Dennis Tinerino - O Iταλός Mr America! Εκτύπωση

Συντάκτης: Polyneikos

Εμφανίσεις: 278

Dennis Tinerino - Ο Μr America από την Ιταλία, τα μπλεξίματα με τον νόμο, η φυλακή και ο δρόμος για την βαθιά πίστη!

02

O Dennis Tinerino γεννήθηκε το 1945 στο Brooklyn , στην Νέα Υόρκη και ήταν παιδί Ιταλών μεταναστών.
Ξεκίνησε τα βάρη στην ηλικία των 14 ετών στο ιδιωτικό γυμναστήριο του φίλου του bodybuilder Joe Abbenda, που ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία και προπορεύθηκε σε επιτυχίες, κερδίζοντας το Mr America και το Mr Universe.

 03


Δειλα δειλά, το 1963, στην ηλικιά των 18, ο Tinerino συμμετεχει σε ενα τοπικο διαγωνισμό χωρίς διάκριση ενω το 1964 κερδίζει το Mr Metropolitan και το Mr East America.
To 1965 συμμετέχει και κερδίζει τους διαγωνισμούς "Mr Δυτική Ακτή", "Μr New York City", "Mr American Teenage" & "Mr Βόρειος Αμερική" ενώ συμμετέχει και στο "Mr Junior America" με αντιπάλους τον Sergio Oliva, Jerry Daniles, Bob Gajda και βγαίνει 3ος ενώ ένα μήνα μετά συμμετέχει στον ανώτατο αμερικάνικο διαγωνισμό "Μr America" και βγαίνει 9ος.
Το 1966 κατακτά τον διαγωνισμό "Μr Atlatica" και επανέρχεται στο "Mr Junior America", βγαίνοντας 6ος (νικητής ο Oliva) και επίσης 6ος στο "Mr America" όπου εκεί ο Oliva χάνει από τον Bob Gajda . Λίγο αργότερα κερδίζει τον διαγωνισμό Mr USA.

01


O ενθουσιασμός του είναι τεράστιος όταν ξεκινά προετοιμασία για το 1967 όπου στις 21 Μαϊου στην Πενσυλβανία κερδίζει το "Mr Junior America" με αντίπαλο τον Boyer Coe
Ένα μήνα μετά, έρχεται το "Mr America" όπου πραγματοποιείται σε μια μικρή πόλη κοντά στο Columbus στο Ohio.Ο Dennis είναι σε μια κατηγορία με 14 άτομα ανάμεσα σε αυτους ο Jim Haislop και ο Chris Dickerson. Το κοινό μοιρασμένο ανάμεσα σε Tinerino & Haislop όπου τελικά επικρατεί ο Dennis !
Αυτη η επιτυχία ήταν μεγάλη για τα δεδομένα του Dennis ο οποίος δεν θεωρούσε ότι μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω σε πιο υψηλούς διαγωνισμούς αλλά τελικά πείστηκε να συμμετάσχει στο Mr Universe καθώς η παράδοση έλεγε ότι ο Mr America αντιπροσώπευε το έθνος του σε αυτόν τον μεγάλο διαγωνισμό του Λονδίνου.
Mε αντίπαλο τον Arnold Schwarzenegger ο οποίος είχε ηττηθεί την προηγούμενη χρονιά από τον Αμερικάνο Chet Yorton βγαίνει τελικά 2ος .Το γεγονός αυτόν δεν του μείωσε το ηθικό και επανέρχεται το 1968 να κερδίσει τον τίτλο που του έλειπε. Αντίπαλος δεν ήταν αυτή την φορά ο Arnold ο οποίος είχε περάσει στους επαγγελματίες αλλά ο Mr America o Jim Haislop που αναζητούσε ρεβάνς για την ήττα στο παρελθόν, αλλα ο Dennis ανακυρήσσεται νικητής!

04

05

Το 1969 περνά στους επαγγελματίες και διαγωνίζεται στο Mr Universe με αντιπάλους τον Arnold Schwarzenegger και τον Serge Nubret, βγαίνοντας 2ος μπροστά από τον Serge.

06


To 1970 συμμετέχει στο Pro Mr America της WBBG και χάνει απο τον Ricky Waine ενώ στο Mr Kosmos στο Columbus του Ohio έρχεται 4ος πίσω από τον Arnold, τον Οliva και τον Draper.  To 1971 συμμετέχει στο Pro Mr World της WBBG και ερχεται 3ος πίσω απο τον Boyer Coe και τον Ken Waller ενώ στο Mr Kosmos κερδίζει την Ψηλή κατηγορία και χάνει στον Γενικό απο τον Columbu. To 1972 στο Mr Universe κερδίζει την Ψηλή κατηγορία αλλά χάνει από τον Frank Zane.
To 1973 συμμετέχει τον Σεπτέμβριο στο Mr Kosmos αλλά νικιέται από τον Ken Waller ενώ λίγο αργότερα στο Λονδίνο δεν καταφέρνει για άλλη μια φορά να κερδίσει τον Τίτλο, νικητής ο Boyer Coe.

Ο Dennis Tinerino μεταπήδησε στην ανερχόμενη IFBB συμμετέχοντας σε Mr Olympia, όπου το 1977 βγήκε 3ος, το 1978 βγήκε 4ος ενώ έφτασε στην 2η θέση το 1979.
Συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι και το 1982.

