Εκτυπώστε το άρθρο

Mind Muscle Connection

Συντάκτης: Παναγιώτης Καραμάνης

Facebook
Εμφανίσεις: 2591

Mind Muscle Connection

Άραγε από που ξεκινάει μια σοβαρή και εποικοδομητική προπόνηση,  από το σώμα ή από το μυαλό ;

 Όπως πάντα θα μιλήσω με απλά και κατανοητά λόγια χωρις να μπω σε διαδικασία να τα αναλύσω με επιστημονική ορολογία …....
Για να καταφέρει κάποιος να κάνει μια καλή σωστή προπόνηση πρέπει να είναι συγκεντρωμένος θα πρέπει να καταφέρει να συνδυάσει το μυαλό με το σώμα του, το λεγόμενο "Mind Muscle Connection"!
Πρέπει να γίνει αυτή η "σύνδεση" ώστε όλες οι πληροφορίες αλλά και οι εσωτερική ενέργεια να κατευθυνθεί στο σωστό σημείο και να μην καταλήξει απλά να κουνάει τα χέρια του ή απλά να προσπαθεί να σηκώσει απλά ένα βάρος .
Το σώμα μας είναι μια μηχανή με τεράστιες δυνατότητες αλλά για να επιτύχουμε αυτό πρέπει ο "κεντρικός επεξεργαστής" ,  το μυαλό μας να δώσει την σωστή εντολή και την σωστή κατεύθυνση .

 10818671 1034886199873736 518598968 n


Όλο το σώμα μας συνδέεται με διαφορά σώματα , φλέβες αρτηρίες τένοντες μυϊκές ίνες κτλ. Η κάθε κίνηση που γίνεται περιέχει και είναι ενέργεια όταν είσαι συγκεντρωμένος μπορείς να καθοδηγήσεις αυτή την ενέργεια στο σημείο που θέλεις , αυτός είναι και ο λόγος που σου λέει ο γυμναστής όταν κάνεις πχ κάμψεις δικεφάλων να “ σφίγγεις “ τον δικέφαλο σου και εσύ και όχι μόνο να σφίγγεται από το βάρος - αντίσταση που έχει .
Πως μπορούμε να το κάνουμε : σε μια προπόνηση πχ κάμψεις δικεφάλων , ξεκινήστε και σε κάθε κίνηση του χεριού σας προσπαθήστε να επικεντρωθείτε μόνο στα δικέφαλα αγνοήστε γύρω σας τι γίνετε τι ακούγετε και  συγκεντρωθείτε μόνο στο να πρήξετε οσο μπορείτε τα δικέφαλα σας , με αυτόν τον τρόπο κάνετε ένα είδος αυθυποβολής και έτσι ξεκινάει η σύνδεση μυαλού - σώματος (Mind Muscle Connection).  

12


Στην αυθυποβολή στηρίζετε και όλη η δουλειά που γίνεται με τις θεραπείες placebo και επίσης στην αυθυποβολή στηρίζονται και οι περισσότερες θρησκείες οπότε μπορείτε να καταλάβετε την δύναμη που έχει …..  
Δοκιμάστε το σε μια προπόνηση σας και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!

Παναγιώτης Καραμάνης