει περίπτωση να μην επαρκεί η καυση του λιπους για την εξοικονόμιση ενέργειας στον οργανισμο και ετσι να αναγκαστει να καιει μυικό ιστο.

tasosfit
09-12-06, 11:17
Μυϊκο ιστό θα μεταβολίσεις ούτως ή άλλως, είναι ενα αναπόφευκτο κακό.Μην ξεχνας ομως οτι κάνεις παράληλα και βάρη που δεν αφήνουν να τον μειώσεις επικίνδυνα, απλά δεν θα αναπτύσεσαι με τον ίδιο ρυθμό. Αυτό ισχύει όμως γενικά στην αεροβική.
Με ενδιαφέρει όμως η αποψή σου.

Nicktiger
09-12-06, 11:26
Δεν ειναι κριμά οτι φτιάχνεις με κόπο και ιδρωτα στα βάρη να τα χάνεις στην αερόβια?
Νομίζω πρεπει να ειμαστε προσεκτικοί γιατι ολοι μας ξέρουμε ποσο δυσκολα και με ποιες θυσίες προσπαθουμε να "χτισουμε το σώμα μας".
Ισως θα ηταν καλήτερα να βρουμε εναν τροπο που να μπορουμε να βάλουμε στο παιχνιδι του υπολογισμου της εντασης και τον μεταβολισμο μας γιατι δεν ξέρω αν αρκεί μονο ο τυπος (220-ηλικια )Χ 65%.

tasosfit
09-12-06, 17:10
Υπάρχουν αρκετά εργομετρικά εργαστήρια οπου οχι πολυ ακριβά μπορούν να σου υπολογίσουν με ακρίβεια την ΜΚΣ σου, γιατί ο τύπος αυτός ειναι μια γενική φόρμα και μάλιστα πιο ακριβής ειναι ο 217,4 -(0,845 Χ ηλικια) Χ %ενταση.Μην πλανιέσαι ομως γιατι και στο 65% χρησιμοποιείς μυικο ιστο και χρειάζεσαι πολλαπλάσια ωρα για να κάψεις σεβαστο αριθμο λιπαρών θερμιδων.Μην φοβάσαι ανέβασε ενταση και θα δεις, προσοχή ομως μην πηγαινεις με 90% και δεν το παιρνεις χαμπαρι αν δεν φορας καρδιοσυχνομετρο.

Muscleboss
09-12-06, 18:00
Αεροβική χαμηλής έντaσης

Στο bodybuilding και για όσους τοποθετούν την αεροβίωσή τους μετά την προπόνηση με βάρη, η αεροβική χαμηλής έντασης είναι μονόδρομος λόγω εξαντλιμένων αποθεμάτων γλυκογόνου.
Ακόμη αεροβίωση χαμηλής ένατσης είναι μονόδρομος σε όσους εκτελούμν πρωινή αεροβίωση χωρίς λήψη υδατανθράκων νωρίτερα.
Τέλος αεροβική χαμηλής έντασης είναι μονόδρομος στα τελευταία στάδια μιας αγωνοστικής ή μη δίετας όπου η πρόσληψη υδαταμθράκων (και θερμίδων) έχει ελαχιστοποιηθεί

Αεροβική υψηλής έντασης (ΗΙΙΤ)

Αν όμως η αεροβική είναι τοποθετημένη χωριστά από την προπόνηση με βάρη και δεν είναι πρωινή, τότε μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσυμε την αεροβική υψηλής έντασης (ΗΙΙΤ) κερδίζοντας έτσι χρόνο στην καύση ίσης ποσότητας λίπους.


Γενικά το άθλημα του bodybuilding είναι περισσότερο συνδεδεμένο με με αεροβική χαμηλής έντασης για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για τον "υπερβολικό" φόβο των καταβολικών ορμονών που εκρίνονται από την ΗΙΙΤ και επηρεάζει τους περισσότερους bodybuilders.

Τέλος από προσωπική εμπειρία η ΗΙΙΤ ίσως ευθύνεται για κάποια επιπλέον αποβολή ενδομυικών υγρων η οποία δεν είναι κάτι επιθυμητό στο Bodybuilding.


MB

tasosfit
09-12-06, 18:22
Θα μας ολοκλήρωνες την σημαντική επισημανση εαν μας παρεθετες ένα παραδειγμα απο κάθε κατηγορία αεροβιωσης για να γνωρίζουμε δοσολογίες.
Thanks muscleboss...

Muscleboss
09-12-06, 22:42
Θα αφήσω την περαιτέρω ανάπτυξη της ΗΙΙΤ για ειδικό άρθρο σύντομα. Προς το παρόν να σημειώσω κάποια πλεονεκτήματα της ΗΙΙΤ όπως η επιτάχυνση του μεταβολισμού και η καύση λίπους ακόμα και μετά την εκτέλεσή της (για αυτό άλώστε προτείνεται να μην καταναλώνετε τροφή για 30-60 λεπτά μετά την ΗΙΙΤ), την καλή άσκηση του καρδιαγγειακού συστήματος, και την αυξήμένη έκριση αυξητικής ορμόνης την οποία επιτυχγάνει (χωρίς όμως αυτό να συνδέεται με μυική ανάπτυξη)

Συγκεκριμένα παραδείγματα και μορφές (σπρίντ, ποδήλατο, στεπ, ελλειπτικό κτλ), την διάρκειά της, τη χρονική κυκλική εναλλαγή της έντασης, καθώς και τη διατροφή που πρέπει να συνοδεύει την ΗΙΙΤ (όταν στοχεύουμε σε μυική ανάτπυξη) θα την αφήσω για κάποιο άρθρο. Ωστόσο αν κάποιος έχει έτοιμα παραδείγματα μπορεί να μας τα δώσει.

Σχετικά με την αεροβική χαμηλής έντασης τα πράγματα ειναι πιο απλά. Απλοποιώντας το θέμα του καρδιακού ρυθμού μπορούμε να πούμε χοντρικά ότι μιλάμε για 50-60% ΜΚΣ για ένα διάστημα 30-60 λεπτών που συνήθως διαρκεί στο bodybuilding.

Γενικά αυτό το θέμα είναι τεράστιο...

MB

tasosfit
14-12-06, 14:20
Παιδιά,
συμφωνα με μια τελευταία συζήτηση που είχα με έναν απο τους έγκριτους καθηγητές βιοχημείας γνωστού πανεπιστημίου καταληξε στα εξής:
Συμφωνα με τελευταίες έρευνες, μεγαλύτερη καύση του λιπώδους ιστού σε ποσοστά αλλά και απόλυτες τιμές έχουμε όταν ασκούμαστε με εντασεις της τάξης του 45%-65% της VO2max, (μεγιστης πρόσληψης οξυγόνου)ανάλογα με την φυσική μας κατάσταση.

Τώρα, ένας γρήγορος υπολογισμός της (γιατι ο ακριβής της υπολογισμός εκτελείται μόνο σε εργομετρικα-βιοχημικά εργαστήρια), γίνεται με τον εξής τύπο:

Τρέχουσα Καρδιακή Συχνότητα - Καρδιακή συχνότητα Ηρεμίας
Μέγιστη Καρδιακή Συχνότητα - Καρδιακή συχνότητα Ηρεμίας

Αυτό το κλάσμα μας αναγόμενο σε % μας δίνει το Απόθεμα Καρδιακής Συχνότητας το οποίο είναι κοντά με την VO2max

Τρέχουσα Καρδιακή Συχνότητα :Η καρδιακη συχνοτητα με την οποία ασκούμαι
Καρδιακή συχνότητα Ηρεμίας : Η καρδιακή μου συχνοτητα μόλις ξυπνήσω το πρωι στο κρεβάτι.
Μέγιστη Καρδιακή Συχνότητα: Ενας απο τους τύπους για να υπολογιστεί είναι
ΜΚΣ = 217,4 - ( 0,845 Χ Ηλικία )

Παράδειγμα:

Ασκούμενος 30 ετών με ΚΣ άσκησης 140 Π.Α.Λ. και ΚΣ Ηρεμίας 55 Π.Α.Λ.

ΜΚΣ = 192,05

Αρα, 140-55=85
192,05-55=137,05

85/137,05=0,62 Χ 100 = 62%

Επομένως το 62 μας δείχνει οτι αυτός ο ασκούμενος είναι κοντα στο 62% της VO2 max,
άρα είναι μέσα στα υψηλότερα ποσοσστά κατανάλωσης λίπους. Αν τώρα δουμε και σε τι ποσοστό της ΜΚΣ ασκείται βρίσκουμε οτι ασκείται με το 72,8 της ΜΚΣ.

Κλείνωντας τον ρώτησα αν σε αυτά τα επίπεδα έχουμε αποδόμηση του μυϊκού ιστού και μου απάντησε οτι η αποδόμηση είναι ελάχιστη και αναπληρώνεται εύκολα με την διατροφή στην συνέχεια.

Οπότε οσοι δεν έχεται να αφιερώσετε 50- 60 λεπτα αερόβιας σε πολύ χαμηλές εντάσεις μην πανικοβάλεστε, κάντε τους υπολογισμούς σας και ασκηθείτε 30' με παραπάνω ένταση αναπληρώνωντας με ένα postworkout ρόφημα πλούσιο σε πρωτεϊνη.

Gasturb
14-01-07, 04:34
Πκαλός tasosfit 8)

Απλά να προσθέσω κάποια links..

:iconlink: Body Fat Estimator (http://stevenscreek.com/goodies/pi.shtml)

:iconlink: Target Heart Rate Calculator (http://stevenscreek.com/goodies/hr.shtml)

Gt

Playmobil
19-01-07, 23:20
Αεροβική χαμηλής έντaσης
Στο bodybuilding και για όσους τοποθετούν την αεροβίωσή τους μετά την προπόνηση με βάρη, η αεροβική χαμηλής έντασης είναι μονόδρομος λόγω εξαντλιμένων αποθεμάτων γλυκογόνου.
Ακόμη αεροβίωση χαμηλής ένατσης είναι μονόδρομος σε όσους εκτελούμν πρωινή αεροβίωση χωρίς λήψη υδατανθράκων νωρίτερα.
Τέλος αεροβική χαμηλής έντασης είναι μονόδρομος στα τελευταία στάδια μιας αγωνοστικής ή μη δίετας όπου η πρόσληψη υδαταμθράκων (και θερμίδων) έχει ελαχιστοποιηθεί
Γενικά το άθλημα του bodybuilding είναι περισσότερο συνδεδεμένο με με αεροβική χαμηλής έντασης για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για τον "υπερβολικό" φόβο των καταβολικών ορμονών που εκρίνονται από την ΗΙΙΤ και επηρεάζει τους περισσότερους bodybuilders.
Τέλος από προσωπική εμπειρία η ΗΙΙΤ ίσως ευθύνεται για κάποια επιπλέον αποβολή ενδομυικών υγρων η οποία δεν είναι κάτι επιθυμητό στο Bodybuilding.
MB

Δηλαδή μπορώ να κάνω μια ώρα έντονη προπόνηση με βάρη και στη συνέχεια μια ώρα αεροβική χαμηλής έντασης έχοντας σαν αποτέλεσμα κάυση λίπους και βέβαια χαμηλότερο αποτέλεσμα ως προς την επίτευξη μυικού όγκου γενικότερα σε συνδιασμό με ένα καλό μεταπροπονητικό γεύμα και γενικά στο σύνολο μια καλή διατροφή η πέφτω εντελώς έξω;

Gasturb
20-01-07, 00:02
Καλώς ήρθες Playmobil κ καλό posting.

Το καλύτερο είναι να τα διαχωρίζεις - πρωί αεροβική και απόγευμα βάρη. Τωρα κάθε άλλος συνδιασμός - αεροβική πριν ή μετά τα βάρη ή βάρη το πρωί κ απόγευμα αεροβική - έχει υποδιαίστερα αποτελέσματα κ για τα 2.

Gt

Playmobil
20-01-07, 18:07
Σε ευχαριστώ Gasturb για το καλωσόρισμα και καλώς σας βρήκα :D ... Έπρεπε να το πω νωρίτερα αυτό αλλα ξεχάστηκα :???: ....
Gasturb ακόμα και έτσι όμως αν βρεις το χρόνο και τη διάθεση να το συνδιάσεις όπως λες πόσες φορές την εβδομάδα μου προτείνεις να το κάνω.... Και ακόμα.... να το ξεκινήσω άμεσα καθώς δεν θα έχω καθόλου απώλειες σε μυικά κέρδη ή να το ξεκινήσω κατά το Μάρτιο περίπου ;
Αν υπάρχει thread όπου γίνονται οι συστάσεις να με συγχωρέσετε που δεν το βρήκα ,αν υπάρχει θα μεταφέρω τα επόμενα εκεί...
Είμαι 21 ετών, 1.82 ,84 κιλά και ξεκίνησα gym πριν από δύο χρόνια όπου ζύγιζα 67 κιλά. Ναι ακούγεται υπερβολική η αλλαγή και μάλιστα σε όποιον το λέω δεν με πιστεύει και πόσο μάλιστα όταν τους λέω πως δεν έχω κάνει χρήση πρωτεϊνών κλπ. για το γνωστό λόγο που όταν είσαι άσχετος με το θέμα νομίζεις πως όποιος χρησιμοποιεί κρεατίνες κλπ. τον βλέπεις λες και κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών :shock: ... Τέλως πάντων αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα έπαιρνα μια πρωτεϊνούλα για να εξασφάλιζα λίγο ταχύτερα αποτελέσματα και ίσως πιο ποιοτικά. Πάντως αυτό που με βοήθησε είναι πως ενώ δυστυχώς δεν ακολούθησα κάποια συγκεκριμένη διατροφή (και δυστυχώς ούτε ακολουθώ απλώς έχω μερικά standar όπως το να τρώω κάθε τρεις ώρες και γενικά έχω πλακωθεί στις κότες σε λίγο θα βγάλω φτερά να πετάξω :geek: ή λέπια από τις τσιπούρες και τους τόνους :puke: <---- σαν ψάρι είναι όταν κολλάει μετά το ξέρασμα LOL ) προσπάθησα και να τρώω πολύ αλλά πάνω από όλα γυμνάστηκα πολύ .Να αναφέρω βέβαια πως παρά το απότομο bam τελευταία έχω κολλήσει άγρια αλλά φταίνε και εξωγενείς παράγοντες όπως λίγο ταξίδια λίγο άρρωστος κλπ.
Τώρα τα κέρδη μου σε κιλά είναι ως επί το πλείστον μυικά... Λίπος ιδιαίτερο δεν νομίζω να έβαλα, πάντως σίγουρα δεν έχασα... Και αν έχω πλέον αποκτήσει λίγη έστω εμπειρία στο bodybuilding, ή αν ποιο σωστά έχω μάθει τουλάχιστον να διαβάζω το σώμα μου και πως να αυξήσω τη μυική μάζα, σίγουρα είμαι πολύ περισσότερο άσχετος ως προς το πως να κάψω μυική μάζα. Το συγκεκριμένο thread με βοήθησε αρκετά απλώς επειδή τελευταία λυώνω στο squat (όλα τα λεφτά μιλάμε αν και θα πρεπε να το ξεκινήσω πολυ νωρίτερα (που είναι το emoticon που βαράει το κεφάλι στον τοίχο)) και θέλω να δώσω λίγο παραπάνω όγκο στα πόδια μου ( στο πάνω μέρος και να μην δώσω πολύ όγκο ακόμα δεν με ενδιαφέρει παρά μόνο σε κάποια λεπτομερή σημεία ίσως ) γιαυ΄το σκέφτομαι να ξεκινήσω το "κάψιμο" να το πω απλά από Μάρτη - Απρίλη... Εξάλλου δεν θέλω να κάψω και τίποτα ιδιαίτερο απλώς να τσιτώσω λίγο παραπάνω... Αυτά απο μένα συγνώμη αν σας κούρασα χαίρομαι που είμαι νέο μέλος εδώ και θα τα λέμε :D

Gasturb
21-01-07, 18:49
Playmobil επειδή το topic είναι για την απώλεια λίπους θα επικεντρωθώ στο πρώτο σου ερώτημα με ένα απόσπασμα απο το Muscular Development / FitnessRx :

Σε μια μελέτη, Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν τα βάρη έγιναν πριν απο την αερόβια άσκηση, τα επίπεδα αυξητικής ορμόνης αυξήθηκαν 16 φορές πάνω απο τα επίπεδα της ηρεμίας, ενώ όταν το αερόβιο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε πρώτο, αυξήθηκαν 5 φορές. Η αυξητική ορμόνη είναι μια απο τις περισσότερο αναβολικές ορμόνες στο σώμα και μια ισχυρή ουσία που κινητοποιεί τα λίπη. Τα υψηλά επίπεδα αυξητικής ορμόνης επιταχύνουν τη διάσπαση των λιπών και δομούν μυϊκο ιστό.

Οπότε αν δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε την αερόβια μας από τα βάρη το αμέσως καλύτερο είναι να γίνεται μετά τα βάρη κ όχι πριν.

Gasturb

ΥΓ. Όσο για την έκρηξη βάρους΄ που λες μην σε απασχολέι καθόλου αφού κ εγώ μέχρι τα 21 - 22 μου είχα κολλήσει στα 65 κ μετά ανέβηκα στα 80 χωρις ιδιαίτερη αλλάγη στην διατροφή μου - η διαφορά οφείλεται στην αλλαγή του μεταβολισμού που πέφτει όσο μεγαλώνουμε...

Playmobil
21-01-07, 21:45
Σε ευχαριστώ Gasturb... Ιδιαίτερα ενθαρυντική η μελέτη, καθώς μου είναι λίγο δύκολο να τα διαχωρίσω δυο φορές την ημέρα λόγω υποχρεώσεων, οπότε θα ακολουθήσω αυτή τη λογική :D

Playmobil
22-01-07, 23:30
:notice: * Τις ημέρες που κάνεις πόδια απέφυγε την αερόβια με HIT - έκανα το λάθος να πάω για 1 ώρα αερόβια (30 λεπτά ΗΙΤ) το πρωί, και πόδια στο gym το απόγευμα κ τις 2 επόμενες ημέρες περπατούσα καπως.. περίεργα!

Χαχα καλο :D Φαντάζομαι πως θα ήτανε... Μου έχει τύχει κάτι αντίστοιχο μια φορά που μετά από προπόνηση 1.30 ώρας κικ μποξ μόνο πόδια και σε περίοδο που τα είχα εντελώς αγύμναστα αλλά τόσο πολύ που 3 μέρες δεν μπορούσα να σηκωθώ να περπατήσω... Χωρίς πλάκα έπαιζα pro με ένα φιλαράκι και για να σηκωθώ να πάω τουαλέτα έκανα 5 λεπτά και άλλα τόσα να κάτσω στην καρέκλα χαχα... Μακάρι να μπορούσα να κάνω πιο συχνά προπονήσεις σαν την συγκεκριμένη μέρα :(
Πάντως Gasturb την περίπτωση 1 ώρα βάρη κ μετα 1 ώρα αεροβική (30 λεπτά μέτρια + 30 λεπτά ΗΙΤ) δεν μπορώ ούτως ή άλλως να την ακολουθήσω όπως καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σου καθώς εμένα οι προπονήσεις σε βάρη καθημερινά φτάνουν τη 1.30 ώρα έως και 2...
Αλλά από την άλλη θα έχω υπόψιν σου και αυτό που ανέφερες για τις ημέρες που κάνω πόδια αν και μια φορά θέλω να το δοκιμάσω να δω πως θα είναι :wink:

Albert_Wesker
24-01-07, 14:14
Παιδιά εξαρτάται σε ποιον αναφέρεσαι.
λέτε πολλά σωστά πράγματα αλλά άποψη μου είναι ότι είναι θέμα τι κάνεις.

επίσης πιο σημαντικό απο όλα είναι στην αρχή να θρέψεις τους μύες(γιατί αυτοί καθορίζουνε τον βασικό μεταβολικό ρυθμό) και θα σε βοηθήσουνε να κάψεις το λίπος. ειδικά αν έχεις αναπτυγμένο μυικό σύστημα. δηλαδή ουσιαστικά στην αρχή θα φας πολύ και θα κάνεις όγκο(και θα προσπαθήσεις να αυξήσεις την θρέψη των μυών).
μετά είναι που θα μπείς σε γράμμωση και θα κάνεις υποθερμιδική διατροφή. οι μύες συνεχίζουνε να κάνουνε καύσεις όλη την μέρα, εκεί είναι το μυστικό.

ουσιαστικά στην αρχή θα φας πολύ για να λειτουργήσει το σύστημα να κάψει το λίπος και να φτάσεις σε επίπεδα νορμάλ. αν θες τώρα να πέσεις παρακάτω σε επίπεδα γυμνασμένων τότε είναι που πρέπει να μπεις σε γράμμωση(κάπως έτσι γίνεται πολύ εμπειρικά)

Albert_Wesker
24-01-07, 14:17
α επίσης να πάτε σε ένα εξειδικευμένο ενδοκρινολογικό κέντρο και να κάνετε μια σωστή λιπομέτρηση, όχι με δερματόπτυχα και τον δείκτη μάζα σώματος, είναι όλα γκάφες.

να ξέρετε δηλαδή πόσα κιλά λίποςυ έχετε να χάσετε κι έτσι να σχειδάσετε την διατροφή σας. απλά.

promitheas25
23-03-08, 02:14
Εχω 2 ερωτηματα φιλοι μου :twisted: Εγω που μπορω κ κανω 3 μερες βαρη κ τις ενδιαμεσες μερες αεροβια ειναι καλυτερο η να τα κανω σε μια κ γενικοτερα ειτε ειναι την ιδια μερα ειτε οχι εχει μεγαλη διαφορα να γινετε το πρωι πριν το πρωινο λιγο μετα αφου ξυπνησεις ?Δευτερη ερωτηση,εγω λοιπον αυτο που πρεπει να κανω ειναι να παω να αγορασω μια ζωνη που θα μετραει τους παλμους τη στιγμη του διαδρομου λοιπον ειμαι 28 χρονων η ΚΣ ηρεμιας την καταλαβαινω κ η ΚΣ τρεχουσα ειναι δηλαδη οταν τρεχω ποσους παλμους πρεπει να εχω συνεχεια ωστε να ειμαι στη VO2max δηλαδη αναμεσα 45%-65% κ στο παραδειγμα σου πως εβγαλες οτι οι ΜΚΣ ειναι στο 72,8 τι ειναι το 72.8 ?Εγω τρεχω 45 λεπτα ακουσα οτι το σωμα στην αρχη χρισημοποιει το γλυκογονο σαν πηγη ενεργεια κ μετα τα 20 λεπτα αρχιζει η καυση
:idea:

RUHL
23-03-08, 11:11
τι κολπο ειναι παλι αυτο γιατι μετα τα 20 λεπτα καιει λιπος δλδ αμα κανω στεπερ που χανεις τις περισσοτερες θερμιδες σε λιγοτερο χρονο απ οτιδηποτε αμα θυμαμε καλα μεσα σε 20 λεπτα κοντα στις 400 θερμιδες εγραφε με γρηγορο ρυθμο ομως δλδ δεν εχανα λιπος :green:

Γνωμη μου η καλυτερα ωρα για αεροβια ειναι παντα με το πρωινο ξυπνημα και οχι με την προπονηση με βαρη καλα για αλλη ωρα εκτος απο αυτες τις 2 δεν το συζητω

γιατι να μπαινεις σε τοσο κοπω να μετρας και παλμους κατα την διαρκεια της αεροβια δεν ξερω εδω οι προ δεν το κανουν :rabbit: εγω το θεωρω ασκοπο αυτο (αλλα αμα θυμαμαι καλα σε γυμναστηρια στο διαδρομο ενα ενα πραματακι που σε πιανουν και μετραει τους παλμους σου )

και ακομα πιστευω στην σταδιακη αυξηση της αεροβια αμα θες να χασεις λιπος δλδ αρχηζεις με 20 λεπτα και αυξανεις σιγα σιγα εφοσον δεν χανεις γιατι αμα εισαι στην αρχη τωρα και εχεις 45 λεπτα μετα τι θα κανεις που δεν θα χανεις βαρος 2 ωρες αεροβια :shock:

και καλο θα ηταν να κανεις 4 μερες βαρη και οχι 3 γιατι ζωρικα βγαινουν με 3 μερες πρεπει να βαλεις ποδια ομους την μια λογικα

και μερες που να γινεται η αεροβια μαλον με αποστασεις και αυτη δλδ μην το πηγαινεις σερι να γινεται και καμια μερα διαλειμα και να μην κανεις πρωινη αεροβια η αεροβια γενικα την ημερα που εχεις ποδια


:box: :box1:

toula_nomikou
23-03-08, 11:15
Aν και τις αποριες που εχεις τις εχουμε ηδη σχολιαση το οτι κανεις διαφορετικες μερες αεροβια για μενα ειναι το καλυτερο.Οντως υπαρχει μεγαλη διαφορα στη πρωινη προπονηση πριν παρεις το πρωινο σου,και μετα να τρως αμεσως χωρις να περασει πολυ ωρα.Οσο για τη ζωνη υπαρχουν διαδρομοι που μετρουν τους παλμους της καρδιας.

promitheas25
23-03-08, 14:52
Ναι κ εγω επειδη εχω διαβασει τα διαφορα τοπικ αποφασισα να εχω την αεροβια ξεχωριστα¨) Τη μετρηση των παλμων την θελω για τον τυπο της VO2max κ για να μπορω να μενω στους παλμους που χρειαζεται οταν μειωνω ταχυτητα κ ανεβαζω επιπεδο :spank: Οσο για τα βαρη billy κανω 3 μυικες ομαδες τη μερα στηθος-δικεφαλα-ποδια,κ πλατη ωμους τρικεφαλα τη μια βδομαδα η μια ομαδα γινετε 2 φορεσ την αλλη η αλλη !

RUHL
23-03-08, 14:56
Ναι κ εγω επειδη εχω διαβασει τα διαφορα τοπικ αποφασισα να εχω την αεροβια ξεχωριστα¨) Τη μετρηση των παλμων την θελω για τον τυπο της VO2max κ για να μπορω να μενω στους παλμους που χρειαζεται οταν μειωνω ταχυτητα κ ανεβαζω επιπεδο :spank: Οσο για τα βαρη billy κανω 3 μυικες ομαδες τη μερα στηθος-δικεφαλα-ποδια,κ πλατη ωμους τρικεφαλα τη μια βδομαδα η μια ομαδα γινετε 2 φορεσ την αλλη η αλλη !

