Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 15 από 15
 1. 30-03-10 19:02 #1
  Retired Μod
  Το avatar του χρήστη KATERINI 144

  Εγγραφή
  03-11-2007
  Περ.
  κατερινη
  Μηνύματα
  13.078
  Προεπιλογή Διάστρεμμα αστραγάλου
  Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την εμπειρία ενός διαστρέμματος της ποδοκνημικής άρθρωσης, όπως συμβαίνει σε 25.000 ανθρώπους καθημερινά στον κόσμο.  Ως Διάστρεμμα χαρακτηρίζεται η διάταση ή ρήξη των συνδέσμων. Οι σύνδεσμοι είναι ανθεκτικές ταινίες από ινώδη ιστό που συγκρατούν τα οστά μεταξύ τους. Χρησιμεύουν στην σταθεροποίηση των αρθρώσεων, ενώ τις προστατεύουν από τις υπερβολικές κινήσεις. Το διάστρεμμα ως επί το πλείστον προκαλείται από μια αδέξια κίνηση, απότομη αλλαγή κατεύθυνσης ή από σύγκρουση. Οι περισσότερο ευάλωτες περιοχές είναι οι αστράγαλοι και τα γόνατα.  Το διάστρεμμα διαφέρει από την μυϊκή θλάση, καθώς αναφέρεται σε τραυματισμό των συνδέσμων της άρθρωσης, σε αντίθεση με την θλάση, που αφορά όπως το αναφέρει και η ορολογία, τους μύες.
  Πρόκειται για την περισσότερο συνηθισμένη αθλητική κάκωση. Αφορά κυρίως τραυματισμό του Δελτοειδή συνδέσμου, που βρίσκεται στην έσω επιφάνεια του αστραγάλου και του αστραγαλοπερονικού συνδέσμου, που βρίσκεται στην έξω επιφάνεια του αστραγάλου, σαν αποτέλεσμα υπερβολικού πρηνισμού ή υπτιασμού στην ποδοκνημική άρθρωση.
  Η συχνότητα εμφάνισης αυτού του τραυματισμού διαφέρει σε κάθε άθλημα: 45% στο μπάσκετ, 31% στο ποδόσφαιρο, 25% στο volleyball.

  ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ

  # Κάκωση 1ου βαθμού ή Ελαφριά κάκωση:

  Ο σύνδεσμος διατάθηκε υπερβολικά ή προκλήθηκε ελαφριά ρήξη. Η περιοχή είναι επώδυνη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κίνησης. Υπάρχει ελαφρό οίδημα. Η άρθρωση μπορεί να δεχτεί φόρτιση.  # Κάκωση 2ου βαθμού ή Μέτρια κάκωση:

  Υπάρχει μερική ρήξη του συνδέσμου. Η άρθρωση είναι ευαίσθητη, επώδυνη, ενώ κινείται με δυσκολία. Συνυπάρχει μεγάλο οίδημα. Προκαλείται αίσθημα αστάθειας στην προσπάθεια βάδισης.  # Κάκωση 3ου βαθμού ή Σοβαρή κάκωση:

  Υπάρχει ολική ρήξη του συνδέσμου. Η περιοχή είναι επώδυνη. Δεν μπορεί να κινηθεί φυσιολογικά η άρθρωση ή να δεχτεί φόρτιση, ενώ στην προσπάθεια βάδισης υπάρχει η αίσθηση της απώλεια στήριξης. Υπάρχει μεγάλο οίδημα που μπορεί να συνοδεύεται από εξάρθρωση της άρθρωσης. Υπάρχει δυσκολία στην εκτίμηση αν πρόκειται για ολική ρήξη συνδέσμου ή κάταγμα, ενώ απαιτεί άμεση ακινητοποίηση της άρθρωσης και χειρουργική αποκατάσταση.  ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

  Οι επιβαρυντικοί παράγοντες είναι:

  1. Κακή συναρμονισμός ή ιδιοδεκτικότητα στη περιοχή. Συνήθως είναι αποτέλεσμα κακής λειτουργικότητας μυϊκού συστήματος ή κακής αντιμετώπισης προηγούμενου τραυματισμού στην ίδια περιοχή.
  2. Κακουχία: Οι κουρασμένοι μύες δεν δίνουν καλή στήριξη στη περιοχή, ενώ προκαλούνται και «αφύσικες» κινήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό τους μύες ή τους συνδέσμους της άρθρωσης.
  3. Έλλειψη προθέρμανσης πριν από έντονες σωματικές δραστηριότητες. Η προθέρμανση προετοιμάζει το μυϊκό σύστημα να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις ενώ αυξάνει το εύρος κίνησης των αρθρώσεων.


  ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

  Το διάστρεμμα απαιτεί εκτίμηση της έκτασης του τραυματισμού στον τόπο του ατυχήματος. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να γίνονται τα εξής:  ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της περιοχή ώστε να προστατευθεί από μεγαλύτερο τραυματισμό.

  ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ αποφεύγοντας δραστηριότητες που προκαλούν πόνο, αυξάνουν το οίδημα ή την κακουχία στη περιοχή.

  ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΑΓΟΥ για ελάττωση του πόνου, του οιδήματος, της φλεγμονής αλλά και της μικρό-αιμορραγίας στην τραυματισμένη περιοχή. Πάγος μπορεί να εφαρμοστεί τις πρώτες 48 έως 72 ώρες μετά τον τραυματισμό, για 10 λεπτά περίπου, κάθε τρεις ώρες, όσο ο ασθενής είναι ξύπνιος φυσικά. Σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις η εφαρμογή του πάγου προκαλεί αύξηση του πόνου, οπότε επανεκτιμούμε τις οδηγίες μας. Αντίθετα με τα προηγούμενα η εφαρμογή ζεστού στην περιοχή λόγω αγγειοδιαστολής προκαλεί μεγαλύτερο αιμάτωμα στην περιοχή με αύξηση του οιδήματος, άρα επιπλέον προβλήματα.

  ΕΠΙΔΕΣΗ του μέλους για την ελάττωση του οιδήματος

  ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ επίσης για την ελάττωση του οιδήματος.

  Πότε πρέπει να ζητηθεί ιατρική βοήθεια;

  Επείγουσα ιατρική βοήθεια απαιτείται στις περιπτώσεις όπου:

  > Ακουστεί ένας χαρακτηριστικός ήχος την ώρα του τραυματισμού, υπάρχει μεγάλο οίδημα και αστάθεια στην άρθρωση.
  > Αδυναμία στήριξης στο πάσχον μέλος.
  > Φλεγμονή με πυρετό, ενώ η περιοχή είναι κόκκινη και ζεστή. Μπορεί να συνυπάρχει λοίμωξη.

  Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι η μη έγκαιρη ή λανθασμένη αντιμετώπιση μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιο πόνο ή σοβαρή επιβάρυνση στην άρθρωση.

  ΔΙΑΓΝΩΣΗ

  Η διάγνωση περιλαμβάνει λεπτομερές ιστορικό σε σχέση με τις συνθήκες του τραυματισμού, ειδικά tests που αφορούν την δυνατότητα κίνησης της άρθρωσης προς όλες τις κατευθύνσεις, ψηλάφηση των συνδέσμων, τενόντων και οστών, με σκοπό να αναπαράγουμε τον πόνο, να εντοπίσουμε αστάθεια στη περιοχή και να εκτιμήσουμε το μέγεθος του οιδήματος. Τελευταίο αφήνουμε το έλεγχο της μυϊκής δύναμης και τον έλεγχο της ιδιοδεκτικότητας ή του συναρμονισμού της άρθρωσης.

  Σε σοβαρό τραυματισμό απαιτείται η ακτινογραφία ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάταγμα οστού ή εξάρθρωση της πάσχουσας περιοχής. Ακόμα σε περίπτωση που δεν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε αν πρόκειται για ολική ή μερική ρήξη συνδέσμου χρήσιμες πληροφορίες μπορούμε να έχουμε από την μαγνητική τομογραφία.