07

Απολαμβάνοντας μια υπερβολική ζωή "στα κόκκινα" με χρήματα και διασκέδαση, ο Τinnerino άρχισε να στρέφεται προς το οργανωμένο έγκλημα.
Αυτό τον συμπεριλάμβανε σε έναν από τους μεγαλύτερους προαγωγούς γυνακών-συνοδών στην Καλιφόρνια όπως και εμπλοκή σε τυχερά παιχνίδια, στοιχήματα και άλλες παράνομες ενέργειες.
Τελικά συνελήφθη και διώχθηκε. Η σύλληψή του στο Χόλιγουντ μεταδόθηκε σε ζωντανή τηλεόραση, φέρνοντας σε δεινή θέση τον αστέρα του bodybuilding.
Ο δικηγόρος του κατάφερε να μειώσει την ποινή του σε μόλις ένα χρόνο στη φυλακή
Στη φυλακή έκανε μια γνωριμία που έμελλε να του αλλάξει τον τρόπο σκέψης: Γνώρισε έναν ιεροκήρυκα ο οποίος του είπε ότι ο Θεός είχε μεγάλα σχέδια γι 'αυτ.όν και ότι ήταν το πεπρωμένο του να γίνει διεθνής ευαγγελιστής.
Ο ίδιος ομολογεί ότι "ένιωσ ενα τον χτυπά ένας κεραυνός από τον ουρανό και η ζωή του να αναβοσβήνει μπροστά στα μάτια του" αφού προσευχόταν στον Θεό για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του και να γίνει Χριστιανός.
Με την απελευθέρωσή του από τη φυλακή, ίδρυσε τα κέντρα Dennis Tinerino με έδρα το Beverly Hills το 1979, καθιστώντας τον εαυτό του έναν διεθνή ευαγγελιστή.
Παράλληλα συμμετείχε σε αγώνες bodybuilding μέχρι και το 1982 που τερμάτισε την πορεία του
Το 2006 έξέδωσε το βιβλίο Super Size Your Faith.

9780768424089@2x


Αθλητής με μεγάλη πορεία που κατάφερε να κερδίσει μεγάλους διαγωνισμούς όπως το Mr America, NABBA Universe Amateur, NABBA Uniiverse Pro, ΙFBB Mr Universe ενώ συμμετείχε σε 6 Mr Olympia!
Είναι μέλος των National Fitness Hall of Fame, AAU Hall of Fame, IFBB Hall of Fame, Oldtime Barbell & Strongmen Hall of Fame & National Italian American Sports Hall of Fame.
Πέθανε το 2010 στην ηλικία των 65 ετών από καρκινο.

Η αγωνιστική του πορεία:

1964
Mr Atlantic Coast – AAU, Winner
Mr East Coast – AAU, Winner
Teen Mr America – AAU, Most Muscular, 2nd
Teen Mr America – AAU, 3rd

1965
Mr America – AAU, 9th
Junior Mr America – AAU, 3rd
Junior Mr USA – AAU, Winner
Mr North America – AAU, Winner
Teen Mr America – AAU, Winner
Teen Mr America – AAU, Most Muscular, 1st
Mr USA – AAU, Most Muscular, 3rd
Mr USA – AAU, 2nd

1966
Mr America – AAU, 6th
Mr America – AAU, Most Muscular, 3rd
Junior Mr America – AAU, 6th
Mr USA – AAU, Winner
Mr USA – AAU, Most Muscular, 1st

1967
Mr America – AAU, Winner
Mr America – AAU, Most Muscular, 1st
Junior Mr America – AAU, Most Muscular, 1st
Junior Mr America – AAU, Winner
Mr Universe – NABBA, Tall, 2nd

1968
Mr Universe – NABBA, Tall, 1st
Mr Universe – NABBA, Overall Winner

1969
Universe – Pro – NABBA, Tall, 2nd

1970
Pro Mr America – WBBG, 2nd

1971
Mr World – IFBB, Tall, 1st
Pro Mr World – WBBG, 3rd

1972
Universe – Pro – NABBA, Tall, 1st

1973
Universe – Pro – NABBA, Tall, 1st
Mr World – IFBB, Tall, 2nd

1975
Universe – Pro – IFBB, Disqualified
World Pro Championships – IFBB, HeavyWeight, 1st
World Pro Championships – IFBB, Overall Winner

1977
Olympia – IFBB, HeavyWeight, 3rd
Olympia – IFBB, 6th

1978
Natural Mr America – NBA, Professional, 1st
Night of Champions – IFBB, 6th
Olympia – IFBB, HeavyWeight, 4th
Olympia – IFBB, 9th

1979
Best in the World – IFBB, Professional, 4th
Canada Diamond Pro Cup – IFBB, 4th
Canada Pro Cup – IFBB, 6th
Grand Prix Pennsylvania – IFBB, 4th
Grand Prix Vancouver – IFBB, 4th
Olympia – IFBB, HeavyWeight, 2nd

1980
Canada Pro Cup – IFBB, 3rd
Olympia – IFBB, 8th

1981
Grand Prix World Cup – IFBB, 5th
Olympia – IFBB, 7th
Professional World Cup – IFBB, 5th
Universe – Pro – IFBB, Winner
World Pro Championships – IFBB, Winner

1982
Olympia – IFBB, 14th

 

10

 

DT

 

 Σχολιασμός στο Forum