:rolf: :rolf: :rolf: τι ειναι παλι αυτο? εδω θα βαλεις αεροβια σε αλλες μερες και δεν μπορεις να αφιερωσεις ακομα μια μερα για να χωρησεις ενα σωματικο τμημα πολυ κακο σπλιτ εχειςPS :shifty: :shifty: :shifty: δεν ειμαι ο billy :rabbit: :cyclops:

SOLID
23-03-08, 15:19
Φιλε προσεξε λιγο τον διαχωρισμο στις μυικες ομαδες που γυμναζεις!!!!!
3 μυικες ομαδες τη φορα ειναι πολυ κουραστικο για σενα και τους μυς σου ακομα και προπονηση υψηλης εντασης να κανεις με τις ασκησεις που κανεις,ειδικα σε στηθος και ποδια που εχεις που ειναι μεγαλες μυικες ομαδες θα πρεπει να κανεις πολλα σετ και ειναι πολυ κουραστικο!!!Αλλα και στην αλλη που εχεις πλατη με ωμους και τρικεφαλους ειναι ομαδες που επηρεαζουν η μια την αλλη ειδικα το πλατη ωμοι (αν παιζεις σε στρατιωτικες τροχαλιες μονοζυγα κτλ)και μετα ερχονται και τρικεφαλοι????Ελπιζω να μην το παρακανεις προσεξε παιζει και υπερκοπωση και τραυματισμοι θα ηταν καλο να χωρισεις τις μεγαλες μυικες ομαδες(στηθος πλατη ποδια)απο τις αλλες!!!Γνωμη μου απλα!!!!

RUHL
23-03-08, 16:50
φανταζομε αμα πας να κανεις κανονικο προγραμμα θα για ποδια στηθος + τικεφαλο θα κανεις εκει 2,5 ωρες για να το βγαλεις κανονικα :pale: :pale: :pale: :drunken:

giorgos_xania
23-03-08, 18:27
/\
||

η χαρα του καταβολισμου :P

promitheas25
24-03-08, 02:34
Δεν ειναι billy οτι θα βαλω αεροβια σε αλλες μερες ηδη τις εχω παω 5-6 φορες την εβδομαδα gym δεν νομιζω οτι με περνει για 4 μερα βαρη αλλα επειδη δεν θελω να καταχραστω αλλω το χωρο αυτου του τοπικ κ να το κανω προσωπικο καλυφθηκα για τον τομεα της αεροβιας θα κοιταξω ξανα το split μου thanks :army1:

Antonio
24-03-08, 09:51
Για το split του προγράμματος κοιτα το level 2 του branwny. Είναι για 3 μέρες και συμφέρει...

TRIANTAFYLLOU
24-03-08, 22:22
Εγω εχω να πω πως η αερόβια προπόνηση είναι πολυ συμαντική για το ββ εγώ το συνιστω είμαι φαν της αλλά δεν το εφαρμόζω ούτε στούς αγώνες γιατί γραμώνω μόνο με τα βάρη κάνω αραια περισότερο για την καρδιά .
τωρα ως πρός τον χρονο την ένταση εχω να πώ πως η διάρκεια πρέπει να είναι πανω απο 20 λεπτά γιατί απο εκεί και πάνω ο οργανισμός μπαινει στην διαδικασία καύσης λίπους και η ένταση να είναι απο 120 σφυγμούς και πάνω που δεν σημαίνει οτι κάποιος επειδή έχει χάλια φυσική κατάσταση με τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με κάποιον με καλή φυσική κατάσταση θα κάψει περισότερο λίπος επειδή θα ανεβάσει παραπάνω σφυγμούς .
κάποιος που κάνει βάρη επειδή αν κάνει στην αρχη της προπόνησης αερόβια μπορεί μετά να μην έχει ενέργεια στα βάρη οπότε κάνει 5 με 10 λεπτά για ζέσταμα και κάνει στο τέλος της προπόνησης όσο μπορεί, εφ όσον δεν έχει δυνατότητα να αφιερώσει ξεχωριστή μέρα για αεροβια προπόνηση .
η μέτρια ένταση με μεγάλη διάρκεια πανω απο 20 λεπτά βοηθάει στο κάψιμο λίπους ενω η μικρής διάρκειας ας είναι και με μεγαλη αντισταση γυμνάζει την καρδιά και τους πνεύμονες αλλά έχει πολυ μικρότερα οφέλη στην λιποδιάλυση.
ενα μειονέκτημα της μεγαλης έντασης δηλ βαθμου δυσκολίας οπως στο ποδήλατο η στην κωπηλατική για αερόβια, έχουμε συρικνωση των μυών (πχ είναι σαν να κανουμε μια άσκηση με 500 επαναλήψεις ενοείται ότι θα έχουμε μυική απώλεια) γι αυτό και οι επαγγελματίες αποφεύγουν μεγαλης έντασης αερόβια και κάνουν γρήγορο περπάτημα η ποδήλατο με μέτρια ένταση εξαρτάτε βεβαια τι ζητάει ο καθένας.
Η αερόβια προπόνηση πρωινές ώρες έχει καλύτερα αποτελέσματα στην καύση αποθηκευμένου λίπους απ ότι το βράδυ εκεί καιμε περισότερο υδατάνθρακες και απο αυτό που έχουμε φάει στην διάρκεια της μέρας δεν μπορούν ώμως όλοι να το κάνουν αυτό, άλλα δεν σημαίνει οτι δεν θα κάψουμε λίπος αν γίνει το αντίθετο.
τελικό συμπέρασμα οτι όσο καλύτερη φυσική κατάσταση έχουμε και επειδη το οξυγόνο είναι ζωη αρα και τόσο καλύτερη μυική αναπτυξη θα έχουμε με ποιότητα.

RUHL
24-03-08, 22:30
Ο Ηλιας ξαναχτυπα :bounce: :bounce: :green: τους καλυψε ολους τωρα :awesome:

Playmobil
20-05-08, 05:27
Δυο ερωτήσεις:
1)Όταν λέμε πάνω από 20 λεπτά περίπου πόσα είναι καλά καθημερινά; 45 ας πούμε; Γιατί πάνω από τόσα μου φαίνονται λίγο υπερβολικά...
2) Όταν λέμε περίπου 60% της ΜΚΣ, εντελώς προσεγγιστικά, αυτό επιτυγχάνεται περίπου με 6 ταχύτητα στο διάδρομο;(Υποθέτω πως ναι γιατί πάνω από το 6 για πάνω από 20 λεπτά(με τα μεν πρώτα 20 να μην καις λίπος) μου φαίνεται αδιανόητο για εμε τουλάχιστον) ...

ktsam
20-05-08, 08:08
Παιδιά τελικά έχω μπεδευτεί. Στο link
http://www.incardiology.gr/odigies/ameriki_askisi.htm αναφέρει ότι χρειάζονται τουλάχιτο 45 λεπτά σε υψηλή ένταση. Τι ισχύει τελικά

RUHL
24-09-08, 20:27
Θα αφήσω την περαιτέρω ανάπτυξη της ΗΙΙΤ για ειδικό άρθρο σύντομα.

09/12/2006 23:42

http://i277.photobucket.com/albums/kk50/RUHL_2008/6a00e3989e5c84000300e398cdab010005-.jpg

slaine
24-09-08, 20:32
είσαι τελείως καμμένος... :nana:

Vson
19-10-08, 14:13
Ηλια αρχισα την αεροβια και το εχω παρατηρησει αυτο που λες. οταν εκανα 10 με 15 λεπτα παλιοτερα δεν την ενιωθα καν.

δοκιμασα οπως ειπε ο γυμναστης να παω πανω απο 30 λεπτα.

εκανα 35 λεπτα αεροβια με 5-7, στο πρωτο λεπτο 5, μετα μεχρι 10ο λεπτο με 7.
το ιδιο στο 10-11ο λεπτο με 5 να περπατησω να ξεκουραστω λιγο μετα με 7 παλι εως 20, και τελος 20-21 5 και τα υπολοιπα 21-35 με 7.

αυτο που ειδα ειναι οτι ιδρωσα παρα μα παρα πολυ αλλα δεν κουραστικο και τοσο, επισης δεν ξερω γιατι αλλα παρατηρησα καλυτερες επιδοσεις σε βαρη, σηκωνα 10-5 κιλα παραπανω σε ολα τα σετ,τοχο αναφερει και στο προηγουμενο ποστ.αυτο πως το εξηγουμε; βεβαια μπορει και να οφειλεται οτι κανω συστηματικα εδω και 3 βδομαδες βαρη οποτε ισως και ακυρο.

αυτο που εχω να πω ομως ειναι οτι ενιωσα οτι το σωμα μου ειχε τρυπες και εβγαινε απο παντου ιδρωτας, ωραιο αισθημα καπως, και φυσικα τωρα που κανω αεροβια νιωθω πολυ πιο δραστηριος. θα συνεχισω με οτι μου προτεινε ο litho 1 μυικη ομαδα τη μερα με αεροβια 30-35 λεπτων.και θα πω αποτελεσματα σε 2 μηνες.

SOLID
19-10-08, 14:29
Θα αφήσω την περαιτέρω ανάπτυξη της ΗΙΙΤ για ειδικό άρθρο σύντομα.

09/12/2006 23:42

http://i277.photobucket.com/albums/kk50/RUHL_2008/6a00e3989e5c84000300e398cdab010005-.jpg

Παντα βρισκεις ενα καταλληλο ποστ για κλασσικους τυπου Ρουλ σχολιασμους ελιωσα στο γελιο απλα :rolf: :rolf: :rolf:

RUHL
19-10-08, 16:01
:green: θα φαμε κανενα βαν στο τελος χαχα
http://forum.bodybuilding.gr/viewtopic.php?t=2812
αυτο σου ξεφυγε :lol:

Piratis
05-02-09, 14:59
Να πω και εγω μερικα πραγματα με την σειρα μου μιας και το topic φερει πολυ εποικοδομητικη συζητηση.

Οι περισσοτεροι πλεον γνωριζουμε οτι οι zig-zag diets η αλλιως carb-cycling (high carb days , low carb days) ειναι μακραν οι καλυτερες και αν θελει καποιος να εχει μεγιστα ωφελη θα πρεπει να τις εφαρμοσει.

Εγω κανω κατι πιο απλο για να μην μπαινω σε τετοια διαδικασια , τουλαχιστον προς το παρων.

Αρχικα πρεπει να ξερουμε τις θερμιδες συντηρησης μας.

Δεν μπορω να λεω σημερα θα κανω αεροβικη να καψω λιπος χωρις να ξερω τι μου γινεται.

Αν π.χ οι θερμιδες συντηρησης μας ειναι 3.500 και εμεις παιρνουμε 4.000 για να ανεβουμε σε κιλα θα πρεπει 2-3 φορες την εβδομαδα να τις ριχνουμε ωστε να παιζουμε με τον μεταβολισμο μας , να χανουμε λιπος και οταν μετα ανεβαινουμε να παιρνουμε μυς και οχι λιπος.

MET values for common activities:
high impact aerobics... 7
low impact aerobics... 5
high intensity cycling... 12
low intensity cycling... 3
high intensity walking - 6.5
low intensity walking - 2.5
high intensity running... 18
low intensity running... 7
circuit-type training... 8
intense free weight lifting... 6
moderate machine training... 3


Cost of Exercise Activity = Body Mass (in kg) x Duration (in hours) x MET value

Με λιγα λογια αν εγω κανω high impact αεροβικη για 30 λεπτα θα μπορω να υπολογισω και τις θερμιδες που θα καψω.

75(κιλα) χ 0.5(ωρα) χ 7 = 262 θερμιδες

το ιδιο πρεπει να κανουμε και για τις μερες προπονησης με βαρη.

75(κιλα) χ 1 (ωρα) χ 6 = 450 Θερμιδες.

Οπως ειπα και πιο πριν οι θερμιδες συντηρησης στο παραδειγμα μας ειναι 3.500

Επομενως τις ημερες της αεροβιας που θελω να χασω λιπος πρεπει να φαω λιγοτερες απο 3.500+262

και τις ημερες που θελω να ανεβω και κανω βαρη θα πρεπει να φαω παραπανω απο 3.500+450

τις μερες που δεν γυμναζομαι θα πρεπει απλα να τρωω παραπανω απο 3.500


Ελπιζω να εγινα κατανοητος

morales
23-03-09, 15:40
καλησπερα παρεα ολοι καλα????εγω ρε παιδια θελω να καψω λιγο λιπος απο την περιοχη στομαχι κ ξεκινησα την περιοδο γραμμωσεις λιγοτερα κιλα περισοτερες επαναληψεις κ σουπερ σετακια.το θεμα ποιο ειναι στην προπονηση γραμμωσεις χανεις κ καποιο ποσοστο μυικου σωστα????ομως πχ χερια δεν εχω να καψω καποιο ποσοστο λοιπους αλλα θελω να βαλω ογκο το ιδιο κ στηθος λιγα πραγματα τι να κανω στεκει να βαλω παλι προγραμμα ογκου σε συνδιασμο με αεροβια 30λεπτα???πρεπει να αλλαξω κ την διατροφη μικροτερες ποσοτητες κ μειομενες θερμιδες κ υδατανθρακα????χιλια ευχαριστω κ συγνωμη αν σας κουρασα :thumbup::green:

slaine
23-03-09, 15:52
λίπος τοπικά δε χάνεις, θα χάσεις από παντού. αν υπερπροπονείσαι και δεν τρως καλά θα χάσεις μυς. διάβασες το τόπικ? μάλλον όχι. 2 σελίδες είναι, δεν είναι και πολλές. διάβασε το και θα απαντήσεις μόνος σου σε αυτά που ρωτάς περι αεροβικής.

egw
25-03-09, 18:27
Kι εγώ πιστεύω πως το καλύτερο είναι να κάνεις αερόβια μετά τα βάρη,εγώ παλιότερα έκανα πριν από τα βάρη και είχα και χειρότερα αποτελέσματα και έχανα και δυνάμεις για βάρη μετά.

Πάντως για τον χρόνο που χρειάζεται να κάνεις αερόβια είναι και σχετικό με το τι καύσεις κάνει ο καθένας όλη μέρα,δηλαδή εγώ πχ που είμαι σε μια δουλειά που στην πλειοψηφία του οχταωρού μου έιναι περπάτημα και κάνω και 20 λεπτά κοιλιακούς μετά τα βάρη,το θεωρώ υπερβολικό να κάτσω στον διάδρομο 45 λεπτά,πιστεύω πως 10 λεπτά φτάνουν μια χαρά μ έναν ρυθμό γύρω στο 8,5.

ioannis1
25-03-09, 19:44
για να καψεις λιπος καλυτερα ειναι μετα τα βαρη και διαρκεια τουλαχιστον 20 λεπτα.τα 10 λεπτα ειναι αποθεραπεια.οσο για την ενταση υπαρχει ενας κανονας , κανω τοσο οσο να μπορω να μιλαω με τον διπλανο μου χωρις να βγαινει η γλωσσα μου.

leangains
27-03-09, 14:51
για να καψεις λιπος καλυτερα ειναι μετα τα βαρη και διαρκεια τουλαχιστον 20 λεπτα.τα 10 λεπτα ειναι αποθεραπεια.οσο για την ενταση υπαρχει ενας κανονας , κανω τοσο οσο να μπορω να μιλαω με τον διπλανο μου χωρις να βγαινει η γλωσσα μου.

Με τη διπλανή μου ήθελε να γράψει και μπερδεύτηκε. Και δεν της μιλάω εγώ αυτή μου μιλάει κι εγώ της απαντάω σε αυτά που ρωτάει...
πέρα από το αστειάκι μου..
όπως τα γράφει!

και κάτι άλλο. στο gym πάμε για μυική ενδυνάμωση! το λίπος το καίμε στην κουζίνα με αυτά πού τρώμε, η μάλλον με αυτά που δεν τρώμε. εάν με πίανεις...

Υ.Γ. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε προετοιμασία αγώνων, ούτε υποτιμώ την αξία της αεροβικής, απλώς με ενοχλεί η νοοτροπία "κάνω αεροβική για να χάσω λίπος" επειδή έρχεται το καλοκαίρι και μια βδομάδα πρίν έτρωγα "ακατανόμαστη" σαβούρα, σαπίλα, καμμένα λίπη, έπινα ξύδια-μύδια-φρύδια

leangains
27-03-09, 15:16
καλησπερα παρεα ολοι καλα????εγω ρε παιδια θελω να καψω λιγο λιπος απο την περιοχη στομαχι κ ξεκινησα την περιοδο γραμμωσεις λιγοτερα κιλα περισοτερες επαναληψεις κ σουπερ σετακια.το θεμα ποιο ειναι στην προπονηση γραμμωσεις χανεις κ καποιο ποσοστο μυικου σωστα????ομως πχ χερια δεν εχω να καψω καποιο ποσοστο λοιπους αλλα θελω να βαλω ογκο το ιδιο κ στηθος λιγα πραγματα τι να κανω στεκει να βαλω παλι προγραμμα ογκου σε συνδιασμο με αεροβια 30λεπτα???πρεπει να αλλαξω κ την διατροφη μικροτερες ποσοτητες κ μειομενες θερμιδες κ υδατανθρακα????χιλια ευχαριστω κ συγνωμη αν σας κουρασα :thumbup::green:

ΑΑΑ! αυτό δεν το 'δα πρίν! τι να πώ για σένα τώρα. καλά ρε φίλε μας δουλεύεις είσαι γραμμένος τόσους μήνες και αντί να κάθεσαι να διαβάζεις ένα τεταρτάκι κάθε βράδυ bedtime story ένα θέμα να μάθεις τίποτα, ρωτάς τα ανήποτα. Δε σας καταλαβαίνω έχετε τη Britanica του ΒΒ, με άτομα που έχουν φάει τα σίδερα και κάθονται και γράφουν να ΜΑΣ βοηθήσουν, να μην κάνουμε τα λάθη που έκαναν αυτοί και έχασαν χρόνο και τραυματίστηκαν και τραβιώντουσαν και ρωτάς τέτοια πράγματα.Μασημένη τροφή θέλετε κάτσε να διαβάσεις λίγο.
Η απάντηση που αναζητάς είναι αυτή.
Κάνε ροκανίσματα 16σετς των 60 επαναλήψεων, 7 σετς πλάγιους των 50 επαναλήψεων και 12 σετς αρσεις ποδιων των 150 επαναλήψεων (γιατί οι κάτω κοιλιακοί ειναι δύσκολοι να βγουν)
και πάρε και μια πρωτείνη ογκογράμμωσης και θα είσαι μια χαρά.

Υ.Γ. ΔΕΝ έχω κάτι μαζί σου! Mε τη νοοτροπία σου τα χω

ioannis1
27-03-09, 22:35
leangains καλα τα λες αλλα λιγο πιο απαλα μας τρομαξες με το στυλ σου.ολοι μας μαθαινουμε εδω.μην αποπαιρνει ο ενας τον αλλο.

Exci
28-03-09, 14:19
Εγω παλι δε συμφωνω. 3χιλιαδες επαναληψεις??..Εκτος των υπερβολικων σετ, δε θα κατσω 2 ωρες να κανω κοιλιακους

NASSER
28-03-09, 14:37
Κάνε ροκανίσματα 16σετς των 60 επαναλήψεων, 7 σετς πλάγιους των 50 επαναλήψεων και 12 σετς αρσεις ποδιων των 150 επαναλήψεων (γιατί οι κάτω κοιλιακοί ειναι δύσκολοι να βγουν)
και πάρε και μια πρωτείνη ογκογράμμωσης και θα είσαι μια χαρά.

Αυτο θεωρειται λυση? Δεν νομιζω...
Τι σχεση εχει το λιπος με το μυικο ιστο της κοιλιας? Προτεινεις και 35 σετ των απειρων επαναληψεων?
Μονο κοιλιακους δεν θα δει με αυτην την τακτικη...

BRaWNy
28-03-09, 14:57
Έχω την εντυπωση NASSER ότι το είπε σε στυλ "χιουμορίστικο" και με έμφαση στις "υπερβολές" που πρόσθεσε, ωστε να δείξει ότι δεν συμφωνεί με αυτόν τον τρόπο και πρόταση, και να δωσει την εντυπωση ότι δεν έχει σχεση το λιπος της κοιλιάς με το πόσες ασκήσεις/σετ/επαναλήψεις κλπ θα κάνει, όπως ακριβως τόνισες και εσύ

KATERINI 144
28-03-09, 15:12
Εγω παλι δε συμφωνω. 3χιλιαδες επαναληψεις??..Εκτος των υπερβολικων σετ, δε θα κατσω 2 ωρες να κανω κοιλιακους

καλα κανεις εσυ τσιλιαδορε :green:


Έχω την εντυπωση NASSER ότι το είπε σε στυλ "χιουμορίστικο" και με έμφαση στις "υπερβολές" που πρόσθεσε, ωστε να δείξει ότι δεν συμφωνεί με αυτόν τον τρόπο και πρόταση, και να δωσει την εντυπωση ότι δεν έχει σχεση το λιπος της κοιλιάς με το πόσες ασκήσεις/σετ/επαναλήψεις κλπ θα κάνει, όπως ακριβως τόνισες και εσύ

σωστα λεει ο BRaWNy χιουμοριστικα το ειπε,
αλλα να πω στον leangains να μην αγριευει :green: και να εχει υπ οψην του πως αρκετα μελοι ειναι παιδια 15-16-17-18 χρονων και εκτος το οτι δεν εχουν πηρα τρομαζουν:( (εκτος του ραμπο που δεν περνει χαμπαρι απο τετοια:bbbiceps:),

κατα τα αλλα πολυ καλα τα λεει:thumbup:, χρειαζεται και λιγο διαβασμα, αντε εμεις ειμαστε παπουδες και δεν διαβαζουμε (και πεταμε και καμια μ...κια) αλλα νεα παιδια............................. :smash:

Exci
28-03-09, 15:45
To σκεφτηκα οτι ισως το λεει χιουμοριστικα καθως δεν εχω συνηθισει τον lean να δινει λαθος συμβουλες..τεσπα. Ελπιζω οντως για πλακα να το ειπε :)

BRaWNy
28-03-09, 17:30
To σκεφτηκα οτι ισως το λεει χιουμοριστικα καθως δεν εχω συνηθισει τον lean να δινει λαθος συμβουλες..τεσπα. Ελπιζω οντως για πλακα να το ειπε :)αφου για μιά στιγμή, παραλίγο να συμπλήρωνα και εγω στο πόστ του, ότι "οχι 60 επαναλήψεις, αλλά 61, αλλιως δεν θα δεις αποτέλεσμα, και ότι ταχα το διάλειμμα ανάμεσα στα σετ θα πρέπει να είναι 56 δευτερόλεπτα ακριβως, ουτε πάνω ουτε κάτω, αλλιως δεν θα γραμμώσουν".:)

Μετα απο κάτω βέβαια θα έλεγα "just kidding", και θα περίμενα να καταλάβετε ότι σε αυτό το ποστ, καθε άλλο παρα έτσι είναι η λύση, και ότι δεν έχει σχέση με τα σετ/ασκήσεις/επαναλήψεις κλπ (ειδικά με την μείωση των κιλών και την αυξηση των επαναλήψεων κλπ) η γράμμωση των κοιλιακών.

TRIANTAFYLLOU
28-03-09, 17:33
αυτό είναι σίγουρο αν διαβάσει κάποιος το μυνημα θα δεί πως το λέει θέλοντας να υπερβάλει .

απλά εχω να πώ καμία φορα ο τρόπος γραφής υπερβάλει και δίνει αλλη εντυπωση στο νόημα .

και εγω καμία φορα νευριάζω όταν ακούω να λέει καποιος κατι που δεν στέκει αλλά γρήγορα καταλαβαίνω το λάθος μου , γιατί εδώ θα μπούν και άτομα που δεν ξέρουν αλλα θέλουν να μάθουν και αυτός είναι ο σκοπός του φόρουμ , γιατί όλοι μας περάσαμε απο αυτό το στάδιο του ψαξίματος , μπορεί να είναι άλλος καλύτερος στο να μαθαίνει άλλος πιό δύσκολα αλλα δεν θα βαθμολογήσουμε εδώ , απλά απαντάει και αυτό είναι σωστό αυτός που έχει διάθεση να απαντήσει και γνωρίζει.
και εγώ δεν μπορώ να απαντάω σε όλα προσπαθω αλλα δεν μου το επιτρέπει και ο χρόνος μου καμία φορά και αν δεν έχω να πώ κατι ουσιαστικό προτιμώ να μην πώ και τίποτε.

leangains
29-03-09, 01:35
Έχετε δίκιο! Ναι ήμουν υπερβολικός και απότομος και σίγουρα δεν αρμόζει και δεν είναι σωστό να απαντάμε αυστηρά σε οποιαδήποτε απορία και γι αυτό ζητώ συγνώμη!

Παρακαλώ επιτρέψτε μου να σας ζαλίσω με λίγο μπλα μπλα...

Τα τελευταία 2.5 χρόνια κάνω εργαστήρια σε προπτυχιακούς φοιτητές.
Εκτός από τους διαβασμένους και τους μισο-διαβασμένους, έχω συναντήσει και αρκετούς φοιτητες που δεν τραβάει το πράγμα, αυτοί διακρίνονται σε 2 ομάδες εν γένοι. Α) Αυτούς που έχουν προσπαθήσει, έχουν απογοητευτεί, είναι μπερδεμένοι, έχουν άγχος και φοβούνται. Αυτοί θέλουν ένα χάδι καθοδήγης, χαμόγελο, υπομονή και πολύ γρήγορα παάιρνουν μπροστά και απογειώνονται.
Β) Οι παραλίες, έρχονται βόλτα, ρωτάνε 5 λεπτα πριν μπουν τους γύρω τι κάνουμε εδώ, σε έχουν γραμμένο όταν τους μιλάς με καλό τρόπο (γιατί θεωρούν, ότι αφού αυτός με βλέπει άσχετο και δε μου τη λέει είναι κι αυτός άσχετος). Αυτοί θέλουν επιθετική αντιμετώπιση και ειρωνία. Η πρώτη τους αντίδραση έίναι να τσαντιστουν εμφανώς και σίγουρα να σε βρίζουν από μέσα τους. Αυτή η αντίδραση τους, τους οδηγεί όταν ηρεμήσουν να ξανασκεφτούν γιατί τους αντιμετωπίζεις έτσι και να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν, εάν θέλουν πραγματικά να κάνουν κάτι.

Έτσι κι εδώ το μήνυμα είναι εμφανώς ψιψιψίνια και κοψοψαψα," έλα μωρέ θα κάνω περισσότερες επαναλήψεις, θα κάνω και σουπερ σετάκια, χαχα μαγκιά πρίζεσαι! ιδρώνεις και λίγο παραπάνω...θα κάνω και λίγο αερόβιο, έχω και λίγη κοιλίτσα γιατί το χειμώνα έπινα,έτρωγα ό,τι σάπιο έβρισκα και θα κάνω κοιλιακούς με τις ώρες και θα γραμώσω, φέτες θα γίνω"
Όχι φιλαράκο δε θα γίνεις, πρέπει να δουλέψεις, να λιώσεις, να στερηθείς.
Τόσα ποστ υπάρχουν διάβασε λίγο έτσι για πλάκα να περάσει η ώρα, ούτε τις 2σελίδες του θέματος που πόσταρε δε διάβασε όπως του είπε και ο slaine. Σε κάποιο άλλο θέμα ο RUHL είχε γράψει "παρατηρώ ένα καινούργιο φαινόμενο δε διαβάζετε τα θέματα απτην αρχή".

Ναι είμαι υπερβολικός και του απαντάω υπερβολικά και ειρωνικά. Αλλά τι θα κάνει όταν δει ότι δεν έχει αποτελέσματα θα στραφεί σε συμπληρώματα, σε λιποδιαλύτες, που άκουσε, που δεν έχει ιδέα πως είναι σωστή η χρήση τους.

