Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 14 από 14
 1. 16-01-10 14:59 #1
  Προεπιλογή Πόνος στο Γονατο μετά από Sumo Squat
  με έχει πιάσει ένα μικρό αλλά πολύ ενοχλητικό πονάκι ακριβώς κάτω από την Επιγονατίδα και πρός το εσωτερικό μέρος,
  ο πόνος δεν είναι στο πλάγιο μέρος της Άρθρωσης του Γόνατος αλλά όπως είπα Μπροστά κάτω από την Επιγονατίδα πρός πρός το εσωτερικό.

  Θα πρέπει να προήλθε από Full Sumo Squat όταν στο ανέβασμα τέντωνα τα πόδια στο γόνατο.
  Εκείνο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν έχει κάποιος εμπειρία από αυτόν τον τραυματισμό και αν όντως προέρχεται από το ότι κακώς τεντώνουμε τα πόδια και πόσο καιρό χρειάστηκε να αποκατασταθεί.
  Απάντηση με παράθεση
   

 2. 16-01-10 18:11 #2
  Retired Admin
  Το avatar του χρήστη NASSER

  Εγγραφή
  24-05-2008
  Περ.
  Planet Earth
  Μηνύματα
  13.687
  Προεπιλογή
  Ξαφνικα σου ηρθε ο πονος ή σε πονουσε και παλαιοτερα?
  Γεια σου Billy με τους τραυματισμους σου
  Nasser Ammari
  Απάντηση με παράθεση
   

 3. 16-01-10 19:43 #3
  Προεπιλογή
  τι να κάνω είμαι "άτακτο" άτομο,

  δεν μπορώ να πώ ότι ήρθε πολύ ξαφνικά, τις τελευταίες 2 φορές που έκανα πόδια με ψιλοτσιμπούσε αλλά ακόμα και τώρα δεν μιλάμε για κανά αβάσταχτο πόνο, μικροενόχληση θα την χαρακτήριζα, μάλλον σαν "κάψιμο". Μάλλον ζορίστηκε και έκανε φλεγμονή, τωρα πόσο καιρό θα πρέπει να κάτσω φρόνιμα???
  Απάντηση με παράθεση
   

 4. 16-01-10 19:47 #4
  Respected Gym Owner
  Το avatar του χρήστη TakisV

  Εγγραφή
  23-08-2008
  Περ.
  Patra
  Μηνύματα
  148
  Προεπιλογή
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Billy Εμφάνιση μηνυμάτων
  με έχει πιάσει ένα μικρό αλλά πολύ ενοχλητικό πονάκι ακριβώς κάτω από την Επιγονατίδα και πρός το εσωτερικό μέρος,
  ο πόνος δεν είναι στο πλάγιο μέρος της Άρθρωσης του Γόνατος αλλά όπως είπα Μπροστά κάτω από την Επιγονατίδα πρός πρός το εσωτερικό.

  Θα πρέπει να προήλθε από Full Sumo Squat όταν στο ανέβασμα τέντωνα τα πόδια στο γόνατο.
  Εκείνο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν έχει κάποιος εμπειρία από αυτόν τον τραυματισμό και αν όντως προέρχεται από το ότι κακώς τεντώνουμε τα πόδια και πόσο καιρό χρειάστηκε να αποκατασταθεί.

  Χωρίς να είμαι γιατρός απλός από εμπειρία πιστεύω ότι έχεις τενοντίτιδα.
  Οι μεγάλοι μύες quadriceps στο μέτωπο του μηρού συνδέονται με την κορυφή της επιγονατίδας μέσω του τένοντα quadriceps. Αυτός ο τένοντας παρεμβάλλει στην επιγονατίδα και συνεχίζει έπειτα κάτω και διαμορφώνει έναν άλλο τένοντα τον επιγονατιδικό τένοντα. Ο επιγονατιδικός τένοντας στη συνέχεια, συνδέεται με το μέτωπο της κνήμης.
  Πιθανόν αυτόν τον τένοντα έχεις τραυματίσει.
  Αυτοί οι Τραυματισμοί λέγονται τραυματισμοί υπέρχρησης
  Περιγράφονται ως τραυματισμοί υπέρ- χρήσης, οι τραυματισμοί οι οποίοι προκαλούνται από την συνεχή καταπόνηση της περιοχής έως ότου η βλάβη εγκατασταθεί και ξεκινήσει ο πόνος . Ένας απ΄ αυτούς τους τραυματισμούς είναι η τενοντίτιδα του επιγονατιδικού τένοντα και ένας άλλος το «jumper’s knee». Και οι δύο χαρακτηρίζονται από πόνο στον τένοντα κάτω από την επιγονατίδα.
  Αυτό θελει αποχη από προπονηση ποδιων να βαζεις παγο και πιθανον καποιο καλο αντιφλεγμωδες πχ MOVATECγια μια εβδομαδα.
  Εάν δεν περασει καλο θα είναι να σε δει ενας καλος γιατρος.
  Τωρα οσο αναφορα τα συμπληρώματα αυτά στοχεύουν περισσότερο στην ανακούφιση των τενόντων, κλειδώσεων και μυών έως ο αθλητής αναρρώσει από τον τραυματισμό του. Επίσης μπορούν να λαμβάνονται και σαν προληπτικά μέτρα σε μια περίοδο που ξέρουμε ότι θα πιεστούμε παραπάνω. Οι πιο γνωστές ουσίες εδώ Το LITOZIN η glucosamine, η chondroitin, η MSM πχ Animal Flex της Universal και το Cissus. Στο τελευταίο αξίζει να μείνουμε λίγο παραπάνω γιατί είναι συμπλήρωμα που εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα. Το εκχύλισμα κισσού είναι ένα ασφαλές συμπλήρωμα με ιδιαίτερα ανακουφιστική δράση στους τένοντες. Προσοχή εδώ υπάρχουν ποιότητες αλλά και διαφορετικές συγκεντρώσεις. Το εκχύλισμα κισσού σε συγκεντρώσεις 10-15% χρησιμοποιείται για ανακούφιση των τενόντων ενώ σε υψηλότερες συγκεντρώσεις (40-50%) για μια ελαφρά αναβολική δράση που έχει. Εδώ θα μείνουμε στις χαμηλές συγκεντρώσεις και να πω ότι το πιο γνωστό συμπλήρωμα είναι το Super Cissus της USP Labs που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.

