Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 15 από 33
 1. 22-06-11 16:56 #1
  Προεπιλογή Αυχενικό Συνδρομο και Προπονηση
  Θελω οποιος γνωριζει η ειναι παθων να μου πει των δικο του τροπο προπονησης.Δυστυχως ειμαι παθων.Εκανα 8 μηνες για να μπορεσω να ξανα παω γυμναστηριο.Η υπερβολη κατα καποιο τροπο και τα παρα πολλα κιλα ηταν η αιτια του προβληματος.
  Απάντηση με παράθεση
   

 2. 26-06-11 11:00 #2
  Προεπιλογή
  Μαλλον κανεις δεν εχει αυχενικο.Παντος ειναι ενα σοβαρο προβλημα που μπορει να σε φτασει σε παραλυση.


  Το αυχενικό σύνδρομο περιγράφει μια σειρά από συμπτώματα στην περιοχή του αυχένα αλλά και στην εν γένει γύρω περιοχή (ώμοι, ωμοπλάτες, άνω κορμός), που προκαλούνται από παθήσεις της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Δεν αποτελεί το ίδιο πάθηση λοιπόν, αλλά περισσότερο έναν περιγραφικό όρο των συμπτωμάτων που μπορεί να προκαλούνται από μια σειρά παθήσεων που θα αναλυθούν στη συνέχεια. Έτσι στο αυχενικό σύνδρομο ουσιαστικά παραβλάπτεται η φυσιολογική λειτουργικότητα και κινητικότητα της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

  Τα κλινικά συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται είναι τα παρακάτω: πόνος στον αυχένα, κεφαλαλγίες, πόνοι στον ώμο, στον βραχίονα ή/ και στο χέρι, περιορισμένη κινητικότητα της αυχενικής μοίρας, αδυναμία και μειωμένα αντανακλαστικά στα άνω και κάτω άκρα, προβλήματα στο βάδισμα («σπαστικό βάδισμα»), μουδιάσματα και μυϊκή αδυναμία στα άκρα.

  Τα κυριότερα συμπτώματα του αυχενικού συνδρόμου:

  • άλγος στην περιοχή του αυχένα
  • κεφαλαλγίες
  • άλγος στον ώμο
  • άλγος στο βραχίονα ή / και στο χέρι
  • περιορισμός της κινητικότητας της αυχενικής μοίρας
  • μείωση της μυϊκής ισχύος στα άνω και κάτω άκρα
  • διαταραχή στη βάδιση («σπαστικό βάδισμα»)
  • αιμωδίες (μουδιάσματα) στα άνω άκρα
  • μυϊκή αδυναμία στα κάτω άκρα
  • ζάλη, αστάθεια
  • καρηβαρία (βαρύ κεφάλι)
  • ίλιγγος με έμετο

  Αίτια που προκαλούν Αυχενικό Σύνδρομο:
  Τα αίτια που μπορούν να προκαλέσουν αυχενικό σύνδρομο παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλομορφία.  1. Δισκοπάθεια – κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου:
  2. Αρθρίτιδα των αυχενικών σπονδύλων.
  3. Δισκοπάθειες Αυχενικών μεσοσπονδυλίων δίσκων.
  4. Σπασμός των μυών της περιοχής του αυχένα – από κακή στάση ή ψύξη κτλ..

  Διάγνωση του Αιτίου του Αυχενικού συνδρόμου.

  Η τελική διάγνωση και η εκτίμηση της σοβαρότητας του συνδρόμου γίνεται με απεικονιστικές μεθόδους οι οποίες, με σειρά φθίνουσας σπουδαιότητας είναι οι ακόλουθες: απλές ακτινογραφίες, μαγνητική και αξονική τομογραφία, ηλεκτρομυογράφημα, σπινθηρογράφημα οστών και εργαστηριακές εξετάσεις.