Άλλος παιρνει 3-4-5γρ/κιλό πρωτεινή (most of it απο ροφήματα), κρεατίνη πέρα απτο protocol of use, με ότι έχει ακούσει γύρω του,δε πίνει νερό, δεν...,δεν...,δεν..., και μετά όταν του ανεβαίνουν ουρία, κρεατινίνη, χοληστερίνη, παθαίνει διώγκωση συκωτιού σε άλλη ακραία περίπτωση κατάχρησης άλλων "συμπληρωμάτων επίδοσης" του φταίνε αυτά και όχι η νοοτροπία του.
Άλλος ποστάρει πείτε μου τη γνώμη σας για αυτή την πρωτείνη, γιατί έχει ακούσει ότι είναι σούπερ ότι θα πάρει 5 μυικά κιλά σε 1-2μήνες (αν είναι δυνατον...) και περιμένει να του πεις "ψψψ φίλε σούπερ το συμπλήρωμα θα γίνεις φέτες, τούμπανο, θεός".και όταν του λες ξέρεις το συμπλήρωμα σούπα πολυδιαφημισμένη, νευριάζει και αμύνεται ότι έχει ακούσει γύρω του λες και του λες ψέμματα για να μην γίνει θεός, λες και με το συμπλήρωμα θα γίνει η δουλειά.

Το Υ.Γ τα έλεγε όλα δεμ τα χω μεσενα (με αυτά που ρωτάς, με ό,τι απορία έχεις), με τη νοοτροπία σου τάχω.
και ναι οι ρεπς και τα σετ για τους κοιλιακούς ήταν σουπερ υπερβολή για να δείξω με έμφαση τι δεν πρέπει να κάνει, στο ίδιο μύκος κύματος και η πρωτείνη ""ογκογράμμωσης"", αυτά περίμενε να ακούσει και πάω και στοίχημα.


Ευχαριστώ πολύ!!!

tezaman
30-03-09, 13:38
:bowdown::bowdown::bowdown:

Vidas13
06-05-09, 01:15
Έχω κατάμπερδευτεί . Άλλοι μου λένε να κάνω τρέξιμο μέχρι εκεί που μπορώ να μιλάω πάνω στον διάδρομο (7 ;έως 9 ταχ) για 1 ώρα άφοβα.
Άλλοι μου λένε ότι έτσι κινδυνεύω να χάσω μυϊκό όγκο και να κάνω βαριά μέχρι 6,3 ταχ και με λίγο ανηφόρα. Τελικά τι είναι σωστό ρε παιδία.

Είμαι 70 κιλά.Από το σώμα μου γενικά δεν έχω παράπονο. Σιγά σιγά φτιάχνετε. Το πρόβλημα μου είναι η κοιλιά που ακόμα δεν λέει να φύγει..

Τί να κάνω για να φανούν οι κοιλιακοί?(Συγνώμη παιδιά.Μοίπως μπορει να μεταφερθεί στην αερόβια?)

billys15
06-05-09, 01:18
Οντως με την πολλη ωρα κινδυνευεις να χασεις μαζα.Καποια απο τα πιο γνωστα και "σωστα" πλανα,ειναι εντονο βαδην για 20-40 λεπτα (σταδιακα ανεβαινεις) ή το HIT,δηλαδη 5 λεπτα βαδην,5 τρεξιμο κλπ,για κανα 20λεπτο,αυτα απο 2-3 φορες τη βδομαδα και σταδιακα ανεβαζεις.Μην νομιζεις ομως οτι για να γραμμωσεις πρεπει ντε και καλα να κανεις διαδρομο...

Vidas13
06-05-09, 01:30
Τρέχω σχεδόν κάθε μέρα. Είναι λάθος? Δηλαδή προτείνεις να μην τρέχω (περπατάω) πάνω από 40 λεπτά?
Πώς αλλιώς θα χάσω το περιττό λίπος αν όχι με την αερόβια?
Βάρη κάνω επίσης κάθε μέρα (1 ομάδα την μέρα).

skrwz21
06-05-09, 01:56
βαλε πριν την προπονηση με βαρη, 10-15 λεπτα ΗΙΤΤ ανεβαινοντας σταδιακα οπως σου ειπε και ο μπιλις.
Αν τωρα θες να κανεις μετα τα βαρη λιγο διαδρομο κανε με πιο χαμηλη ενταση.

Παντως θα ητανε καλυτερα αν ειχες αυτου του ειδους (ΗΙΤΤ) την αεροβια σε ενδιαμεσες ημερες απο τα βαρη..
πχ κανε 4 φορες τη βδομαδα βαρη και βαλε 2 ενδιαμεσες αεροβια και αλλη μια με τα βαρη ξερωγω καπως ετσι !
με τις ΗΙΤΤ θα χασεις πιο ευκολα λιπος..

kutsup
06-05-09, 07:38
Η αερόβια είναι επικουρική στο να χάσεις λίπος. 2-3 φορές την εβδομάδα από 40 λεπτά διαλειματική αερόβια (2λεπτα περπάτημα - τρέξιμο) είναι καλά και κατά προτίμηση διαφορετικές ημέρες από τα βάρη.

Τη διατροφή σου πρόσεχε γιατί αυτό είναι που μετράει.

Levrone
06-05-09, 08:36
και βεβαιως αν μπορεις τρεξιμο πρωι πριν βαλεις τιποτα στο στομα σου..ειναι η στιγμη που καις καθαρο λιπος..εκει θα δεις τη μεγαλη διαφορα.

Geo84
06-05-09, 08:37
Κατά τη δική μου άποψη αν δε θες να χάσεις σε μυικό όγκο και γενικότερα άμα θες να μεγαλώσεις δε πρέπει να τρέχεις πάνω από 15 με 20 λεπτά την μέρα..8,5 με 9,5km/h.Αυτό άμα κάνεις και βάρη τις ίδιες μέρες και μοιρασε το 5 λεπτά (να σαι και ξεκούραστος) στην αρχή για ζέσταμα και 10-15 λεπτά στο τέλος για αποθεραπεία.Αν θες να πάρεις όγκο βέβαια δε πρέπει να τρέχεις καθόλου στο τέλος.Άμα έχεις ξεχωριστές μέρες αερόβια-βάρη μπορείς να κάνεις παραπάνω π.χ. άμα κάνεις 2-3 μέρες τη βδομάδα από 25-30 λεπτά σερί τρέξιμο δεν θα χάσεις.Απλά να μη τρέχεις τις άλλες μέρες.

Απ ότι είπες το σώμα σου δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα λίπους παρά μόνο στην κοιλιά...οπότε δε νομίζω ότι έχεις ανάγκη να τρέχεις με τις ώρες καθώς τρέχοντας θα χάνεις από παντού και όχι μόνο απ τη κοιλιά με αποτέλεσμα να φαίνεσαι πολύ αδύνατος σε μερικά σημεία και ακόμα να είσαι πλαδαρός στην περιοχή την κοιλιάς...δε λέω το τρέξιμο γυμνάζει τα πόδια και το κάτω κάτω μέρος του κορμού σου (οι φλέβες εκεί που πέταξα και γω και η γραμμή του άδωννννη κωλολένε) αλλά όχι τόσο το μέρος όπου μαζέυεται το λίπος...εγώ θα έλεγα να κάνεις μια διατροφη και ένα πρόγραμμα όγκου να πάρεις μάζα και μετά ρίξτο στη δίαιτα και στη γράμμωση...θα κάψεις και λίπος καλύτερα...(αυτό κάνω και γω τώρα)

kutsup
06-05-09, 09:16
Η αερόβια θέλει min 20 λεπτά για να πιάσει τόπο. Τα λιγότερα είναι ζέσταμα και όχι προπόνηση για κάψιμο λίπους ή για βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργείας

Geo84
06-05-09, 11:14
Κοιτα εγώ στην αρχή που έτρεχα 20 λεπτά σερι κάθε μέρα από 9,5 μέχρι 12 km/h με βοήθησε να χάσω λίπος και να φτιάξω το κάτω μέρος του κορμού μου και τα πόδια μου...350 θερμίδες δεν είναι και λίγο έτσι κι αλλιώς...άσε που ένιωθα πιο fit..εγώ απλά είπα τι πρέπει να κάνει για να μην γίνει σα χτικιάρης σε όλο του το άλλο σώμα απλά για να φύγει το λίπος στη κοιλιά του...προφανώς δεν έχει μυικό όγκο και πρέπει να πάρει πρώτα...

the_big_litho
06-05-09, 11:51
Η αερόβια θέλει min 20 λεπτά για να πιάσει τόπο.

Συμφωνω, εκτος αν πας το πρωι νηστικος λιγοστευεις αυτο το χρονο

Levrone
06-05-09, 12:06
ρε παιδια πανω στο θεμα του αεροβιου πιστευετε οτι υπαρχει διαφορα στο ειδος της ασκησης? δηλαδη ειναι ο διαδρομος καλυτερος απο ποδηλατο ή ελλειπτικο? αναφερομαι σε γυμναστηριο η στο σπιτι, διοτι πιστευω δε συγκρινεται τιποτα με το τρεξιμο στη φυση..αλλα αν αν ας πουμε καποιος παρει στο σπιτι μηχανημα τι να επιλεξει?

anjelica
06-05-09, 12:18
Συμφωνω, εκτος αν πας το πρωι νηστικος λιγοστευεις αυτο το χρονο
Δηλαδη?παμε σε 15 λεπτα?Πριν απο 2 χρονια ετρεχα καθε πρωι 30 λεπτα,καπου 3 χμ με αποτελεσμα σε 3 μηνες απο 52 κιλα πηγα στα 46:shock:Και οταν σταματησα ακομα εχανα!!!

the_big_litho
06-05-09, 12:26
Γνωμη μου, μετα προσωπικη εμπειρια πανω μου και απο αθλητες που γυμναζω, αν πηγαινεις πρωι νηστικος καλο ειναι να μην ξεπερνας 30 λεπτα και οχι πανω απο 3 φορες την εβδομαδα.
Βεβαια αναλογα και σε τι επιπεδα λιπους εχεις βαλει στοχο να φτασεις. Το παραπανω πιστευω πως ειναι ιδανικο για καυση λιπους χωρις μεγαλες απωλεις μυικες και εντονο στοιχειο του καταβολισμου

Exci
06-05-09, 19:59
Tελικα δε βλεπω να συμφωνειτε ποια μορφη (αργος ρυθμος+μεγαλυτερη διαρκεια vs ΗΙΤ) ειναι καλυτερη για διατηρηση μυικης μαζας, ε? :chinese:

Τουλαχιστον βλεπω οτι συμφωνειτε οτι καλυτερα ειναι το πρωι πριν το πρωινο. (Αλλα και παλι, τι επιπτωσεις εχει αυτο? Η αεροβια με πεσμενη ινσουλινη?..)

the_big_litho
06-05-09, 21:15
Αν υπηρχε στανταρ απαντηση θα ηταν ολοι 100 κιλα κομματια...
Στην επιστημη του αθλητισμου και γενικα στις επιστημονικες ερευνες δεν υπαρχουν στανταρ απαντησεις.
Βλεπεις μια ερευνα που λεει αυτο και μετα αλλη ερευνα το ανατρεπει...

skrwz21
06-05-09, 21:52
πινουμε νερο κατα την διαρκεια αεροβιας προπονησης, ναι η οχι και σε τι ποσοτητα ? (ιδια οπως σε προπονηση με βαρη?)
καποιοι υποστηριζουν οτι αν θες να στεγνωσεις καλυτερα (σε περιοδους γραμμωσης παντα) καλο ειναι να μην πινεις νερο εκεινες τις ωρες αφου σκοπος ειναι να χασεις και τα νερα..

θελω να ακουσω γνωμες ειδικα απο αγωνιστικους πανω σε αυτο!
ισχυει κατι τετοιο ? :unsure:

Exci
06-05-09, 22:15
Βασικα δεν πινω νερο κατα τη διαρκεια γιατι αρχιζει και κυματιζει στο στομαχι μου..

skrwz21
07-05-09, 00:04
Βασικα δεν πινω νερο κατα τη διαρκεια γιατι αρχιζει και κυματιζει στο στομαχι μου..
να σου πω την αληθεια και γω καπως ετσι τις μερες που κανω μονο αεροβια, δλδ λεω αφου θα τρεξω να χασω να κανω, γιατι να πιω να φουσκωσω με το νερο ?
το αφηνω για το τελος καλυτερα ή στο γευμα μετα..
η μπορει να πιω αλλα οχι οπως οταν κανω βαρη

Levrone
07-05-09, 00:35
παντως ακουγεται οτι με το που ξυπνησεις λιγος σκετος καφες ή ενα φλιτζανι τσαι πριν την αεροβια ασκηση βοηθαει στην απωλεια λιπους...το "χωρις ζαχαρη" εννοειται.

the_big_litho
07-05-09, 00:51
^^ Ισχυει αυτο, το εχω δοκιμασει με καφεινη σε χαπι. Βεβαια δεν ξερω τι επιπτωσεις ισως να εχει σε καποια οργανα...

yannis88
11-05-09, 01:55
Διάβαζα στον Poliquin το άρθρο του για τη hit αερόβια...¨οταν λέει 40 sec στο high intensity εννοεί στην 100% ταχύτητα που μπορούμε την κάθε στιγμή ή μία συγκεκριμένη?γιατι δε νομιζω να μπορούν πολλοί να κρατήσουν max ταχύτητα για 40 δευτερα...

puka
13-05-09, 10:53
παιδιά διαβασα με πολύ προσοχή το τοπικ μιας και το Θέμα με απασχολει ιδιαιτερα , βλεπετε εχω διαδρομο και ποδηλατο στο σπιτι οποτε οσο καλύτερα μαΘω να τα χρησιμοποιώ τόσο καλύτερα , σωστα ;;;;

Παντα ειχα αυτή την απορια , διαδρομος ναι , αλλά σε τι ενταση , κλιση , συχνοτητα κτλ κτλ κτλ ....
Ακόμα , διαδρομος ή ποδηλατο ;;; Ή και τα δυο μαζί ;;; Μηπως εναλλαξ ;;;;


Εξαιρετικό Θεμα , με τρομερες αποψεις και χρησιμες συμβουλες , σε απλή κατανοητή γραφή ακόμα και για εκεινους που δεν το κατεχουν πολύ το αΘλημα !!!!!!!!!

Τρομερη προσεγγιση του Θεματος με πληΘωρα αποψεων ....

Συγχαρητήρια σε ολους σας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


http://i22.photobucket.com/albums/b346/a429MySpace/Congratulations/Congrats5Fmc2DHT5FSmiley5B15D.gif

Stephany
14-05-09, 16:34
φανταζομε αμα πας να κανεις κανονικο προγραμμα θα για ποδια στηθος + τικεφαλο θα κανεις εκει 2,5 ωρες για να το βγαλεις κανονικα :pale: :pale: :pale: :drunken:
να ρωτήσω κάτι, έχει κάποιος καποιο site με όλα τα είδη αερόβιας η αναερόβιας άσκησης(shuffle running κλπ)? Γνωρίζετε πλεονεκτήματα αυτού του τρόπου άσκησης,shuffle running?

Piratis
19-06-09, 22:09
Υ.Γ. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε προετοιμασία αγώνων, ούτε υποτιμώ την αξία της αεροβικής, απλώς με ενοχλεί η νοοτροπία "κάνω αεροβική για να χάσω λίπος" επειδή έρχεται το καλοκαίρι και μια βδομάδα πρίν έτρωγα "ακατανόμαστη" σαβούρα, σαπίλα, καμμένα λίπη, έπινα ξύδια-μύδια-φρύδια

συμφωνω..το λιπος καιγεται στη κουζινα τουλαχιστον στη περιπτωση μου μιας και αεροβικη πλεον δεν κανω καθολου...και μια μεγαλη αληθεια ειναι οτι οταν εδιωξα την ζαχαρη απο παντου ειδα και την μεγαλυτερη διαφορα πανω μου.

Deefunxion
11-11-09, 10:24
Καλημέρα...
διάβασα με προσοχή το thread αλλά δεν είδα κάποιον να έχει κάνει κάτι που να έρχεται πολύ κοντά σε αυτό που κάνω εγώ τελευταία με την αεροβική... Όταν ξεκίνησα το γυμναστήριο πρίν περίπου δυο μήνες... έκανα διάδρομο στην αρχή για 45 λεπτά... πήγαινα στα αποδυτήρια άλλαζα φανελάκι αφού έστιβα το προηγούμενο στα ντουζ... και μετά ανέβαινα στα βάρη... μέγα λάθος απότι κατάλαβα μετά από όσα διάβασα εδώ μεσα... τώρα πια τι κάνω!;

ξεκινάω με διάδρομο 20 λεπτά και παίζω σε ταχύτητες από 6.5 μέχρι και 11 το πολύ... δυο λεπτά στο 6.5, ένα λεπτό στο 10-11 ... μετά πάλι στο 6.5 για δυο τρία λεπτά μέχρι να βρώ πάλι την αναπνοή που μπορείς να μιλάς στο διπλανό με άνεση... και μετά πάλι για ένα λεπτό στο 10-11... στο 10 με 11 βέβαια δεν μπορείς να πεις ότι ξεπατώνομαι αλλά όσο ναναι νιώθω να ανεβαίνουν αρκετά οι παλμοί μου και επειδή έχω ξεκινήσει σχετικά πρόσφατα την άθληση δε θέλω και να πιέζω πολύ τον οργανισμό μου μη πάθω και κανα χουνέρι...

μετά πάω στα βάρη... για καμια ώρα ... και μετά, πάλι πίσω, κάνω διάδρομο όσο αντέξω ή μέχρι να βαρεθώ... περίπου μισή ώρα... πάλι με το ίδιο σύστημα.. από 6.5 μέχρι 10...
επίσης βάζω και μια κλίση όταν είμαι στο 6.5 περίπου στο 3-4%, την οποία χαμηλώνω στο 1.5% όταν ανεβάζω στο 11 την ταχύτητα...

αισθάνομαι ότι γίνεται καλύτερη δουλειά έτσι γιατί μετά το αρχικό 20λεπτο.. κάνω κοιλιακούς σχετικά χωρίς μεγάλα διαλλείματα ανάμεσα στα σετάκια και κρατάω σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης ακόμα και μετά στα βάρη τους παλμούς μου αρκετά πάνω απο 70-75 που είναι μάλλον το κανονικό... και βάζω και τα 40-50 λεπτά αεροβικής στο καθημερινό μου πρόγραμμα που νομίζω ότι είναι καλό να υπάρχει και για καύση λίπους και για τη καρδιά...

θα έλεγα λοιπόν ότι κάνω μια ήπιας μορφής HIIT μοιρασμένο πρίν και μετά τη προπόνηση με βάρη...

πως σας φαίνεται ??

kritikia
17-11-09, 21:13
Εγω εχω να πω πως η αερόβια προπόνηση είναι πολυ συμαντική για το ββ εγώ το συνιστω είμαι φαν της αλλά δεν το εφαρμόζω ούτε στούς αγώνες γιατί γραμώνω μόνο με τα βάρη κάνω αραια περισότερο για την καρδιά .
τωρα ως πρός τον χρονο την ένταση εχω να πώ πως η διάρκεια πρέπει να είναι πανω απο 20 λεπτά γιατί απο εκεί και πάνω ο οργανισμός μπαινει στην διαδικασία καύσης λίπους και η ένταση να είναι απο 120 σφυγμούς και πάνω που δεν σημαίνει οτι κάποιος επειδή έχει χάλια φυσική κατάσταση με τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με κάποιον με καλή φυσική κατάσταση θα κάψει περισότερο λίπος επειδή θα ανεβάσει παραπάνω σφυγμούς .
κάποιος που κάνει βάρη επειδή αν κάνει στην αρχη της προπόνησης αερόβια μπορεί μετά να μην έχει ενέργεια στα βάρη οπότε κάνει 5 με 10 λεπτά για ζέσταμα και κάνει στο τέλος της προπόνησης όσο μπορεί, εφ όσον δεν έχει δυνατότητα να αφιερώσει ξεχωριστή μέρα για αεροβια προπόνηση .
η μέτρια ένταση με μεγάλη διάρκεια πανω απο 20 λεπτά βοηθάει στο κάψιμο λίπους ενω η μικρής διάρκειας ας είναι και με μεγαλη αντισταση γυμνάζει την καρδιά και τους πνεύμονες αλλά έχει πολυ μικρότερα οφέλη στην λιποδιάλυση.
ενα μειονέκτημα της μεγαλης έντασης δηλ βαθμου δυσκολίας οπως στο ποδήλατο η στην κωπηλατική για αερόβια, έχουμε συρικνωση των μυών (πχ είναι σαν να κανουμε μια άσκηση με 500 επαναλήψεις ενοείται ότι θα έχουμε μυική απώλεια) γι αυτό και οι επαγγελματίες αποφεύγουν μεγαλης έντασης αερόβια και κάνουν γρήγορο περπάτημα η ποδήλατο με μέτρια ένταση εξαρτάτε βεβαια τι ζητάει ο καθένας.
Η αερόβια προπόνηση πρωινές ώρες έχει καλύτερα αποτελέσματα στην καύση αποθηκευμένου λίπους απ ότι το βράδυ εκεί καιμε περισότερο υδατάνθρακες και απο αυτό που έχουμε φάει στην διάρκεια της μέρας δεν μπορούν ώμως όλοι να το κάνουν αυτό, άλλα δεν σημαίνει οτι δεν θα κάψουμε λίπος αν γίνει το αντίθετο.
τελικό συμπέρασμα οτι όσο καλύτερη φυσική κατάσταση έχουμε και επειδη το οξυγόνο είναι ζωη αρα και τόσο καλύτερη μυική αναπτυξη θα έχουμε με ποιότητα.
καλησπερα σας...εχω διαβασει ολα αυτα που γραφετε για την αεροβια ηθελα ομως και την γνωμη σας..ειμαι κομμωτρια οποτε εχω πολυ ορθοστασια στην δουλεια μου και λιγοτερη κινηση.θελω να καψω λιπος και να κανω fitness bb..
Προσπαθω να πηγαινω το μεσημερι στο διαλειμμα μου για αεροβια,δηλαδη κανω 40 λεπτα διαδρομο γρηγορο βαδιν.Μου εχει απαγορευσει ο φυσικοθεραπευτης να κανω τρεξιμο γιατι εχω προβλημα με την μεση μου...το απογευμα που σχολαω κανω μια ωρα βαρη τρεις με τεσσερις φορες την εβδομαδα...προσεχω και την διατροφη μου αλλα δεν πεφτω στα κιλα χρειαζετε παραπανω αεροβια???τι νομιζεται???περιμενω απαντηση σας ευχαρηστω...........

kritikia
17-11-09, 21:38
ΑΑΑ! αυτό δεν το 'δα πρίν! τι να πώ για σένα τώρα. καλά ρε φίλε μας δουλεύεις είσαι γραμμένος τόσους μήνες και αντί να κάθεσαι να διαβάζεις ένα τεταρτάκι κάθε βράδυ bedtime story ένα θέμα να μάθεις τίποτα, ρωτάς τα ανήποτα. Δε σας καταλαβαίνω έχετε τη Britanica του ΒΒ, με άτομα που έχουν φάει τα σίδερα και κάθονται και γράφουν να ΜΑΣ βοηθήσουν, να μην κάνουμε τα λάθη που έκαναν αυτοί και έχασαν χρόνο και τραυματίστηκαν και τραβιώντουσαν και ρωτάς τέτοια πράγματα.Μασημένη τροφή θέλετε κάτσε να διαβάσεις λίγο.
Η απάντηση που αναζητάς είναι αυτή.
Κάνε ροκανίσματα 16σετς των 60 επαναλήψεων, 7 σετς πλάγιους των 50 επαναλήψεων και 12 σετς αρσεις ποδιων των 150 επαναλήψεων (γιατί οι κάτω κοιλιακοί ειναι δύσκολοι να βγουν)
και πάρε και μια πρωτείνη ογκογράμμωσης και θα είσαι μια χαρά.

Υ.Γ. ΔΕΝ έχω κάτι μαζί σου! Mε τη νοοτροπία σου τα χω

Πλακα κανεις???καλα τροζαθηκα τωρα....εγω δηλαδη τι να πω που κανω 3 σετ των 30 επαναλληψεων και ακομη 3 σετ των 30 αρσεις ποδιων....

NASSER
18-11-09, 00:07
καλησπερα σας...εχω διαβασει ολα αυτα που γραφετε για την αεροβια ηθελα ομως και την γνωμη σας..ειμαι κομμωτρια οποτε εχω πολυ ορθοστασια στην δουλεια μου και λιγοτερη κινηση.θελω να καψω λιπος και να κανω fitness bb..
Προσπαθω να πηγαινω το μεσημερι στο διαλειμμα μου για αεροβια,δηλαδη κανω 40 λεπτα διαδρομο γρηγορο βαδιν.Μου εχει απαγορευσει ο φυσικοθεραπευτης να κανω τρεξιμο γιατι εχω προβλημα με την μεση μου...το απογευμα που σχολαω κανω μια ωρα βαρη τρεις με τεσσερις φορες την εβδομαδα...προσεχω και την διατροφη μου αλλα δεν πεφτω στα κιλα χρειαζετε παραπανω αεροβια???τι νομιζεται???περιμενω απαντηση σας ευχαρηστω...........

Αλλαγες στη διατροφη σου χρειαζεσαι! εφοσον ολα τα αλλα τα κανεις σωστα, τι αλλο πιστευεις πως μπορεις να αλλαξεις? Ενταση προπονησης ή ογκο αεροβικης?

kritikia
18-11-09, 00:27
Αλλαγες στη διατροφη σου χρειαζεσαι! εφοσον ολα τα αλλα τα κανεις σωστα, τι αλλο πιστευεις πως μπορεις να αλλαξεις? Ενταση προπονησης ή ογκο αεροβικης?


μαλλον συνταγες σαν τα πιτακια βρωμης πρεπει να κοψω:rolf::rolf::rolf:πλακα κανω...τι εννοεις ογκο αεροβικης???

ioannis1
18-11-09, 00:39
ελαττωσε τους υδατανθρακες που τρως λιγο,η αυξησε το χρονο αεροβιας που κανεις αρχικα κατα 5 λεπτα.δηλ κανε 45 λεπτα 4 φορες την εβδομαδα μετα τα βαρη.αν αρχισεις να χανεις κρατα το ετσι.αν οχι βαλε 50λεπτα αεροβια.:)

TRIANTAFYLLOU
18-11-09, 00:47
μαλλον συνταγες σαν τα πιτακια βρωμης πρεπει να κοψω:rolf::rolf::rolf:πλακα κανω...τι εννοεις ογκο αεροβικης???


κατ αρχήν σαν κομώτρια χρειάζεσε οπωσδήποτε γυμναστική και καλό θα είναι να κάνεις και διατατικές ασκήσεις η γιόγκα πιλάτες έστω μια φορα την εβδομάδα , γιατι η δουλειά σου λόγω της στάσης του σώματος επί ώρες δημιουργεί προβλήματα τα οποία εξαλείφονται αν γυμνάζεσε , επίσης προσοχή και στούς καρπούς σου , γιατι καταπονούνται ειδικά στο πιστολάκι και τετοια .

