Bodybuilding e-Shop

Περισσότερα για την κρεατίνη Εκτύπωση

Συντάκτης: Fotis_Patra

Εμφανίσεις: 14823

Περισσότερα για την κρεατίνηΣε τελευταία ανάλυση, η κρεατίνη είναι ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα. Λίγα προϊόντα σας δίνουν τα ίδια κέρδη μάζας και δύναμης. Έχει αποδειχθεί οτί αυξαίνει την αδύνατη μάζα και τη δύναμη μυών, ακόμα προωθεί τη λειτουργία του εγκεφάλου, μειώνει τον κίνδυνο διάφορων ασθενειών, λείτουργει ως αντιοξειδωτικό και ακόμη βοήθεια στο να αποτρέψει τις ζημίες που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα. Οι πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι η μακροχρόνια χρήση της κρεατίνης σε ορισμένες δόσεις είναι ασφαλής και δεν βλάπτει τα νεφρά ή δεν προκαλεί άλλες παρενέργειες

Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας για την κρεατίνη έχει γίνει με το απλούστερο και φτηνότερο είδος που μπορείτε να αγοράσετε - monohydrate κρεατίνη.

Για εκείνους που θέλουν να αρχίσουν με τα βασικά και να κολλήσουν με αυτό που ξέρουν, η απάντηση είναι monohydrate κρεατίνης. Για την ακρίβεια σιγουρευτείτε ότι παίρνετε micronized monohydrate κρεατίνης. (Που σημαίνει ότι τα κρύσταλλα αλέθονται περισσότερο.) Πάρτε 3-5 γραμμάρια πριν και μετά από την άσκηση. Τις υπόλοιπες ημέρες, πάρτε μόνο μια δόση με το φαγήτο.

Περισσότερα για την κρεατίνη

Δεδομένου ότι monohydrate κρεατίνη είναι τόσο αποτελεσματικη, θα φανεί ανόητο να ασχοληθούμε με τις νέες μορφές όπως τον αιθυλικό εστέρα ή Creatine Alpha-Ketoglutarate. Tο μέγεθος και η αύξηση δύναμης, όμως οι νεώτεροι τείνουν να το κάνουν γρηγορότερα και αποτελεσματικά από την monohydrate κρεατίνης.

Ανεξάρτητα από τη μορφή που χρησιμοποιείτε, σχεδόν όλα αυτά τα προϊόντα παρέχουν τα παρόμοια αποτελέσματα στο τέλος επειδή όλα παρέχουν την κρεατίνη, ένα amino acid - φιαγμένο από arginine aminos, τη γλυκίνη και methionine. Οποιαδήποτε μορφή κρεατίνης αυξάνει τελικά τα επίπεδά στα κύτταρα, το οποίο προσφέρει τα πολυάριθμα οφέλη. Όταν η κρεατίνη εισάγετε σε ένα κύτταρο μυών, τα βιοχημικά μηχανήματα του κυττάρου προσθέτουν ένα υψηλής ενέργειας φωσφορικό άλας, που δημιουργεί το φωσφορικό άλας κρεατίνης (CP).
Αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει τις αμέτρητες διαδικασίες στο ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των συστολών μυών. Το CP δίνει το φωσφορικό άλας του για να διαμορφώσει το ATP, για να παρέχει την άμεση ενέργεια κατά τη διάρκεια των έντονων άσκησεων. Με άλλα λόγια, η κρεατίνη αυξάνει τη δύναμη επειδή περισσότερη κρεατίνη είναι ίση με περισσότερο CP στο μυ και, στη συνέχεια, περισσότερο ATP διαθέσιμους για τις συστολές μυών. Επομένως, έχετε περισσότερη ενέργεια στο τέλος, που επιτρέπει σε σας να εκτελέσετε περισσότερες επαναλήψεις ή να σηκώσετε πιό πολλά κιλά.

Η κρεατίνη βοηθά επίσης τα κύτταρα μυών να αυξηθούν με την αύξηση του αύξητικου παράγοντα- (igf-1) - μια ορμόνη κρίσιμη για την αύξηση μυών. Η νέα έρευνα έχει διαπιστώσει ότι όταν αυξαίνουμε τα επίπεδα κρεατίνης στους μυείς μέσω της συμπλήρωσης, τότε παράλληλα αυξάνουμε τη γενετική έκφραση igf-1. Έτσι φαίνεται ότι η κρεατίνη μπορεί να ενισχύσει την αύξηση μυών με τον επηρεασμό των κρίσιμων γονιδίων στα κύτταρα που ρυθμίζουν αυτήν την αύξηση.

Μια άλλη επιπτώσεις που έχει η κρεατίνη στα κέρδη μυών είναι μέσω του volumization κυττάρων. Όταν η κρεατίνη εισάγετε στα κύτταρα μυών, τραβά το νερό στο κύτταρο. Όταν ένας μυς φορτώνεται πλήρως με την κρεατίνη - όπως όταν συμπληρώνετε - τα κύτταρά του γεμίζουν με το νερό όπως ένα μπαλόνι. Αυτό αυξάνει το μέγεθός τους αμέσως και οδηγεί στο μέγεθος μυών.

Αν και monohydrate κρεατίνη εκτελεί όλες αυτές τις λειτουργίες καλά, στην πραγματικότητα, έχει μερικά δευτερεύοντα μειονεκτήματα που τα νεώτερα creatines ελαχιστοποιούν.

Περισσότερα για την κρεατίνηΈνα πρόβλημα με την monohydrate κρεατίνη είναι με την απορρόφησή της στα έντερα. Όταν καταναλώνεται, κάθεται στα έντερα πρίν απορροφηθεί στην κυκλοφορία του αίματος. Επειδή η κρεατίνη τραβά νερό μπορεί να τραβήξει το νερό στα έντερα, προκαλώντας τη διάρροια στους ανθρώπους που δεν απορροφούν monohydrate κρεατίνη καλά. Εντούτοις, οι περισσότερες νέες εκδόσεις απορροφώνται ευκολότερα, αποτρέποντας τα γαστροεντερικά προβλήματα που συνδέονται με monohydrate κρεατίνη. Εάν είστε ευαίσθητοι στη monohydrate κρεατίνη στο παρελθόν, δώστε σε ένα από τα νέα είδη μια ευκαιρία.

Ένα δεύτερο πρόβλημα με monohydrate κρεατίνη είναι ο τρόπος που λάμβανεται από τα κύτταρα μυών. Δεδομένου ότι στηρίζεται στην ινσουλίνη για να εισχωρήσει στα κύτταρα, μεσω των υδαταθρακων. Η ινσουλίνη ανοίγει τις διαβάσεις στα κύτταρα που επιτρέπουν στην κρεατίνη να περάσει από το αίμα στο μυ. Για όλα αυτά χρειάζεται μια σημαντική ποσότητα της ινσουλίνης για να περάσει 3-5 γραμμάρια, κρεατίνης στα κύτταρα, και αυτό σημαίνει πολύ υδατάνθρακα, περίπου 20 γραμμάρια ανά γραμμάριο κρεατίνης. Έτσι πρέπει να λάβετε 60-100 γραμμάρια απλών υδαταθρακων όταν παίρνετε monohydrate κρεατίνης για να βελτιστοποιήσετε τη λήψη της. Πολλά από τα νεώτερα προϊόντα δεν στηρίζονται στην ινσουλίνη για να εισαγθουν στα κύτταρα μυών, που σημαίνει οτι μπορείτε να τα πάρετε χωρίς boatload των υδαταθρακων.