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Οι στόχοι της θεραπείας είναι:

  1-Να ανακουφίσει τον ασθενή από τα συμπτώματα.
  2-Να επιταχύνει την διαδικασία της επούλωσης.
  3-Να αποκαταστήσει την λειτουργικότητα της άρθρωσης.
  4-Πρόληψη


  Για να πετύχουμε τους παραπάνω στόχους χρησιμοποιούμε θεραπευτικά μέσα όπως είναι τα Παλμικά Μαγνητικά Πεδία (μείωση του οιδήματος και του πόνου), Laser χαμηλής ισχύος (μείωση του οιδήματος και του πόνου, επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης), κυκλοφορητής άκρου για τη μείωση του οιδήματος, αποιδηματική μάλαξη με τη μέθοδο του Dr. Vooder, ειδική επίδεση του μέλους, ώστε να ελεγχθεί το οίδημα, να προσφέρεται σταθερότητα στην άρθρωση και να προστατεύεται από νέα υποτροπή (Photo).  Τέλος στο τελικό στάδιο σχεδιάζεται ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα ασκήσεων με σκοπό την ισχυροποίηση των μυών της περιοχής (χρήση ελαστικών ιμάντων) και βελτίωσης της ιδιοδεκτικότητας.

  Η ιδιοδεκτικότητα είναι η αίσθηση της θέσης και της κίνησης του μέλους στον χώρο. Αυτή η αίσθηση διαταράσσεται με τον τραυματισμό. Αν δεν ληφθεί υπόψιν αυτός ο παράγοντας στην αποκατάσταση, τότε είναι δυνατόν ο ασθενής να είναι επιρρεπής σε νέους τραυματισμούς στην ίδια άρθρωση. Παροτρύνουμε τους ασθενείς να μεταφέρουν το βάρος του σώματος από το ένα πόδι στο άλλο, να κάνουν zigzags, βάδιση με οκτάρια, μικρά άλματα, να προσπαθούν να σταθεροποιηθούν σε ασταθή επιφάνεια, jogging, κ.α.

  Στο ερώτημα αν τα αντιφλεγμονώδη και τα παυσίπονα φάρμακα όπως η ασπιρίνη, βοηθούν τον ασθενή αμέσως μετά τον τραυματισμό, η απάντηση είναι ότι όχι δεν τον βοηθούν, γιατί η χρήση τους μπορεί να αυξήσει την Μικρό-αιμορραγία, αυξάνοντας το αιμάτωμα και το οίδημα της περιοχής.

  ΠΡΟΛΗΨΗ

  1. Βελτίωση της τεχνικής για τους αθλητές ή τους ερασιτέχνες αθλητές.
  2. Ζέσταμα των μυών και των αρθρώσεων πριν από έντονη δραστηριότητα με διατάσεις, ελαφρό τρέξιμο, άλματα κ.λ.π..
  3. Ισχυροποίηση του μυϊκού συστήματος
  4. Αν κάποια άρθρωση την νοιώθουμε ασταθή, πρέπει να ακολουθήσουμε ειδικό πρόγραμμα βελτίωσης της σταθερότητας της.

  πηγή:ski.gr
  Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες        
  Απάντηση με παράθεση
   

 2. 30-03-10 19:14 #2
  Master of Pain
  Το avatar του χρήστη GEORGEXX1

  Εγγραφή
  01-12-2009
  Μηνύματα
  2.469
  Προεπιλογή
  Παρα πολυ καλο αρθρο,και ιδιαιτερα χρησιμο.

  Απο εμπειρια ξερω τον πονο που προκαλει αυτη η κακωση, σε συνδιασμο με καταγμα εξω σφυρου.
  Απάντηση με παράθεση
   

 3. 31-03-10 11:55 #3
  Προεπιλογή
  good job Φώτη

  Το διάστρεμμα είναι ένας τραυματισμός που δυστυχώς το περνάει πολύς κόσμος
  Απάντηση με παράθεση
   

 4. 31-03-10 13:03 #4
  Προεπιλογή


  To έπαθα στα 17 μου και ξέρω τι μανίκι είναι. Μου κόστισε και την συμμετοχή μου, στην τότε μεικτή ομάδα μπάσκετ Σάμου, λίγο πριν παίξουμε στο Πανελλήνιο...