αυτό που είπε ο νασερ στην διατροφή σου πρέπει να κάνεις αλλαγες όπως στον αριθμό των γευμάτων να μην παραλήπεις γεύματα για να κρατας τον μεταβολισμό σου σε εκγρήγορση , ο χρόνος αεροβικής είναι καλός τα 40 λεπτά αρκεί να μην είναι πολύ χαλαρό όπως έχουμε γράψει και στο φόρουμ να έχεις τουλάχιστον 120 σφυγμούς σε αυτή την διάρκεια και δεν υπάρχει περίπτωση αν βέβαια προσεχεις και την διατροφή να μην χάσεις μόνο του σπανού τα γενια δεν γίνονται.

απλα ασκήσεις για την μέση κοιλιακούς ραχιαίους και στην αρχή του προγραμματος καλύτερα , αλλα με τρόπο που επιβάλετε όχι ότι ναναι αν σε μια ασκηση νοιώθεις ενόχληση να την αντικαταστήσεις πάντα όμως με καθοδήγηση και αν μπορούμε στο βαθμό του εφικτού να σου εξηγήσουμε απο το φόρουμ.

και αν καμια φορα νοιώθεις ενοχλήσεις στον αυχένα είναι λόγω της στάσης στην δουλεια γι αυτό χρειάζονται και διατάσεις και ασκήσεις για όλο το σωμα που να προσφερουν αποκατασταση και ανακούφηση

kritikia
18-11-09, 21:43
κατ αρχήν σαν κομώτρια χρειάζεσε οπωσδήποτε γυμναστική και καλό θα είναι να κάνεις και διατατικές ασκήσεις η γιόγκα πιλάτες έστω μια φορα την εβδομάδα , γιατι η δουλειά σου λόγω της στάσης του σώματος επί ώρες δημιουργεί προβλήματα τα οποία εξαλείφονται αν γυμνάζεσε , επίσης προσοχή και στούς καρπούς σου , γιατι καταπονούνται ειδικά στο πιστολάκι και τετοια .

αυτό που είπε ο νασερ στην διατροφή σου πρέπει να κάνεις αλλαγες όπως στον αριθμό των γευμάτων να μην παραλήπεις γεύματα για να κρατας τον μεταβολισμό σου σε εκγρήγορση , ο χρόνος αεροβικής είναι καλός τα 40 λεπτά αρκεί να μην είναι πολύ χαλαρό όπως έχουμε γράψει και στο φόρουμ να έχεις τουλάχιστον 120 σφυγμούς σε αυτή την διάρκεια και δεν υπάρχει περίπτωση αν βέβαια προσεχεις και την διατροφή να μην χάσεις μόνο του σπανού τα γενια δεν γίνονται.

απλα ασκήσεις για την μέση κοιλιακούς ραχιαίους και στην αρχή του προγραμματος καλύτερα , αλλα με τρόπο που επιβάλετε όχι ότι ναναι αν σε μια ασκηση νοιώθεις ενόχληση να την αντικαταστήσεις πάντα όμως με καθοδήγηση και αν μπορούμε στο βαθμό του εφικτού να σου εξηγήσουμε απο το φόρουμ.

και αν καμια φορα νοιώθεις ενοχλήσεις στον αυχένα είναι λόγω της στάσης στην δουλεια γι αυτό χρειάζονται και διατάσεις και ασκήσεις για όλο το σωμα που να προσφερουν αποκατασταση και ανακούφηση
το θεμα ειναι οτι οταν εχει πολυ δουλεια αναγκαστηκα χανω γευματα και μετα τρωω στις εννια που θα παω σπιτι...ειδικα παρασκευη σαββατο δουλευω απο τις 9.00 μεχρι τις 6.30 σερι αντε με μια ωρα διαλειμα συνηθως την παρασκευη γιατι το σαββατο το ξεχναμε και αυτο....τι μπορω να κανω σε αυτην την περιπτωση???με τις ασκησεις οταν ξεκηνησα δεν μπορουσα να κανω ουτε δεκα επανναλληψεις στους ραχαιους απο τον πονο και σιγα σιγα με τα βαροι δυναμωσα πολυ....τελικα οποιος δεν γυμναζεται χανει παρα πολλα.....καλα ελεγαν οι παλιοι νους υγιεις εν σωματι υγιει κατι ηξεραν...
οσο για τα γενια του σπανου ποτε μην λες ποτε....κατι μπορουμε να κανουμε και εμεις οι κομμωτριες.....:rolf::rolf::rolf:

kritikia
18-11-09, 21:46
ελαττωσε τους υδατανθρακες που τρως λιγο,η αυξησε το χρονο αεροβιας που κανεις αρχικα κατα 5 λεπτα.δηλ κανε 45 λεπτα 4 φορες την εβδομαδα μετα τα βαρη.αν αρχισεις να χανεις κρατα το ετσι.αν οχι βαλε 50λεπτα αεροβια.:)

παντως απο εδω το πας απο εκει το φερνεις θα τα καταφερεις να με πεισεις:P να κανω μια ωρα διαδρομο........τι αλλο με περιμενει??:bowdown

TRIANTAFYLLOU
19-11-09, 16:53
το θεμα ειναι οτι οταν εχει πολυ δουλεια αναγκαστηκα χανω γευματα και μετα τρωω στις εννια που θα παω σπιτι...ειδικα παρασκευη σαββατο δουλευω απο τις 9.00 μεχρι τις 6.30 σερι αντε με μια ωρα διαλειμα συνηθως την παρασκευη γιατι το σαββατο το ξεχναμε και αυτο....τι μπορω να κανω σε αυτην την περιπτωση???με τις ασκησεις οταν ξεκηνησα δεν μπορουσα να κανω ουτε δεκα επανναλληψεις στους ραχαιους απο τον πονο και σιγα σιγα με τα βαροι δυναμωσα πολυ....τελικα οποιος δεν γυμναζεται χανει παρα πολλα.....καλα ελεγαν οι παλιοι νους υγιεις εν σωματι υγιει κατι ηξεραν...
οσο για τα γενια του σπανου ποτε μην λες ποτε....κατι μπορουμε να κανουμε και εμεις οι κομμωτριες.....:rolf::rolf::rolf:


η λύση είναι κάτι εύκολο στην διάρκεια της δουλειας , όπως καμια μπάρα δημητριακών η κανενα φρούτο μηλο η μπανάνα η κανενα πρωτεινούχο ρόφημα σε περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα χρόνου και όχι μόνο , να φας κατι άλλο που απαιτεί χρόνο και έτσι ξεγελάς τον μεταβολισμό σου και δεν τον αδρανοποιείς και η δουλεια γίνετε μια χαρα .

τώρα επειδή σας ξέρω καλά εσας τις κομώτριες αλλα δεν ήξερα ότι εξελιχθήκατε ώστε να βρείτε λύση και στου σπανού τα γένια , τότε μιλάμε η επιστήμη κάνει θαύματα :P:P:P

sosat77
03-12-09, 16:12
η αεροβια ασκηση, και για το που καιμε λιπος ειναι κατι πολυσυνθετο... αν και πολλα εχουν γραφτει για τι πρεπει να κανουμε εγω πηγα σε ενα εργομετρικο κεντρο και εκανα μια μετρηση για το που καιμε μεγιστα λιπος. η μετρηση εγινε με μασκα ωστε να αξιολογειται η καταλαλωση οξυγονου/διοξιδιου του ανθρακα... απο εκει και περα μου δωθηκε η ενταση της ασκησης σε καρδιακους παλμους αλλα και σε ταχυτητα στον διαδρομο. η μετρηση περιελαμβανε και λιπομετριση με την μεθοδο BIA... ριξτε μια ματια στο εργομετρικο κεντρο βιοανάκτηση..

*** Φίλε έισαι νεο μελος και εχεις κανει 3 ποστς και στα 3 αναφερεις το συγκεκριμενο εργομετρικο...Μήπως είσαι ο ιδιοκτήτης του και κανεις εμμεση διαφήμιση;;;Στο λεμε γιατί δεν χτυπαει καλα για πρωτη εικονα...Mods Team****

sTeLaKoS
28-12-09, 18:42
Θέτω το ζήτημα εδώ για να μην ανοίγω άλλο thread.

Υπάρχει κανένα tip για να κρατας τους παλμούς σου εκεί που θέλεις όταν τρέχεις στην ύπαιθρο και όχι σε διάδρομο? Πιάνω τον εαυτό μου να τρέχω με ~180 παλμούς ενώ κάνω χαλαρό τζοκινκ. Κόβω ταχύτητα αλλά μετά από λίγο όταν σταματάω να το σκεφτομαι επιταχύνω ακούσια. Υπάρχει κανένας τρόπος πέρα από παλμογράφο?

Μαρία
29-12-09, 00:26
Θέτω το ζήτημα εδώ για να μην ανοίγω άλλο thread.

Υπάρχει κανένα tip για να κρατας τους παλμούς σου εκεί που θέλεις όταν τρέχεις στην ύπαιθρο και όχι σε διάδρομο? Πιάνω τον εαυτό μου να τρέχω με ~180 παλμούς ενώ κάνω χαλαρό τζοκινκ. Κόβω ταχύτητα αλλά μετά από λίγο όταν σταματάω να το σκεφτομαι επιταχύνω ακούσια. Υπάρχει κανένας τρόπος πέρα από παλμογράφο?

Οχι,ο μονος τροπος ειναι η συνηθεια που ερχεται με τα πολλα τρεξιματα.Αν μου πεις να σε παω με ρυθμο 5 λεπτα το χλμ θα σε παω ,αν μου πεις 5,15 λεπτα το χλμ παλι θα σε παω,ειναι ο ρυθμος που αποκτας με τα χρονια στο τρεξιμο.

sTeLaKoS
29-12-09, 14:08
Οκ thx Μαρία. Θα το δοκιμασω λίγο καιρό κι αν δω οτι δε μπορώ θα αγοράσω κανένα παλμογράφο. Είδα κάτι φτηνούς με 40Ε.
Αλήθεια, δούλεψες ποτέ με παλμογράφο? Είναι αξιόπιστοι?

Μαρία
29-12-09, 14:19
Οκ thx Μαρία. Θα το δοκιμασω λίγο καιρό κι αν δω οτι δε μπορώ θα αγοράσω κανένα παλμογράφο. Είδα κάτι φτηνούς με 40Ε.
Αλήθεια, δούλεψες ποτέ με παλμογράφο? Είναι αξιόπιστοι?


Εγω οχι μια φορα χρησιμοποιησα σε εναν φιλο μου που προετοιμαζοταν για μαραθωνιο και θελαμε να δουμε που ειναι το κατωφλι του VO2max του και μεσω παλμογραφου του εκανα το τεστ CONCONI.Για αρχη θα σε βολεψει για να μη σε παιρνει η ταχυτητα και βγαινεις απο το ρυθμο,να ξερεις οτι με τον καιρο ο ιδιος ρυθμος θα σου φαινεται χαλαρος πολύ δηλ τωρα αν εχεις 130παλμους με αυτον τον ρυθμο στο μελλον θα εχεις120 με αυτον τον ρυθμο εκει θα αλλαξεις ταχυτητα ενα τικ πιο γρηγορα και παει μετα λεγοντας....

TEFAA 2009
31-01-10, 21:53
για καψιμο λιπους στη περιοχη της κοιλιας η πιο αποτελεσματικοτερη ασκηση ειναι η αεροβια ετσι?

για να δεις ενα αρκετα καλο αποτελεσμα ποσες φορες την εβδομαδα κανετε αεροβια?

δηλαδη 2 φορες την εβδομαδα απο 30 λεπτα αεροβια δειχνουν καλα αποτελεσματα???

μετα τα βαρη εννοω παντα και με σωστη διατροφη σε συνδιασμο με κοιλιακους!!!

εχω παρει λιγο λιπος στη κοιλια και θελω να το χασω για να χτισω σωστους κοιλιακους!!:bbbiceps:

sTeLaKoS
31-01-10, 21:59
Υπάρχουν δεκάδες τέτοια thread. Χρησιμοποίησε την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.

http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?t=492&highlight=%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B1

KATERINI 144
01-02-10, 00:08
είναι το τρίτο θέμα σου που κλειδώνεται................................................

sTeLaKoS
27-02-10, 12:56
Να ρωτήσω κάτι κι εγώ μιας και ο καιρός πλησιάζει...

Συνήθως τώρα το χειμώνα κάνω 1 πρωινή αερόβια τη βδομάδα διάρκειας μιας ώρας (60-65λεπτα) σε μέρα που δεν έχω προπόνηση.
1 ώρα καθαρής αεροβίωσης, χώρια το ζέσταμα και την αποθεραπεία.
Κάπου είχα ξαναγράψει ότι δε μπορώ να κρατήσω τους παλμούς μου χαμηλά και συνήθως φτάνω τους 160-170. Τρέχω όσο πιο χαλαρά μπορώ, εαν περπατάω βαριέμαι. Δεν είναι ότι καλύτερο το ξέρω αλλά μπρος στο τίποτα, κάτι είναι κι αυτό.
Να σημειώσω ότι τρέχω στην ύπαιθρο και δεν έχω τη δυνατότητα να βλέπω άμεσα τους παλμούς μου, πρέπει να σταματήσω για να τους μετρήσω με το χέρι.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω, απ' το Πάσχα που θα μπω για τα καλά στη γράμμωση είναι καλύτερα να κάνω 3 τέτοιες αερόβιες τη βδομάδα ή να κάνω περισσότερες μικρότερης διάρκειας; Πχ 30 λεπτών.

-beba-
27-02-10, 12:59
Στέλιο νομίζω τρεις φορές την βδομάδα είναι καλύτερα. Και όχι τρεις μέρες συνεχόμενες. Μέρα παρά μέρα.....έτσι κάνω και εγώ....

Μαρία
27-02-10, 15:06
Να ρωτήσω κάτι κι εγώ μιας και ο καιρός πλησιάζει...

Συνήθως τώρα το χειμώνα κάνω 1 πρωινή αερόβια τη βδομάδα διάρκειας μιας ώρας (60-65λεπτα) σε μέρα που δεν έχω προπόνηση.
1 ώρα καθαρής αεροβίωσης, χώρια το ζέσταμα και την αποθεραπεία.
Κάπου είχα ξαναγράψει ότι δε μπορώ να κρατήσω τους παλμούς μου χαμηλά και συνήθως φτάνω τους 160-170. Τρέχω όσο πιο χαλαρά μπορώ, εαν περπατάω βαριέμαι. Δεν είναι ότι καλύτερο το ξέρω αλλά μπρος στο τίποτα, κάτι είναι κι αυτό.
Να σημειώσω ότι τρέχω στην ύπαιθρο και δεν έχω τη δυνατότητα να βλέπω άμεσα τους παλμούς μου, πρέπει να σταματήσω για να τους μετρήσω με το χέρι.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω, απ' το Πάσχα που θα μπω για τα καλά στη γράμμωση είναι καλύτερα να κάνω 3 τέτοιες αερόβιες τη βδομάδα ή να κάνω περισσότερες μικρότερης διάρκειας; Πχ 30 λεπτών.


Το οτι φτανεις τοσο ψηλα σε παλμους ειναι γιατι εσυ αφηνεσαι να σε παρασυρει ο ρυθμος,χαλαρα και οταν βλεπεις οτι ξεφευγεις (ανεβαζεις ταχυτητα)κοψε,σκοπος ειναι να βγαινει η ωρα χωρις πιεση.
Και εγω στην υπαιθρο τρεχω χωρις να κοιταω τους παλμους αλλα σε μια ενταση που μπορω να μιλαω με τον διπλανο μου η αν δεν εχω παρεα σε μια ενταση που να μπορω να τρεχω ωρα να εχω διαρκεια χωρις να ζοριζομαι και πολυ.
Καλα εισαι στις τρεις μερες ουτως η άλλως γραμμωση η ογκος η διατροφη αλλαζει...

Nick Sotiralis
28-02-10, 21:33
ποιος ειναι για εσας ο καταλληλος χρονος και ποια η καταλληλη ενταση αεροβιας για στεγνωμα?...:bodybuilder1:

KATERINI 144
28-02-10, 21:41
φιλε μου η ερωτηση σου μπορει να εχει απαντηθει ίσα με 3 εκατομμύρια φορες στο φορουμ, χρησιμοποίησε την αναζήτηση, και μην ανοίγεις ετσι αβίαστα νεο θεμα.

thegravijia
01-03-10, 18:02
Να ρψτησω και γω κατι.
εμενα μου αρεσει να κανω ελιπτικο αλλα να ΒΑΖΩ πολυ αντισταση , ειναι καλο αυτο η πρεπει να κραταω χαμηλα την αντισταση στο μηχανημα? παιζει κανενα ρολο αυτο?

Μαρία
01-03-10, 18:06
Να ρψτησω και γω κατι.
εμενα μου αρεσει να κανω ελιπτικο αλλα να ΒΑΖΩ πολυ αντισταση , ειναι καλο αυτο η πρεπει να κραταω χαμηλα την αντισταση στο μηχανημα? παιζει κανενα ρολο αυτο?


Αναλογα αν ετσι κανεις δουλεια,πετυχαινεις αυτο που θες....Εννοω οτι στο ποδηλατο η αντισταση πχ που θα βαλω εγω να ειναι το χαλαρο μου ενω για καποιον αλλο να ειναι πιεση...οπως και στο τρεξιμο το να ξεκιναω με 12χλμ την ωρα χαλαρα για μενα(να ειναι το 60%) για καποιον αλλο να ειναι το 10χλμ την ωρα.Αυτο το ρυθμιζεις εσυ και με τον καιρο με βαση την βελτιωση απο τις προσαρμογες που θα εχεις.

thegravijia
01-03-10, 18:10
^^μιας και σε πετυχαινω μια ακομα ερωτηση

επειδη βλεπω οτι σε πολλα ποστ λες οτι πρωτα πρεπει να ''τελειωσει'' το γλυκογονο καιμετα θα αρχισει ο οργανισμος να καει λιπος.
ποση ωρα προτεινεις αεροβιο ?
πιστευεις οτι πρεπει να περασει ενα 30λεπτο για να αρχισει να καει λιπος.

(η αεροβια οταν γινεται μετα την προπονηση αναφερομαι)

Μαρία
01-03-10, 18:30
^^μιας και σε πετυχαινω μια ακομα ερωτηση

επειδη βλεπω οτι σε πολλα ποστ λες οτι πρωτα πρεπει να ''τελειωσει'' το γλυκογονο καιμετα θα αρχισει ο οργανισμος να καει λιπος.
ποση ωρα προτεινεις αεροβιο ?
πιστευεις οτι πρεπει να περασει ενα 30λεπτο για να αρχισει να καει λιπος.

(η αεροβια οταν γινεται μετα την προπονηση αναφερομαι)


οχι να τελειωσει απλα να εξαντληθει ενα μεγαλο μερος του (80%)για να τελειωσει θα πρεπει να κανεις μαραθωνιο να φτασεις μεχρι το 30οχλμ(πανω απο 2ωρες) και μετα βλεπουμε...
Οτι και να κανεις οποιαδηποτε μορφη ασκησης θα καταναλωσεις και εν μερη λιπος απλα παιζεις με την ποσοτητα ποσο συμμετοχη θα εχεις απο αυτη την αποθηκη ενεργειας.Με την αεροβια απλα ξερεις οτι με την παρατεταμενη ασκηση με χαμηλους παλμους θα το πετυχεις αυτο μιας και το λιπος καιγεται με αργη και παρατεταμενη ασκηση και οχι με εκρηξη και σπριντ(εκει ο οργανισμος επιστρατευει αλλε πιο γρηγορε πηγες ενεργειας για να αποδωσει αμεσα,τωρα).
Τωρα μετα την προπονηση απο βαρη αν κανεις 30λεπτα κανεις και παραταση προπονησης απο 45λεπτο σε 1ωρα+ και απο την μυικη ενταση πας στο χαλαρωμα,διοτι το 30λεπτο μετα λειτουργει αν το κανεις με αργο ρυθμο(60%)και σαν χαλαρωμα απλα με βαση τον ογκο προπονησης πριν στα βαρη + και αυτο δεν εισαι εξαντλημενος στο να αποδωσεις?Γιατι δεν καθιερωνεις 2-3μερες την βδομαδα να κανεις αποκλειστικα αεροβιο45+ και τις άλλες μερες βαρη 45λεπτο ετσι ωστε να ξεκουραζεις και το συστημα σου?Γιατι το καθε μερα αεροβιο εξαντλει οπως σου ειπα τα αποθεματα γλυκογονου τα οποια για να ξαναγεμισουν και να νιωθεις και πιο ξεκουραστος θελουν και 48 ωρες.

Jeik
01-03-10, 19:13
μαρία να σε ρωτήσω κατι και εγώ με τη σειρά μ..εννοείται ότι στην περίοδο του όγκου δεν έκανα καθόλου αερόβια και τώρα στη γράμμωση ξεκίνησα με δυο φορές την εβδομάδα 30 λεπτες και θα της κάνω σε δυο βδομάδες τρεις..το πορόβλημα μ είναι ότι έκανα διάδρομο την προηγούμενη εβδομάδα στο 7,5 ταχύτητα για μισή ώρα αλλά δεν ίδρωσα..7,5 και έκανα γρήγορο περπάτημα..εσυ τι θα μ πρότεινες να αυξήσω το χρόνο ή ταχύτητα ή να παίξω με την κλίση???

Μαρία
01-03-10, 19:21
μαρία να σε ρωτήσω κατι και εγώ με τη σειρά μ..εννοείται ότι στην περίοδο του όγκου δεν έκανα καθόλου αερόβια και τώρα στη γράμμωση ξεκίνησα με δυο φορές την εβδομάδα 30 λεπτες και θα της κάνω σε δυο βδομάδες τρεις..το πορόβλημα μ είναι ότι έκανα διάδρομο την προηγούμενη εβδομάδα στο 7,5 ταχύτητα για μισή ώρα αλλά δεν ίδρωσα..7,5 και έκανα γρήγορο περπάτημα..εσυ τι θα μ πρότεινες να αυξήσω το χρόνο ή ταχύτητα ή να παίξω με την κλίση???

Καλυτερο ειναι να αυξησεις ταχυτητα,αν αυξησεις κλιση μπορει στο 10λεπτο να θες να σταματησεις κιολας απο αυξημενους παλμους..διοτι οποιαδηποτε κλιση οταν ειναι αρχη κιολας που δεν εχεις σταθεροποιηθει σε παλμους και να εχεις και καποια σταθεροτητα ως προσαρμογη της προπονησης μπορει να σε βγαλει και εξω απο το προγραμμα που εχεις σκοπο.Πχ αργοτερα αν εισαι στο 8 για αρκετο καιρο και τρεχεις ωρα θα νιωθεις ξεκουραστος και αναγκαστικα θα θες να πας στο 9 για να νιωσεις οτι κανεις δουλεια και ουτω καθε εξης.


Υ.Σ Προσωπικα οταν εκανα διαδρομο δεν εβαζα κλιση,διοτι αλλαζει και η γωνια που τρεχεις και γιατι να καταπονησεις τις αρθρωσεις πχ του γονατος μιας και το κεντρο βαρους σου θα το ριξεις πιο μπροστα απο την στιγμη που μπορεις να παιξεις με την ταχυτητα?

Jeik
01-03-10, 19:31
σε ευχαριστώ μαρία..αν είναι θα τρεξω την επόμενη φορά στο οχτώ και αν δω ότι δνε με πιάνει θα αυξάνω...πάντως το ποδήλατο με είχε πιάσει καλύτερα..απλά θα ήθελα να σε ρωτήσω αν καίει λίπος από όλο το σώμα γιατι στο γυμ μ είπαν ότι πιάνει πιο πολύ πόδια και γενικά το κάτω μέρος ενώ εγώ θέλω τα πλαινά:(

Μαρία
01-03-10, 19:34
σε ευχαριστώ μαρία..αν είναι θα τρεξω την επόμενη φορά στο οχτώ και αν δω ότι δνε με πιάνει θα αυξάνω...πάντως το ποδήλατο με είχε πιάσει καλύτερα..απλά θα ήθελα να σε ρωτήσω αν καίει λίπος από όλο το σώμα γιατι στο γυμ μ είπαν ότι πιάνει πιο πολύ πόδια και γενικά το κάτω μέρος ενώ εγώ θέλω τα πλαινά:(


Το λιπος ποτε δεν καιγεται τοπικα!!!Εννοειται απο ολο το σωμα απλα εκει που εχουμε μεγαλύτερη συγκεντρωση θα φυγει και πιο αργα.
Αλλα το θεμα ειναι να μην μενεις μονο στην αεροβια αλλα πολύ μεγαλο ρολο παιζει η διατροφη αν εχεις και σωστη διατροφη μην φοβασαι τιποτα ολα θα γινουν!:thumbup:

Jeik
01-03-10, 19:49
σε ευχαριστώ πολύ μαρία:) απο διατροφή καλα πάω και θα ρίξω κι άλλο τους υδατάνθρακες..μετα το μεσημεριανό δεν έχω καθόλου και κρατάω υψηλά πρωτείνη!!

vAnY
04-03-10, 21:13
:turtle:Γιουπιιιι !!! σημερα ειμαι πολυ χαρουμενη, μολις γυρισα απο προπονηση, εκανα μονο αεροβιο σημερα, διαδρομο , χαλαρο τρεξιμο ....... 80 λεπτα !!!:thumbup:
Εσπασα το προηγουμενο μου ρεκορ των 62 λεπτων...:turtle::turtle:
Το λεω γιατι αυτο καπου οφειλεται και σε σενα Μαρια και στις πολυτιμες συμβουλες σου!! αρα σου οφειλω κι ενα ευχαριστω !!:bowdown:

Μαρία
04-03-10, 21:17
:turtle:Γιουπιιιι !!! σημερα ειμαι πολυ χαρουμενη, μολις γυρισα απο προπονηση, εκανα μονο αεροβιο σημερα, διαδρομο , χαλαρο τρεξιμο ....... 80 λεπτα !!!:thumbup:
Εσπασα το προηγουμενο μου ρεκορ των 62 λεπτων...:turtle::turtle:
Το λεω γιατι αυτο καπου οφειλεται και σε σενα Μαρια και στις πολυτιμες συμβουλες σου!! αρα σου οφειλω κι ενα ευχαριστω !!:bowdown:


:toast::toast::toast::toast::toast:

Mitsakos86
16-03-10, 19:50
Καλησπέρα σας!
Είμαι νέος στον χορό και δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα.:)
Στόχος μου είναι το κάψιμο του λίπους και θέλω να ρωτήσω το εξής:

Είναι προτιμότερο να περπατάμε η να τρέχουμε στο διάδρομο θεωρώντας πάντα σαν στόχο τις ίδιες καμένες θερμίδες.
Είναι καλύτερο δηλαδή να καούν 300 θερμίδες σε 15 λεπτά τροχάδην η σε 35 λεπτά περπάτημα για παράδειγμα?:unsure:

Ρωτάω γιατί δεν έχω αντοχή στο τρέξιμο:(
ευχαριστώ εκ των προτερων!

giannis64
16-03-10, 19:51
διαβασε λιγο τα τοπικ πριν ανοιξεις καινουργιο θεμα!!

http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?t=492

vain_words
24-03-10, 16:31
sorry gia ton agliko xaraktira
gimnazome peripu 1 xrono ke exo xasi 20 kila, trexo mera para mera 8-10 xiliometra mesa se mia ora, meta ta vari .
afto p me anisixi ine oti aneksartita apo tin edasi p trexo ite ine 8 xiliometra tin ora ite ine 10 meta ta 20 lepta i sfigmi m ine pano apo 170 eno dn niotho kamia koposi , mipos ime ipertasikos?
ime 22 xronon 1,80 ,81 kg

***Απ' το επόμενο ποστ σου χρησιμοποίησε αυτό το site για μετατροπή των greeklish. http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp
Οι κανόνες είναι για να τους τηρούμε.***Mods Team***

giannis64
24-03-10, 18:30
sorry gia ton agliko xaraktira
gimnazome peripu 1 xrono ke exo xasi 20 kila, trexo mera para mera 8-10 xiliometra mesa se mia ora, meta ta vari .
afto p me anisixi ine oti aneksartita apo tin edasi p trexo ite ine 8 xiliometra tin ora ite ine 10 meta ta 20 lepta i sfigmi m ine pano apo 170 eno dn niotho kamia koposi , mipos ime ipertasikos?
ime 22 xronon 1,80 ,81 kg

***Απ' το επόμενο ποστ σου χρησιμοποίησε αυτό το site για μετατροπή των greeklish. http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp
Οι κανόνες είναι για να τους τηρούμε.***Mods Team***

πρωτο λαθος. τρεχεις πριν τα βαρη.
δεύτερο. γιατί τρέχεις με 170 παλμους? κόπωση δεν αισθάνεσαι. αναπνοές έχεις?

vain_words
24-03-10, 20:35
πρωτο λαθος. τρεχεις πριν τα βαρη.
δεύτερο. γιατί τρέχεις με 170 παλμους? κόπωση δεν αισθάνεσαι. αναπνοές έχεις?
πρώτα κάνω βάρη μετά τρέχω
δη ξέρω γιατί έχω τόσους πόλους παλμούς ούτε λαχανιάζω ούτε αιστάνομαι κόπωση στα 20 λεπτά τρέξιμο ενώ η παλμοί m είναι 170 εκείνη τι στιγμή
με ταχύτητα 8 kmh

Μαρία
24-03-10, 20:50
πρώτα κάνω βάρη μετά τρέχω
δη ξέρω γιατί έχω τόσους πόλους παλμούς ούτε λαχανιάζω ούτε αιστάνομαι κόπωση στα 20 λεπτά τρέξιμο ενώ η παλμοί m είναι 170 εκείνη τι στιγμή
με ταχύτητα 8 kmh


Πως τους μετρας??
Δηλαδη μολις πιασεις 20λεπτο,εχεις τοσους παλμους?
Ποσο καιρο τρεχεις και κυριως τρεχεις με σταθερο ρυθμο η ανεβοκατεβαζεις ταχυτητα?Σε ρωταω γιατι αν δεν το κανεις καιρο με τον καιρο να περιμενεις και την αναλογη σταθεροποιηση αλλα πες μου πρωτα πως μετριεσαι.

vain_words
24-03-10, 21:17
Πως τους μετρας??
Δηλαδη μολις πιασεις 20λεπτο,εχεις τοσους παλμους?
Ποσο καιρο τρεχεις και κυριως τρεχεις με σταθερο ρυθμο η ανεβοκατεβαζεις ταχυτητα?Σε ρωταω γιατι αν δεν το κανεις καιρο με τον καιρο να περιμενεις και την αναλογη σταθεροποιηση αλλα πες μου πρωτα πως μετριεσαι.