  Διαβασε προσεχτικα το παρακατω αρθρο και πιστευω θα σε βοηθησει αρκετα.

  Πηγη:www.sportsmed.gr

  Τενοντοπάθειες αθλητών - Διάγνωση και νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις
  Οι τραυματισμοί των τενόντων, αποτελούν τον χαρακτηριστικότερο τραυματισμό αθλουμένων και αθλητών. Η κυριότερη αιτία είναι η προπόνηση, η οποία είτε αυξάνεται απότομα, είτε είναι μεγαλύτερης έντασης απ'όσο πρέπει, ή και τα δύο μαζί. Χαρακτηρίζονται από σταδιακή εμφάνιση των ενοχλημάτων, παρά από συγκεκριμένο τραυματικό γεγονός και αποτελούν την χαρακτηριστικότερη αλλά και συχνότερη αθλητική κάκωση (Παπαλαδά, Μαλλιαροπουλος 1998). Ως τραυματισμοί χαρακτηρίζουν συγκεκριμένα αγωνίσματα. Έτσι έχουμε τον Αγκώνα των Τενιστών (Tennis elbow), τον Ώμο των Κολυμβητών (Swimmers Shoulder), το Γόνατο των Αλτών (Jumpers Knee), κλπ.(Μαλλιαρόπουλος 1994, 2004)

  Σε όλους μας είναι γνωστή η διάγνωση που τίθεται σαν Τενοντίτιδα, όταν κάποιος αθλητής εμφανίζει ενοχλήματα σε κάποιον τένοντα. Τενοντίτιδα λοιπόν ως Ιατρική ορολογία σημαίνει φλεγμονή, και παραπέμπει στην ανάλογη θεραπεία-αντιμετώπιση της φλεγμονής. ΄Όμως, η εμφάνιση ενός τραυματισμού υπέρχρησης σε τένοντα οφείλεται σε τραυματικές εκφυλιστικές αλλοιώσεις του τένοντα, και όχι σε φλεγμονή.

  Η εμφάνιση του πόνου κατά την διάρκεια της προπόνησης, μπορεί να είναι οδηγός για την αξιολόγηση του βαθμού σοβαρότητο (Πίνακας 1). H σωστή αξιολόγηση της εμφάνισης του πόνου από τον προπονητή-αθλητή, οδηγεί σε έγκαιρη ελάττωση ή διακοπή των προπονητικών επιβαρύνσεων στα πρώιμα στάδια του τραυματισμού, και ο αθλητής επισκέπτεται τον ειδικό Ιατρό ο οποίος θέτει την διάγνωση κλινικά (Πίνακας 1).

  1ου βαθμού σοβαρότητος πόνος μετά την προπόνηση
  2ου βαθμού σοβαρότητος πόνος στο τέλος της προπόνησης
  3ου βαθμού σοβαρότητος πόνος στην αρχή και στο τέλος της προπόνησης
  4ου βαθμού σοβαρότητος πόνος σε όλη την προπόνηση

  Πάντοτε απαιτείται παρακλινικός έλεγχος με ακτινογραφίες ή υπερηχογράφημα και αξονική ή μαγνητική τομογραφία. Ο παρακλινικός απεικονιστικός έλεγχος βοηθά στην διάγνωση, όμως δεν είναι αποδεικτικός. Η διάγνωση είναι πάντα κλινική. (Shalaby AISM 1999)

  Άρα λοιπόν, οι τραυματισμοί υπέρχρησης των τενόντων πιστεύεται ότι :

  οφείλονται σε φλεγμονή, ενώ οφείλονται σε τραυματική εκφύλιση του κολλαγόνου.

  διαγιγνώσκονται σαν Τενοντίτιδες,ενώ είναι Τενοντοπάθειες(Maffuli 1998)

  ότι διαρκούν λίγο, ενώ πολλές φορές απαιτούνται μήνες για την αποκατάστασή τους

  οι απεικονιστικές μέθοδοι βάζουν τη διάγνωση, ενώ βοηθούν στη διάγνωση (Cook, Clinical J.Sports Med.1998)

  ότι η χειρουργική επέμβαση αποκαθιστά γρήγορα και πλήρωςενώ το ποσοστό επιτυχίας της ανέρχεται στο 70-80% και μετεγχειρητικά απαιτείται αποκατάσταση για 4-6 μήνες (Coleman, Am.J.Sports Med. 2000)

  Εκτός της θεραπευτικής αγωγής, απαραίτητο είναι να καθοριστούν τα αίτια των τραυματισμών υπέρχρησης.

  Οι προδιαθεσικοί παράγοντες για την εμφάνιση τενοντοπάθειας σε αθλητές είναι:

  προπονητικά λάθη (Yeung, 2001)

  προηγούμενοι τραυματισμοί, οι οποίοι δεν αποκατεστάθησαν πλήρως.