  Θεραπεία, Συντηρητική (Φάρμακα, Φυσικοθεραπεία, Βελονισμός, Θεραπευτική Άσκηση), Χειρουργική Αντιμετώπιση.

  Συντηρητική Θεραπεία:

  Συνίσταται στην χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής (κατά κύριο λόγο μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων), την τοποθέτηση αυχενικού κολλάρου (σκληρού ή μαλακού ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης), την χρήση αυχενικού ορθοπαιδικού μαξιλαριού κατά την κατάκλιση (για ασθενείς με εντονότερα συμπτώματα κατά την διάρκεια της νύχτας) και την εκτέλεση προγράμματος φυσιοθεραπειών.

  Φυσικοθεραπευτική Αντιμετώπιση του Αυχενικού συνδρόμου.

  Σε ασθενείς με αυχενικό σύνδρομο, τα φυσικοθεραπευτικά μέσα που χρησιμοποιούνται, έχουν σαν σκοπό:

  1)τη μείωση του πόνου
  2) τη Λύση του επώδυνου μυικού σπασμού στην περιοχή,
  3) Την ανακούφιση από τα λοιπά συμπτώματα (κεφαλαλγία, ίλιγγος κτλ), καθώς και
  4)την αποκατάσταση της μειωμένης κινητικότητας - λειτουργικότητας της αυχενικής μοίρας.

  Χρησιμοποιούνται τα εξής μέσα:

  1) Θέρμο ή και κρύο Θεραπεία,

  2) laser χαμηλής ισχύος,

  3) Διάφορες μορφές ηλεκτροθεραπείας και κυρίως TENS με πολύ καλά αποτελέσματα.

  4) Τα μαλακά περιλαίμια (κολλάρα), βοηθούν επίσης σε περιπτώσεις, που χρειάζεται προσωρινή μείωση της κινητικότητας της αυχενικής μοίρας για να μειωθεί ο πόνος ή άλλα συμπτώματα όπως ζαλάδες και ίλιγγοι.

  5) Οι διαθερμίες ή τα μικροκύματα, βοηθούν στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, την απορρόφηση του οιδήματος και τη λύση του μυϊκού σπασμού.

  6) Άλλη μορφή ηλεκτροθεραπείας είναι η Ιοντοφόρεση (διαδερμική χορήγηση αντιφλεγμονώδους φάρμακου, με τη χρήση γαλβανικού ρεύματος, απευθείας στη νευρική ρίζα που έχει τη φλεγμονή),

  7) Συνδυασμός τεχνικών κινητοποίησης και χειρισμών, οι ασκήσεις αποκατάστασης, καθώς και η εφαρμογή μάλαξης μπορούν να βοηθήσουν άμεσα και αποτελεσματικά, τόσο στη μείωση του πόνου, όσο και στην εξάλειψη των υπόλοιπων συμπτωμάτων που ταλαιπωρούν τον ασθενή, έτσι ώστε να επανέλθει στις φυσιολογικές καθημερινές του δραστηριότητες, χωρίς προβλήματα.  Σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση και θεραπεία τους συνδρόμου, παίζει η Άσκηση:

  Μακράν καλύτερη άσκηση για τέτοιες περιπτώσεις είναι η κολύμβηση (μόνο ύπτιο και ελεύθερο) αφού το σωματικό βάρος αντισταθμίζεται από την άνωση του νερού. Έτσι οι αρθρώσεις δέχονται σαφώς μικρότερη φόρτιση. Άξια αποφυγής θεωρούνται όλα εκείνα τα αγωνίσματα που η μεταβολή της στάσης του σώματος και του κέντρου βάρους αυτού μετατοπίζονται (πχ. τένις). O πόνος είναι ένας «σύμβουλος» για το τι πρέπει να αποφεύγει κανείς.

  Αντιμετώπιση Αυχενικού Συνδρόμου με βελονισμό.