Στα 20 λεπτά έχω 170 και πηγαίνει κάπου 180 (ίσος λίγο πιο πάνω) στη μια ώρα
τρέχω 1 χρόνο και το έχω μέτρηση από τους διαδρόμους στο γυμναστήριο
αυξομειώσεις στη ταχύτητα κάνω συνήθως στα 30 λεπτά και στα 45
δηλαδή μπορεί να ξεκινήσω με 9 kmh για μιση ώρα μετά 9.5 και στα 45 να βάλω 10khm
πιστεύω η αντοχή μου είναι πολύ καλή απλά με το που τρέξω λίγο ξεπερνάω πολύ άνετα τους 160 , το έχω τεστάρει σε πόλους διαδρόμους τρέχω ακόμα και με 8 kmh για 20 λεπτά σταματώ και μετράω τους παλμούς μου και είναι 170 0.ο είναι φυσιολογική τόση παλμοί
απότι έχω ρωτήσει θα έπρεπε να είχα 120-140 σε αυτή τι ταχύτητα

Μαρία
24-03-10, 21:28
Στα 20 λεπτά έχω 170 και πηγαίνει κάπου 180 (ίσος λίγο πιο πάνω) στη μια ώρα
τρέχω 1 χρόνο και το έχω μέτρηση από τους διαδρόμους στο γυμναστήριο
αυξομειώσεις στη ταχύτητα κάνω συνήθως στα 30 λεπτά και στα 45
δηλαδή μπορεί να ξεκινήσω με 9 kmh για μιση ώρα μετά 9.5 και στα 45 να βάλω 10khm
πιστεύω η αντοχή μου είναι πολύ καλή απλά με το που τρέξω λίγο ξεπερνάω πολύ άνετα τους 160 , το έχω τεστάρει σε πόλους διαδρόμους τρέχω ακόμα και με 8 kmh για 20 λεπτά σταματώ και μετράω τους παλμούς μου και είναι 170 0.ο είναι φυσιολογική τόση παλμοί
απότι έχω ρωτήσει θα έπρεπε να είχα 120-140 σε αυτή τι ταχύτητα

Στο διαδρομο η μετρηση απο τους βραχιονες στα πλαγια καταρχην δεν ειναι αξιοπιστη μετρηση γιατι και εγω οσες φορες εχω μετρηθει ετσι αναγκαστικα ανεβαζα διοτι ζοριζομουν να πιανομαι και να τρεχω παραλληλα.
Στην φαση που τρεχεις με 9χλμ και μετα απο μιση ωρα ανεβαζεις ταχυτητα ειναι λογικο να ανεβαζεις και παλμους οπως και παλι οταν πας στα 10χλμ εχεις πιο αυξημενους παλμους.Το θεμα ειναι απο την αρχη πριν με τα 9χλμ αφου λες οτι ειναι ανετα εκει να σταματησεις πριν ανεβασεις ταχυτητα και να μετρηθεις με ενα ρολοι να δεις.Ωστοσο τρεχεις για περιπου 1ωρα μιλαμε για συνεχομενο χωρις να κανεις παυσεις(διαλειμματα με περπατημα)ετσι?

vain_words
24-03-10, 21:33
Στο διαδρομο η μετρηση απο τους βραχιονες στα πλαγια καταρχην δεν ειναι αξιοπιστη μετρηση γιατι και εγω οσες φορες εχω μετρηθει ετσι αναγκαστικα ανεβαζα διοτι ζοριζομουν να πιανομαι και να τρεχω παραλληλα.
Στην φαση που τρεχεις με 9χλμ και μετα απο μιση ωρα ανεβαζεις ταχυτητα ειναι λογικο να ανεβαζεις και παλμους οπως και παλι οταν πας στα 10χλμ εχεις πιο αυξημενους παλμους.Το θεμα ειναι απο την αρχη πριν με τα 9χλμ αφου λες οτι ειναι ανετα εκει να σταματησεις πριν ανεβασεις ταχυτητα και να μετρηθεις με ενα ρολοι να δεις.Ωστοσο τρεχεις για περιπου 1ωρα μιλαμε για συνεχομενο χωρις να κανεις παυσεις(διαλειμματα με περπατημα)ετσι?

περπάταγα όταν άρχισα την γuμνσαστικh τώρα πια δεν περπατάω καθόλου ενδιάμεσα

Danath
28-03-10, 16:27
Να ρωτήσω κάτι κι εγώ μιας και ο καιρός πλησιάζει...

Συνήθως τώρα το χειμώνα κάνω 1 πρωινή αερόβια τη βδομάδα διάρκειας μιας ώρας (60-65λεπτα) σε μέρα που δεν έχω προπόνηση.
1 ώρα καθαρής αεροβίωσης, χώρια το ζέσταμα και την αποθεραπεία.
Κάπου είχα ξαναγράψει ότι δε μπορώ να κρατήσω τους παλμούς μου χαμηλά και συνήθως φτάνω τους 160-170. Τρέχω όσο πιο χαλαρά μπορώ, εαν περπατάω βαριέμαι. Δεν είναι ότι καλύτερο το ξέρω αλλά μπρος στο τίποτα, κάτι είναι κι αυτό.
Να σημειώσω ότι τρέχω στην ύπαιθρο και δεν έχω τη δυνατότητα να βλέπω άμεσα τους παλμούς μου, πρέπει να σταματήσω για να τους μετρήσω με το χέρι.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω, απ' το Πάσχα που θα μπω για τα καλά στη γράμμωση είναι καλύτερα να κάνω 3 τέτοιες αερόβιες τη βδομάδα ή να κάνω περισσότερες μικρότερης διάρκειας; Πχ 30 λεπτών.

και εγω το ιδιο πρόβλημα εχω χτυπάω 170 με 180 παλμούς και δεν κουράζομαι καθόλου

γι αυτο ανα τακτα χρονικα διαστηματα στην προπονηση ανεβάζω στροφές και φτάνω 195 + παλμούς εκει μου βγαίνει η γλωσσα (την περασμένη βδομάδα ετρεχα με εναν που εκανε 800 μετρα και το polar μου εδειξε καποια στιγμη 201)

τρέχω γυρω στα 45 λεπτα το απογευμα

οταν τρέχω με χαμηλο ρυθμο βαριεμαι αλλα οταν ανεβάζω ενταση τρελλαινομαι και θελω κι αλλο ....

δεν βλεπω να μενει πανω μου λιπος δεν βλεπω να μένει πανω μου μυς θα ξαναφάω και τον μυνισκο μου και θα ηρεμίσω για λίγο...

Μαρία
28-03-10, 16:35
δεν βλεπω να μενει πανω μου λιπος δεν βλεπω να μένει πανω μου μυς θα ξαναφάω και τον μυνισκο μου και θα ηρεμίσω για λίγο...
]
Το μυικο το καθαρο για να φτιαχτει θελει χρονια και οταν φτιαχτει δεν φευγει και τοσο ευκολα και ποσο μαλλον οταν τρως και κανεις διατροφη.Αν δεν τρως και τρεχεις εννοειται ολα θα χαθουν οπως και να μην τρεχεις και να κανεις αεροβιο.Τωρα αν καποιος ειναι 100 κιλα λιπος και με το αεροβιο και την διαιτα φτασει 60κιλα και ειναι αδυνατος ειναι απλα γιατι ποτε του δεν ειχε χτισει μυες.....το μυικο θα φανει στην γραμμωση τι δουλεια εχει κανει ο καθενας και τι δεν εχει κανει.
Παραθετω δυο φωτο του Θεοδωρακακου του Ελληνα μαραθωνοδρομου που αυτη την στιγμη και τα τελευταια 5 χρονια πρωταγωνιστει στην Ελλαδα(ο καλυτερος αυτη την στιγμη)αυτος με τοσα χλμ ογκου προπονησης μαραθωνιου την βδομαδα θα επρεπε να του εχει μεινει μονο το δερμα.....με την λογικη οτι με την τοση αεροβια καιμε μυες!!!

Eddie
28-03-10, 17:01
Εγω που εχω ακουσει οτι οταν ανεβαζεις πολλους παλμους καις και μυς ειναι λαθος?Εγω τρεχω 45λεπτα με 7χλμ και φτανω 130-135 παλμους.Τι λες,ειναι λαθος?Να αρχισω να ανεβαζω?

NASSER
28-03-10, 17:09
Εγω που εχω ακουσει οτι οταν ανεβαζεις πολλους παλμους καις και μυς ειναι λαθος?Εγω τρεχω 45λεπτα με 7χλμ και φτανω 130-135 παλμους.Τι λες,ειναι λαθος?Να αρχισω να ανεβαζω?

ΟΙ ανεβασμενοι σφηγμοι δηλαδη η ενταση προσφερει μυικη τονωση και ξεφευγει απο το καψημο λιπους.
Εσεις με στοχο να καψεις λιπος καλο ειναι να μινεις σαυτους τους σφυγμους ωστε να ανταπεξελθεις στο 45λεπτο και επομενως στο κάψιμο λιπους. Να ανεβασεις δεν θα σου προσφερει τιποτα παραπανω απο κοπωση. Με βαση με αυτο που θελεις παντα!!

Eddie
28-03-10, 18:04
ΟΙ ανεβασμενοι σφηγμοι δηλαδη η ενταση προσφερει μυικη τονωση και ξεφευγει απο το καψημο λιπους.
Εσεις με στοχο να καψεις λιπος καλο ειναι να μινεις σαυτους τους σφυγμους ωστε να ανταπεξελθεις στο 45λεπτο και επομενως στο κάψιμο λιπους. Να ανεβασεις δεν θα σου προσφερει τιποτα παραπανω απο κοπωση. Με βαση με αυτο που θελεις παντα!!

Οκ!!Ευχαριστω:thumbup:

Θα συνεχισω ετσι τοτε:green:

bandicoot
09-04-10, 19:28
Μηπως εχετε να μου προτεινετε κανενα προγραμμα αεροβικης η αμα εχετε κανενα link που να εχει? ευχαριστω :)

Polyneikos
09-04-10, 19:31
Εννοείς ομαδικό πρόγραμμα ;

bandicoot
09-04-10, 19:35
οχι θελω να πω ποση ωρα τιν ημερα,τι προτεινετε τρεξιμο,ποδηλατο,κτλπ

Polyneikos
09-04-10, 19:38
Αεροβική ναι αλλά... σε τι ένταση; (http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?t=492) Τα ποστς θα μεταφερθουν,η συνεχεια από εκει γιατί εχει αναλυθει.

Rise above
16-04-10, 14:26
έχουμε και λέμε :διάδρομο στα 6.4km/h, 140 παλμούς (age 20) .40 λεπτά ,incline 0.(στόχος λιποδιαλυση) και δεν είδα ΣΤΑΓΌΝΑ ιδρώτα,θέμα έλλειψης νερού δε τίθεται γιατί πίνω κάνα 5λίτρο στη διάρκεια τις ημερα + τα τσάγια . θα έπρεπε να με προβληματίζει?? μήπως να ανεβάσω παλμούς?

Eddie
16-04-10, 14:30
έχουμε και λέμε :διάδρομο στα 6.4km/h, 140 παλμούς (age 20) .40 λεπτά ,incline 0.(στόχος λιποδιαλυση) και δεν είδα ΣΤΑΓΌΝΑ ιδρώτα,θέμα έλλειψης νερού δε τίθεται γιατί πίνω κάνα 5λίτρο στη διάρκεια τις ημερα + τα τσάγια . θα έπρεπε να με προβληματίζει?? μήπως να ανεβάσω παλμούς?

Επειδη και γω παιζω στους 140 παλμους,μου φαινονται λιγα τα 6.4χλμ.Εγω πηγαινω με 7-7.4 αλλα μπορει να διαφερει απο διαδρομο σε διαδρομο(;)

Επισης ουτε και γω ιδρωνω παρα πολυ επειδη ειναι ετσι ο οργανισμος μου ισως.Πιο πολυ ιδρωνω με τα σκουοτ και τις αρσεις θανατου.

Rise above
16-04-10, 17:22
Επισης ουτε και γω ιδρωνω παρα πολυ επειδη ειναι ετσι ο οργανισμος μου ισως..

edie και εγώ κάτι τέτοιο σκέφτομαι μήπως φταίει:unsure:

Machiavelli
16-04-10, 17:32
Μη σας απασχολεί το πόσο ιδρώνετε, έχει να κάνει μόνο με τα υγρά που χάνετε και όχι με το λίπος.

Μαρία
16-04-10, 17:33
Παιδια ο ιδρωτας δεν ειναι μετρο συγκρισης λιποδιάλυσης μην αγχωνεστε!

Rise above
16-04-10, 19:35
:toast:

eri_87
19-04-10, 18:56
Καλησπέρα! Είμαι στα 46 κιλά με 1.58 ύψος, 22 ετών και αυτό που προσπαθώ είναι με τις θερμίδες συντήρησης και εννοείται στεγνή διατροφή να κάψω λίπος (κοιλιά κυρίως) κ να αυξήσω μυς.
Η ερώτησή μου είναι αν κάνω καλά την αερόβια... Κάνω 2 φορές τη βδομάδα (μέρες χωρίς βάρη) και πάντα πρωί νηστικιά. Έχω ποδήλατο σπίτι κ κάνω 40-45' με παλμούς κάπου 120-130. Τί λέτε???

Μαρία
19-04-10, 19:58
Καλησπέρα! Είμαι στα 46 κιλά με 1.58 ύψος, 22 ετών και αυτό που προσπαθώ είναι με τις θερμίδες συντήρησης και εννοείται στεγνή διατροφή να κάψω λίπος (κοιλιά κυρίως) κ να αυξήσω μυς.
Η ερώτησή μου είναι αν κάνω καλά την αερόβια... Κάνω 2 φορές τη βδομάδα (μέρες χωρίς βάρη) και πάντα πρωί νηστικιά. Έχω ποδήλατο σπίτι κ κάνω 40-45' με παλμούς κάπου 120-130. Τί λέτε???

Μια χαρα ειναι συνεχισε ετσι!:thumbup:

giannos_87
19-04-10, 21:55
ειθελα να ροτησω με τον δρομο και με αεροβια αν κανω εχτος απο λυπος χανω και μυικη μαζα? επιδη οταν αρχησα γυμναστιριο ειμουν πολυ λεπτος τωρα μεγαλωσα αρκετα εκανα πολυ ογκο αλλα δεν ειμαι σχηματισμενος !

Μαρία
19-04-10, 22:50
ειθελα να ροτησω με τον δρομο και με αεροβια αν κανω εχτος απο λυπος χανω και μυικη μαζα? επιδη οταν αρχησα γυμναστιριο ειμουν πολυ λεπτος τωρα μεγαλωσα αρκετα εκανα πολυ ογκο αλλα δεν ειμαι σχηματισμενος !


Αυτο το εχουμε ξαναπει πολλες φορες.........απο την στιγμη που τρως σωστα δεν χανεις μυικο ολα εξαρτωνται απο την διατροφη και να χασεις μυικο με το αεροβιο θα πρεπει να κανεις τοσα χλμ που δεν εχεις κανει ποτε σου να εξαντλησεις πρωτα το γλυκογονο,μετα το λιπος και μετα οτι εχει μεινει και αυτο συμβαινει μετα απο πολλα χλμ και οχι σε μια ωρα,ουτε σε μιαμιση.......
Με την αεροβια και με διατροφη γραμμωσης θα μεινει απλα το μυικο πανω σου αλλα αν δεν εχεις μυικο(δεν εχεις φτιαξει) παλι δεν θα βλέπεις τιποτα.(και ειναι φυσιολογικο μετα να σου φταιει πχ η αεροβια)

eri_87
20-04-10, 14:35
Μια χαρα ειναι συνεχισε ετσι!:thumbup:

ΟΚ! Ευχαριστώ!!!!:turtle:

wolverin
25-04-10, 14:09
καλημερα σε ολους. κανω διατροφη να χασω το λιγο λιπος απο την περιοχη των κοιλιακων και μου προτειναν το trimicil. ηθελα να ρωτησω αν ειναι καλο και αν προκαλει καποια στομαχικη δυσλειτουργια γιατι ετσι νιωθω εγω.

giannis64
25-04-10, 14:13
καλυτερα σβησε το ποστ σου απο δω και κανε νεο εδω Γενικές Συζητήσεις (http://forum.bodybuilding.gr/forumdisplay.php?f=13)

sTeLaKoS
02-05-10, 22:27
Σήμερα το απόγευμα βαριώμουν πάρα πολύ να κάνω αερόβια κι έτσι είπα να ανεβάσω το ρυθμό μου για να καλύψω την απόσταση και να ξεμπερδεύω.
Έτρεξα 4-5χλμ στους 180 παλμούς. 2-3 φορές μου κόπηκαν τα πόδια και πήγα να σταματήσω αλλά πίεσα τον εαυτό μου και συνέχισα.
Με τέτοια προπόνηση έχουμε κανένα όφελος; Όχι στη λιποδιαλύση, γενικώς....

killer85
02-05-10, 22:32
Καρδιοαναπνευστικά οφέλη αρκετά και βελτίωση φυσικής κατάστασης με απόλυτη βεβαιότητα, τώρα για το λίπος αυτό αναρωτιέμαι πολύ καιρό και εγώ διότι η θεωρητική και καθολική γνώση με την προσωπική εμεπιρία έρχονται σε αντίθεση...

sogoku
03-05-10, 16:29
Με αυτην την ενταση Στελλακο τονωνεις μυικο συστημα και πιστευω εχεις καλυτερο μεταβολισμο εστω λιγο στην μεταπρονητικη διαρκεια μετα που αραζεις σπιτι πχ..

Να κανω και εγω μια ερωτηση.Το πρωι λεμε αδειος οτι καις μεχρι και 300% παραπανω λιπος?Δηδη η μιση ωρα που τρεχω το πρωι αντιστοιχει με μιαμιση ωρα αν ετρεχα απογευμα μετα το 3ο γευμα πχ.Ετσι παει η ειναι πολυ απλουστευμενη και λαθος η λογικη μου?

giannis64
03-05-10, 20:41
εεε καλά αυτό πως το σκέφτηκες???? δεν είναι απλή αναλογική!!

δηλαδή αν τρέξεις το πρωί 2 ώρες θα είναι σαν να τρέχεις το απόγευμα 6???
απλά το πρωί τελείως νηστικός και περισσότερο λίπος. το 300% είναι σχετικό, μην κολλάτε στα νούμερα!!


άλλωστε στην ίδια κατάσταση περίπου είμαστε και μετά από 45 λεπτά προπόνησης με βάρη!

sogoku
03-05-10, 21:19
ok thanks για αυτο ρωταμε για να μαθαινουμε......

Karatekas
07-05-10, 00:53
Να κάνω μια ερώτηση θέλω, το πρωί πηγαίνω για τρέξιμο και κάνω κάπου στα 50 λεπτά με ταχύτητα στο 6,6 ( για τώρα με αυτήν την ταχύτητα φτάνω στους 130-150 παλμόυς) κατά το τέλος της αεροβικής κάνω κάπου στα 15 λεπτά {(διαλλειματική?) δεν ξέρω αν λέγεται έτσι }δλδ για 2 λεπτά τρέχω στο 11 κάπου 180 παλμοί και μετά για ένα λεπτό στο 6.6 πάλι. Να συνεχίσω να το κάνω ή όχι?

Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου δώσετε ένα λινκ που να έχει τις διάφορες προπονήσεις στυλ διαλλειματική κανονικής έντασης , Ηιιτ ή κάτι τέτοιο (γιατί κάπου πήρε το μάτι μου ότι κάποιος θα έγγραφε ένα άρθρο αλλά δεν βρίσκω κάτι.

Και κάτι οφφ-τοπικ Γιατί την αερόβια δεν την μετράμε σαν προπόνηση (σε μια μέρα μόνο με αερόβια) ώστε να πάρουμε κανονικά το μεταπροπονητικό γέυμα? Πειράζει αν μετά την αερόβια πίνω ένα σκουπ? η καλύτερα να περιμένω κανονικά την ώρα να κάνω κανονικό στερεό γεύμα ποια η διαφορά?

Ευχαριστώ!! για το οφφ τοπικ λέτε να κάνω νέο θέμα στην διατροφή?

panagosg4
12-05-10, 10:40
+ fono :thumbup:

killer85
15-05-10, 18:03
Συνήθιζα τα Σκ να πηγαίνω να τρέχω το απόγευμα μισή ώρα με χαμηλούς παλμούς αλλά από ότι κατάλαβα μόνο με λίπος δεν καίω... Αν κάνω ΗΙΤ περίπου στους 150 παλμούς θα προσφέρω και μυική τόνωση εκτός από κάψιμου λίπους. Πράγμα που δεν το θέλω διότι πρέπει να ξεκουραστούν και οι μύες.

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να κάψω λίπος το απόγευμα....

Μαρία
15-05-10, 18:08
Συνήθιζα τα Σκ να πηγαίνω να τρέχω το απόγευμα μισή ώρα με χαμηλούς παλμούς αλλά από ότι κατάλαβα μόνο με λίπος δεν καίω... Αν κάνω ΗΙΤ περίπου στους 150 παλμούς θα προσφέρω και μυική τόνωση εκτός από κάψιμου λίπους. Πράγμα που δεν το θέλω διότι πρέπει να ξεκουραστούν και οι μύες.

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να κάψω λίπος το απόγευμα....


Κατι κανεις λαθος........διατροφη κανεις?

killer85
15-05-10, 18:16
Ναι μαρία διατροφή κανονικά και δουλεύει κίολας (τα παιδία με βοήθησαν) απλώς θέλω να επιταχύνω λίγο τα αποτελέσματα και επειδή τα ΣΚ δεν έχω τι να κάνω μπορώ να αφιερώσω μια ώρα σε αερόβια (όχι πρωινή) απλώς δεν θέλω να κουράσω τους μύες διότι είναι ταλαιπωρημένοι όλη την εβδομάδα και θέλουν ξεκούραση...

Μαρία
15-05-10, 18:23
Ναι μαρία διατροφή κανονικά και δουλεύει κίολας (τα παιδία με βοήθησαν) απλώς θέλω να επιταχύνω λίγο τα αποτελέσματα και επειδή τα ΣΚ δεν έχω τι να κάνω μπορώ να αφιερώσω μια ώρα σε αερόβια (όχι πρωινή) απλώς δεν θέλω να κουράσω τους μύες διότι είναι ταλαιπωρημένοι όλη την εβδομάδα και θέλουν ξεκούραση...

Τοτε στο 60% ενταση χαλαρο τρεξιμο για κανα 45λεπτο εισαι οκ δεν θα δεις και τρελη διαφορα με ενα τρεξιμο στο θεμα του λιπους αλλα σταδιακα,δηλ μην περιμενεις την τρελη λιποδιάλυση με μια φορα αλλα να εχεις υπομονη.Αν σκεφτεςι οτι ενα κιλο λιπους ειναι 9000 Kcal καταλαβαινεις ποσο επιμονη θελει γιατι οταν πας για τρεξιμο και τρεξεις οχι 45 αλλα 1 ωρα + αυτο που χανεις πιο πολυ ειναι υγρα,λιπος καις λιγα γραμμαρια(με την μια φορα)......

killer85
15-05-10, 18:43
Κάνω 30 λεπτά+ στο 65% περίπου μετά τα βάρη 5 φορές την εβδομάδα. Μάλλον το καλύτερο είναι να προσθέσω δυο φορές την εβδομάδα πρωινή αερόβια αλλά κάθε πρωί που ξυπνάω νιώθω πολύ κουρασμένος (πάντα το ένιωθα) μόλις φάω πρωινό συνέρχομε...