  Και ακολουθούν παράγοντες όπως:

  Ηλικία (Μαλλιαρόπουλος 1993)

  Κατασκευαστικές ιδιομορφίες

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ι

  Μη στεροειδή Αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ)

  Με βάση τα ανωτέρω φαίνεται ότι η φαρμακευτική αγωγή με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα δεν βοηθά ως θεραπεία στις τενοντοπάθειες (Steven 2003). Παίζουν κάποιο ρόλο μόνο στην οξεία φάση για χρονικό διάστημα 1-5 ημέρες, αν και είναι δυνατόν η οξεία φάση να αντιμετωπιστεί το ίδιο αποτελεσματικά με άλλα μέσα όπως η κρυοθεραπεία και τα μηχανικά μέσα της φυσικοθεραπείας.(Almekinders 1999)

  Η Φυσικοθεραπεία
  Τα μηχανικά μέσα της Φυσικοθεραπείας έχουν σημαντική θεραπευτική θέση τόσο στην οξεία φάση όπως ήδη αναφέρθηκε, αλλά και στην χρόνια, με κατεύθυνση όμως όχι την αντιφλεγμονώδη αγωγή αλλά την διέγερση της παραγωγής και διαμόρφωσης των ινών του Κολλαγόνου.
  Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι, οι εκχύσεις τοπικά με κορτικοστεροειδή θα πρέπει να αποφεύγονται μια και αποτελούν το σημαντικότερο προδιαθεσικό παράγοντα για ολική ρήξη του τένοντα εκεί όπου έγινε η έκχυση(Shier 1996)

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙI

  Ενδυνάμωση

  Η ενδυνάμωση με έκκεντρες ασκήσεις, φαίνεται ότι αποτελεί σήμερα έναν από τους αποτελεσματικότερους τρόπους αντιμετώπισης των τενοντοπαθειών. Η έκκεντρη φόρτιση του τένοντα, έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου διεγείροντας τους μηχανουποδοχείς των τενοντοκυττάρων, προκαλώντας ευθυγράμμιση των ινων κολλαγόνου, αλλά και την μεταξύ τους σύνδεση .

  Εξωσωματικά κρουστικά κύμματα

  Τη θεραπεία με εξωσωματικά κρουστικά κύμματα-Extra corps shock wave therapy (E.S.W.T.)-αποτελεί την πλέον σύγχρονη-συντηρητική- ασφαλή αντιμετώπιση των τενοντοπαθειών. Η εφαρμογή της στηρίζεται στην Ιατρική μέθοδο της εξωσωματικής λιθοτριψίας, δηλαδή την παραγωγή μηχανικών κυμμάτων, μέσω επιταχυνόμενης-ελεγχόμενης κρούσης.

  Η μέθοδος αυτή έχει τα εξής αποτελέσματα:

  Αυξάνει τον μεταβολισμό της περιοχής

  Διαλύει επασβεστώσεις του τένοντα

  Αυξάνει την αντοχή του ιστού στον οποίο εφαρμόζεται, σε μηχανικό φορτίο

  Ελαττώνει τον πόνο

  Διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων του ιστού στον οποίο εφαρμόζεται.

  Εφαρμόζεται σε όλες τις τενοντοπάθειες , αλλά και στην ασβεστοποιό τενοντοπάθεια . Τα ποσοστά επιτυχίας της μεθόδου εκεί που όλες οι άλλες συντηρητικές μέθοδοι έχουν αποτύχει, ανέρχεται σε 80-85% (Lohrer 2002).

  Χειρουργική αντιμετώπιση

  Η χειρουργική αντιμετώπιση θα πρέπει να εφαρμόζεται ως τελευταία λύση, όταν η σωστή σηντηρητική αντιμετώπιση για χρονικό διάστημα 3-6 μήνες, δεν έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα.(Coleman 2002)

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙII

  Γονιδιακή θεραπεία

  Η γονιδιακή θεραπεία αποτελεί σημαντική μελλοντική εξέλιξη στην θεραπευτική αγωγή των τενοντοπαθειών. Δεν είναι εφικτό όμως ακόμη να αποτελεί θεραπεία εκλογής, λόγω:

  της κυτταροτοξικότητος που μπορεί να παρουσιάζει
  των γενικότερων επιδράσεων που μπορεί να έχει πέραν του τοπικού προσδοκόμενου αποτελέσματος
  των δυσμενών επιπτώσεων στο ανοσοποιητικό σύστημα

  Κυτταρική θεραπεία

  Η κυτταρική θεραπεία με ανθρώπινα μεσεγχυματικά κύτταρα είναι μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία. Τα μεσεγχυματικά ανθρώπινα κύτταρα έχουν την δυνατότητα να πολλαπλασιάζονται και να εξελίσσονται στο περιβάλλον στο οποίο θα βρεθούν. Έτσι όταν γίνει έκχυσή τους σε εκφυλισμένο τένοτα, είναι δυνατόν να εξελιχθούν σε υγιή τενοντοκύτταρα, θεραπεύοντας τον πάσχοντα τένοντα. Η κυτταρική θεραπεία βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, αλλά είναι πιθανόν σε μια πενταετία να αποτελεί μια από τις θεραπείες εκλογής.

  ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
  Μαλλιαρόπουλος Νίκος, Καθορισμός Προδιαθεσικών παραγόντων για την εμφάνιση τραυματισμών στην παιδική ηλικία.3ο Διεθνές συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, 1995.
  Μαλλιαρόπουλος Νίκος, Τενοντίτις Επιγονατιδικού τένοντα σε αθλητές Στίβου. 1ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, 1993.
  Μαλλιαρόπουλος Νίκος, Ισοκινητική Αποκατάσταση αθλητών με Τενοντίτιδα επιγονατιδικού. 1ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, 1993.
  ΜαλλιαρόπουλοςΝίκος, ΠαπαλαδάΑγάπη, ΧριστοδούλουΔημήτρης, Overuse Syndroms in Track and Field athlets.25o World Sports Medicine Congress, 1994.
  ΜαλλιαρόπουλοςΝίκος, Overuse Injuries in the young swimmer.XI FINA World Sport Medicine Congress, 1995.
  Μαλλιαρόπουλος Ν. Παπαλεξανδρής Σ. Παπαλαδά Α. Παπακώστας Ε., "Τενοντοπάθεια επιγονατιδικού σε αθλητές Στίβου-Πρόγνωση θεραπεία" 28th World Sports Medicine congress FIMS 2004.
  Παπαλαδά Αγάπη, Ι.Κ.Α.Κ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης.Επιδημιολογική Μελέτη τραυματισμών κάτω άκρων 1988-1998.Πρακτικά 5ου Αθλητιατρικού Σεμιναρίου ΣΕΓΑΣ 1998.
  Almekinders L., The effects of aging, anti-inflammatory drugs, and ultrasound on the in vitro response of tendon tissue. Am J Sports Med 1999.
  Coleman BD., "Outcomes of open and arthroscopic patellar tenotomy for chronic patellar tendinopathy : a retrospective study " Am.J.Sports Med 2000.
  Cook JK., "Patellar tendon Ultrasonograrhy in asymptomatic active athletes"Clinical J Sports Med.1998
  Gene Therapy and Tissue Engineering in Sports Medicine.V.Martinek, Physician and Sports Med.Vol28, No2,February 2000.
  Gum SL., "Combined ultrasound electrical stimulation and laser promote collagen synthesis with moderate changes in tendon biomechanics"Am.J. Phys Med Rehabil 1997.
  Khan KM., Treat the patient not the x-ray: Advances in diagnostic imaging do not replace the needfor clinical interpretation.Clin.I.Sports Medicine, 1998(1): 1-4.
  Lohrer H., "Achillodynia and patellar tendinopathy.Results of radial shock wave therapy in patients with unsuccessfully treated tendinosis"2002 Georg.Thieme Verlag, Institute for Sports Medicine of Frankfurt.
  Maffuli N., Overuse Tendon conditions:Time to change a confusing terminology.Arthroscopy 1998
  Niesen-Vertommen SL., the effect of eccentric versus concentric exercise in the management of Achilles Tendinitis.Clinics J. Sports Med. 1992:2(2) 109-113.
  K.Khan, Overuse Tendinosis, Not Tendinitis, Physician and Sports Med Vol28,No5, May 2000.
  Rombe J., "Shock wave application for chronic plantar fascitis in rynning athletes.Am.J.Sports Med. 2003.
  Shalaby M., "Patellar tendonitis:The significance of MRI Findings.Am.J.Sports Med. 1999.
  Steven D., "NSAIDs and musculoskeletal treatment.The physician and Sports Medicine 2003.
  Testa V., Ultrasound guided percutaneous longitudinal tenotomy, for the management of Patellar tendinopathy. Med Sci Exerc 1993:31(11) 1509-1515.
  Yeung EW., Intervertions for preventing lower limb soft tissue injuries in runners(Conchrone review)

  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη TakisV : 16-01-10 στις 19:51
  Απάντηση με παράθεση
   

 5. 16-01-10 20:10 #5
  Προεπιλογή
  τελικά μάλλον έχω τραυματίσει τον GRACILIS MUSCLE, διότι παίζει πολύ στα Σούμο σκουάτ.

  Τάκη, ευχαριστώ για το ενδελεχές σου πόστ.
  Απάντηση με παράθεση
   

 6. 23-01-10 23:13 #6
  Προεπιλογή
  Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα θα γραψω το δικο μου προβληματακι εδω.

  Την προηγουμενη Δευτερα εκανα προπονηση ποδιων στο καινουριο γυμναστηριο που πηγα οπου εκανα την καθιερωμενη προπονηση αλλα το Leg extension ηταν ρυθμισμενο να ξεκιναει απο γωνια περιπου 100 μοιρων και δεν γινοταν να την αλλαξεις.
  Απο την επομενη μερα εχω μια ενοχληση στο αριστερο ποδι αναμεσα στο τελος του εξω πλατυ μυ και στο πανω μερος της επιγονατιδας αλλα ποναει μονο οταν εχω λυγισμενο το ποδι μου και παω να το τεντωσω ( ο πονος εμφανιζεται περιπου στις 70 μοιρες).Το αφησα 10 μερες χωρις να κανω τιποτα και η ενοχληση παραμενει η ιδια ισως λιγο μικροτερη.
  Τελος απο οτι εχω παρατηρησει αν κανω την κινηση 3-4 φορες συνεχομενα μετα δεν ποναει.
  Καμια ιδεα για το τι επαθα?σκεφτομαι απο βδομαδα αν δεν περασει να παω σε ορθοπεδικο.
  Απάντηση με παράθεση
   

 7. 24-01-10 19:18 #7
  Προεπιλογή
  κατ' αρχήν να πώ ότι ο πόνος μου πέρασε με λίγη Βολταρέν κρέμα, βασικά δεν ήταν πόνος αλλά σαν κάψιμο.
  Την περασμένη Τετάρτη έκανα πόδια κανονικά και τα Σούμο σκουατς χωρίς βέβαια να τεντώνω τα πόδια στο ανέβασμα και δεν αισθάνθηκα κάποια ενόχληση έκτοτε.

  NASSER, κερνάω μπύρα.

  -----

  Lasen, όλοι αυτοί οι πόνοι δημιουργούνται όταν τεντώνουμε τα πόδια εντελώς ή όταν τα λυγίζουμε εντελώς. Προσπάθησε να κρατάς την κίνηση ενδιάμεσα.
  Τώρα ξεκούρασε το μέχρι να σου περάσει ο πόνος.
  Το ότι δεν πονάς όταν κάνεις 3-4 συνεχόμενες επαναλήψεις οφείλεται στο ότι κάποιοι άλλοι μυς αναλαμβάνουν την δουλειά του τραυματισμένου μύ, αυτό γίνεται αυτόματα, ο οργανισμός αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και ενεργοποιεί τους άλλους μυς για να γίνει η κίνηση. Δεν σημαίνει ότι είσαι καλά, είχα παρόμοιο πρόβλημα στο αγκώνα και πέρασε με την ξεκούραση και την σταδιακή ενδυνάμωση.
  Απάντηση με παράθεση
   

 8. 24-01-10 19:54 #8
  Προεπιλογή
  Ευχαριστω για την απαντηση Billy
  Απάντηση με παράθεση
   