  Ο βελονισμός μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην ταχύτερη αποκατάσταση των ασθενών, με τα καλύτερα αποτελέσματα να εμφανίζονται όταν η πρωτοπαθής διαταραχή δεν χαρακτηρίζεται από σοβαρές ανατομικές αλλοιώσεις.  Έτσι, σε περιπτώσεις αυχεναλγίας που οφείλονται σε:

  τραυματική κάκωση της σπονδυλικής στήλης και των παρακείμενων μυών,
  σε μυϊκή θλάση,
  σε μυοσυνδεσμικού τύπου αυχεναλγίες,
  σε πόνο λόγω κακής στάσης και εργασίας,
  σε μικρή πρόπτωση του μεσοσπονδύλιου δίσκου
  ή σε οστεοαρθρίτιδα χωρίς σοβαρές ακτινολογικές αλλοιώσεις,

  εμφανίζονται τα καλύτερα αποτελέσματα σε μια θεραπεία με βελονισμό.

  Ο βελονισμός στις ανωτέρω περιπτώσεις, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως μοναδική θεραπευτική παρέμβαση ή σε συνδυασμό με άλλες κλασσικές τεχνικές, να επιτύχει γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο και να επιταχύνει την κινητοποίηση του ασθενή.

  Αντίθετα, σε καταστάσεις σοβαρής πρόπτωσης του μεσοσπονδύλιου δίσκου ή σε παρουσία έκδηλης οστεοφυτικής υπερπλασίας με έντονα συμπτώματα πίεσης νεύρων, δεν αναμένονται με το βελονισμό ιδιαίτερα ευνοϊκά αποτελέσματα. Στις περιπτώσεις αυτές βέβαια, ο βελονισμός μπορεί να αποτελέσει συμπληρωματική αναλγητική μέθοδο, μέχρι τη χειρουργική αποκατάσταση της βλάβης.

  Ανάλογα με την παθογένεια της νόσου και την συμπτωματολογία του ασθενή, επιλέγονται τα σημεία βελονισμού. Χρησιμοποιούνται τοπικά σημεία της περιοχής και απόμακρα σημεία των Μεσημβρινών που πάσχουν. Μπορεί επίσης να γίνει βελονισμός και σε σημεία, τα οποία αν και δεν ανήκουν στους μεσημβρινούς, να είναι επώδυνα κατά την πίεση.

  Οι βελόνες παραμένουν για είκοσι με τριάντα λεπτά της ώρας. Είναι επίσης δυνατό να συνδεθούν με συσκευή ηλεκτροθεραπείας προκειμένου να χορηγηθεί ηλεκτρικό ρεύμα ελεγχόμενης συχνότητας και έντασης.

  Με τον τρόπο αυτό, αφενός αυξάνει η αναλγητική δράση του βελονισμού με την έκκριση ενδογενών οποιοειδών αναλγητικών πεπτιδίων, αφετέρου επιτυγχάνεται κινητοποίηση των παρασπονδυλικών μυών που βρίσκονται σε σύσπαση. Η κινητοποίηση αυτή συμβάλει στη λύση του μυϊκού σπασμού, αυξάνει τοπικά την αιμάτωση, απομακρύνει το γαλακτικό οξύ που έχει συσσωρευτεί από την παρατεταμένη μυϊκή σύσπαση και καταστέλλει τη φλεγμονή που εμπλέκεται στη δημιουργία του πόνου.

  Σε καταστάσεις τύπου ανεπάρκειας, σε προσβολή από άνεμο και κρύο ή και όταν ο ασθενής αναφέρει επιδείνωση των ενοχλημάτων στο κρύο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μόξα.