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες...

killer85
15-05-10, 21:07
Είναι λίγο χαζό αυτό που θα ρωτήσω... (αν και ξέρω την απάντηση) απλώς θέλω μια επιβεβαίωση... Σκέφτομε να αγοράσω ένα ποδήλατο στατικό σπίτι για να κάνω πρωινή αερόβια στο 65%, αυτό θα είναι εξίσου αποτελεσματικό με τον διάδρομο?

Έχω την εντύπωση πως δεν παίζει ρόλο τι αερόβια κάνεις αρκεί να δουλευείς στο 65% για λιποδιάλυση...

Μαρία
15-05-10, 22:14
Είναι λίγο χαζό αυτό που θα ρωτήσω... (αν και ξέρω την απάντηση) απλώς θέλω μια επιβεβαίωση... Σκέφτομε να αγοράσω ένα ποδήλατο στατικό σπίτι για να κάνω πρωινή αερόβια στο 65%, αυτό θα είναι εξίσου αποτελεσματικό με τον διάδρομο?

Έχω την εντύπωση πως δεν παίζει ρόλο τι αερόβια κάνεις αρκεί να δουλευείς στο 65% για λιποδιάλυση...


Σε ολα παιζει ρολο ο ρυθμος που κρατας και δεν κλεβεις,με το τρεξιμο πχ δεν μπορεις να κλεψεις με το ποδηλατο μπορεις πιο ανετα να ξεφυγεις απο τον ρυθμο.Αλλο θεμα ειναι οτι με το τρεξιμο και τους κραδασμους που αναπτυσσονται εχεις και οστικη πυκνοτητα σε σχεση με κατι αλλο που σε προστατευει εντελως απο κραδασμους....και οι κραδασμοι εχουν τα ωφελη τους φτανει να μην ειναι σε σκληρα εδαφη συνεχεια.Το θεμα ειναι δικο σου τι θα προτιμησεις.

killer85
15-05-10, 22:23
λεφτά για διάδρομο δεν έχω... για ένα στατικό ποδήλατο μπορώ να δώσω 150 ευρώ, για τους παλμούς έχω cardio (αλλά και πάλι μπορείς να ξεφύγεις)... άλλωστε το πρωινό τρέξιμο όσες φορές το έχω κάνει ήταν σε τσιμέντο και ίσως να έκλεβα...

Συνεπώς από ότι κατάλαβα όπου και να το κάνω αρκεί να έχω σταθερούς παλμούς... η τουλάχιστον από 120 έως 140...
ΕΠίσης, θεωρώ πως θα είναι πιο εύκολο να κάνω μισή ώρα ποδήλατο στο σπίτι μόλις ξυπνήσω από το να ντύνομε και να τρέχω στο πασαλιμάνι...

ΥΓ. Μαρία σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

killer85
20-05-10, 10:54
Σήμερα δοκίμασα για πρώτη φορά το ποδηλατό μου στο σπίτι έκανα 35 λεπτά στους 125+, γενικά στο ποδήλατο ανεβάζεις πιο αργά παλμούς τρόμαξα να ανεβάσω διότι πόνεσαν πιο γρήγορα τα πόδια...

Μάλλον είναι μέχρι να το συνιθίσω...

sTeLaKoS
20-05-10, 11:23
Σε ποιο σημείο πόνεσαν τα πόδια σου; Μου κάνει εντύπωση γιατί το ποδήλατο δε καταπονεί τα πόδια όσο το τρέξιμο.

killer85
20-05-10, 11:38
Πιάσιμο στους μύες (όχι στα κόκαλα) αυτό εννοώ και το ένιωσα στην αρχή αλλα μετά σταθεροποιήθηκε... ϊσως να μην έκανα αρκετά καλό ζέσταμα η να φταέι ότι εχθές έκανα 50 λεπτά ελειπτικό...

Μια άλλη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι δεν έχω συνιθήσει το ποδήλατο...

xrist0s
24-05-10, 14:56
re paidia kai egw thelw na kanw fton ton kairo aerovia logo troxaiou kai xasimo proponisewn exw vgalei kapia parapanw kila...ti nakanw prwta aerovia kai meta vari i to antitheto tha xarw poli na mou apantisei kapios efxaistw

giannis64
24-05-10, 15:36
πρώτα βάρη και μετά αερόβια. γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες, είναι κανόνας του φόρουμ!

xrist0s
24-05-10, 18:10
σε ευχαριστω γιαννη να σαι καλα

sogoku
27-05-10, 12:05
Δυο φορες την εβδομαδα αντι για πρωινη η 'μετασιδεραδικη' αεροβια πηγαινω μια ωρα για βαρη και αφου πιω τα αμινοξεα μου, μετα καπακι παω σε προπονηση μπασκετ.Να σημειωσω οτι η προπονηση μπασκετ δεν ειναι κανονικη οπως μιας ομαδας γιατι ειμαστε συνηθως 6 ατομα και παιζουμε μονο σε μια μπασκετα οποτε ειναι μικρη η επιβαρυνση και διαρκει 40 λεπτα.Ανεβαζω σφυγμους οχι τρελλους θα ελεγα 140 μεχρι 150 το πολυ.Στο τελος πινω το ροφημα μου με δεξτρο και πρωτεινη.

Ερωτησεις

1]Θεωρειται καλη αεροβια μετα τα βαρη δηλαδη θα καψω κατα κυριο λογο λιπος?

2]Να παιρνω αμινοξεα οπως κανω η να πινω 20 γραμμαρια γουει για αυτο το 40λεπτο που ακολουθει μπασκετ?

Ευχαριστω

Manos1989
02-06-10, 20:10
Κάνω αερόβια 45-60λεπτά σταθερά στους 130-140 το πρωί νηστικός ή μετά τα βάρη.Εάν κάποια μέρα θέλω να κάνω 2η αερόβια μέσα στη μέρα υπάρχει κάποια ''ιδανική'' ώρα ή δεν έχει σημασία?Ρωτάω γιατί π.χ στο guideline του Mitotropin προτείνει 1-2 αερόβιες τη μέρα με την πρώτη να είναι το πρωί με άδειο στομάχι και την 2η το βράδι μετά το τελευταίο γεύμα.Ισχύει ότι μετά το τελευταίο γεύμα είναι πιο αποδοτική η αερόβια ή οποιαδήποτε άλλη ώρα(πέρα από την πρωινή νηστικός και μετά τα βάρη)είναι το ίδιο?Και φυσικά θέλω το λιγότερο 30 λεπτά στην 2η αερόβια ε?
Ευχαριστώ!

giannis64
02-06-10, 21:16
πιο ιδανικά είναι το πρωί και μετά τα βάρη. αν καταφέρεις να το κάνεις, σε λίγο καιρό θα έχεις φοβερά αποτελέσματα και ΧΩΡΙΣ λιποτροπικο!!!;)

Manos1989
02-06-10, 21:30
πιο ιδανικά είναι το πρωί και μετά τα βάρη. αν καταφέρεις να το κάνεις, σε λίγο καιρό θα έχεις φοβερά αποτελέσματα και ΧΩΡΙΣ λιποτροπικο!!!;)

Μα καλά αυτό εννοείται τόσο καιρό το κάνω και τα αποτελέσματα είναι φοβερά απλά έχω απορία για την 2η αερόβια αν μπορείς να μου απαντήσεις σε παρακαλώ;)

giannis64
02-06-10, 21:37
εε αυτό δεν λέμε??? 1ο) κάνεις μια το πρωί και απόγευμα βάρη, και αμέσως μετά τα βάρη αερόβια!! 2ο) αλλά και μετά το μεταπροπονητικο γεύμα να το κάνεις θα έχεις αποτελέσματα + πρωινο!!!

εγώ λέω καλύτερα το 1ο. αν και είναι εξαντλητικό!!!

Manos1989
02-06-10, 21:53
εε αυτό δεν λέμε??? 1ο) κάνεις μια το πρωί και απόγευμα βάρη, και αμέσως μετά τα βάρη αερόβια!! 2ο) αλλά και μετά το μεταπροπονητικο γεύμα να το κάνεις θα έχεις αποτελέσματα + πρωινο!!!

εγώ λέω καλύτερα το 1ο. αν και είναι εξαντλητικό!!!

όντως το πρώτο θα ήταν ιδανικό αλλά υπάρχουν 2 προβλήματα....1ον το απόγευμα γίνεται χαμός στο γυμναστήριο και δεν μπορώ να βγάλω σωστή προπόνηση και 2ον δεν αποδίδω το ίδιο καλά το απόγευμα με το πρωί(δοκιμασμένο)!
Εάν κάνω την 2η αερόβια μια οποιαδήποτε ώρα μέσα στη μέρα(τουλάχιστον 30 λεπτά)θα έχω κάποια επιπλέον καύση ή δεν αξίζει την κούραση?

Xxlakis
02-06-10, 22:30
Λοιπον...αφου διαβασα ολα τα ποστ θελω να ακουσω και την δικια σας γνωμη...η πρωινη μου δουλεια επειδη ειναι κυριως χειρονακτικη με κραταει στη τσιτα ολη την ωρα (συνεχεια στο ποδι και κουβαλαω και βαρη)...απο την αλλη παω και 4 φορες γυμναστηριο τη βδομαδα με 1 ωρα βαρη και 40 λεπτα ΗΙΤ μετα με εναλλαγες γρηγορου βαδην και τρεξιματος και αναρωτιεμαι μηπως και ειναι too much η αεροβικη λογω τησ πρωινης καταπονισης του οργανισμου...η διατροφη μου αποτελειται κανονικα απο 5-6 γευματα την ημερα με πρωτεινη μεσα παντα και ειναι ελαφρα υποθερμιδικη...αδυναμιες στον οργανισμο μου δεν νοιωθω αλλα αναρωτιεμαι μηπως επιβαρυνω πολυ τον μυικο μου ιστο ετσι...καθε γνωμη ευπροσδεκτη και ευχαριστω προκαταβολικα...

Stavros7
02-06-10, 23:47
Το πρωι εαν παω για αεροβια και μετα βαρη παω χωρις να φαω πρωινο ...Σωστα?

Manos1989
02-06-10, 23:57
Το πρωι εαν παω για αεροβια και μετα βαρη παω χωρις να φαω πρωινο ...Σωστα?

Για την αερόβια ναι....αλλά πώς στο καλό θα βγάλεις προπόνηση με βάρη χωρίς να έχεις φάει και ειδικά μετά την αερόβια?
Αν θες να κάνεις και αερόβια και βάρη,φάε πρωινό κανονικά,κάνε βάρη και μετά ξεκίνα αερόβια.
Τις μέρες που δεν έχεις βάρη,πήγαινε το πρωί νηστικός για αερόβια.

Stavros7
02-06-10, 23:59
Ειναι καλο να πηγαινω πρωι για αεροβια και μετα απογευματακι βαρη??Αλλα το απογευμα να κανω ενα μικρο ζεσταμα μονο

Μαρία
03-06-10, 00:06
Ειναι καλο να πηγαινω πρωι για αεροβια και μετα απογευματακι βαρη??Αλλα το απογευμα να κανω ενα μικρο ζεσταμα μονο


Ναι!Και εγω ετσι εκανα

Stavros7
03-06-10, 00:12
Α ευχαριστω...Συγχαριτηρια και για το μωρακι...Για ζεσταμα πριν τα βαρη 20 λεπτα ειναι καλα ?

Μαρία
03-06-10, 00:17
Α ευχαριστω...Συγχαριτηρια και για το μωρακι...Για ζεσταμα πριν τα βαρη 20 λεπτα ειναι καλα ?


Αν εσενα σε πιανει καλα ετσι και νιωθεις ανετοειναι οκ.Ολα βεβαια εξαρτιωνται και απο τον παραγονα επιπεδο φυσικης καταστασης.
Καποιος μπορει να κανει καθε μερα αεροβια χλμ και να μην υπαρχει προβλημα(γιατι το κανει χρονια και εχει συνηθισει το σωμα),καποιος αλλος με 10 λεπτα μονο να νιωθει κοπωση.Σε οτιδηποτε υπαρχει ο παραγοντας επιπεδου φυσικης καταστασης.
Πριν την εγκυμοσυνη ετρεχα καθε μερα πρωι και τα απογευματα παντα βαρη,καθε μερα και αυτο το 20λεπτο που ρωτας μου φαινοταν οχι απλα ζεσταμα αλλα κατι πολύ απλο.Καποιος αλλος του φαινεται πολύ εξωφρενικο στο να το κανει,ολα εχουν σχεση και με το επιπεδο.Εσυ θα κρινεις αν το 20λεπτο η 10λεπτο ζεσταμα σε καλυπτει.
Σε ευχαριστω(δεν το εχω ακομα το μωρακι μερα με την μερα περιμενουμε να σκασει μυτη).

Stavros7
03-06-10, 00:20
Κοιτα το ποσο αντεχω ειναι αλλο θεμα...Δηλαδη μπορω αεροβια να κανω και 1 ωρα και παραπανω απλα πιστευω για ενα ζεσταμα ειναι καλα 20 λεπτακια...

Manos1989
03-06-10, 00:34
Κοιτα το ποσο αντεχω ειναι αλλο θεμα...Δηλαδη μπορω αεροβια να κανω και 1 ωρα και παραπανω απλα πιστευω για ενα ζεσταμα ειναι καλα 20 λεπτακια...

Εγώ πάντως ζέσταμα για να μπω στα βάρη κάνω 10 λεπτά.....και μετά ένα 5λεπτο ζέσταμα ώμων.

bbonline
06-06-10, 14:46
Ρε παιδιά εδώ κι ένα μήνα που ξεκίνησα αερόβια (30' μέρα παρά μέρα σε ταχύτητα 7,5) έχω χάσει μυικό ιστό κι έμεινα στάσιμος, ενώ λίπος δεν έχασα.

Το καλό όμως είναι ότι τώρα όταν με παίρνουν να πάω για 5χ5 είμαι σε φόρμα και το ευχαριστιέμαι το παιχνίδι.

Τέσπα για να μην τα πολυλογώ θα ήθελα να κρατήσω την αερόβια για το θέμα της καρδιάς και μόνο, αλλά να μη χάνω τόσο πολύ μυικό ιστό.

Ήδη παίρνω τη διπλάσια πρωτείνη του βάρους μου, η μισή της οποίας προέρχεται από συμπλήρωμα whey. Δε με παίρνει δηλαδή να παίρνω κι άλλη πρωτείνη.

Καμιά εισήγηση; Λέτε να κάνω διάδρομο κάθε 2 μέρες παρά μέρα παρά μέρα;

Μαρία
06-06-10, 14:53
Ρε παιδιά εδώ κι ένα μήνα που ξεκίνησα αερόβια (30' μέρα παρά μέρα σε ταχύτητα 7,5) έχω χάσει μυικό ιστό κι έμεινα στάσιμος, ενώ λίπος δεν έχασα.Αυτο πως το καταλαβες?
Απο την ενταση και μονο αλλα και την διαρκεια να γινει αυτο ειναι αδυνατο.....να χαθει το μυικο.Διατροφη κανεις?

bbonline
06-06-10, 15:31
Αυτο πως το καταλαβες?
Απο την ενταση και μονο αλλα και την διαρκεια να γινει αυτο ειναι αδυνατο.....να χαθει το μυικο.Διατροφη κανεις?

Το έβλεπα στον καθρέφτη ότι ήμουν πιο φουσκωμένος πριν ξεκινήσω αερόβια.

sogoku
07-06-10, 15:53
Το έβλεπα στον καθρέφτη ότι ήμουν πιο φουσκωμένος πριν ξεκινήσω αερόβια.Σε κιλα που κανεις στις ασκησεις επεσες?Ειναι βεβαια φυσικο να πεσεις στην διαιτα προσπαθουμε με την διατροφη να χασουμε οσο λιγοτερο μυς μιας και ειναι αναποφευκτο[αυτο αλλαζει σε αρχαριους και σε αλλα μοχαμπετια πολλες φορες] αλλα για να σου πει καποιος πρεπει να σε ξερει πως προπονεισαι πως τρως τι σωματοτυπο κτλ.

killer85
07-06-10, 16:06
Και σε αυτή την περίπτωση καις λίπος απλώς δεν καις τόσο πολύ όσο στις προηγούμενες περιπτώσεις...

sogoku
07-06-10, 16:10
Και σε αυτή την περίπτωση καις λίπος απλώς δεν καις τόσο πολύ όσο στις προηγούμενες περιπτώσεις...


Αναφερεσαι σε κατι που ειπα εγω φιλος?:green:

Μαρία
07-06-10, 16:11
Το έβλεπα στον καθρέφτη ότι ήμουν πιο φουσκωμένος πριν ξεκινήσω αερόβια.


Αυτο δεν ειναι κριτηριο για το μυικο.Να μου ελεγες για το λιπος οκ.
Οταν κανεις διατροφη σωστη δεν χανεις μυικο και κυριως με την ενταση που κανεις αεροβιο αλλα και την χρονικη διαρκεια,αλλοι κανουν περισσοτερο και δεν υπαρχει προβλημα ΑΛΛΑ μεγαλος παραγοντας ειναι η διατροφη....οσο αεροβιο και να κανεις ωρες ατελειωτες την μερα και να τρως μετα ενα αρνι ολοκληρο θα παρει και λιπος κιολας,δεν ξερω αν με καταλαβαινεις.Και βασικο ειναι οτι με το αεροβιο βοηθας και στο μυικο σου το να αναπτυχθει λογω ροης και αιματωσης(οξυγονο)στους μυες αρα λιγο δυσκολο στο να φυγει μυικο.Με το αεροβιο και με σωστη διατροφη θα μεινει οτι μυικο υπαρχει ναι αλλα αν δεν ειχες βασεις με μυικο φτιαγμενο απο πριν αλλα ειχες νερα και φαινοσουν πιο πρισμενος ειναι λογικο να το βλεπεις το σωμα πιο ξεπρισμενο τωρα.Οταν εχεις μυικο αρκετο με σωστο προγραμμα θα φανει αν δεν εχεις μυικο αρκετο θα μεινει οτι υπαρχει.

sogoku
07-06-10, 16:14
Αυτο δεν ειναι κριτηριο για το μυικο.Να μου ελεγες για το λιπος οκ.
Οταν κανεις διατροφη σωστη δεν χανεις μυικο και κυριως με την ενταση που κανεις αεροβιο αλλα και την χρονικη διαρκεια,αλλοι κανουν περισσοτερο και δεν υπαρχει προβλημα ΑΛΛΑ μεγαλος παραγοντας ειναι η διατροφη....οσο αεροβιο και να κανεις ωρες ατελειωτες την μερα και να τρως μετα ενα αρνι ολοκληρο θα παρει και λιπος κιολας,δεν ξερω αν με καταλαβαινεις.Και βασικο ειναι οτι με το αεροβιο βοηθας και στο μυικο σου το να αναπτυχθει λογω ροης και αιματωσης(οξυγονο)στους μυες αρα λιγο δυσκολο στο να φυγει μυικο.Με το αεροβιο και με σωστη διατροφη θα μεινει οτι μυικο υπαρχει ναι αλλα αν δεν ειχες βασεις με μυικο φτιαγμενο απο πριν αλλα ειχες νερα και φαινοσουν πιο πρισμενος ειναι λογικο να το βλεπεις το σωμα πιο ξεπρισμενο τωρα.Οταν εχεις μυικο αρκετο με σωστο προγραμμα θα φανει αν δεν εχεις μυικο αρκετο θα μεινει οτι υπαρχει.

Δηλαδη εστω και με παρα πολυ καλη διατροφη[υποθερμιδικη ομως] πολυ αεροβια δεν χανεις εστω και λιγο μυς?

killer85
07-06-10, 16:14
Αναφερεσαι σε κατι που ειπα εγω φιλος?:green:

Ναι αλλά χάθηκε το post σου η κάνω λάθος...?

sogoku
07-06-10, 16:15
Ναι αλλά χάθηκε το post σου η κάνω λάθος...?

Δεν νομιζω.Που ανεφεροσουν αν θυμασαι?

Μαρία
07-06-10, 16:20
Δηλαδη εστω και με παρα πολυ καλη διατροφη[υποθερμιδικη ομως] πολυ αεροβια δεν χανεις εστω και λιγο μυς?

Μικρη απωλεια......δεν πας για μαραθωνιο και δεν θα κανεις προπονηση μαραθωνιου ποτε(που σημαινει και πεινα για να μενεις με μικρο σωμ. βαρος-οικονομια ενεργειας στο να τρεχεις για 42χλμ)μην ειμαστε υπερβολικοι.....
Οταν λες πολύ αεροβιο αυτο το πολυ για ποσο το οριζεις?Αν μιλαμε για μερα παρα μερα κανα 40λεπτο και με σωστη διατροφη δεν ειναι πολύ ειναι μια χαρα φυσιολογικο....αλλοι κανουν πιο πολυ αεροβιο(σε χρονο)και το μυικο τους ειναι μια χαρα παιζει ρολο και το επιπεδο φυσικης καταστασης,αν εισαι νεος και στο 10λεπτο κουραζεσαι καποιος πιο παλιος στο 40λεπτο δεν καταλαβαινει τιποτα και πρεπει να αυξησει ρυθμο για να ξεκολλησει το σωμα και να εχει τις απαιτουμενες προσαρμογες.
Το εχουμε ξαναναλυσει και σε προηγουμενα ποστ στο συγκεκριμενο τοπικ αν ανατρεξεις λιγο προς τα πισω εχουν γραφτει πολλα..

Manos1989
07-06-10, 16:24
Μικρη απωλεια......δεν πας για μαραθωνιο και δεν θα κανεις προπονηση μαραθωνιου ποτε(που σημαινει και πεινα για να μενεις με μικρο σωμ. βαρος-οικονομια ενεργειας στο να τρεχεις για 42χλμ)μην ειμαστε υπερβολικοι.....
Οταν λες πολύ αεροβιο αυτο το πολυ για ποσο το οριζεις?Αν μιλαμε για μερα παρα μερα κανα 40λεπτο και με σωστη διατροφη δεν ειναι πολύ ειναι μια χαρα φυσιολογικο....αλλοι κανουν πιο πολυ αεροβιο(σε χρονο)και το μυικο τους ειναι μια χαρα παιζει ρολο και το επιπεδο φυσικης καταστασης,αν εισαι νεος και στο 10λεπτο κουραζεσαι καποιος πιο παλιος στο 40λεπτο δεν καταλαβαινει τιποτα και πρεπει να αυξησει ρυθμο για να ξεκολλησει το σωμα και να εχει τις απαιτουμενες προσαρμογες.
Το εχουμε ξαναναλυσει και σε προηγουμενα ποστ στο συγκεκριμενο τοπικ αν ανατρεξεις λιγο προς τα πισω εχουν γραφτει πολλα..

40-60 λεπτά κάθε μέρα όμως?Δεν έχει επιπτώσεις στο μυικό? Εγώ τουλάχιστον ξέρω ότι έχανα και χάνω ακόμα πολύ λίπος αλλά και κάμποση μυική μάζα.

killer85
07-06-10, 16:26
Είπαε... σε αυτο τον ρυθμό αν τρέφεσε σωστά μυικό δεν χάνεις... επιβεβαιωμένο μετά απο δύο μήνες και από εμένα... εμπειρικά...

Αν χάνεις παει να πει πως δεν τρέφεσαι σωστά, εγώ έβαλα μυικό κιόλας...

sogoku
07-06-10, 16:31
Μικρη απωλεια......δεν πας για μαραθωνιο και δεν θα κανεις προπονηση μαραθωνιου ποτε(που σημαινει και πεινα για να μενεις με μικρο σωμ. βαρος-οικονομια ενεργειας στο να τρεχεις για 42χλμ)μην ειμαστε υπερβολικοι.....
Οταν λες πολύ αεροβιο αυτο το πολυ για ποσο το οριζεις?Αν μιλαμε για μερα παρα μερα κανα 40λεπτο και με σωστη διατροφη δεν ειναι πολύ ειναι μια χαρα φυσιολογικο....αλλοι κανουν πιο πολυ αεροβιο(σε χρονο)και το μυικο τους ειναι μια χαρα παιζει ρολο και το επιπεδο φυσικης καταστασης,αν εισαι νεος και στο 10λεπτο κουραζεσαι καποιος πιο παλιος στο 40λεπτο δεν καταλαβαινει τιποτα και πρεπει να αυξησει ρυθμο για να ξεκολλησει το σωμα και να εχει τις απαιτουμενες προσαρμογες.
Το εχουμε ξαναναλυσει και σε προηγουμενα ποστ στο συγκεκριμενο τοπικ αν ανατρεξεις λιγο προς τα πισω εχουν γραφτει πολλα..


To θυμαμαι Μαρια που ειχες παραθεσει μαλιστα και εναν μαραθωνοδρομο αρκετα μυικο.Παντως και εγω 2 με 3 φορες νηστικος το πρωι και 2 με 3 προπονησεις μπασκετ χανω λιπος αλλα επεσα και σε δυναμη.Βεβαια δυσκολα να πεις οτι κανεις την ΤΕΛΕΙΑ διατροφη.

Μαρία
07-06-10, 16:31
40-60 λεπτά κάθε μέρα όμως?Δεν έχει επιπτώσεις στο μυικό? Εγώ τουλάχιστον ξέρω ότι έχανα και χάνω ακόμα πολύ λίπος αλλά και κάμποση μυική μάζα.


Γι΄αυτοι λεμε το καλυτερο ειναι μερα παρα μερα σε νορμαλ πλαισια να επανατροφοδοτειται με γλύκογονο ο οργανισμος καλυτερα.
Αν παω εγω για αεροβιο μπορω καθε μερα 60 + λεπτα με τρεξιμο(5λεπτα/χλμ)και να μην καταλαβαινω τιποτα,σαν να πηγαινω βολτα στο παρκο,καποιος αλλος ομως που δεν ειναι τοσο προπονημενος λεμε το καλυτερο ειναι μερα παρα μερα........παντως ενεργειακα ο οργανισμος πρωτα καταναλωνε γλυκογονο(ενεργειακο νομισμα πιο χρησιμο)μετα λιπος και μυικο σε περιπτωση εξαντλησης των υπολοιπων 2 δεν ειναι το μυικο απο τις αποθηκες ενεργειας που θα προτιμησει πρωτο ο οργανισμος αλλα τελευταιο και σημαινει για να καψει μυικο θα πρεπει η να εχεις εξαντλησει τα αποθεματα γλυκογονου-λιπους που αυτο δεν γινεται τοσο ευκολα εκτος αν κανεις μαραθωνιο προετοιμασια η να εισαι βδιμαδες σε κετωση που και αυτο ειναι ακραιο σε συνδιασμο με αεροβιο η να εισαι στην πεινα με 500 θερμιδες την ημερα.....απλα το αεροβιο για καποιους στην μυικη ενδυναμωση ειναι κοκκινο πανι με την εννοια οτι δεν το εχουν σε εκτιμηση-μειωνουν γιατι δεν ειναι οτι ευχαριστο....

Manos1989
07-06-10, 16:32
Είπαε... σε αυτο τον ρυθμό αν τρέφεσε σωστά μυικό δεν χάνεις... επιβεβαιωμένο μετά απο δύο μήνες και από εμένα... εμπειρικά...