 9. 07-08-10 15:18 #9
  Προεπιλογή
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο TakisV Εμφάνιση μηνυμάτων
  Χωρίς να είμαι γιατρός απλός από εμπειρία πιστεύω ότι έχεις τενοντίτιδα.
  Οι μεγάλοι μύες quadriceps στο μέτωπο του μηρού συνδέονται με την κορυφή της επιγονατίδας μέσω του τένοντα quadriceps. Αυτός ο τένοντας παρεμβάλλει στην επιγονατίδα και συνεχίζει έπειτα κάτω και διαμορφώνει έναν άλλο τένοντα τον επιγονατιδικό τένοντα. Ο επιγονατιδικός τένοντας στη συνέχεια, συνδέεται με το μέτωπο της κνήμης.
  Πιθανόν αυτόν τον τένοντα έχεις τραυματίσει.
  Αυτοί οι Τραυματισμοί λέγονται τραυματισμοί υπέρχρησης
  Περιγράφονται ως τραυματισμοί υπέρ- χρήσης, οι τραυματισμοί οι οποίοι προκαλούνται από την συνεχή καταπόνηση της περιοχής έως ότου η βλάβη εγκατασταθεί και ξεκινήσει ο πόνος . Ένας απ΄ αυτούς τους τραυματισμούς είναι η τενοντίτιδα του επιγονατιδικού τένοντα και ένας άλλος το «jumper’s knee». Και οι δύο χαρακτηρίζονται από πόνο στον τένοντα κάτω από την επιγονατίδα.
  Αυτό θελει αποχη από προπονηση ποδιων να βαζεις παγο και πιθανον καποιο καλο αντιφλεγμωδες πχ MOVATECγια μια εβδομαδα.
  Εάν δεν περασει καλο θα είναι να σε δει ενας καλος γιατρος.
  Τωρα οσο αναφορα τα συμπληρώματα αυτά στοχεύουν περισσότερο στην ανακούφιση των τενόντων, κλειδώσεων και μυών έως ο αθλητής αναρρώσει από τον τραυματισμό του. Επίσης μπορούν να λαμβάνονται και σαν προληπτικά μέτρα σε μια περίοδο που ξέρουμε ότι θα πιεστούμε παραπάνω. Οι πιο γνωστές ουσίες εδώ Το LITOZIN η glucosamine, η chondroitin, η MSM πχ Animal Flex της Universal και το Cissus. Στο τελευταίο αξίζει να μείνουμε λίγο παραπάνω γιατί είναι συμπλήρωμα που εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα. Το εκχύλισμα κισσού είναι ένα ασφαλές συμπλήρωμα με ιδιαίτερα ανακουφιστική δράση στους τένοντες. Προσοχή εδώ υπάρχουν ποιότητες αλλά και διαφορετικές συγκεντρώσεις. Το εκχύλισμα κισσού σε συγκεντρώσεις 10-15% χρησιμοποιείται για ανακούφιση των τενόντων ενώ σε υψηλότερες συγκεντρώσεις (40-50%) για μια ελαφρά αναβολική δράση που έχει. Εδώ θα μείνουμε στις χαμηλές συγκεντρώσεις και να πω ότι το πιο γνωστό συμπλήρωμα είναι το Super Cissus της USP Labs που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.

  Διαβασε προσεχτικα το παρακατω αρθρο και πιστευω θα σε βοηθησει αρκετα.

  Πηγη:www.sportsmed.gr

  Τενοντοπάθειες αθλητών - Διάγνωση και νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις
  Οι τραυματισμοί των τενόντων, αποτελούν τον χαρακτηριστικότερο τραυματισμό αθλουμένων και αθλητών. Η κυριότερη αιτία είναι η προπόνηση, η οποία είτε αυξάνεται απότομα, είτε είναι μεγαλύτερης έντασης απ'όσο πρέπει, ή και τα δύο μαζί. Χαρακτηρίζονται από σταδιακή εμφάνιση των ενοχλημάτων, παρά από συγκεκριμένο τραυματικό γεγονός και αποτελούν την χαρακτηριστικότερη αλλά και συχνότερη αθλητική κάκωση (Παπαλαδά, Μαλλιαροπουλος 1998). Ως τραυματισμοί χαρακτηρίζουν συγκεκριμένα αγωνίσματα. Έτσι έχουμε τον Αγκώνα των Τενιστών (Tennis elbow), τον Ώμο των Κολυμβητών (Swimmers Shoulder), το Γόνατο των Αλτών (Jumpers Knee), κλπ.(Μαλλιαρόπουλος 1994, 2004)

  Σε όλους μας είναι γνωστή η διάγνωση που τίθεται σαν Τενοντίτιδα, όταν κάποιος αθλητής εμφανίζει ενοχλήματα σε κάποιον τένοντα. Τενοντίτιδα λοιπόν ως Ιατρική ορολογία σημαίνει φλεγμονή, και παραπέμπει στην ανάλογη θεραπεία-αντιμετώπιση της φλεγμονής. ΄Όμως, η εμφάνιση ενός τραυματισμού υπέρχρησης σε τένοντα οφείλεται σε τραυματικές εκφυλιστικές αλλοιώσεις του τένοντα, και όχι σε φλεγμονή.

  Η εμφάνιση του πόνου κατά την διάρκεια της προπόνησης, μπορεί να είναι οδηγός για την αξιολόγηση του βαθμού σοβαρότητο (Πίνακας 1). H σωστή αξιολόγηση της εμφάνισης του πόνου από τον προπονητή-αθλητή, οδηγεί σε έγκαιρη ελάττωση ή διακοπή των προπονητικών επιβαρύνσεων στα πρώιμα στάδια του τραυματισμού, και ο αθλητής επισκέπτεται τον ειδικό Ιατρό ο οποίος θέτει την διάγνωση κλινικά (Πίνακας 1).