  Σε κάθε περίπτωση, και ιδιαίτερα σε οξέα σύνδρομα, είναι δυνατό να εντοπισθούν με ειδικούς ανιχνευτές ή με την ψηλάφηση και να βελονισθούν, σημεία στην ανθέλικα του αυτιού, που σύμφωνα με της αρχές της Ωτοθεραπείας, αντιστοιχούν στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό και με άλλα σημεία που βρίσκονται ευαίσθητα, και ανάλογα με την εντόπιση του πόνου στους μεσημβρινούς.

  Η ανταπόκριση στη θεραπεία είναι συνάρτηση τόσο των υποκείμενων ανατομικών αλλοιώσεων όσο και της χρονιότητας της νόσου.

  Σε οξέα περιστατικά, είναι δυνατό ο ασθενής να ανακουφισθεί πλήρως από την πρώτη έως τρίτη θεραπεία.

  Αντίθετα, ένα σύνδρομο που διαρκεί αρκετό καιρό και έχει υποβληθεί σε πολυάριθμες θεραπείες, χρειάζεται προσεκτική αντιμετώπιση και περισσότερο χρόνο για αποκατάσταση.

  Στην οξεία φάση η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται τρεις φορές την εβδομάδα, μέχρι τη μερική βελτίωση των συμπτωμάτων και στη συνέχεια δύο φορές την εβδομάδα, μέχρι την πλήρη ανακούφιση του ασθενή (συνήθως στις 15 - 21 ημέρες).

  Στα χρόνια περιστατικά θεωρείται σκόπιμο η θεραπεία να επαναλαμβάνεται δύο φορές την εβδομάδα. Στην περίπτωση αυτή, η βελτίωση των συμπτωμάτων αναμένεται μετά την 5η - 6η συνεδρία και συνολικά μπορεί να απαιτηθούν 15 - 20 συνεδρίες.


  Είναι απαραίτητο να δίνονται συμβουλές στον ασθενή για τη σωστή εργονομία στη διάρκεια της εργασίας, μα και της ανάπαυσης – ψυχαγωγίας, και επίσης να γίνεται η επίδειξη ασκήσεων που θα βελτιώσουν την κινητικότητα και λειτουργικότητα της αυχενικής μοίρας. Αυτές χρειάζεται να εφαρμοστούν από τον ίδιο τον ασθενή σταδιακά, μετά την μερική ύφεση των συμπτωμάτων.


  Χειρουργική Αντιμετώπιση:

  Η δε χειρουργική θεραπεία μια μεγάλη ποικιλλία χειρουργικών επεμβάσεων όπως είναι οι: εκτομή του μεσοσπονδυλίου δίσκου, αυχενική σπονδυλοδεσία, εκτομή του πετάλου του μεσοσπονδυλίου δίσκου και άλλες. Όπως όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις, έτσι και οι παραπάνω παρουσιάζουν ένα μεγάλο εύρος παρενεργειών οι σοβαρότερες από τις οποίες είναι οι εξής: φλεγμονή, κάκωση αγγείων και νεύρων, κάκωση αυχενικού σωλήνα, ανεπιθύμητες ενέργειες από την εφαρμογή γενικής αναισθησίας, παρεκτόπιση μοσχεύματος μετά από σπονδυλοδεσία και άλλες.

  Η τελική απόφαση λαμβάνεται μετά από συστηματική αξιολόγηση της σοβαρότητας της κατάστασης του ασθενούς και των θετικών και αρνητικών σημείων κάθε μιας από τις πιθανές θεραπείες.

  Κριτήρια που μπορεί να οδηγήσουν σε χειρουργική αντιμετώπιση:

  Σε πρώτη προτεραιότητα έρχονται τα υποκειμενικά συμπτώματα του ασθενούς.