  Από τότε είμαι αναγκασμένος να φοράω πάντα ψηλό παπούτσι (μποτάκια) μιας και το πόδι γυρίζει για πλάκα...

  Επίσης είναι το προσωπικό μου βαρόμετρο (μαζί με ένα άλλο χτύπημα στο γόνατο) και με ενοχλεί απίστευτα στις απότομες αλλαγές του καιρού...
  Απάντηση με παράθεση
   

 5. 31-03-10 13:05 #5
  Προεπιλογή
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Littlejohn Εμφάνιση μηνυμάτων
  Επίσης είναι το προσωπικό μου βαρόμετρο (μαζί με ένα άλλο χτύπημα στο γόνατο) και με ενοχλεί απίστευτα στις απότομες αλλαγές του καιρού...

  δυστυχώς αυτό ισχύει για όλους τους μυικούς τραυματισμούς
  Απάντηση με παράθεση
   

 6. 31-03-10 13:27 #6
  Προεπιλογή
  Eιχα πάθει ρήξη συνδέσμων πριν 15 χρόνια και ακόμα με πονάει στην αλλαγή καιρού. Πακέτο αυτοί οι τραυματισμοί...
  Απάντηση με παράθεση
   

 7. 12-04-10 00:24 #7
  Προεπιλογή
  διαστρεμμα οταν ημουνα 2α Λυκειου πριν περιπου 4-5 χρονια
  ομαδα ποδοσφαιρου,βιαστικος εγω να επανελθω ,το νοιωθω καλυτερα μπαινω απο ξεροκεφαλια και μονο και παρακουοντας το προπονητη για προπονηση με αποτελεσμα ΥΠΟΤΡΟΠΗ ,οτι χειροτερο απο οτι διαπιστωσα μετα ,πονος με τις αποτομες αλλαγες του καιρου για χρονια και μικρες υποτροπες κατα διαστηματα

  συμπερασματα και συμβουλες οχι απο καποιον ειδικο αλλα απο καποιον που επαθε και εμαθε
  1.ζεσταμα καλο πριν τη προπονηση οτι ειδους και εντασης και αν ειναι ,το διαστρεμα το επαθα λογω του οτι δεν ειχα κανει ζεσταμα(τοσο μυαλο ειχα)
  2.καλυτερα να περιμενεις 15 μερες παραπανω και να εισαι ΟΚ παρα να ρισκαρεις να τραβιεσαι μετα ισως και για μια ζωη
  Απάντηση με παράθεση
   

 8. 12-04-10 01:41 #8
  Το avatar του χρήστη Nive

  Εγγραφή
  12-04-2010
  Περ.
  Αιγάλεω city
  Μηνύματα
  1.954
  Προεπιλογή
  Φίλε καλησπέρα.
  Κατ`αρχήν μπράβο γιατί το thread σου είναι πλήρες,διαφωτιστικό και λεπτομερέστατο.
  Σε μερικά πράγματα θα διαφωνήσω και αν θέλεις μπορούμε να τα συζητήσουμε.
  Είσαι συνάδελφος?
  Απάντηση με παράθεση
   

 9. 12-04-10 09:16 #9
  Retired Μod
  Το avatar του χρήστη KATERINI 144

  Εγγραφή
  03-11-2007
  Περ.
  κατερινη
  Μηνύματα
  13.078
  Προεπιλογή
  αν εννοεις γιατρος οχι δεν ειμαι, πες τη γνωμη σου, που δεν συμφωνείς, και συμπλήρωσε οτι χρήσιμο γνωρίζεις.
  Απάντηση με παράθεση
   

