Bodybuilding e-Shop

Εισαγωγή στο Bodybuilding - Volume 9 Εκτύπωση

Συντάκτης: Μανώλης Καραμανλάκης

Εμφανίσεις: 39

Εισαγωγή στο Bodybuilding - Volume 9

Αυτό το άρθρο είναι για όσους αναζητούν και ενδιαφέρονται να επιμορφωσουν τον εαυτό τους σχετικά καί περαιτέρω με τα στεροειδή - αναβολικά και να απομακρυνθούν από την άγνοια.
Ακόμη κι αν ποτέ δεν έχετε αναλογιστεί τη χρήση τους,θα κατατοπιστειτε για το πώς η χημική τους σύσταση λειτουργεί με θετικούς ή αρνητικούς τρόπους σε σχέση με τη μυϊκή ανάπτυξη.
Εάν πάλι είστε πεπειραμένος bodybuilder, έχετε προσεγγίσει το φυσιολογικό σας όριο και γενετική προδιάθεση και με πρόθεση να το ξεπεράσετε τότε η πιθανότητα είναι να έχετε κάνει σκέψεις σχετικά καί ίσως θετικά.
Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο είστε προφανώς ώριμοι και ευαίσθητοι αρκετά ώστε να επιζητατε τη γνώση ως προς το πώς λειτουργούν οι παράγοντες αυτοί στον οργανισμό.

Συνοπτικά, θα περάσουμε μερικά στοιχεία:

1) Τα στεροειδή χρήζουν προσοχής όσον αφορά στη χρήση (εφόσον κάτι τέτοιο περιλαμβάνεται στα πλάνα σας). Είναι ισχυρές ορμόνες και επιφέρουν κίνδυνο υγείας.

2) Δεν πρόκειται για "μαγικά"χάπια εκπλήρωσης προσδοκιών.Ουτε και μέρος "της εργαλειοθήκης των "μαθητευόμενων μάγων" του κάστρου των ανεδαφικων ονείρων. Χρειάζεται να τρεφεστε ορθά,να γυμνάζεστε συστηματικά και ορθολογικά και να δίνετε έμφαση στην ανάρρωση.

3) Η αποθεραπεία ( PCT) κατόπιν ενός κύκλου δεν είναι προαιρετική.

150543384 865914837313692 7202941760716350437 n

Τί απαιτείται να αναλογιστείτε πριν οποιαδήποτε ενέργεια ή αλλιώς: Oι Παρενέργειες της χρήσης στεροειδών.

Ακμή,ανδρογενετικη αλωπεκία, στυτική δυσλειτουργία, συρρίκνωση όρχεων, μείωση του σπέρματος ( υπογοναδισμος), γυναικομαστια, ηπατοπαθεια, αλλαγές στο λιπιδαιμικο προφίλ, διακοπή της ανάπτυξης, καρδιαγγειακά προβλήματα, υπερτροφία του προστατικου αδένα, κατακράτηση υγρών και νατρίου, κατάθλιψη, διαταραχές της διάθεσης και διακοπή της φυσιολογικής λειτουργίας του άξονα (HPTA).

Αυτά προς γνώση..για συμμόρφωση δε θα στοιχηματιζα.

Επιπρόσθετα και σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, διαταραχές της εμμήνου ρυσεως, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, συμπτώματα αρρενοποιησης όπως η διόγκωση της κλειτορίδας, αλλαγές στη φωνή και αυξημένη τριχοφυΐα.
Με την αυξητική ορμόνη και τη χρήση της, προστίθενται κίνδυνοι για καρκίνο και διαβήτη, ενδοαρθρικη κατακράτηση υγρών και νατρίου,πόνος και οίδημα των αρθρώσεων. Ακρομεγαλια και δυσάρεστη οσμή.
Χρειάζεται, λογικά,να είναι κάποιος τουλάχιστον είκοσι ενός έτους πριν ακόμη σκεφτεί να παρέμβει και να προξενήσει μεταβολές στη χημεία του σώματος. Στους νέους έχουν αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη του σώματος και σοβαρές, μόνιμου, χαρακτήρα παρενέργειες. Εκτός αυτών σε μετεφηβικη ηλικία το σώμα σας παράγει φυσιολογικά υψηλά επίπεδα ορμονών κατάλληλα και επαρκή για τις ανάγκες της σωματοδομησης.
Δεν έχει αξία να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με χημικές ενώσεις στην προσπάθεια απόκτησης του ιδανικού σωματότυπου που προωθείται από τα μέσα επικοινωνίας συστηματικά εδώ και καιρό. Όσοι διαθέτουν τέτοιου είδους σωματική διάπλαση, αυτή που βλέπετε σε αγώνες Bodybuilding ή τα μέσα επικοινωνίας της βιομηχανίας του fitness, συχνά, κάνουν χρήση τεράστιων έως και εφιαλτικων ποσοτήτων αναβολικών για να το επιτύχουν.

Ορισμένοι αθλητές σωματικής διάπλασης, λαμβάνουν έως και δεκαπλάσιες ποσότητες των συνιστώμενων δόσεων και αυτός είναι ο κανόνας. Έτσι, μια τέτοια προσέγγιση έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και την τσέπη.
Σε αυτό το στάδιο του "παιγνιδιού" τα στεροειδή είναι αιτία σοβαρών παρενεργειών. Για την αδρανοποίηση των παρενεργειών αυτών και την τήρηση της "ομοιόστασης" απαιτούνται και άλλα φάρμακα να λαμβάνονται ταυτόχρονα. Φαύλος κύκλος. Αυτό όχι μόνο είναι ανθυγιεινό και πανάκριβο αλλά καθιστά τους αθλητές χημικές βόμβες εν κινήσει.
Απαιτείται σοβαρή,σε βάθος γνώση για τη χρήση στεροειδών παραγωγικά και για να αμβλυνονται οι παρενέργειες. Κάνεις δεν θα έπρεπε να προβαίνει σε χρήση δίχως κατάλληλη υποστήριξη από γιατρό με ειδίκευση και πείρα ή επάρκεια γνώσης περί της επίδρασης τους στον οργανισμό.

Καταρχάς,θα όφειλε κανείς να έχει γερές βάσεις και στέρεες, σχετικά με την επιστημολογία της άσκησης και τη φυσιολογία πριν κάνει σκέψεις ή πράξεις.. Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και αρκετά χρόνια προπόνησης"στην πλάτη" χωρίς χημική υποστήριξη. Αν και πάλι εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε,θα σας ενθαρρυναμε να αποκτήσετε όσο περισσότερη γνώση σας είναι διαθέσιμη περί του αντικειμένου.

Δίχως απολύτως καμία αμφιβολία,τα στεροειδή λειτουργούν. Είναι προφανές.
Βεβαιωθειτε ότι έχετε μελετήσει επαρκώς τη σειρά των σχετικών άρθρων που έχουμε παραθέσει και όσο συχνά απαιτείται πριν οτιδήποτε άλλο.
Όταν τα στεροειδή λαμβάνονται με γνώση-ορθολογικα-και ως ένα υπολογισμένο αλλά και υπολογίσιμο ρίσκο σε σχέση με ένα συγκεκριμένο στόχο (όχι το να βγεις στην παραλία με Six-pack, δεν είναι τέτοιος στόχος, απλώς είσαι κόπανος,αν το βλέπεις έτσι), σε συνδυασμό με εντατική άσκηση, κατάλληλη διατροφή και ανάλογη ανάρρωση τα αποτελέσματα δυστυχώς ή ευτυχώς είναι το λιγότερο εντυπωσιακά.

Εδώ και κλείνουμε προς ώρας.