  1. Πολύ έντονος πόνος τον αυχένα,
  2. εξαιρετικά μειωμένη κινητικότητα αυχενικής μοίρας και
  3. μυϊκή αδυναμία σε βαθμό που να μην επιτρέπει στον ασθενή να επιτελέσει βασικές καθημερινές δραστηριότητες,
  4. επέκταση συμπτωμάτων τόσο στα άνω όσο και στα κάτω άκρα
  5. σε συνδυασμό με έντονες αιμωδίες (μουδιάσματα),

  Είναι τα βασικά συμπτώματα, που κυρίως αν δεν μειώνονται με την συντηρητική αγωγή, αποτελούν κριτήρια για την αξιολόγηση της σοβαρότητας της κατάστασης.

  Γενικά Μέτρα πρόληψης

  Από όσα έχουν προαναφερθεί καταλαβαίνει κανείς ότι ορισμένες καταστάσεις, οι οποίες είναι και οι πιο συχνές που προκαλούν το αυχενικό σύνδρομο μπορούν να προληφθούν. Τα μέτρα πρόληψης σχετίζονται αφενός με τα στοιχεία εκείνα που μειώνουν την πιθανότητα κάποιου σοβαρού τραυματισμού της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, αφετέρου δε με τη σωστή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια διαφόρων δραστηριοτήτων, ώστε να μην καταπονείται η σπονδυλική στήλη.

  1. Προσεκτική οδήγηση και σωστή ρύθμιση των προσκέφαλων των καθισμάτων, ώστε, σε περίπτωση σύγκρουσης (κυρίως μετωπικής ή οπίσθιας), να φανούν χρήσιμα και όχι να τραυματίσουν. Τα προσκέφαλα πρέπει να βρίσκονται σε τέτοια θέση, ώστε γέρνοντας ήπια το κεφάλι προς τα πίσω αυτό να ακουμπά πάνω τους.

  2. Αποφυγή συγκρούσεων κατά τη διάρκεια διαφόρων σπορ (ποδόσφαιρο, πάλη, πυγμαχία κ.λπ.), καθώς και χρήση του ενδεικνυόμενου εξοπλισμού κατά περίσταση.

  3. Σωστή στάση σώματος κατά τη διάρκεια της εργασίας (σωστή τοποθέτηση της οθόνης του υπολογιστή, εργονομικό κάθισμα). Αυτό επιτυγχάνεται με το να καθίσουμε έτσι ώστε η πλάτη μας να ακουμπά τελείως πίσω στο κάθισμα και να βάλουμε ένα μικρό μαξιλάρι στη μέση μας. Δεν στηρίζουμε ποτέ το ακουστικό του τηλεφώνου με τον ώμο μας.

  4. Σωστή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι προτιμότερο να κοιμάται κανείς σε σκληρό στρώμα και, αν είναι δυνατό, χωρίς τη χρήση ψηλού μαξιλαριού.

  Συμπερασματικά: Το αυχενικό σύνδρομο αποτελεί την εκδήλωση πόνου στον αυχένα και στη γύρω περιοχή, που οφείλεται σε μια πληθώρα αιτίων.

  Η σωστή κλινική εξέταση και διάγνωση του αιτίου είναι πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

  Ο βελονισμός, σα μια μέθοδος χωρίς παρενέργειες και με σημαντικά οφέλη, στην αντιμετώπιση του πόνου, τη λύση του μυϊκού σπασμού και στην βελτίωση της λειτουργικότητας, παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του συνδρόμου.

  Είναι σημαντικό να γίνεται από Ιατρό, κατάλληλα εκπαιδευμένο στη μέθοδο, για να μπορέσει ο ασθενής να έχει προσδοκώμενα αποτελέσματα και τα μεγαλύτερα οφέλη από τη θεραπεία.
  Απάντηση με παράθεση
   

 3. 26-06-11 11:40 #3
  Προεπιλογή
  δεν ξέρω αν έχω αυχενικό αλλά αρκετές φορές την επόμενη από την προπόνηση ξυπνάω με πόνο στον αυχένα, και έχω και δισκοπάθεια
  Απάντηση με παράθεση
   