 10. 12-04-10 12:43 #10
  Προεπιλογή
  Θα συμπληρώσω το άρθρο απο την εμπειρία μου. Όταν έπαθα τη ρήξη συνδέσμων είχα πρηστεί σε δύο σημεία. Ένα στον αστράγαλο και ένα 20 πόντους ψηλότερα στο πόδι(!). Μετά απο ένα 15 μέρες στο γύψο ξύπνησα με αφόρητους πόνους. Έπρεπε να τον αλλάξω γιατί το πόδι ξεπρήστηκε και πονούσε(δεν μου το είχε πει αυτό ο γιατρός). Έγινε η αλλαγή και έμεινα στο γύψο άλλες 20 μέρες. Περπάτησα πάλι κανονικά χωρίς πατερίτσες μετά απο 1 μήνα. Ένα μικρό πρήξιμο που είχα στον αστράγαλο θα έφευγε με φυσιοθεραπεία πράγμα που δεν έκανα και μου έμεινε για πάντα. Προτείνω φυσιοθεραπείες κσι πολλά μπάνια στην ανάρρωση.
  Απάντηση με παράθεση
   

 11. 12-04-10 12:56 #11
  Το avatar του χρήστη Nive

  Εγγραφή
  12-04-2010
  Περ.
  Αιγάλεω city
  Μηνύματα
  1.954
  Προεπιλογή
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο KATERINI 144 Εμφάνιση μηνυμάτων
  αν εννοεις γιατρος οχι δεν ειμαι, πες τη γνωμη σου, που δεν συμφωνείς, και συμπλήρωσε οτι χρήσιμο γνωρίζεις.
  Oύτε εγώ είμαι γιατρός,φυσικοθεραπευτής είμαι και`χω αντιμετωπίσει αρκετά διστρέματα.

  -Ο πάγος μπαίνει τις πρώτες 48-72 ώρες αλλά ειδικά την πρώτη ημέρα της κάκωσης τον τοποθετούμε κάθε μία ώρα.Τις επόμενες 1-2 κάθε 2 ώρες και πάντα όχι λιγότερο από 10-12 λεπτά.
  Τα 10 λεπτά θεωρούνται λίγα,γιατί από`κει και πέρα ο πάγος αρχίζει να δρα.Το μούδιασμα μας βοηθά όχι τόσο ο πόνος που νιώθουμε όταν τον τοποθετούμε.

  -Η φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση ενός διαστρέματος ΠΔΚ ξεκινά από την υποξία φάση της φλεγμονής,δηλαδή την 3-4 μέρα μετά τον τραυματισμό και συνήθως περιέχει
  α)Δινόλουτρο για την μείωση του οιδήματος
  β)Υπέρηχο συνεχή,με βολταρέν(φωνοφόρηση) για την μείωση της φλεγμονής
  γ)Laser για την μείωση της φλεγμονής και την ανάπλαση των ιστών
  δ)Tens για απευαισθητοποίηση της περιοχής και αναλγισία
  ε)Πάγο στο τέλος και μετά περίδεση ή νάρθηκα.
  ...με την πάροδο των θεραπειών βάζουμε στο πρόγραμμα ασκήσεις ενδυνάμωσης και αύξησης της ιδιοδεκτικότητας.

  -Ο νάρθηκας που έβαλες είναι σωστός αλλά από την μικρή πείρα που έχω παραθέτω άλλη μία φωτό από έναν άλλο που ονομάζεται air cast και είναι πολύ διαδεδομένος και τον προτείνουν αρκετά οι γιατροί.
  Όνομα: air cast 2.jpg Εμφανίσεις: 9121 Μέγεθος: 2,7 KB

  -Πολλά διαστρέματα,ειδικά του πρώτου αλλά και χαλαρά του δυετέρου,λαμβάνουν συντηρητική θεραπεία,δηλαδή αντιφλεγμονώδη-αποιδηματικά-ξεκούραση-παγοθεραπεία-περίδεση και ανάροπη θέση.
  Οπότε τα αντιφλεγμονώδη τα δίνουμε τόσο σε συντηρητική όσο και σε μη συντηρητική θεραπεία.Όταν δηλαδή κάνουμε και φυσικοθεραπεία.
  Γνωστά αντιφλεγμονώδη είναι τα μεσουλίντ,ξεφό,ξεφό ραπίντ,βολταρέν και το πιο γνωστό αποιδηματικό είναι το μπραζάν.