  1ου βαθμού σοβαρότητος πόνος μετά την προπόνηση
  2ου βαθμού σοβαρότητος πόνος στο τέλος της προπόνησης
  3ου βαθμού σοβαρότητος πόνος στην αρχή και στο τέλος της προπόνησης
  4ου βαθμού σοβαρότητος πόνος σε όλη την προπόνηση

  Πάντοτε απαιτείται παρακλινικός έλεγχος με ακτινογραφίες ή υπερηχογράφημα και αξονική ή μαγνητική τομογραφία. Ο παρακλινικός απεικονιστικός έλεγχος βοηθά στην διάγνωση, όμως δεν είναι αποδεικτικός. Η διάγνωση είναι πάντα κλινική. (Shalaby AISM 1999)

  Άρα λοιπόν, οι τραυματισμοί υπέρχρησης των τενόντων πιστεύεται ότι :

  οφείλονται σε φλεγμονή, ενώ οφείλονται σε τραυματική εκφύλιση του κολλαγόνου.

  διαγιγνώσκονται σαν Τενοντίτιδες,ενώ είναι Τενοντοπάθειες(Maffuli 1998)

  ότι διαρκούν λίγο, ενώ πολλές φορές απαιτούνται μήνες για την αποκατάστασή τους

  οι απεικονιστικές μέθοδοι βάζουν τη διάγνωση, ενώ βοηθούν στη διάγνωση (Cook, Clinical J.Sports Med.1998)

  ότι η χειρουργική επέμβαση αποκαθιστά γρήγορα και πλήρωςενώ το ποσοστό επιτυχίας της ανέρχεται στο 70-80% και μετεγχειρητικά απαιτείται αποκατάσταση για 4-6 μήνες (Coleman, Am.J.Sports Med. 2000)

  Εκτός της θεραπευτικής αγωγής, απαραίτητο είναι να καθοριστούν τα αίτια των τραυματισμών υπέρχρησης.

  Οι προδιαθεσικοί παράγοντες για την εμφάνιση τενοντοπάθειας σε αθλητές είναι:

  προπονητικά λάθη (Yeung, 2001)

  προηγούμενοι τραυματισμοί, οι οποίοι δεν αποκατεστάθησαν πλήρως.

  Και ακολουθούν παράγοντες όπως:

  Ηλικία (Μαλλιαρόπουλος 1993)

  Κατασκευαστικές ιδιομορφίες

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ι

  Μη στεροειδή Αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ)

  Με βάση τα ανωτέρω φαίνεται ότι η φαρμακευτική αγωγή με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα δεν βοηθά ως θεραπεία στις τενοντοπάθειες (Steven 2003). Παίζουν κάποιο ρόλο μόνο στην οξεία φάση για χρονικό διάστημα 1-5 ημέρες, αν και είναι δυνατόν η οξεία φάση να αντιμετωπιστεί το ίδιο αποτελεσματικά με άλλα μέσα όπως η κρυοθεραπεία και τα μηχανικά μέσα της φυσικοθεραπείας.(Almekinders 1999)

  Η Φυσικοθεραπεία
  Τα μηχανικά μέσα της Φυσικοθεραπείας έχουν σημαντική θεραπευτική θέση τόσο στην οξεία φάση όπως ήδη αναφέρθηκε, αλλά και στην χρόνια, με κατεύθυνση όμως όχι την αντιφλεγμονώδη αγωγή αλλά την διέγερση της παραγωγής και διαμόρφωσης των ινών του Κολλαγόνου.
  Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι, οι εκχύσεις τοπικά με κορτικοστεροειδή θα πρέπει να αποφεύγονται μια και αποτελούν το σημαντικότερο προδιαθεσικό παράγοντα για ολική ρήξη του τένοντα εκεί όπου έγινε η έκχυση(Shier 1996)

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙI

  Ενδυνάμωση

  Η ενδυνάμωση με έκκεντρες ασκήσεις, φαίνεται ότι αποτελεί σήμερα έναν από τους αποτελεσματικότερους τρόπους αντιμετώπισης των τενοντοπαθειών. Η έκκεντρη φόρτιση του τένοντα, έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου διεγείροντας τους μηχανουποδοχείς των τενοντοκυττάρων, προκαλώντας ευθυγράμμιση των ινων κολλαγόνου, αλλά και την μεταξύ τους σύνδεση .

  Εξωσωματικά κρουστικά κύμματα

  Τη θεραπεία με εξωσωματικά κρουστικά κύμματα-Extra corps shock wave therapy (E.S.W.T.)-αποτελεί την πλέον σύγχρονη-συντηρητική- ασφαλή αντιμετώπιση των τενοντοπαθειών. Η εφαρμογή της στηρίζεται στην Ιατρική μέθοδο της εξωσωματικής λιθοτριψίας, δηλαδή την παραγωγή μηχανικών κυμμάτων, μέσω επιταχυνόμενης-ελεγχόμενης κρούσης.

  Η μέθοδος αυτή έχει τα εξής αποτελέσματα:

  Αυξάνει τον μεταβολισμό της περιοχής

  Διαλύει επασβεστώσεις του τένοντα

  Αυξάνει την αντοχή του ιστού στον οποίο εφαρμόζεται, σε μηχανικό φορτίο

  Ελαττώνει τον πόνο

  Διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων του ιστού στον οποίο εφαρμόζεται.

  Εφαρμόζεται σε όλες τις τενοντοπάθειες , αλλά και στην ασβεστοποιό τενοντοπάθεια . Τα ποσοστά επιτυχίας της μεθόδου εκεί που όλες οι άλλες συντηρητικές μέθοδοι έχουν αποτύχει, ανέρχεται σε 80-85% (Lohrer 2002).