 4. 26-06-11 11:57 #4
  Προεπιλογή
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GHOSTGR Εμφάνιση μηνυμάτων
  Θελω οποιος γνωριζει η ειναι παθων να μου πει των δικο του τροπο προπονησης.Δυστυχως ειμαι παθων.Εκανα 8 μηνες για να μπορεσω να ξανα παω γυμναστηριο.Η υπερβολη κατα καποιο τροπο και τα παρα πολλα κιλα ηταν η αιτια του προβληματος.
  Πες μου λίγο την ιστορία εξ αρχής, τι συμπτώματα είχες, τι θεραπεία ακολούθησες κτλ.
  Απάντηση με παράθεση
   

 5. 26-06-11 12:03 #5
  Το avatar του χρήστη TToni Shark

  Εγγραφή
  14-03-2010
  Περ.
  Ωραιόκαστρο
  Μηνύματα
  545
  Προεπιλογή
  Εγώ από τότε που έκοψα τις οπισθολαίμιες δεν έχω προβλήματα πόνου
  ​HONDA CBR 600F 2012
  Απάντηση με παράθεση
   

 6. 26-06-11 12:04 #6
  Ripped Princess
  Το avatar του χρήστη marvin

  Εγγραφή
  23-09-2010
  Περ.
  Αθηνα
  Μηνύματα
  4.526
  Προεπιλογή
  Εχω αυχενικο συνδρομο ..και ποιος δεν εχει δηλαδη καθως και μια ελαφρια πιεση αναμεσα στον 4-5 σπονδυλο.Ισως να μην φτανει την σοβαροτητα που αναφερεις στο αρθρο,αλλα εχω. Ενας απο τους λογους που ξαναξεκινησα σοβαρη προπονηση ηταν για να δυναμωσω ολους τους μυς του ανω κορμου-συμβουλη ορθοπεδικου που ασχολειται με τον αθλητισμο γιατι υπαρχουν και αλλοι που απλα σε αποτρεπουν και σε κανουν να λειτουργεις σαν''παραλυτο'-ωστε να ενεργοποιησω τους γυρω μυς να στηριξουν αυχενα και μεση.Το εχω καταφερει με ποσοστο 90% καθως δεν εχω πλεον συμπτωματα αλλα και εκνευριστικες ενοχλησεις που με αποσυντονιζαν και με ΄΄εκοβαν΄΄απο πολλες δραστηριοτητες.Απλα στην αρχη θελει να το πας σιγα σιγα.
  Το πεισμα, η θεληση φαινονται απο την εξελιξη. Αν θες κατι, μπορεις να το καταφερεις, το θεμα ειναι να σφιξεις τα δοντια και να το πιστεψεις. Ολοι πειναμε, ολοι εχουμε αναγκες,ανθρωποι ειμαστε, η μαγκια ειναι να μπορεσεις να ελεγξεις τον εγκεφαλο σου και να ξεπερασεις τα ορια σου. Τιποτα δεν χαριζεται, πρεπει να θυσιασεις πραγματα για να τα καταφερεις!
  Nastya
  Απάντηση με παράθεση
   

 7. 26-06-11 22:39 #7
  Προεπιλογή
  Tα συμπτωματα που ειχα κατα την κορηφωση του προβληματος ηταν 1)Μουδισμα στο αριστερο χερι 2)Μουδιασμα και πονο στην αριστερη ομωπλατη.Η μαγνητικη εδειξε κηλη στον αυχενα Α6 σπονδυλο με προβολη προς τα αριστερα εξου και ο πονος μουδισμα απο αριστερα και ακουμπουσε στον νωτιαιο μυελο που αυτο φερνει παραλυση.Τι εκανα?

  1) Εκοψα το γυμναστηριο 2) Εκανα φυσιοθεραπειες 3) Εκανα μπανια σε ιαματικα λουτρα.