  -Τέλος στην πρόληψη βασική προ`υ`πόθεση είναι η καλή ιδιοδεκτικότητα αλλά,η καλή νευρομυική συναρμογή και φυσικά το taping.
  Παραθέτω 2 βιντεάκια με tape....έχω κάνει σεμινάρια για taping και πιστέψτε με είναι ολόκληρη επιστήμη και πολύ δύσκολο.

  http://www.youtube.com/watch?v=YXr7P...os=JiT0HGH6fWE

  http://www.youtube.com/watch?v=IC505...eature=related

  Φιλικά Νίκος.
  Απάντηση με παράθεση
   

 12. 12-04-10 13:00 #12
  Το avatar του χρήστη Nive

  Εγγραφή
  12-04-2010
  Περ.
  Αιγάλεω city
  Μηνύματα
  1.954
  Προεπιλογή
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Orc Εμφάνιση μηνυμάτων
  Θα συμπληρώσω το άρθρο απο την εμπειρία μου. Όταν έπαθα τη ρήξη συνδέσμων είχα πρηστεί σε δύο σημεία. Ένα στον αστράγαλο και ένα 20 πόντους ψηλότερα στο πόδι(!). Μετά απο ένα 15 μέρες στο γύψο ξύπνησα με αφόρητους πόνους. Έπρεπε να τον αλλάξω γιατί το πόδι ξεπρήστηκε και πονούσε(δεν μου το είχε πει αυτό ο γιατρός). Έγινε η αλλαγή και έμεινα στο γύψο άλλες 20 μέρες. Περπάτησα πάλι κανονικά χωρίς πατερίτσες μετά απο 1 μήνα. Ένα μικρό πρήξιμο που είχα στον αστράγαλο θα έφευγε με φυσιοθεραπεία πράγμα που δεν έκανα και μου έμεινε για πάντα. Προτείνω φυσιοθεραπείες κσι πολλά μπάνια στην ανάρρωση.
  Εσύ αναφέρεσαι σε βαριά ρήξη.
  Μπορώ να σας πω και κάποια πράγματα γι`αυτή την κατάσταση,ακόμη και για την συνύπαρξη διαστρέματος και κατάγματος εαν θέλετε.
  Γιατί ο γυψονάρθηκας είναι άλλο πράγμα και η ποκατάσταση είναι διαφορετική.
  ++++πολύ σωστά είπες φυσικοθεραπείες και θα σου συμπληρώσω στα μπάνια περπάτημα σε άμμο....
  Απάντηση με παράθεση
   

 13. 12-04-10 13:43 #13
  Retired Μod
  Το avatar του χρήστη KATERINI 144

  Εγγραφή
  03-11-2007
  Περ.
  κατερινη
  Μηνύματα
  13.078
  Προεπιλογή
  Nive ωραια και χρήσιμα αυτα που λες αλλα γραψε αν μπορείς τις οποιες ορολογίες ποιο απλά για να ειναι κατανοητες σε όλους!

  α)Δινόλουτρο για την μείωση του οιδήματος
  β)Υπέρηχο συνεχή,με βολταρέν(φωνοφόρηση) για την μείωση της φλεγμονής
  γ)Laser για την μείωση της φλεγμονής και την ανάπλαση των ιστών
  δ)Tens για απευαισθητοποίηση της περιοχής και αναλγισία
  ε)Πάγο στο τέλος και μετά περίδεση ή νάρθηκα.
  ...με την πάροδο των θεραπειών βάζουμε στο πρόγραμμα ασκήσεις ενδυνάμωσης και αύξησης της ιδιοδεκτικότητας.
  Απάντηση με παράθεση
   

 14. 12-04-10 14:54 #14
  Το avatar του χρήστη Nive

  Εγγραφή
  12-04-2010
  Περ.
  Αιγάλεω city
  Μηνύματα
  1.954
  Προεπιλογή
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο KATERINI 144 Εμφάνιση μηνυμάτων
  Nive ωραια και χρήσιμα αυτα που λες αλλα γραψε αν μπορείς τις οποιες ορολογίες ποιο απλά για να ειναι κατανοητες σε όλους!

  α)Δινόλουτρο για την μείωση του οιδήματος
  β)Υπέρηχο συνεχή,με βολταρέν(φωνοφόρηση) για την μείωση της φλεγμονής
  γ)Laser για την μείωση της φλεγμονής και την ανάπλαση των ιστών
  δ)Tens για απευαισθητοποίηση της περιοχής και αναλγισία
  ε)Πάγο στο τέλος και μετά περίδεση ή νάρθηκα.
  ...με την πάροδο των θεραπειών βάζουμε στο πρόγραμμα ασκήσεις ενδυνάμωσης και αύξησης της ιδιοδεκτικότητας.
  Το δινόλουτρο είναι μία ``κολυμπήθρα`` στην οποία βάζουμε το πάσχον μέλος.Το μηχάνημα αυτό πρεσάρει στο σημείο του οιδήματος νερό με πίεση (κάτι σαν το υδρομασάζ φανταστήτε).
  Όνομα: DSC00503.jpg Εμφανίσεις: 10344 Μέγεθος: 123,3 KB

  Ο υπέρηχος είναι μία συσκευή που εκπέμπει κύμματα υπερήχων και μπορείς να διαλέξεις εναλασόμενα ή συνεχή.Στον συνεχή υπέρηχο μπορούμε να κάνουμε φωνοφόρηση,δηλαδή με την βοήθεια των υπερήχων να ``σπρώξουμε`` την αντιφλεγμονώδη αλοιφή πιο βαθειά στην φλεγμονή.

  Το laser είναι μία συσκευή που εκπέμπει ακτίνες και έρευνες έχουν δείξει πως αυτές βοηθούν στην μείωση της φλεγμονής και στην ανάπλαση των τραυματισμένων ιστών.

  Το tens είναι συσκευή που εκπέμπει συγκεκριμένες συχνότητες και εντάσεις ρεύματος που βοηθούν στην μείωση του πόνο αποκλειστικ.αΜην το μπερδέψετε με την ηλεκτροθεραπεία.Μόλις εφαρμοστούν εκρίνονται από τον εγκέφαλό μας ωπιούχες ουσίες που προκαλούν αναλγησία.

  Ασκήσεις για την αύξηση της ιδιοδεκτικότητας.
  Όνομα: DSC00663.jpg Εμφανίσεις: 9252 Μέγεθος: 64,3 KB
  Όνομα: bala1.gif Εμφανίσεις: 8752 Μέγεθος: 13,0 KB
  Όνομα: proprioceptive_exercises.jpg Εμφανίσεις: 9072 Μέγεθος: 10,9 KB
  Όνομα: balboard.jpg Εμφανίσεις: 8834 Μέγεθος: 9,0 KB
  η ιδιοδεκτικότητα είναι η ικανότητά μας να κρατάμε την ισορροπία μας κάτω από ακραίες συνθήκες.Προαπαιτεί καλή μυική δύναμη,καλή νευρομυική συναρμογή (συνεργασία νευρώνων-μυών) και υγιή περιοχή που εφαρμόζεται.Είναι με άλλα λόγια η δυνατότητά μας να μπορούμε να ελέγχουμε-στην παρούσα φάση-το πέλμα μας και τις κινήσεις του,σε καταστάσεις ανισορροπίας,ακραίων θέσεων και καταστάσεων που προσομοιώνουν τον τραυματισμό ή τον μηχανισμό κάκωσης.Δηλαδή το να μπορούμε να ελέγχουμε το μέλος μας άψογα μέσα στον χώρο ακόμη και με κλειστά μάτια.
  .....
  Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nive : 12-04-10 στις 15:00
  Απάντηση με παράθεση
   

 15. 27-05-10 22:42 #15
  The Blacksmith
  Το avatar του χρήστη Tasos Green

  Εγγραφή
  10-05-2010
  Περ.
  Kepler 22-b
  Μηνύματα
  3.466
  Προεπιλογή
  έχω ξεχάσει πλέον πόσες φορές έχω πάθει διάστρεμμα..( ευτυχώς όμως προτού βαθμού πάντα) και αυτό κάθε φορά που πάω για μπάλα σε 5*5 με φθαρμένο τάπητα...
  Give me Fuel, Give me Fire, Give me that which I Desire!
  Απάντηση με παράθεση