Bodybuilding e-Shop

Συνέπειες του καπνίσματος και του αλκοόλ στους Bodybuilders! Εκτύπωση

Συντάκτης: Ευαγγελος Αργυρης

Εμφανίσεις: 19363

Συνέπειες του καπνίσματος και του αλκοόλ στους Bodybuilders!To κάπνισμα και το ποτό έχουν πολλές επιπτώσεις στο σώμα, αναγκάζοντας τα άτομα να θέλουν να τα κόψουν. Θα εξηγήσουμε κάποιες από τις επιπτώσεις που έχει κάποιος με αυτές τις συνήθειες και θα αναφέρουμε προτάσεις για να τις σταματήσει.

Από: Herve Duchemin

Το κάπνισμα και το ποτό έχουν ποικίλες συνέπειες στο σώμα, αναγκάζοντας τον κόσμο να θέλει να τα κόψει, εξαιτίας των επιβλαβών  επιπτώσεων που έχουν αυτές οι συνήθειες στην άσκηση αλλά και γενικά στο συνολικό ευ ζειν. Δυστυχώς, πολλά  μεταβολικά προβλήματα βγαίνουν στην επιφάνεια όταν ένας μακροχρόνιος καπνιστής ή εθισμένος στο αλκοόλ αποφασίζει να κόψει τη συνήθεια του αυτή.

Συνήθως οι άντρες που πίνουν, μειώνοντας  την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνουν προκαλούν μια μείωση στην HDL χοληστερόλη και στη συστολική πίεση του αίματος ενώ η μείωση του καπνίσματος στους  τακτικούς καπνιστές σχετίζεται με σημαντικές αυξήσεις στην ινσουλίνη, γλυκόζη, τριγλυκερίδια, μέση και BMI.

Συνέπειες του καπνίσματος και του αλκοόλ στους Bodybuilders!Όσον αφορά τις γυναίκες καπνίστριες, η HDL χοληστερόλη ,περιφέρεια της μέσης και το ΒΜΙ αυξήθηκαν καθώς έκοψαν το κάπνισμα. Από αυτήν την ερευνά, είναι φανερό ότι είναι πολύ καλυτέρα να μην ξεκινά κάνεις το κάπνισμα καθόλου , γιατί τα πλεονεκτήματα της αλλαγής αυτής κατά την μετάβαση αυτή μπορεί να οδηγήσουν σε ποικίλα ψυχολογικα και ορμονολογικά θέματα όταν κάποιος πρέπει να προσαρμοστεί στα μειονεκτήματα της αλλαγής που εμφανίζονται όταν σταματά το κάπνισμα ή το αλκοόλ μετά από μεγάλη περίοδο χρήσης.

Επιδράσεις της νικοτίνης

Η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα της νικοτίνης να  διαφοροποιεί το σωματικό βάρος και να δείξει ότι η χρόνια έκθεση στη νικοτίνη έχει ως αποτέλεσμα προσαρμοστικές αλλαγές στα κεντρικά και περιφερικά μόρια που ρυθμίζουν τη διατροφική συμπεριφορά και την ενέργεια του μεταβολισμού.
Αυτό αναφέρεται σε αθλητές σωματική διάπλασης που θέλουν να αυξήσουν η να διατηρήσουν μυϊκά μάζα.Η  νικοτίνη είναι γνωστό ότι μειώνει το σωματικό βάρος σε καπνιστές ,ενώ τα συμπτώματα της στέρησης της νικοτίνης ή διακοπή του καπνίσματος μπορούν να το αυξήσουν. Υστέρηση της νικοτίνης συνδέεται με αύξηση της έκφρασης ενός πεπτιδίου, του νευροπεπτιδίου Υ και  Αgouti πρωτεΐνης  στον υποθάλαμο και μειωμένη έκφραση της μεταβολικής πρωτεΐνης αποσυνδέοντας την  πρωτείνη-3 σε καφέ λιπώδη ιστό.

Νευροπεπτίδιο Υ

Το νευροπεπτίδιο Υ(ΝPY) είναι το πιο άφθονο νευροπεπτίδιο στον εγκέφαλο και είναι γνωστό ότι είναι ένας ισχυρός διεγέρτης της διατροφικής συμπεριφοράς .Η διατροφική συμπεριφορά μπλοκάρεται από  μια ένεση των αντισωμάτων ή αντί αγγελιοφόρων RNAs εναντία στο ΝPY. Πιο σημαντικό, η λεπτίνη φαίνεται να δρα, έστω εν μέρη, αναστέλλοντας τη σύνθεση του ΝΡΥ και την απελευθέρωση στον υποθάλαμο.

Αgouti-σχετική Πρωτεΐνη

Συνέπειες του καπνίσματος και του αλκοόλ στους Bodybuilders!Η Αgouti-σχετική Πρωτεΐνη (ΑGRP) είναι ένα αναπόσπαστο συστατικό στις μεταβολικές διαδικασίες που ρυθμίζουν τη διατροφική συμπεριφορά και το σωματικό βάρος.Καθλως βρίσκεται  στον υποθάλαμο, τα AGRP(ή αλλιώς  ΑGΣΠ) επίπεδα είναι αυξανόμενα σε παχύσαρκους άνδρες (Katsuki et al, 2001).Η Phoenix Pharmacenticals,Inc. σε συνεργασία με το UC San Fransisco και UC Berkeley, έχει όχι μονό αναγνωρίσει και συνθέσει μερικά ΑGRP  δείγματα που είναι πιθανοί αναστολείς του MC3-R  και MC-4 ως μητρικό μόριο αλλά επίσης η άθικτη πρωτεΐνη, AGRP Form C (Jimenz et al,1999).

Αθλητές Σωματικής Διάπλασης και Μυϊκή Μάζα

Από αυτό, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι για έναν αθλητή σωματικής διάπλασης που προσπαθεί να κρατήσει μυϊκή μάζα ή να γραμμώσει, υπάρχει δυσκολία που συνδέεται με το κάπνισμα αρχικά.

Συγκεκριμένα η  κλινική διακοπή του καπνίσματος  μπορεί να είναι μονόδρομος. Μια ερεύνα που έγινε στη Γάλλια για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα σε έναν χρόνο νοσοκομειακής κλινικής περίθαλψης παρέχοντας ατομική διαχείριση των ατόμων που προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα αλλά οι παράγοντες προμηνύουν αποτυχία.