  Βεβαια πηγα σε αθληατρο γνωστης ομαδας.Ενας αλος καθηγητης που ειναι γνωστος για εγχείρηση αυχενα που παρεπηπτοντος εκανε η φιλη μου που ειχε το ιδιο προβλημα μου ειπε τερμα τα βαρη.Οπως βεβαια το ειπε και στην φιλη μου.

  Τωρα καποιες φορες εχω ελαχιστα μουδιασματα.Γενικα εκοψα τα πλα κιλα και κανω ασκησης ωστε να εχω καλη αιματωση.
  Απάντηση με παράθεση
   

 8. 27-06-11 21:10 #8
  Το avatar του χρήστη Nive

  Εγγραφή
  12-04-2010
  Περ.
  Αιγάλεω city
  Μηνύματα
  1.939
  Προεπιλογή
  ...τεράστιο κομμάτι!!!!
  Απλά να ξέρετε πως όσοι κάνουν βάρη έχουν κάτι trigger στον τραπεζοειδή...πφφφ μπαλάκια ολόκληρα.Φυσικά με αντίκτυπο στην ελαστικότητα (μειωμένη),στον πόνο (αυξημένος),εμβοές,ζαλάδες...και σε μερικές περιπτώσεις καυσαλγία.Τώρα αν έχεις και ιστορικό ή ΚΜΔ,ή απλή πρόπτωση..ή ευθειασμό όλα αυτά αυξάνουν και μονιμοποιούνται.Δούλεψε πολλή ελαστικότητα και θα δεις τρομερή βελτίωση.

  Υ.Γ. εγώ μετά από ώμους ``σπάω`` τον αυχένα μου κ`έτσι καταφέρνω να μην πονάω!
  PHYSIO ARK VERONIS
  Απάντηση με παράθεση
   

 9. 27-06-11 21:16 #9
  Το avatar του χρήστη Nive

  Εγγραφή
  12-04-2010
  Περ.
  Αιγάλεω city
  Μηνύματα
  1.939
  PHYSIO ARK VERONIS
  Απάντηση με παράθεση
   

 10. 28-06-11 16:38 #10
  Προεπιλογή
  Υ.Γ. εγώ μετά από ώμους ``σπάω`` τον αυχένα μου κ`έτσι καταφέρνω να μην πονάω![/QUOTE]

  Τι εννοεις οταν λες ¨ σπαω¨
  Απάντηση με παράθεση
   

 11. 28-06-11 21:31 #11
  Το avatar του χρήστη Nive

  Εγγραφή
  12-04-2010
  Περ.
  Αιγάλεω city
  Μηνύματα
  1.939
  Προεπιλογή
  Κάνω self thrust....αυτό το κρακ το απότομο!
  PHYSIO ARK VERONIS
  Απάντηση με παράθεση
   

 12. 28-06-11 22:27 #12
  Προεπιλογή
  [QUOTE=Nive;399116]...τεράστιο κομμάτι!!!!
  Απλά να ξέρετε πως όσοι κάνουν βάρη έχουν κάτι trigger στον τραπεζοειδή...πφφφ μπαλάκια ολόκληρα.Φυσικά με αντίκτυπο στην ελαστικότητα (μειωμένη),στον πόνο (αυξημένος),εμβοές,ζαλάδες...και σε μερικές περιπτώσεις καυσαλγία.Τώρα αν έχεις και ιστορικό ή ΚΜΔ,ή απλή πρόπτωση..ή ευθειασμό όλα αυτά αυξάνουν και μονιμοποιούνται.Δούλεψε πολλή ελαστικότητα και θα δεις τρομερή βελτίωση.

