Εκτυπώστε το άρθρο

Mr. Olympia 1976

Συντάκτης: Polyneikos

Εμφανίσεις: 170

Mr. Olympia 1976: H απόσυρση του Arnold δημιούργησε νέες ευκαιρίες!

Το 1976 ήταν μια ιστορική χρονιά για τον διαγωνισμό Mr. Olympia: Ο Άρνολντ αποσύρθηκε επίσημα από τους αγώνες και αντ' αυτού συνδιοργάνωσε την εκδήλωση με τον Jim Lorimer. Αυτό σήμαινε ότι θα υπήρχε νέος Olympia, μετά από 6 χρόνια!

1976 The First Olympia without Arnold   YouTube (1)


Ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός , αλλά ο Φράνκο Κολόμπου ήταν το φαβορί μιας και και ήταν δεύτερος μετά τον Άρνολντ για τρείς χρονιές (1973-1975)
Αν και χαμηλού αναστήματος, ο Franco θεωρήθηκε ένας από τους καλύτερους bodybuilders στον κόσμο με μυική του πυκνότητα αλλά και τις τεράστιες φυσικές του δυνάμεις. Βελτίωνε σταθερά τη σωματική του διάπλαση κάθε χρόνο ενώ ήταν ήδη προηγούμενος νικητής του Mr. Universe και του Mr. World.

Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, ο διαγωνισμός Mr. Olympia διεξήχθη σε δύο κλάσεις , κάτω από 200 λίμπρες και πάνω από 200 λίμπρες.

Κατηγορία 200lb+

Παρά την απουσία τόσο του Nubret όσο και του Ferrigno στην βαριά κατηγορία, ο Arnold και ο Lorimer ήταν αποφασισμένοι να κάνουν την πρώτη τους προώθηση του Mr. Olympia me επιτυχία.
Ο Lou Ferrigno, 2 φορές Mr Universe, το 1974 στο πρώτο του Olympia είχε βγει 2ος ενώ το 1975 είχε βγεί τρίτος μετά τον Arnold και τον Serge Nubret.
Το 1976 δοκίμασε τις δυνάμεις του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στους New York Giants και στους Toronto Argonauts.

Lou Ferrigno Football2

Ο Serge Nubret είχε αποχωρήσει με παράπονα από τους αδερφούς Weider, έχοντας στα πλάνα του την δημιουργία μιας νέας ένωσης με κέντρο την Ευρώπη, την WABBA. Οι πηγές εκείνης της περιόδου αναφέρουν ότι ενασχόληση του Nubret με ταινίες soft ερωτικού περιεχομένου στην Γαλλία, είχαν ενοχλήσει τον Ben Weider αποβάλλοντάς τον , θεωρώντας ότι ο Nubret δεν ήταν καλός εκπρόσωπος για το άθλημα
Ο Arnold κάλεσε προσωπικά όλους τους κορυφαίους επαγγελματίες bodybuilders στον κόσμο, προσκαλώντας τους να διαγωνιστούν στον ανταγωνισμό του.

Τελικά η κατηγορία άνω των 200 λιβρών θα είχε μόνο δύο ανταγωνιστές: Τον Ken Waller και τον Mike Katz.

1976 The First Olympia without Arnold   YouTube (3)

Ο Ken Waller, ο οποίος είχε κερδίσει το γενικό IFBB Mr. Universe την προηγούμενη χρονιά, σχεδίαζε να αγωνιστεί στο πρώτο του Mr. Olympia. Δυστυχώς, ο μόνος του ανταγωνισμός θα ήταν ο αντίπαλός του, ο Mike Katz.
Ο Ken Waller κέρδισε εύκολα τον αντίπαλό του Mike Katz αλλά με μόνο δύο ανταγωνιστές, το κοινό ήταν απογοητευμένο από την έλλειψη ανταγωνισμού

Κατηγορία under 200lb

Ωστόσο, η κατηγορία κάτω των 200 λιβρών είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον με την συμμετοχή των Frank Zane, Franco Columbu, Bill Grant , Βοyer Coe και Ed Corney.
O Frank Zane , αν και είχε απογοητεύσει με την εμφάνισή του στο Mr Olympia 1975, ακούγεται ότι λόγω των γυρισμάτων της θρυλικής ταινίας "Pumping Iron" δεν είχε προετοιμαστεί σωστα. Παρόλα αυτά στο είχε κερδίσει όλους τους τίτλους της IFBB: Mr. America, Mr. Universe, Mr. World & Mr. International
O Franco Columbu είχε κερδίσει το NABBA Mr. Universe το 1970 και το 1972. Είχε αγωνιστεί σε 4 Οlympias (1972-1975).
Ο Κολόμπου ήταν ακόμα πιο βαρύς από πέρυσι, αλλά είχε πολύ καλό διαχωρισμό και μυϊκότητα. Ο Zane, σε πλήρη αντίθεση με τον Φράνκο, ήταν πιο λεπτός από άλλες χρονιες αλλά συμμετρικός και εξαιρετικά μυώδης και γραμμωμένος.Εδώ ήταν δύο από τους καλύτερους bodybuilders στον κόσμο, ο καθένας στην καλύτερη κατάσταση της ζωής του.

2

 

3

 

298961730 5807205025964812 5074732871764957752 n


Ο Ed Corney δεν ήταν στην κορυφαία κατάσταση που παρουσίαζε το προηγούμενο έτος. Ο προπονητικός συνεργάτης του Arnold είχε αποσυρθεί και αυτό φάνηκε στη σκηνή καθώς έβγαινε έξω.

Ο Bill Grant, ωστόσο, ήταν σε εξαιρετική φόρμα με υπέροχα χέρια και πέτρινους κοιλιακούς

Ο Boyer Coe, ένας από τους καλύτερους bodybuilders της δεκαετίας του 1970, προσκλήθηκε να αγωνιστεί στο πρώτο του IFBB Mr. Olympia.
Ο Coe ήταν ήδη 3 φορές νικητής του Mr. Universe στον οργανισμό NABBA.Σε εξαιρετική φόρμα και έδειξε μερικά από τα καλύτερα χέρια στον κόσμο.

1976 The First Olympia without Arnold   YouTube (2)

1976 The First Olympia without Arnold   YouTube (4)

Νικητής της under 200lb τελικά ο Franco Columbu, 2os o Frank Zane, 3ος o Ed Corney, 4ος ο Bill Grant και 5ος ο Byer Coe.

1

Στην μάχη του Γενικού Τίτλου των 2 κλάσεων, ο Franco Columbu κέρδισε τον Ken Waller και χρίστηκε Mr Οlympia 1976!!

 

1976 The First Olympia without Arnold   YouTube

 results

 

Σχολιασμός του άρθρου στο Forum