Αν χάνεις παει να πει πως δεν τρέφεσαι σωστά, εγώ έβαλα μυικό κιόλας...

Η Μαρία είπε δεν χάνεις στο μέρα παρά μέρα 40 λεπτά,εγώ είπα στο κάθε μέρα 40-60 λεπτά,δεν είναι το ίδιο.
Αν οι 2 μήνες που το κάνεις είναι οι πρώτοι σου 2 μήνες ασχολίας με γυμναστική και διατροφή,το θεωρώ λογικό να μη χάνεις ή να πήρες λίγο.
Η διατροφή μου είναι 100% καθαρή,χ2 πρωτείνη,50-150γ υδατ κυκλικά και πολλά καλά λιπαρα,2200-2500 θερμίδες,οπότε αμφιβάλλω αν μπορώ να αλλάξω κάτι προς το παρόν.

Μαρία
07-06-10, 16:34
To θυμαμαι Μαρια που ειχες παραθεσει μαλιστα και εναν μαραθωνοδρομο αρκετα μυικο.Παντως και εγω 2 με 3 φορες νηστικος το πρωι και 2 με 3 προπονησεις μπασκετ χανω λιπος αλλα επεσα και σε δυναμη.Βεβαια δυσκολα να πεις οτι κανεις την ΤΕΛΕΙΑ διατροφη.


Καταλαβα ποιον λες τον Θεοδωρακακο τον καλυτερο μαραθωνοδρομο αυτη την στιγμη στην Ελλαδα......να μου πεις οτι αυτος δεν κανει διατροφη να το καταλαβω γιατι πρεπει να ειναι ελαφρυς αλλα και παλι.......ειναι και ο σωματοτυπος(μιλαμε για προπονησεις πανω απο 180χλμ την βδομαδα)

http://forum.bodybuilding.gr/attachment.php?attachmentid=12212&d=1275917662 (http://forum.bodybuilding.gr/attachment.php?attachmentid=12212&d=1275917662)

Manos1989
07-06-10, 16:34
Γι΄αυτοι λεμε το καλυτερο ειναι μερα παρα μερα σε νορμαλ πλαισια να επανατροφοδοτειται με γλύκογονο ο οργανισμος καλυτερα.
Αν παω εγω για αεροβιο μπορω καθε μερα 60 + λεπτα με τρεξιμο(5λεπτα/χλμ)και να μην καταλαβαινω τιποτα,σαν να πηγαινω βολτα στο παρκο,καποιος αλλος ομως που δεν ειναι τοσο προπονημενος λεμε το καλυτερο ειναι μερα παρα μερα........παντως ενεργειακα ο οργανισμος πρωτα καταναλωνε γλυκογονο(ενεργειακο νομισμα πιο χρησιμο)μετα λιπος και μυικο σε περιπτωση εξαντλησης των υπολοιπων 2 δεν ειναι το μυικο απο τις αποθηκες ενεργειας που θα προτιμησει πρωτο ο οργανισμος αλλα τελευταιο και σημαινει για να καψει μυικο θα πρεπει η να εχεις εξαντλησει τα αποθεματα γλυκογονου-λιπους που αυτο δεν γινεται τοσο ευκολα εκτος αν κανεις μαραθωνιο προετοιμασια η να εισαι βδιμαδες σε κετωση που και αυτο ειναι ακραιο σε συνδιασμο με αεροβιο η να εισαι στην πεινα με 500 θερμιδες την ημερα.....απλα το αεροβιο για καποιους στην μυικη ενδυναμωση ειναι κοκκινο πανι με την εννοια οτι δεν το εχουν σε εκτιμηση-μειωνουν γιατι δεν ειναι οτι ευχαριστο....

Εννοείς αυστηρά κέτωση με 0 υδατάνθρακες ή έστω και πολύ χαμηλά?50-150γ όπως είπα πιο πάνω?Γιατί αν είναι έτσι τότε ίσως να είναι λογικό να χάνω λίγη μυική μάζα.Κέτωση 100% πάντως δεν έχω κάνει.

Μαρία
07-06-10, 16:38
Εννοείς αυστηρά κέτωση με 0 υδατάνθρακες ή έστω και πολύ χαμηλά?50-150γ όπως είπα πιο πάνω?Γιατί αν είναι έτσι τότε ίσως να είναι λογικό να χάνω λίγη μυική μάζα.Κέτωση 100% πάντως δεν έχω κάνει.


Το πραγμα ειναι απλο και στην ακραια κετωση να εισαι επειδη δεν εχεις αποθεματα γλυκογονου ΔΕΝ μπορεις να κανεις αεροβιο για ωρα,νιωθεις τοσο εξαντληση που αλλου πατας και αλλου βρισκεσαι.....απλα δεν γινεται ετσι απλα,οταν λεμε κετωση εννοω καθολου υδατανθρακα

killer85
07-06-10, 16:43
Εγώ κάνω 5 φορές την εβδομάδα 35 λεπτά αερόβια πρωινή και 5 φορές την εβδομάδα μετά τα βάρη 45 λεπτά, λίωθω κούραση αλλά όχι τρομαχτική άλλωστε σε αυτούς τους παλμούς μπορώ να τρέχω ώρες...

Είμαι σε υποθερμιδική δίαιτα και εγώ... τώρα τι άλλο να σου πω, δες τι δουλευεί επάνω σου και κάνε ότι αντέχεις...

lef
07-06-10, 16:51
Αυτη την βδομαδα που εχω αδεια θα πηγαινω πρωι νηστικος για αεροβια και μεσημερι για βαρη.θα ηταν υπερβολικο αν εκανα αεροβια και μετα τα βαρη?:green:

sogoku
07-06-10, 16:52
Εγώ κάνω 5 φορές την εβδομάδα 35 λεπτά αερόβια πρωινή και 5 φορές την εβδομάδα μετά τα βάρη 45 λεπτά, λίωθω κούραση αλλά όχι τρομαχτική άλλωστε σε αυτούς τους παλμούς μπορώ να τρέχω ώρες...

Είμαι σε υποθερμιδική δίαιτα και εγώ... τώρα τι άλλο να σου πω, δες τι δουλευεί επάνω σου και κάνε ότι αντέχεις...


Mπραβο ρε σκυλι.Πολυ αεροβια.Ποσο χανεις την εβδομαδα ?

killer85
07-06-10, 17:10
Mπραβο ρε σκυλι.Πολυ αεροβια.Ποσο χανεις την εβδομαδα ?

Δεν το έχω υπολογίσει ακριβώς αλλά έχω χάσει σε 2 μήνες 7 κιλά απλώς το πρώτο καιρό χάνεις και υγρά και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, και επιβεβαιωμένα δεν έχω απώλειες σε μυική μάζα...

giannis64
07-06-10, 18:24
Αυτη την βδομαδα που εχω αδεια θα πηγαινω πρωι νηστικος για αεροβια και μεσημερι για βαρη.θα ηταν υπερβολικο αν εκανα αεροβια και μετα τα βαρη?:green:


αναλογος ποση ωρα διαφορα εχουν τα βαρη απο την πρωινη σου προπονηση!!!

αν ειναι απογευμα τα βαρη και εχεις το κουργιο, τοτε κανε!! ειναι οτι καλυτερο!!!

Eddie
07-06-10, 20:03
Εγώ κάνω 5 φορές την εβδομάδα 35 λεπτά αερόβια πρωινή και 5 φορές την εβδομάδα μετά τα βάρη 45 λεπτά, λίωθω κούραση αλλά όχι τρομαχτική άλλωστε σε αυτούς τους παλμούς μπορώ να τρέχω ώρες...

Είμαι σε υποθερμιδική δίαιτα και εγώ... τώρα τι άλλο να σου πω, δες τι δουλευεί επάνω σου και κάνε ότι αντέχεις...

10 αεροβιες τη βδομαδα ρε συ?Αμα δεν εισαι σε μονοψηφιο μου φαινεται υπερβολικο,βεβαια οχι οτι αμα εισαι σε μονοψηφιο δεν ειναι!10 αεροβιες,oh my god!!!!!!!

killer85
07-06-10, 21:47
10 αεροβιες τη βδομαδα ρε συ?Αμα δεν εισαι σε μονοψηφιο μου φαινεται υπερβολικο,βεβαια οχι οτι αμα εισαι σε μονοψηφιο δεν ειναι!10 αεροβιες,oh my god!!!!!!!

Έχω αρκετό χρόνο και βαρίεμαι για αυτό το κάνω...:turtle:

Blackie
14-06-10, 01:26
Γεια σε όλους! Αποφάσισα να γραφτώ, γιατί μάλλον είμαι ανίδεος εντελώς περί της αερόβιας... Προσωπικά τρέχω 10' πριν και 10' μετά τα βάρη, σε ταχύτητες από 7-12 km/h, 3 φορές την εβδομάδα, συνήθως 1-2 ώρες μετά από ένα ελαφρύ γεύμα στην αρχή της ημέρας. Διατροφικά προσπαθώ να λαμβάνω συνολικά μέχρι τις 1500 θερμίδες σε 2-3 γεύματα (συμπεριλαμβανόμενου του μεσημεριανού) και μετέπειτα προιόντα χαμηλής θερμιδικής αξίας. Στόχος μου είναι η λιποδιάλυση, σημειωτέον πως ήμουν αρκετά βαρύτερος από τώρα (1.85, 89 kg) και τα έχασα με δίαιτα. Κατ' εσάς, δεν κάνω τίποτα με την όλη διατροφική και αεροβική μου ρουτίνα; Θα πρέπει να αυξήσω τις θερμίδες και να εντάξω μέρα αερόβιας άσκησης; Και όσον αφορά το γλυκογόνο, ανανεώνεται καθημερινά ή αν τρέξω για παράδειγμα 20' την 1η μέρα και 20' τη 2η, προσμετρούνται "τρόπον τινά" αθροιστικά; Επίσης, πόσο επικίνδυνο είναι να περάσω κατευθείαν στις διατάσεις, μετά στα βάρη και να κάνω αερόβια μόνο στο τέλος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

giannis64
14-06-10, 08:54
μην αναλώνεσαι σε αθροίσματα και αλλά τέτοια διάφορα!

αερόβια κάνουμε το πρωί νηστικοί και πάντα μετά τα βάρη. πριν τα βάρη το 10λεπτο είναι για προθέρμανση.
κάνε μετά τα βάρη αερόβια 20 λεπτά και ανέβαινε ανά 1-2 εβδομάδες σε χρόνο, προσπάθησε η αερόβια σου να είναι στους 120-140 παλμούς.
φτιάξε μια διατροφή στα μέτρα σου και με τις θερμίδες που πρέπει.
το γλυκογόνο αναπληρώνετε από το φαγητό, όποτε τρως αυτό ανεβαίνει!!
η διατάσεις είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο. θα πρέπει να γίνονται πάντα μετά την προθέρμανση και μετά το τέλος της άσκησης.
εγώ το θεωρώ απαραίτητο και σε προστατεύει από τραυματισμού.

για να τα κατανοήσεις όλα αυτά θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο διαβάζοντας τα άρθρα του φόρου.

Blackie
14-06-10, 13:25
Διάβασα αρκετά, απλά δεν έχω καταλάβει αν "υποσιτίζομαι" με 1500 θερμίδες... Το πρωί είναι δύσκολο να τρέξω λόγω άλλων υποχρεώσεων, αν και ξέρω τη χρησιμότητά του, όπως και να τρέχω παραπάνω στις ήδη προπονήσεις μου, λόγω λίγου χρόνου. Η μοναδική διέξοδος είναι να βάλω 4η μέρα με αερόβια, απλά δε ξέρω αν κάνει το ανάλογο καλό... Διατάσεις κάνω, απλώς σκεφτόμουν αντί να κάνω 10' αερόβια στην αρχή να κάνω μόνο διατάσεις και να κάνω 20' αερόβιας στο τέλος... Δε θα με ζεστάνει κι αυτό σχετικά παρόμοια;

deluxe
19-06-10, 14:46
Με ποια ενταση πρεπει να τρεχω, ωστε να καιω κοντα στο 100% λιπος; Αν ειναι εφικτο βεβαια κατι τετοιο..

Τα αμινοξεα ξερω οτι βοηθανε σε αυτο. Ισχυει; Τι αλλο βοηθαει;

CROCOJET
19-06-10, 15:25
Με ποια ενταση πρεπει να τρεχω, ωστε να καιω κοντα στο 100% λιπος; Αν ειναι εφικτο βεβαια κατι τετοιο..


Όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου, μπορώ να σου πω ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί ποτέ.

deluxe
19-06-10, 15:58
Το ξερω οτι αυτο δε γινεται, ισως μονο με φαρμακα.

Αλλα να καιω το μεγιστο ποσοστο σε λιπος. Ισως με το γρηγορο περπατημα; Η στατικη "κινηση" (λολ) κανει τιποτα;

vAnY
19-06-10, 16:15
Για να καψεις λιπος καλυτερα ειναι να κανεις αεροβιο η πρωι νυστικος, η (και)μετα τα βαρη και διαρκεια τουλαχιστον 30 λεπτα. Οσο για την ενταση υπαρχει ενας κανονας , κανω τοσο οσο να μπορω να μιλαω με τον διπλανο μου χωρις να βγαινει η γλωσσα μου.
Κανεις δηλαδη ενα τζογκιν, οχι sprint. προσωπικα αυτο κανω εδω και καιρο τωρα και με εχει βοηθησει παρα πολυ.:)

giannis64
19-06-10, 16:16
μην αναλώνεσαι σε αθροίσματα και αλλά τέτοια διάφορα!

αερόβια κάνουμε το πρωί νηστικοί και πάντα μετά τα βάρη. πριν τα βάρη το 10λεπτο είναι για προθέρμανση.
κάνε μετά τα βάρη αερόβια 20 λεπτά και ανέβαινε ανά 1-2 εβδομάδες σε χρόνο, προσπάθησε η αερόβια σου να είναι στους 120-140 παλμούς.
φτιάξε μια διατροφή στα μέτρα σου και με τις θερμίδες που πρέπει.
το γλυκογόνο αναπληρώνετε από το φαγητό, όποτε τρως αυτό ανεβαίνει!!
η διατάσεις είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο. θα πρέπει να γίνονται πάντα μετά την προθέρμανση και μετά το τέλος της άσκησης.
εγώ το θεωρώ απαραίτητο και σε προστατεύει από τραυματισμού.

για να τα κατανοήσεις όλα αυτά θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο διαβάζοντας τα άρθρα του φόρου.


Για να καψεις λιπος καλυτερα ειναι να κανεις αεροβιο η πρωι νυστικος, η (και)μετα τα βαρη και διαρκεια τουλαχιστον 30 λεπτα. Οσο για την ενταση υπαρχει ενας κανονας , κανω τοσο οσο να μπορω να μιλαω με τον διπλανο μου χωρις να βγαινει η γλωσσα μου.
Κανεις δηλαδη ενα τζογκιν, οχι sprint. προσωπικα αυτο κανω εδω και καιρο τωρα και με εχει βοηθησει παρα πολυ.:)Με ποια ενταση πρεπει να τρεχω, ωστε να καιω κοντα στο 100% λιπος; Αν ειναι εφικτο βεβαια κατι τετοιο..

Τα αμινοξεα ξερω οτι βοηθανε σε αυτο. Ισχυει; Τι αλλο βοηθαει;

δυο ποστ πιο πανω λεει πως πρεπει να ειναι η αεροβια σου!! διαβασε λιγο το θεμα στο οποιο βαζεις την ερωτηση σου!

το αμινοξεα δεν βοηθουν στην λιποδιαλυση!!


Το ξερω οτι αυτο δε γινεται, ισως μονο με φαρμακα.

Αλλα να καιω το μεγιστο ποσοστο σε λιπος. Ισως με το γρηγορο περπατημα; Η στατικη "κινηση" (λολ) κανει τιποτα;


διάβασε, νομίζω ότι καλύφθηκες!

deluxe
19-06-10, 16:23
Για να καψεις λιπος καλυτερα ειναι να κανεις αεροβιο η πρωι νυστικος, η (και)μετα τα βαρη και διαρκεια τουλαχιστον 30 λεπτα. Οσο για την ενταση υπαρχει ενας κανονας , κανω τοσο οσο να μπορω να μιλαω με τον διπλανο μου χωρις να βγαινει η γλωσσα μου.
Κανεις δηλαδη ενα τζογκιν, οχι sprint. προσωπικα αυτο κανω εδω και καιρο τωρα και με εχει βοηθησει παρα πολυ.:)
Οταν λες να μη βγαινει η γλωσσα, δλδ να εισπνεω με μυτη και να εκπνεω παλι με μυτη ή στο τελος με στομα; Γιατι οταν τρεχω, ετσι κανω, δε ζοριζομαι ιδιαιτερα.

Τα διαβασα, απλα δε με καλυψαν. Καλα ειναι οι 120 παλμοι, αλλα δε τρεχουμε ολοι ουτε σε διαδρομους, ουτε με μηχανηματα στα χερια μας.

giannis64
19-06-10, 16:33
αν διαβασες ολο αυτο το θεμα απο την αρχη και δεν σε καλυψε, αστο και γυρνα το στον ογκο!!

deluxe
19-06-10, 16:43
αν διαβασες ολο αυτο το θεμα απο την αρχη και δεν σε καλυψε, αστο και γυρνα το στον ογκο!!Για τους παλμους αναφερομαι συγκεκριμενα. Δε μπορω να υπολογιζω ποτε φτανω στους 120-140. Εκτος και αν καθομαι σα το χαζο εκει που τρεχω και τους υπολογιζω πιανοντας καμμια φλεβα.

giannis64
19-06-10, 16:44
δηλαδή εγώ ώσπου να μάθω να τους υπολογίζω και το έκανα ήμουν χαζός??

GEORGEXX1
19-06-10, 16:56
Για τους παλμους αναφερομαι συγκεκριμενα. Δε μπορω να υπολογιζω ποτε φτανω στους 120-140. Εκτος και αν καθομαι σα το χαζο εκει που τρεχω και τους υπολογιζω πιανοντας καμμια φλεβα.

δεν χρειαζετε να χτυπιεσε ετσι οπως το λες, πιο πανω η βανεσα σου ειπε εναν ωραιο τροπο

deluxe
20-06-10, 01:18
Γιατι πιστευω οτι το καλυτερο για να χασεις περισσοτερο λιπος, ειδικα αν εισαι σε περιοδο γραμμωσης, ειναι το πολυ εντονο τρεξιμο;

Ολοι οι σπριντερ ειναι γομαρια, οι μαραθωνοδρομοι, πολυ λεπτοι.

Επισης σε ενα παραδειγμα που ειχα διαβασει, στο περιπου,

αν τρεχεις με χαμηλη ενταση για 45 λεπτα θα καψεις 300 θερμιδες απο τις οποιες οι 220 θα ειναι λιπος

αν κανεις HIIT για 15 λεπτα θα καψεις 500 θερμιδες απο τις οποιες οι 350 θα ειναι λιπος. Θα εχεις καψει μεγαλυτερο ποσοστο σε μυες, αλλα θα καψεις και περισσοτερες θερμιδες.

Οι αριθμοι ειναι ενδεικτικοι, αλλα καταλαβατε τι εννοω. Μηπως καλυτερα να κανω HIIT για να φανουν οι κοιλιακοι μου; Ακομα και 2 φορες την ημερα.

GEORGEXX1
20-06-10, 01:36
Με τη προγραμα θα κανεις HIIT εβγαλες;;;

NASSER
20-06-10, 01:40
Γιατι πιστευω οτι το καλυτερο για να χασεις περισσοτερο λιπος, ειδικα αν εισαι σε περιοδο γραμμωσης, ειναι το πολυ εντονο τρεξιμο;

Ολοι οι σπριντερ ειναι γομαρια, οι μαραθωνοδρομοι, πολυ λεπτοι.

Επισης σε ενα παραδειγμα που ειχα διαβασει, στο περιπου,

αν τρεχεις με χαμηλη ενταση για 45 λεπτα θα καψεις 300 θερμιδες απο τις οποιες οι 220 θα ειναι λιπος

αν κανεις HIIT για 15 λεπτα θα καψεις 500 θερμιδες απο τις οποιες οι 350 θα ειναι λιπος. Θα εχεις καψει μεγαλυτερο ποσοστο σε μυες, αλλα θα καψεις και περισσοτερες θερμιδες.

Οι αριθμοι ειναι ενδεικτικοι, αλλα καταλαβατε τι εννοω. Μηπως καλυτερα να κανω HIIT για να φανουν οι κοιλιακοι μου; Ακομα και 2 φορες την ημερα.

Αυτο που διαβασες εχει πολλα ακυρα... το διαβασα και εγω πριν λιγο
Ξεκαθαρισμα εκανε η Μαρία σημερα εδω http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?p=195388#post195388

Σίγουρα και σταθερα αποτελεσματα.

deluxe
20-06-10, 02:03
Η Μαρια γραφει οτι στα 10+ λεπτα επεικρατει ο αεροβιος μεταβολισμος. Η HIIT κραταει 15-20 λεπτα. Οποτε πιστευω οτι δεν υπαρχει προβλημα.


Με τη προγραμα θα κανεις HIIT εβγαλες;;;Συνηθως σχοινακι. Σε γρηγορο ρυθμος το εξης :

50,50,60,60,70,60,50,50

Με 30-60 δευτερολεπτα ξεκουραση.

Η αλλιως τρεξιμο σε διαδρομο με εναλλαγες ταχυτητες.

Ενα τελευταιο που κανω, το εχω ξαναγραψει :

Σχοινακι 50, Κοιλιακοι 20, ραχιαιοι 15. Ξεκουραση 1 λεπτο. Επαναληψη αλλες 4 φορες.
Όταν η διάρκεια της άσκησης είναι μεγαλύτερη από μια ώρα, η αντοχή επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με την προμήθεια καυσίμων.Επειδή η διάρκεια της άσκησης σ΄αυτές τις περιπτώσεις είναι παρατεταμένη,το αποθηκευμενο μυικό γλυκογόνο εξαντλέιται και πρέπει να χρησιμοποιούνται τα λίπη ως βασικό καύσιμο.Οποτε αν κανουμε 1 ωρα βαρη, εξαντλειται (σχεδον) το μυϊκο γλυκογονο. Αν κανουμε στο καπακι HIIT, θα καψουμε και αρκετο λιπος.

Manos1989
20-06-10, 08:42
Συγγνώμη κιόλας αλλά πώς γίνεται το μυικό γλυκογόνο να τελειώνει σε όλους μετά από 1 ώρα? Δεν εξαρτάται από το πόσο βαριά είναι η άσκηση,τι είχε το προηγούμενο γεύμα σου,τι διατροφή ακολουθείς γενικά κλπ?
Δηλαδή αν εγώ κάνω 1 μυική ομάδα βάρη(30 λεπτά) και 30 λεπτά αερόβια,δεν θα κάψω λίπος?

Μαρία
20-06-10, 14:46
Η Μαρια γραφει οτι στα 10+ λεπτα επεικρατει ο αεροβιος μεταβολισμος. Η HIIT κραταει 15-20 λεπτα. Οποτε πιστευω οτι δεν υπαρχει προβλημα.


Οποτε αν κανουμε 1 ωρα βαρη, εξαντλειται (σχεδον) το μυϊκο γλυκογονο. Αν κανουμε στο καπακι HIIT, θα καψουμε και αρκετο λιπος.


Όταν η διάρκεια της άσκησης είναι μεγαλύτερη από μια ώρα, η αντοχή επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με την προμήθεια καυσίμων.Επειδή η διάρκεια της άσκησης σ΄αυτές τις περιπτώσεις είναι παρατεταμένη,το αποθηκευμενο μυικό γλυκογόνο εξαντλέιται και πρέπει να χρησιμοποιούνται τα λίπη ως βασικό καύσιμο

Στη μια ωρα ξεκιναει η διαδικασια εξαντλησης γλυκογονου,δεν εξαντλειται ολο σε μια ωρα αλλα συμμετεχει με την συμβολη των λιπων αν δεις τον πρωτο πινακα που λεει και διαρκειες και ωρες ακριβως και ειδος ασκησης θα δεις ποτε εξαντλειται ΟΛΟ το γλυκογονο.Στην λεξη παρατεταμενη προσπαθεια αυτο εννοει αν δεις τον πινακα θα καταλαβεις μετα απο ποση παρατεταμενη ωρα εξαντλειται και δεν ειναι μια ωρα ειναι πολύ παραπάνω.

Η ΗΙΤ δεν κραταει 15-20 λεπτα αλλα η ΗΙΤ = ενταση και αεροβια δεν εχει ενταση.Δεν μπορεις να τρεχεις 100% με μεγιστη ταχυτητα για 15-20 λεπτα γιατι απο τα πρωτα δευτερολεπτα θα εχεις γαλακτωσει και θα σταματησεις.Η να κανεις διαλλειματικη 5*100μετρα στο 80-90% γιατι παλι εκει τα συστηματα που συμμετεχουν στην παραγωγη ενεργειας ειναι άλλα και οχι το λιπος.
Η αεροβια ειναι οτι καλυτερο για την καυση του λιπους.
Πχ εγω μια μερα παω και τρεχω χλμ για να γραμμωσω,να καψω λιπος και την επομενη μερα παω και κανω ΗΙΤ για μυικη ενδυναμωση και βελτιωση και οχι για να καψω λιπος δεν ξερω αν με πιανεις:toast:

aggeloskrv
20-06-10, 16:16
Παιδια εχω διαβασει αρκετα τα θεματα πριν ποσταρω κ εχω καταληξει οτι το καλυτερο ειναι να κανω το πρωι 30' αεροβια κ το βραδυ να κανω βαρη!

Εχω μερικες αποριες ομως κ τις παραθετω αριθμημενες!

1.Ξυπναω κ παω απευθειας για αεροβια?Πρεπει να πιω/φαω κατι πριν ξεκινησω την αεροβια?

2.Μετα την αεροβια που θα εχω ολοκληρωσει θα ηθελα να μου προτεινετε το ιδανικο γευμα τι ειναι καλο να περιεχει!Να σημειωσω εδω οτι η μερα μου ειναι λιγο εντονη κ θα χρειαστω το πρωινο μου να ειναι ενεργειακο,αλλα πανω απο ολα εσεις ξερετε!

3.Εκτος απο την πρωτεινη μου παιρνω εναν λιποδιαλυτη(τον lipo 6 συγκεκριμενα) κ αμινοξεα σε υγρο!Αυτα ποτε πρεπει να τα παιρνω αν κανω αεροβια το πρωι!Πως να τα "μοιρασω" κατα την διαρκεια της ημερας?

Ελπιζω να μην σας κουρασα κ ευχαριστω εκ των προτερων!

Manos1989
20-06-10, 16:22
Παιδια εχω διαβασει αρκετα τα θεματα πριν ποσταρω κ εχω καταληξει οτι το καλυτερο ειναι να κανω το πρωι 30' αεροβια κ το βραδυ να κανω βαρη!

Εχω μερικες αποριες ομως κ τις παραθετω αριθμημενες!

1.Ξυπναω κ παω απευθειας για αεροβια?Πρεπει να πιω/φαω κατι πριν ξεκινησω την αεροβια? Νηστικός την αερόβια.