  Υ.Γ. εγώ μετά από ώμους ``σπάω`` τον αυχένα μου κ`έτσι καταφέρνω να μην πονάω![/QUOTE

  Τι εννοείς δούλεψε ελαστικότητα? Διατάσεις?
  Απάντηση με παράθεση
   

 13. 28-06-11 23:30 #13
  Το avatar του χρήστη Nive

  Εγγραφή
  12-04-2010
  Περ.
  Αιγάλεω city
  Μηνύματα
  1.939
  Προεπιλογή
  [QUOTE=Χρήστος Κ.;399808]
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nive Εμφάνιση μηνυμάτων
  ...τεράστιο κομμάτι!!!!
  Απλά να ξέρετε πως όσοι κάνουν βάρη έχουν κάτι trigger στον τραπεζοειδή...πφφφ μπαλάκια ολόκληρα.Φυσικά με αντίκτυπο στην ελαστικότητα (μειωμένη),στον πόνο (αυξημένος),εμβοές,ζαλάδες...και σε μερικές περιπτώσεις καυσαλγία.Τώρα αν έχεις και ιστορικό ή ΚΜΔ,ή απλή πρόπτωση..ή ευθειασμό όλα αυτά αυξάνουν και μονιμοποιούνται.Δούλεψε πολλή ελαστικότητα και θα δεις τρομερή βελτίωση.

  Υ.Γ. εγώ μετά από ώμους ``σπάω`` τον αυχένα μου κ`έτσι καταφέρνω να μην πονάω![/QUOTE

  Τι εννοείς δούλεψε ελαστικότητα? Διατάσεις?
  Ναι,φίλε μου...δεν κερδίζεις αλλιώς ελαστικότητα...
  PHYSIO ARK VERONIS
  Απάντηση με παράθεση
   

 14. 29-06-11 22:33 #14
  Προεπιλογή
  Δε θέλω να σε πιέσω αλλά βοήθησε μας λίγο με περισσότερες λεπτομέρειες. Τι είδους διατάσεις κτλ...
  Απάντηση με παράθεση
   

 15. 29-06-11 22:38 #15
  Ripped Princess
  Το avatar του χρήστη marvin

  Εγγραφή
  23-09-2010
  Περ.
  Αθηνα
  Μηνύματα
  4.526
  Προεπιλογή
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nive Εμφάνιση μηνυμάτων
  ...τεράστιο κομμάτι!!!!
  Απλά να ξέρετε πως όσοι κάνουν βάρη έχουν κάτι trigger στον τραπεζοειδή...πφφφ μπαλάκια ολόκληρα.Φυσικά με αντίκτυπο στην ελαστικότητα (μειωμένη),στον πόνο (αυξημένος),εμβοές,ζαλάδες...και σε μερικές περιπτώσεις καυσαλγία.Τώρα αν έχεις και ιστορικό ή ΚΜΔ,ή απλή πρόπτωση..ή ευθειασμό όλα αυτά αυξάνουν και μονιμοποιούνται.Δούλεψε πολλή ελαστικότητα και θα δεις τρομερή βελτίωση.

  Υ.Γ. εγώ μετά από ώμους ``σπάω`` τον αυχένα μου κ`έτσι καταφέρνω να μην πονάω!
  Μου εχει τυχει σε φυσιοκοθεραπεια να μου κανουν αυτο το σπασιμο που μαλλον εννοεις και ειπα πως θα παρω τον λαιμο στο χερι και θα φυγω.....
  Βεβαια οφειλω να αναφερω πως μετα τα ''βασανιστηρια'' ..ενιωσα πολυ καλυτερα!!!!!!
  Το πεισμα, η θεληση φαινονται απο την εξελιξη. Αν θες κατι, μπορεις να το καταφερεις, το θεμα ειναι να σφιξεις τα δοντια και να το πιστεψεις. Ολοι πειναμε, ολοι εχουμε αναγκες,ανθρωποι ειμαστε, η μαγκια ειναι να μπορεσεις να ελεγξεις τον εγκεφαλο σου και να ξεπερασεις τα ορια σου. Τιποτα δεν χαριζεται, πρεπει να θυσιασεις πραγματα για να τα καταφερεις!
  Nastya
  Απάντηση με παράθεση
   

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία