Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 11 από 11
  1. 11-12-21 19:42 #1
    Προεπιλογή Αυξημένο sgot sgpt
    Καλησπέρα σε όλους,

    Έκανα εξετάσεις αίματος για check up.
    Ολα τα αποτελέσματα ήταν οκ εκτός από SGOT και SGPT.
    παραθέτω πιο κατω:

    AST (SGOT) 73. ΌΡΙΑ 5-37
    AST (SGPT) 43. ΌΡΙΑ 5-41
    γ-GT 8. ΌΡΙΑ 5-66
    ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗ 0.94. ΌΡΙΑ 0.5-1.3
    ΟΥΡΙΑ 37.2. ΌΡΙΑ <50

    πρέπει να ανησυχήσω?

    Να συμπληρώσω πως το προηγούμενο απόγευμα από τις εξετάσεις έκανα πόδια στο γυμναστήριο. Επίσης κάνω gym 6 φορές την εβδομάδα. Προσπαθώ να βάλω 2-3 κιλα.
    Κάνω διατροφή και κρατάω πρωτεΐνη στα 2γρ/κιλο σώματος. Από συμπληρώματα παίρνω πρωτεΐνη όρου γάλακτος myprotein, 5γρ/ημερα κρεατινη myprotein, πολύ βιταμίνη solgar Vm2000.
    Είμαι 36 χρόνων 79κιλα και ύψος 1.80.

    Ευχαριστω πολύ.

    ΥΓ. Εννοείται θα πάω σε παθολόγο, απλά θα ήθελα και την γνώμη σας.
    Απάντηση με παράθεση
     

  2. 11-12-21 20:48 #2
    Το avatar του χρήστη Mad strength ripper

    Εγγραφή
    01-06-2021
    Περ.
    Athens petroupoli
    Μηνύματα
    36
    Cool
    Είναι υψηλά αλλά μπορεί να οφείλεται και σε ιώσεις ! ,Κατανάλωση αλκοόλ , υπερβολική γυμναστική ! Ένα καλό συμπλήρωμα που μπορείς να βάλεις είναι το liv 52
    Απάντηση με παράθεση
     

  3. 11-12-21 21:04 #3
    Προεπιλογή
    Δεν πίνω καθόλου. Η αλήθεια είναι πως πέρασα ένα κρυολόγημα πριν 5 μέρες περίπου. Σχετίζεται τo sgot και το sgtp με ιώσεις?
    Απάντηση με παράθεση
     

  4. 14-12-21 00:21 #4
    Moderator
    Το avatar του χρήστη TRIANTAFYLLOU

    Εγγραφή
    29-11-2007
    Περ.
    ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ
    Μηνύματα
    24.667
    Προεπιλογή
    αν πήρες τίποτε χάπες η καμία αντιβίωση για το κρυολόγημα , αυτή είναι και η αιτία της ανόδου τοξικότητας του συκωτιού , δηλαδη μια φαρμακευτική αγωγή κυρίως με αντι υικά φαρμακα ανεβάζει τις τρανσαμινάσες
    Εφόσον βεβαια δεν πίνεις και γενικα δεν κάνεις βαριές διατροφικές καταχρήσεις , πράγμα που όπως λές το αποκλείεις
    Ηλιας Τριανταφυλλου
    Απάντηση με παράθεση
     

  5. 14-12-21 17:44 #5
    Προεπιλογή
    Το μόνο που πήρα ήταν ένα ντεπον, είχα αρκετά φλεμματα και κατάροη από την μύτη.
    Σε αναζητήσεις στο ίντερνετ κυρίως ξένα site και forum διάβασα πως η σκληρή προπόνηση ανεβάζει αυτές τις τιμές, επίσης διάβασα πως πιθανόν οι πολυβιταμινες επίσης μπορεί να ανεβάσουν αυτές τις τιμές.
    Απάντηση με παράθεση
     

  6. 15-12-21 02:43 #6
    Moderator
    Το avatar του χρήστη TRIANTAFYLLOU

    Εγγραφή
    29-11-2007
    Περ.
    ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ
    Μηνύματα
    24.667
    Προεπιλογή
    η κατάχρηση και ο πλεονασμός σε συμπληρώματα , η κακής ποιότητας συμπληρώματα αμφιβόλου προελεύσεως μπορει να φορτώσει αυτο το εργαλείο που λέγεται συκώτι
    Και γενικα όσο μεγαλύτερες ποσότητες τροφής καταναλώνει κάποιος τόσο περισσότερα κατάλοιπα του μεταβολισμού συγκεντρώνονται στο συκώτι νεφρα παχύ έντερο
    Αντίθετα η σωστη λήψη βιταμινων και αντιοξειδωτικών βοηθα στην αποτοξίνωση του οργανισμου και την καλή λειτουργία των οργάνων , όπως και η σωστή επαρκής λήψη νερού
    Αντίθετα η έλλειψη νερού δημιουργει προβλήματα
    Επίσης όταν περάσουμε μια ίωση και μετα δούμε περίεργες τιμές στις αιματολογικές , κάνουμε μια επανεξέταση μετα απο διαστημα τόσο ώστε να έχουμε ενταχτεί στην κανονική μας ρουτίνα και να έχει περάσει κάποιο διάστημα τουλάχιστον ενός μηνα για επανεξέταση
    Πολλές φορές είναι και θεμα οργανισμού , ξέρω άτομα που έχουν εκ γεννετής υψηλή χοληστερίνη και δεν πέφτει ούτε με αίτηση παρα ελάχιστα , αλλα αν κάποιος νορμαλ φτάσει στα επίπεδα χοληστερίνης αυτών θα έχει θεμα ενω αυτοι κανένα
    όπως και αυτοι με χαμηλό αιματοκρίτη και σίδηρο , γνωστο και ως το στίγμα , που μπορούν υπο προυποθεσεις να κάνουν και πρωταθλητισμό και ένας νορμαλ που θα πέσει ο αιματοκρίτης του και ο σίδηρος σ αυτα τα επίπεδα θα είναι σαν μαραμένη γαρδένια
    Ηλιας Τριανταφυλλου
    Απάντηση με παράθεση
     

  7. 22-12-21 10:50 #7
    Προεπιλογή
    Καλησπέρα σε όλους,

    Μετά από επίσκεψη στον παθολόγο μου έγραψε εξέταση για ck-creatine kinase η οποία βγήκε 1355,το sgot έπεσε 10 μονάδες δλδ 63 και sgpt 43 το γ gt είναι οκ. Μου είπε ο γιατρός είναι καθαρά θέμα υπερπροπονησης και μυϊκής καταστροφής. Τώρα το επόμενο βήμα είναι 7-10 μέρες off και επανεξέταση. Θα ήθελα να ρωτήσω μακροχρόνια ένας οργανισμός με 1000 ck θα έχει κάποιο θέμα η εμείς η αθλητές είμαστε έτσι?
    Απάντηση με παράθεση
     

  8. 24-12-21 04:25 #8
    Weight Freak
    Το avatar του χρήστη billys15

    Εγγραφή
    29-07-2006
    Περ.
    Ptolemaida
    Μηνύματα
    3.918
    Προεπιλογή
    Ειναι εικονικες τετοιες τιμες,εχουν να κανουν με την προπονηση και την ενταση της,οπως και με την διατροφη.Αν πχ ετυχε να φας σαβουρα,τοτε λογικο το συκωτι να ζοριστει.Οσο για την ερωτηση σου,δεν υπαρχει κανενας που να επαθε κατι κακο επειδη εκανε προπονηση με βαρη,ασχετα με τις τιμες του αιματος.Οταν εισαι 1+ βδομαδα χωρις προπονηση,ηδη επανερχονται ολα.Αλλα αντιθετα,αν δεν κανεις προπονηση και εισαι κατα του αθλητισμου,ανεβαινουν και κρατιουνται ψηλα.Δεν μιλαω για σενα,γενικα το αναφερω,ειναι λιγο ειρωνικο το θεμα προπονησης και αιματολογικων
    Απάντηση με παράθεση
     

  9. 27-12-21 14:00 #9
    Προεπιλογή
    Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά.
    Έκανα επαναληπτικες εξετάσεις μετά από 6ημερη αποχή από προπονηση. Βγήκαν άριστες και εντός φυσιολογικων τιμών.
    Sgot 23.ορια 5-37
    Sgpt 28.ορια 5-41
    Ck 158.ορια 24-190
    Ldh 140.ορια 135-225

    Ευχαριστω για όλες τις απαντήσεις σας. Επόμενο βήμα για εμένα είναι αναπροσαρμογη του όγκου προπόνησης. Βέβαια έκοψα αυτές τις 6 μερες και την πρωτεΐνη σε σκονη(βέβαια λάμβανα κανονικά από την διατροφή τα 2γρ/σωματικο βάρος την ημέρα) έκοψα και την κρεατινη και την πολυβιταμινη, δεν γνωρίζω αν αυτό έπαιξε ρόλο στην επαναφορά των τιμων στα φυσιολογικά θα φανεί σε επόμενες εξετάσεις.

    Καλή χρονιά σε όλους.
    Απάντηση με παράθεση
     

  10. 27-12-21 23:41 #10
    Weight Freak
    Το avatar του χρήστη billys15

    Εγγραφή
    29-07-2006
    Περ.
    Ptolemaida
    Μηνύματα
    3.918
    Προεπιλογή
    Συνέχισε τα συμπληρώματα κανονικά. Έπαιξε ρόλο το ότι σταμάτησες προπόνηση
    Απάντηση με παράθεση
     

  11. 03-01-22 00:13 #11
    Moderator
    Το avatar του χρήστη beefmeup

    Εγγραφή
    15-03-2010
    Περ.
    ZeroTolerance
    Μηνύματα
    27.773
    Προεπιλογή
    οταν κανεις εξετασεις καλο ειναι να απεχεις απο βαρη για 2-3 μερες να ισορροπησουν οι τιμες..ενας εμπειρος γιατρος θα στο πει αυτο οταν τις δει τσιμπημενες, πως οφειλονται στα βαρη.
    Απάντηση με παράθεση