2.Μετα την αεροβια που θα εχω ολοκληρωσει θα ηθελα να μου προτεινετε το ιδανικο γευμα τι ειναι καλο να περιεχει!Να σημειωσω εδω οτι η μερα μου ειναι λιγο εντονη κ θα χρειαστω το πρωινο μου να ειναι ενεργειακο,αλλα πανω απο ολα εσεις ξερετε! Δεν υπάρχει ιδανικό γεύμα μετά από αερόβια....απλά φάε το επόμενο γεύμα σου όταν έρθει η ώρα του(δεδομένου ότι ακολουθείς μια σωστή διατροφή)π.χ βρώμη+whey με νερό.

3.Εκτος απο την πρωτεινη μου παιρνω εναν λιποδιαλυτη(τον lipo 6 συγκεκριμενα) κ αμινοξεα σε υγρο!Αυτα ποτε πρεπει να τα παιρνω αν κανω αεροβια το πρωι!Πως να τα "μοιρασω" κατα την διαρκεια της ημερας? Το lipo6 πάρτο μόλις ξυπνήσεις και μετά γυμναστήριο.Εγώ έτσι κάνω με το Mitotropin πάντως.Την πρωτείνη την χρησιμοποιέις όπου δεν μπορείς να καλυφθείς από φαγητό και μετά από τα βάρη.
Τώρα τα αμινοξέα άμα διαβάσεις τα thread,θα δεις ότι διίστανται οι απόψεις όσον αφορά την αερόβια και αν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε.

Ελπιζω να μην σας κουρασα κ ευχαριστω εκ των προτερων!

Καλώς ήρθες και καλή επιτυχία!

deluxe
20-06-10, 19:37
Εγω παλι πιστευω οτι αν μπορεις να κανεις μεχρι και 2 φορες την ημερα HIT απο 15 λεπτα, σε 15 ημερες θα εχεις γραμμωσει, αν εισαι σε καλο επιπεδο. Θα χανεις μονο 700+ θερμιδες απο το HIT καθε ημερα.

Σιγουρα θα χανεις και μεγαλο ποσοστο σε μυες, απ' οτι αν εκανες χαλαρο τρεξιμο, αλλα αν τρεφεσαι σωστα και παιρνεις και λιγα αμινοξεα πριν, δε νομιζω να υπαρχει τοσο μεγαλο προβλημα.

Το εχω ξαναπει και παλαιοτερα. Εγω πιστευω οτι ο πιο ευκολος τροπος για να φανουν οι κοιλιακοι, ειναι να κανεις HIT. Αν εισαι ηδη σε καποιο καλο επιπεδο και κανεις παραλληλα κια καλη διατροφη.

Μαρία
20-06-10, 19:47
Δεν ειναι κακο να πειραματιστεις,κανε οτι θες,οτι εσυ νομιζεις.
Αλλα επειδη το αγωνισμα μου ηταν εντασης και εκρηκτικοτητας(τριπλουν)και μονο ΗΙΤ εκανα χρονια και χρονια και οχι 15λεπτα(ογκος) και γενικως ημουν γαλακτωμενη ολη την ωρα και επειδη η διατροφη μου δεν ηταν τοσο μελετημενη οσο ειναι τα τελευταια χρονια δεν φαινοντουσαν καλα οι κοιλιακοι μου.Το να φανουν καλα οι κοιλιακοι μου την λυση μου την εδωσε ο καθηγητης που ειχα στην ειδικοτητα στα ΤΕΦΑΑ πριν καποια χρονια(ομοσπονδιακος) ο οποιος με εβαλε στην διαδικασια της αεροβιας για το αν θελω να φανουν οι κοιλιακοι μου σε συνδιασμο με την διατροφή μου.Μετα ολα βρηκαν το δρομο τους............:toast:


και δεν χανεις μυες οσο προσεχεις την διατροφη σου.

aggeloskrv
20-06-10, 20:01
Μαρια καταλαβα τι λες!

Θα εκτιμουσα ιδιαιτερα αν μπορουσες να μου προτεινεις τι να φαω ή πιω αφου ξυπνησω κ πριν ξεκινησω την αεροβια κ τι αφου την τελειωσω!

NASSER
20-06-10, 20:19
Μαρια καταλαβα τι λες!

Θα εκτιμουσα ιδιαιτερα αν μπορουσες να μου προτεινεις τι να φαω ή πιω αφου ξυπνησω κ πριν ξεκινησω την αεροβια κ τι αφου την τελειωσω!


Εφοσον ξυπνας για να πας για αεροβιο δεν χρειαζεται να φας ή να πιεις τιποτα, εκτος αν εχεις την υποστηριξη καποιου λιποδιαλυτη που καταναλωνεις καθε μερα οταν ξυπνας και μετα πριν την προπονηση με βαρη, για να σου προσφερει ενταση.
Καλο ειναι τωρα το καλοκαιρι να εχεις νερο μαζι σου ωστε να μην αφυδατωνεσαι.(γουλιες κατα την αεροβια)

Μετα την προπονηση μπορεις να καταναλωσεις το πρωινο σου γευμα. Διαφορετικα για τους πιο απαιτητικους καταναλωνεις πρωτεινη ορου γαλακτος ή αμινοξεα και μετα ακολουθει το πρωινο. Γευμα οπως π.χ βρώμη+whey με νερό ειναι επισης αρκετα καλο.

Απαντησεις για το λιποδιαλυτη και για τα αμινοξεα εχεις ηδη παρει πιο πανω ;) Και τα δυο ειναι ιδανικα για την περιπτωση σου!

aggeloskrv
21-06-10, 11:19
Πχ εγω μια μερα παω και τρεχω χλμ για να γραμμωσω,να καψω λιπος και την επομενη μερα παω και κανω ΗΙΤ για μυικη ενδυναμωση και βελτιωση και οχι για να καψω λιπος δεν ξερω αν με πιανεις:toast:


Μαρια αυτο ακριβως θελω να κανω κ εγω τωρα που ξεκινησα κ κανω την αεροβια το πρωι!

Θα ηθελα να σε παρακαλεσω αν μπορεις να δωσεις δυο ενδεικτικες τιμες για καθε μια μερα προπονησης οσον αφορα το διαδρομο!

Δηλαδη που να βαζουμε τον διαδρομο(στο 6,στο7?) κ για ποση χρονικη διαρκεια για την καθε μια απο αυτες τις δυο προπονησεις που αναφερεις!

Ξερω οτι αυτο οπως το ρωταω μπορει να ακουγεται λιγο "προχειρο" μιας κ εσεις που εισαστε αρκετα ενημερωμενοι μιλατε με πιο σωστη κ επιστημονικη ορολογια ,πιστευω ομως οτι κατι τετοιο θα βοηθησει αρκετους απο εμας που ειμαστε πιο αρχαριοι κ θα μας δωσει μια γενικη κατευθυνση για το πως να δουλεψουμε!

Σε ευχαριστω εκ των πρωτερων!:)

deluxe
21-06-10, 16:09
Δουλεψε στο 5,5 - 6,5. Το ιδανικο ειναι 1+ ωρα, αλλα και μετα απο 20-30 λεπτα αρχιζει να γινεται η λιποδιαλυση.

Μαρία
21-06-10, 17:10
Μαρια αυτο ακριβως θελω να κανω κ εγω τωρα που ξεκινησα κ κανω την αεροβια το πρωι!

Θα ηθελα να σε παρακαλεσω αν μπορεις να δωσεις δυο ενδεικτικες τιμες για καθε μια μερα προπονησης οσον αφορα το διαδρομο!

Δηλαδη που να βαζουμε τον διαδρομο(στο 6,στο7?) κ για ποση χρονικη διαρκεια για την καθε μια απο αυτες τις δυο προπονησεις που αναφερεις!

Ξερω οτι αυτο οπως το ρωταω μπορει να ακουγεται λιγο "προχειρο" μιας κ εσεις που εισαστε αρκετα ενημερωμενοι μιλατε με πιο σωστη κ επιστημονικη ορολογια ,πιστευω ομως οτι κατι τετοιο θα βοηθησει αρκετους απο εμας που ειμαστε πιο αρχαριοι κ θα μας δωσει μια γενικη κατευθυνση για το πως να δουλεψουμε!

Σε ευχαριστω εκ των πρωτερων!:)

Τον διαδρομο εσυ θα τον ρυθμίσεις με βαση την ΚΣ σου.Δηλαδη εσυ μπορει να εισαι ανετος στο αεροβιο με τον διαδρομο στο 7 να εισαι στο 60-70% της μεγιστης ΚΣ σου,αλλος στο 9 παει το ιδιο χαλαρα.Καταλαβες δεν ειναι σταθερη τιμη που στην δινει ο καθενας και ξεκινας.Θα βρεις το οριο σου σιγα σιγα ξεκινωντας χαλαρα και θα μεινεις στον ρυθμο που σε κραταει περισσοτερη ωρα αλλα χωρις να κοπωνεσαι και να σταματας στο 5λεπτο ετσι ωστε να αντεχεις για ωρα με τον ιδιο ρυθμο και να εισαι και χαλαρος θα εχεις ανεβασει παλμους βεβαια χωρις ομως αυτο να σε κανει να σταματησεις(με την εννοια να συμμετεχεις και στο γυρω σου περιβαλλον αν ηταν καποιος διπλα σου να μπορουσες να πεις και δυο λογια).Προσωπικα ετσι το βρισκω και για μενα και δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε καρδιοσυχνομετρο η οτιδηποτε αλλο ωστε να ψαχνω με αυτο τον τροπο τους παλμους.Με τον καιρο αν εισαι στο 6πχ θα πας στο 7 λογω βελτιωσης αλλα με τους ιδιους παλμους.
Τωρα για δευτερο προγραμμα σε διαδρομο ειναι λιγο δυσκολα και πιιεστικα μιας και γινεται σε εξωτερικο χωρο οπου αυξομειωνεις εντασεις και τρεχεις και με πιο ελευθερο διασκελισμο και δεν περιοριζεσαι απο χωρο γιατι αν πας να κανεις εντασεις στον διαδρομο δεν σε φτανει και η ταχυητα γιατι ο διαδρομος δεν φτανει σε υψηλες ταχυτητες που θα χρειαστεις.

aggeloskrv
21-06-10, 17:47
Τωρα για δευτερο προγραμμα σε διαδρομο ειναι λιγο δυσκολα και πιιεστικα μιας και γινεται σε εξωτερικο χωρο οπου αυξομειωνεις εντασεις και τρεχεις και με πιο ελευθερο διασκελισμο και δεν περιοριζεσαι απο χωρο γιατι αν πας να κανεις εντασεις στον διαδρομο δεν σε φτανει και η ταχυητα γιατι ο διαδρομος δεν φτανει σε υψηλες ταχυτητες που θα χρειαστεις.


Ωραια, για το πρωτο προγραμμα ξερω ακριβως τωρα τι θα κανω!!!!!!

Οσον αφορα το δευτερο θα ηθελα Μαρια να σε ρωτησω τα εξης!

Ποση ωρα πρεπει να διαρκει το δευτερο προγραμμα?Κ επισης ποση ωρα πρεπει να ειμαι στην σχετικα υψηλη μου ενταση κ ποση στην χαμηλη?

Υ.Γ.Αληθεια γιατι αυτο το προγραμμα με την αυξομειωση της εντασης ειναι για μυικη ενδυναμωση?

Σε εχαριστω πολυ γιατι οι συμβουλες σου δεν φανταζεσαι ποσο με βοηθουν!:bowdown:

Μαρία
21-06-10, 20:16
Ωραια, για το πρωτο προγραμμα ξερω ακριβως τωρα τι θα κανω!!!!!!

Οσον αφορα το δευτερο θα ηθελα Μαρια να σε ρωτησω τα εξης!

Ποση ωρα πρεπει να διαρκει το δευτερο προγραμμα?Κ επισης ποση ωρα πρεπει να ειμαι στην σχετικα υψηλη μου ενταση κ ποση στην χαμηλη?

Υ.Γ.Αληθεια γιατι αυτο το προγραμμα με την αυξομειωση της εντασης ειναι για μυικη ενδυναμωση?

Σε εχαριστω πολυ γιατι οι συμβουλες σου δεν φανταζεσαι ποσο με βοηθουν!:bowdown:

Οταν λες δευτερο προγραμμα εννοεις αυτο που σου ειπα πιο πανω οτι προτιμω την μια μερα αεροβια και την αλλη αναεροβια?Αν μιλας για αναεροβια δεν ειναι και δεν υπαρχει συγκεκριμενο προγραμμα αλλα αναλογα τις απαιτησεις και το θεμα της προπονησης.Και η μυικη ενδυναμωση(βαρη) στην αναεροβια προπονηση συγκαταλεγεται.
Τωρα τα σπριντακια,οι μικρες αποστασεις με εντασεις και διαλλειμα δεν μπορουν αυτα να γινουν πολλη ωρα-να διαρκεσουν πολλη ωρα οπως η αεροβια γιατι θα κοπωθεις γρηγορα.Οταν λεω σπριντακια και μικρες αποστασεις με εντασεις μιλαω για απποστασεις μεχρι 100,απο 40αρια -50αρια κτλ,με ξεκινημα flying start με εκρηξεις,με αυξομειωσεις ταχυτητας-εναλλαγες κτλ.η σταθερα κομματια πχ 10* 100μετρα στο 85-90%.ΑΛΛΑ ολα αυτα εξαρτωνται και απο το αρχικο επιπεδο φυσικης καταστασης και το τι θελει ο καθενας να βελτιωσει.Και επειδη συγκαταλεγονται στην αναεροβια διαδικασια με στοιχειο κοπωσης το γ.ο , σαν ογκος(συνολικος χρονος)προπονησης μπορει και παλι να εχει διαφορα απο 30 λεπτα μεχρι και 1,30 ωρες και με βαση το επιπεδο του καθενα και γιατι περιεχεται και το στοιχειο του διαλλειματος και δεν ειναι συνεχομενη χαμηλης εντασης προπονηση.
Εχω γραψει εδω καποια πραγματα που επεξηγουν ακριιβως τα προπονητικα συστηματα και γενικα τα παντα

http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?t=9098

aggeloskrv
21-06-10, 23:30
Ok!Ευχαριστω πολυ!Θα ακολουθησω αυτα κ θα ενημερωσω για τις εξελιξεις!!!!!!!!!!!!!!:toast:

just
22-06-10, 00:02
παιδια εγω κανω 1 λεπτο στο 5 μετα 13 λεπτα στο 8.5 μετα 1 λεπτο στο 13 μετα 1 λεπτο στο 7 μετα 1 λεπτο στο 13 μετα 1 λεπτο στο 7 και 1 στο 13 (ως εδω ειναι HIIT??)και μετα για αρκετa λεπτα στο 7 και οταν βαρεθω κανω ελλειπτικο στα υπολοιπα λεπτα που μενουν για να συμπληρω8ει 1 ωρα..ολα αυτα ειναι στο προγραμμα που μου εδωσε ο γυμναστης..ειναι σωστο?3-4 φορες την βδομαδα..

Μαρία
22-06-10, 11:48
παιδια εγω κανω 1 λεπτο στο 5 μετα 13 λεπτα στο 8.5 μετα 1 λεπτο στο 13 μετα 1 λεπτο στο 7 μετα 1 λεπτο στο 13 μετα 1 λεπτο στο 7 και 1 στο 13 (ως εδω ειναι HIIT??)και μετα για αρκετa λεπτα στο 7 και οταν βαρεθω κανω ελλειπτικο στα υπολοιπα λεπτα που μενουν για να συμπληρω8ει 1 ωρα..ολα αυτα ειναι στο προγραμμα που μου εδωσε ο γυμναστης..ειναι σωστο?3-4 φορες την βδομαδα..Ειναι λιγο και εκει που λες οτι ζοριζεσαι πχ στο 13 αυτο σε κραταειι 1 λεπτο και τα υπολοιπα ειναι πολυ μικρες εντασεις(προσωπικα ουτε στο 5 ουτε στο 7 ουτε στο 8,5 θα ανεβαζα παλμους για να μπω στο 70%της ΜΚΣ και μονο στο 13 αλλα εκει για ενα λεπτο παλι το σωμα δεν θα επαιρνε χαμπαρι τι γινεται.ΑΛΛΑ για καθε ατομο οι εντασεις διαφερουν τωρα το θεμα ειναι εσυ τι θες και τι σκοπο εχεις με το οποιοδηποτε προγραμμα.)

εδω http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?t=9098 το εβαλα για αυτο το λογο εξηγω ακριβως τι και πως να μην υπαρχουν αποριες

just
22-06-10, 19:59
[QUOTE=Μαρία;196677]Ειναι λιγο και εκει που λες οτι ζοριζεσαι πχ στο 13 αυτο σε κραταειι 1 λεπτο και τα υπολοιπα ειναι πολυ μικρες εντασεις(προσωπικα ουτε στο 5 ουτε στο 7 ουτε στο 8,5 θα ανεβαζα παλμους για να μπω στο 70%της ΜΚΣ και μονο στο 13 αλλα εκει για ενα λεπτο παλι το σωμα δεν θα επαιρνε χαμπαρι τι γινεται.ΑΛΛΑ για καθε ατομο οι εντασεις διαφερουν τωρα το θεμα ειναι εσυ τι θες και τι σκοπο εχεις με το οποιοδηποτε προγραμμα.)

εδω http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?t=9098 το εβαλα για αυτο το λογο εξηγω ακριβως τι και πως να μην υπαρχουν αποριες[/QUOTE

απογοητευτικα :( στοχος μου ειναι απωλεια λιπους στο λιγο σοσιβιο που απεμεινε..

ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ 70% ΚΑΙ 85% ΤΗΣ Μ.Σ.Κ 5΄ 33
8΄ 15΄΄----->7΄ 15΄

ΤΑΧ.ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ 70% ΚΑΙ 85% ΤΗΣ Μ.Σ.Κ 8/10,5----->9,5/12,5 αυτα ειναι τα στοιχεια μου αν σου λενε κατι επισις http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?t=8993

Μαρία
25-06-10, 20:12
[QUOTE=Μαρία;196677]Ειναι λιγο και εκει που λες οτι ζοριζεσαι πχ στο 13 αυτο σε κραταειι 1 λεπτο και τα υπολοιπα ειναι πολυ μικρες εντασεις(προσωπικα ουτε στο 5 ουτε στο 7 ουτε στο 8,5 θα ανεβαζα παλμους για να μπω στο 70%της ΜΚΣ και μονο στο 13 αλλα εκει για ενα λεπτο παλι το σωμα δεν θα επαιρνε χαμπαρι τι γινεται.ΑΛΛΑ για καθε ατομο οι εντασεις διαφερουν τωρα το θεμα ειναι εσυ τι θες και τι σκοπο εχεις με το οποιοδηποτε προγραμμα.)

εδω http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?t=9098 το εβαλα για αυτο το λογο εξηγω ακριβως τι και πως να μην υπαρχουν αποριες[/QUOTE

απογοητευτικα :( στοχος μου ειναι απωλεια λιπους στο λιγο σοσιβιο που απεμεινε..

ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ 70% ΚΑΙ 85% ΤΗΣ Μ.Σ.Κ 5΄ 33
8΄ 15΄΄----->7΄ 15΄

ΤΑΧ.ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ 70% ΚΑΙ 85% ΤΗΣ Μ.Σ.Κ 8/10,5----->9,5/12,5 αυτα ειναι τα στοιχεια μου αν σου λενε κατι επισις http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?t=8993


Αν σου πω δεν το πολυκαταλαβα αυτο......τα πραγματα ειναι απλα και ευκολα και χωρις να χυσεις τονους ιδρωτα να γαλακτωσεις και να νιωσεις και τα ποδια σου να καινε απο το γαλακτικο,χαλαρα βρες ενα ανεκτο ρυθμο που σε βγαζει για ωρα,ακου την αγαπημενη σου μουσικη και δωσε.......!!!!!!!!!!:toast:

just
27-06-10, 04:10
[QUOTE=just;196967]


Αν σου πω δεν το πολυκαταλαβα αυτο......τα πραγματα ειναι απλα και ευκολα και χωρις να χυσεις τονους ιδρωτα να γαλακτωσεις και να νιωσεις και τα ποδια σου να καινε απο το γαλακτικο,χαλαρα βρες ενα ανεκτο ρυθμο που σε βγαζει για ωρα,ακου την αγαπημενη σου μουσικη και δωσε.......!!!!!!!!!!:toast:

ειμαι περηφανος για τον ευατο μου.. ξεκινησα 1 λεπτο στο 5,15 λεπτα στο 8.5 3-4 εναλαγες 13 και 8 απο 1 λεπτο και συνεχισα με το 8(εκει που εκανα στο 7) με μια εναλαγη στο 13 συνολο 1 ωρα..!!!και οταν σταματησα δεν ενιωθα κουρασμενος ενιωθα τελια..!!καποιος φιλος μου ελεγε σημερα οτι αν βαλω τα χερια μου σε καποιο σημειο στο διαδρομο θα μου δειξει και τους παλμους που ειπαμε οτι ειναι 120-140 ετσι?60% μ.κ.σ δηλ..για το ελλειπτικο δεν το αγγιζω πλεον..εκει που εκανα μιση ωρα διαδρομο και μιση ελλειπτικο..αληθεια πιο ειναι καλυτερο τελικα?διαδρομος ή ελλειπτικο?

Μαρία
27-06-10, 10:11
[QUOTE=Μαρία;198727]

ειμαι περηφανος για τον ευατο μου.. ξεκινησα 1 λεπτο στο 5,15 λεπτα στο 8.5 3-4 εναλαγες 13 και 8 απο 1 λεπτο και συνεχισα με το 8(εκει που εκανα στο 7) με μια εναλαγη στο 13 συνολο 1 ωρα..!!!και οταν σταματησα δεν ενιωθα κουρασμενος ενιωθα τελια..!!καποιος φιλος μου ελεγε σημερα οτι αν βαλω τα χερια μου σε καποιο σημειο στο διαδρομο θα μου δειξει και τους παλμους που ειπαμε οτι ειναι 120-140 ετσι?60% μ.κ.σ δηλ..για το ελλειπτικο δεν το αγγιζω πλεον..εκει που εκανα μιση ωρα διαδρομο και μιση ελλειπτικο..αληθεια πιο ειναι καλυτερο τελικα?διαδρομος ή ελλειπτικο?


Το καλυτερο ειναι το εξω.........!!!Αλλα αναμεσα στα δυο θα διαλεγα διαδρομο...διοτι το τρεξιμο ειναι η πιο φυσικη κινηση του ανθρωπου και ο διαδρομος εστω εχει αν θυμαμαι καλα εχει και περισσοτερους κραδασμους απο το ελλειπτικο που σημαινει και οστικη πυκνοτητα.Το να τρεχουμε σε ενα αποστειρωμενο περιβάλλον που εχουμε εκμηδενισει κραδασμους κτλ παλι δεν ειναι οτι καλυτερο γιατι οι τραυματισμοι μετα ειναι πιο ευκολοι και οι τενοντιτιδες στο να συμβουν.Το καλυτερο για μενα ειναι εξω σε χορτο γηπεδου η σε χωματινο εδαφος και πιο σπανια σε ασφαλο(αυτο ειναι το άλλο ακρο)αλλα δε χανεται ο κοσμος για μερικα τρεξιματα και εκει.Ολα με μετρο να γινονται και δεν υπαρχει κανενα προβλημα.:toast:

deluxe
30-06-10, 23:14
Μπορεις να τρεχεις σε διαδρομο και να εχεις τα χερια σου στις λαβες; Υπαρχει καποιο προβλημα; Κυριως για γρηγορο περπατημα αναφερομαι.

just
01-07-10, 04:01
Μπορεις να τρεχεις σε διαδρομο και να εχεις τα χερια σου στις λαβες; Υπαρχει καποιο προβλημα; Κυριως για γρηγορο περπατημα αναφερομαι.

οχι,στις μπροστινες λαβες σου δειχνει και παλμους

Slan9e
18-07-10, 01:52
Για μενα αυτο που δουλευει καλυτερα ειναι 1 μερα ΗΙΙΤ ανα 3 μερες αεροβικη χαμηλης εντασης.
Και υπαρχει εναλλαγη (καλο θα ειναι να αλλαζει και το ειδος της αεροβιας πχ: μια βδομαδα τρεξιμο - 2-3 μερες ποδηλατο -μια βδομαδα ελειπτικο) και σοκαρεται το σωμα και ωφελεισαι απο το ψηλο μεταβολισμο της HIIT, χωρις μεγαλες θυσιες σε μυικο ιστο.

Αγγελος

Manos1989
18-07-10, 09:00
Για μενα αυτο που δουλευει καλυτερα ειναι 1 μερα ΗΙΙΤ ανα 3 μερες αεροβικη χαμηλης εντασης.
Και υπαρχει εναλλαγη (καλο θα ειναι να αλλαζει και το ειδος της αεροβιας πχ: μια βδομαδα τρεξιμο - 2-3 μερες ποδηλατο -μια βδομαδα ελειπτικο) και σοκαρεται το σωμα και ωφελεισαι απο το ψηλο μεταβολισμο της HIIT, χωρις μεγαλες θυσιες σε μυικο ιστο.

Αγγελος

Αυτό κατά πόσο ισχύει και γιατί....?

giannis64
18-07-10, 10:25
Για μενα αυτο που δουλευει καλυτερα ειναι 1 μερα ΗΙΙΤ ανα 3 μερες αεροβικη χαμηλης εντασης.
Και υπαρχει εναλλαγη (καλο θα ειναι να αλλαζει και το ειδος της αεροβιας πχ: μια βδομαδα τρεξιμο - 2-3 μερες ποδηλατο -μια βδομαδα ελειπτικο) και σοκαρεται το σωμα και ωφελεισαι απο το ψηλο μεταβολισμο της HIIT, χωρις μεγαλες θυσιες σε μυικο ιστο.

Αγγελος

αυτο δουλευει μονο στον ψυχολογικο τομεα!!!

Manos1989
18-07-10, 12:02
αυτο δουλευει μονο στον ψυχολογικο τομεα!!!

οπότε και μόνο διάδρομο να κάνουμε σταθερά στο 65% κάθε μέρα,το ίδιο είναι,σωστά?

Slan9e
18-07-10, 16:56
Ναι, εφοσον εισαι στο 65% λιπος θα καις, ουτε λιγοτερο ουτε περισσοτερο ασχετα απο το τι ασκηση κανεις,
Ομως ακομα και η αεροβια προσφερει καποιο ειδος εκγυμνασης, σ'αυτο αναφερομαι. απο την στιγμη που καταναλωνω ωρα για κατι ας μεγιστοποιησω και τα ωφελη που εχω απ 'αυτο , καπως ετσι..

scarone
19-07-10, 02:39
Διαβασα το ποστ και ερχομαι και ερωτω...τελικα μετα απο βαρη αν κανουμε αεροβια,καλα ειναι να ειμαστε σε χαμηλη ενταση η ψηλη; Ακομα η μεταπροπονετικη προτεινη η οτι αλλο ροφημα περνετε αφου γινει και η αεροβια η ενδιαμεσα απο βαρη κ αεροβια;