  Χειρουργική αντιμετώπιση

  Η χειρουργική αντιμετώπιση θα πρέπει να εφαρμόζεται ως τελευταία λύση, όταν η σωστή σηντηρητική αντιμετώπιση για χρονικό διάστημα 3-6 μήνες, δεν έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα.(Coleman 2002)

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙII

  Γονιδιακή θεραπεία

  Η γονιδιακή θεραπεία αποτελεί σημαντική μελλοντική εξέλιξη στην θεραπευτική αγωγή των τενοντοπαθειών. Δεν είναι εφικτό όμως ακόμη να αποτελεί θεραπεία εκλογής, λόγω:

  της κυτταροτοξικότητος που μπορεί να παρουσιάζει
  των γενικότερων επιδράσεων που μπορεί να έχει πέραν του τοπικού προσδοκόμενου αποτελέσματος
  των δυσμενών επιπτώσεων στο ανοσοποιητικό σύστημα

  Κυτταρική θεραπεία

  Η κυτταρική θεραπεία με ανθρώπινα μεσεγχυματικά κύτταρα είναι μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία. Τα μεσεγχυματικά ανθρώπινα κύτταρα έχουν την δυνατότητα να πολλαπλασιάζονται και να εξελίσσονται στο περιβάλλον στο οποίο θα βρεθούν. Έτσι όταν γίνει έκχυσή τους σε εκφυλισμένο τένοτα, είναι δυνατόν να εξελιχθούν σε υγιή τενοντοκύτταρα, θεραπεύοντας τον πάσχοντα τένοντα. Η κυτταρική θεραπεία βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, αλλά είναι πιθανόν σε μια πενταετία να αποτελεί μια από τις θεραπείες εκλογής.

  ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
  Μαλλιαρόπουλος Νίκος, Καθορισμός Προδιαθεσικών παραγόντων για την εμφάνιση τραυματισμών στην παιδική ηλικία.3ο Διεθνές συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, 1995.
  Μαλλιαρόπουλος Νίκος, Τενοντίτις Επιγονατιδικού τένοντα σε αθλητές Στίβου. 1ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, 1993.
  Μαλλιαρόπουλος Νίκος, Ισοκινητική Αποκατάσταση αθλητών με Τενοντίτιδα επιγονατιδικού. 1ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, 1993.
  ΜαλλιαρόπουλοςΝίκος, ΠαπαλαδάΑγάπη, ΧριστοδούλουΔημήτρης, Overuse Syndroms in Track and Field athlets.25o World Sports Medicine Congress, 1994.
  ΜαλλιαρόπουλοςΝίκος, Overuse Injuries in the young swimmer.XI FINA World Sport Medicine Congress, 1995.
  Μαλλιαρόπουλος Ν. Παπαλεξανδρής Σ. Παπαλαδά Α. Παπακώστας Ε., "Τενοντοπάθεια επιγονατιδικού σε αθλητές Στίβου-Πρόγνωση θεραπεία" 28th World Sports Medicine congress FIMS 2004.
  Παπαλαδά Αγάπη, Ι.Κ.Α.Κ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης.Επιδημιολογική Μελέτη τραυματισμών κάτω άκρων 1988-1998.Πρακτικά 5ου Αθλητιατρικού Σεμιναρίου ΣΕΓΑΣ 1998.
  Almekinders L., The effects of aging, anti-inflammatory drugs, and ultrasound on the in vitro response of tendon tissue. Am J Sports Med 1999.
  Coleman BD., "Outcomes of open and arthroscopic patellar tenotomy for chronic patellar tendinopathy : a retrospective study " Am.J.Sports Med 2000.
  Cook JK., "Patellar tendon Ultrasonograrhy in asymptomatic active athletes"Clinical J Sports Med.1998
  Gene Therapy and Tissue Engineering in Sports Medicine.V.Martinek, Physician and Sports Med.Vol28, No2,February 2000.
  Gum SL., "Combined ultrasound electrical stimulation and laser promote collagen synthesis with moderate changes in tendon biomechanics"Am.J. Phys Med Rehabil 1997.
  Khan KM., Treat the patient not the x-ray: Advances in diagnostic imaging do not replace the needfor clinical interpretation.Clin.I.Sports Medicine, 1998(1): 1-4.
  Lohrer H., "Achillodynia and patellar tendinopathy.Results of radial shock wave therapy in patients with unsuccessfully treated tendinosis"2002 Georg.Thieme Verlag, Institute for Sports Medicine of Frankfurt.
  Maffuli N., Overuse Tendon conditions:Time to change a confusing terminology.Arthroscopy 1998
  Niesen-Vertommen SL., the effect of eccentric versus concentric exercise in the management of Achilles Tendinitis.Clinics J. Sports Med. 1992:2(2) 109-113.
  K.Khan, Overuse Tendinosis, Not Tendinitis, Physician and Sports Med Vol28,No5, May 2000.
  Rombe J., "Shock wave application for chronic plantar fascitis in rynning athletes.Am.J.Sports Med. 2003.
  Shalaby M., "Patellar tendonitis:The significance of MRI Findings.Am.J.Sports Med. 1999.
  Steven D., "NSAIDs and musculoskeletal treatment.The physician and Sports Medicine 2003.
  Testa V., Ultrasound guided percutaneous longitudinal tenotomy, for the management of Patellar tendinopathy. Med Sci Exerc 1993:31(11) 1509-1515.
  Yeung EW., Intervertions for preventing lower limb soft tissue injuries in runners(Conchrone review)
  I would like to apologise that am writing in English though I haven’t wrote in Greek for a very long time to the point i make 10000 mistakes. Nevertheless i can read really well.
  I would like to stress that providing such information can only lead to the development of further injury. Especially over net that is not an official answer coming from a Doctor, ATC or GSR.

  Yes it could be an overuse situation however it may be faulty exercise performance or increased loading without the appropriate stabilization prior loading heavy weights or due to synergistic dominance or inhibited muscles.

  The biggest mistake derives from misleading information which are received and what the individual does not know and is not his job to know if he or she does not have the appropriate academic background is the effect of cumulative injury cycle (CIC) from small injuries such as DOMS that are a type of muscular injury.

  The CIC simply concerns with injuries that took place either during competition or training and never seek medical advise. As result our bodies to compensate and seek the path of least resistance and energy expenditure to carry out an exercise or at daily living actions for example squat to sit at a chair toilet or get in or out of the car. Such compensations lead to synergistic dominance and altering bone normal movement that also affect neural control. Having the individual performing high level resistance training with faulty muscular contraction, bone movement and neural control leads to further injury

  Is important to seek for advise on Corrective exercise and Performance enhancement rather than reading articles in magazines or articles such the one been posted. Is also wrong to suggest potential treatment prescription because they worked in one person or because we read them.

  Rehabilitation and performance enhancement requires an individual approach tailored to the individuals needs and demands.

  Some of you may say I don’t have the money to seek an medical or professional advise and I respect and understand that point. However, it would be great if you did considered that option down the line for your own good.

  I would like to emphasize that the intention of the post is not to insult anybody rather to import correct thinking for corrective results for your own good or for your clients or athletes.
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GSR : 07-08-10 στις 15:20
  Απάντηση με παράθεση
   

 10. 07-08-10 15:32 #10
  Το avatar του χρήστη Ramrod

  Εγγραφή
  21-03-2010
  Περ.
  Περιστέρι
  Μηνύματα
  2.352
  Προεπιλογή
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Billy Εμφάνιση μηνυμάτων
  κατ' αρχήν να πώ ότι ο πόνος μου πέρασε με λίγη Βολταρέν κρέμα, βασικά δεν ήταν πόνος αλλά σαν κάψιμο.
  Την περασμένη Τετάρτη έκανα πόδια κανονικά και τα Σούμο σκουατς χωρίς βέβαια να τεντώνω τα πόδια στο ανέβασμα και δεν αισθάνθηκα κάποια ενόχληση έκτοτε.
  Εγώ θα σου έλεγα να επισκευτείς έναν ορθοπεδικό (αθλίατρο κατά ποτίμηση). έτσι με τσίμπαγε και εμένα το πόδι στα squat και συνέχισα και έπαθα χονδροπάθεια και έχω μείνει εκτός squat και deadlift για ένα χρόνο σχεδόν. Είναι κρίμα να επιδεινωθεί...
  Μάθε τι χρειάζεται το σώμα σου και γιατί...
  Απάντηση με παράθεση
   

 11. 25-01-12 15:39 #11
  Προεπιλογή
  οπως αναφερει ο billy στο αρχικο του ποστ ετσι κι εγω αισθανθηκα ενα ''καψιμο'' στο γονατο κατα την διαρκεια των Sumo Squats (με το βαρος του σωματος μου) . . . αφου το ξεκουρασα 5 λεπτα προσπαθησα να ανεβω σε μια καρεκλα αλλα παλι με τσιμπησε στο ιδιο σημειο!Δεν μου εχει ξανατυχει , να πω πως πριν ξεκινησω αισθανομουν κουρασμενα τα ποδια μου . . .
  Το ιδιο βραδυ ανεβοκατεβηκα σκαλες ενω αναγκαστηκα να σηκωσω βαρος λυγιζοντας τα ποδια και δεν ειχα καμια ενοχληση . . . αλλα ψυχολογικα εχω πεσει η αληθεια ειναι . . .

  Υ.Γ μπορειτε να αναφερετε καποιες ασκησεις ενδυναμωσης . . . leg extensions ισως ? ? ?
  Y.Γ η χοντροπαθεια ειναι κατι συνηθισμενο ? ? ? Απο ενα search στο Internet κατεληξα πως ισως φλερταρω με το συγκεκριμενο τραυματισμο . . .
  Υ.Γ πηρα τηλ στο κολυμβητηριο της περιοχης για να παρω σαν απαντηση . . . 65 € / μηνας ή 5€ / επισκεψη . . . ξενερωσα η αληθεια ειναι αλλα μπροστα στην υγεια μας . . .
  '' . . . Γιατι ρε Post . . . ? ? ? ''
  Απάντηση με παράθεση
   

 12. 25-01-12 15:48 #12
  Προεπιλογή
  Γκουγκλάρισε foam rolling και IT band και άσε κατά μέρος τα extensions και τις χονδροπάθειες με το ελάχιστο σου σωματικό βάρος.
  Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου
  “Strength is the product of struggle, you must do what others don’t to achieve what others won’t”
  Henry Rollins
  Απάντηση με παράθεση
   

 13. 25-01-12 16:10 #13
  Προεπιλογή
  ωραιος 72Κ . . . τσεκαρα οσα μου ειπες κι οντως βοηθουν!!!Μια ακομα ερωτηση . . . το τρεξιμο στην πισινα θα δυναμωσει το ποδι ή θα με στειλει στον ορθοπεδικο!?!

  Υ.Γ σε αυτο το σημειο να αναφερω πως το ποδι δεν με ενοχλει , ουτε στο ανεβο/κατεβασμα σκαλων , ουτε στο ελαφρι τρεξιμο.Φυσικα δεν δοκιμασα να κανω squats . . . αν ειχα οποιονδηποτε τραυματισμο λογικα θα με ταλαιπωρουσε το γονατο , σωστα ? ? ? Ρωταω γιατι αγχωθηκα με οτι διαβασα περι τραυματισμων κτλ . . .
  '' . . . Γιατι ρε Post . . . ? ? ? ''
  Απάντηση με παράθεση
   

 14. 26-01-12 20:07 #14
  Προεπιλογή
  απο αυριο ξεκιναω κολυμβηση . . . καποιοι μικρο-τραυματισμοι (ωμος,πηχυς,γονατο) τους τελευταιους δυο μηνες με εχουν ξενερωσει με αποτελεσμα να ακολουθησω το . . . ισως . . . κορυφαιο ειδος αποκαταστασης/αποθεραπειας αλλα και προληψης . . . τις ασκησεις σε πισινα!

  Υ.Γ μπορει να δωσει καποιος-οια καμια ιδεα για το τι ειδους ασκησεις θα χρειαστω για τα κατω ακρα ? ? ? Υπαρχει εμαθα μια σανιδα την οποια κρατας με τα χερια κι απλα ''τιναζεις'' τα ποδια με αποτελεσμα την εκγυμναση των κατω ακρων . Επισης σκεφτηκα και το χαλαρο τρεξιματακι εντος της πισινας . . .
  .Γ ευχαριστω εκ των προτερων . . .
  '' . . . Γιατι ρε Post . . . ? ? ? ''
  Απάντηση με παράθεση