Σιώτης Παναγιώτης - Το "βαρύ πυροβολικό" Εκτύπωση

Συντάκτης: Polyneikos

Εμφανίσεις: 14512

Σιώτης Παναγιώτης - Το "βαρύ πυροβολικό"

Στα πλαίσια παρουσίασης αθλητών,έχουμε την μεγάλη μας χαρά και τιμή να φιλοξενουμε έναν πρωταθλητη με πολυετή θητεία στους αγώνες, διακρίσεις και πολλούς τίτλους .
Ένας πρωταθλητής που και μόνο με την παρουσία του στην σκηνή,δίνει αίγλη στον αγώνα.
Περισσότερες συστάσεις νομίζω ότι ειναι περιττές για καποιον σαν τον Παναγιώτη Σιώτη!!



1



Bodybuilding.gr : Παναγιώτη σε ευχαριστουμε κατ΄αρχήν για την συνεντευξη που μας παραχωρείς!


Εγω σας ευχαριστω πολυ με την σειρα μου κ παλι για την προσπαθεια κ την τιμη που μου κανετε......


Bodybuilding.gr : Αγωνιζεσαι για 3 δεκαετίες πλεον, από αρχές της δεκαετίας του 90… Πως ξεκίνησες το αγωνιστικο bbing;


Ξεκινησα με εναν πρωταθλητη παλης, απο εκει και περα καναμε και αρση βαρων για να δυναμωσουμε κ να βελτιωσουμε καποια σημεια του σωματος. Οπως καταλαβαινεις ο ερωτας ηταν κεραυνοβολος! Η αισθηση της προπονησης με βαρη μου αρεσε και με εξιταρε.


Bodybuilding.gr : Ποιους αθλητες ειχες ως πρότυπα όταν ξεκινουσες; Παρακολουθούσες αγώνες;


Εκεινη την εποχη υπηρχαν πολλοι και αξιολογοι αθλητες...ποιον να πρωτοθυμηθω..Σπυρος Μπουρναζος, Γιαννης Γκινης και πολλοι αλλοι.


Bodybuilding.gr : Θες να μας αναφερεις ποιος ήταν ο πρωτος σου αγωνας;Τι θυμασαι από τότε;

Ηταν το πρωτο MR. HELLAS το 1993 της IFBB στο NOVOTEL. Γινοταν χαμος......Αυτο που θυμαμαι εντονα ειναι η συγκινηση που ενιωσα με την αποδοχη και το χειροκροτημα του κοσμου! Τρομερη εμπειρια!


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΠΕΣΔ 1998 - Νικητής + 90


2


Bodybuilding.gr : Πολλες φορες Γενικος Νικητης, Μεσογειονίκης με την IFBB, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, πολλες διακρίσεις γενικα…Ποιον αγωνα θεωρεις ορόσημο για σενα;

Νομιζω ηταν το παγκοσμιο της NABBA το 2004 οπου βγηκα 1ος και το παγκοσμιο της WABBA το 2006 που αδικηθηκα κατα πολυ.


Bodybuilding.gr :Εχεις αγωνιστεί με πολλους σπουδαίους αθλητες ..Θες να μας πεις από τους αθλητές αντιμετώπισες ποιος εχεις ξεχωρίσει ως τους πιο δυσκολους αντιπάλους;

Δεν ξερω τι να σου πω, σεβομαι ολους τους αντιπαλους. Δεν με ενδιαφερει ποιος κατεβαινει κ ποιος ειναι ποιος...Νομιζω πως ολοι οι αντιπαλοι μπορει να σε δυσκολεψουν.


Bodybuilding.gr : Ποτε ειχες πιασει την καλυτερη σου φόρμα για τα δικα σου δεδομενα;

Ενταξει νομιζω πως καθε χρονια ειναι και διαφορετικη. Πρεπει συνεχως να βελτιωνεσαι και να εξελισσεσαι. Πιστευω ομως οτι το 2004 κ το 2006 στο παγκοσμιο ημουν σε αρκετα καλη φορμα.

ΝΑΒΒΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ 2004

3


Bodybuilding.gr : Γενικά πόσο καιρό κρατάει η προετοιμασία σου πριν από έναν αγώνα;Τι προσεχεις περισσότερο;

Κανω προπονηση σχεδον ολο το χρονο. Ειναι για μενα μια '' ευχαριστη αρρωστια'' θα ελεγα, ενας τροπος εκφρασης και εκτονωσης. Τον τελευταιο καιρο ταλαιπωρουμε απο τραυματισμους....Σαφως η διατροφη ειναι το βασικο που πρεπει να προσεχει ενας αθλητης.


Bodybuilding.gr :Από πού εχεις αντλήσει τις γνωσεις σου πανω στο άθλημα;

Ξεκινησα με τις συμβουλες του Αλεκου Σιατραβανη, του δασκαλου κ φιλου. Απο εκει κ περα με πολυ διαβασμα, μελετη και εξελιξη, αλλα οσο ζεις μαθαινεις!!


Bodybuilding.gr :
 Εισαι προπονητης του εαυτου σου; Σε βοηθαει καποιος;

Ναι ειμαι προπονητης του εαυτου μου, δεν με βοηθαει καποιος...δυστυχως!


Bodybuilding.gr :Θεωρείσαι πολύ καλός ποζερ. Τα ατομικα σου τα προετοιμαζεις πριν τους αγωνες ή κινείσαι πανω στην σκηνή βάσει εμπειρίας πλεον ; 

Το ποζαρισμα ειναι μια ιδιαιτεροτητα που σου βγαινει αν το εχεις. Θα ηταν υπερβολικο να πω πως δεν ασχολουμε ιδιαιτερα αλλα μετα απο τοση εμπειρια βγαινει αυθορμητα.


Bodybuilding.gr :Πολλοί υποστηρίζουν ότι το αγωνιστικο μικρόβιο εθίζει τον αθλητη …Εχεις σκεφτεί μεχρι πότε θελεις να αγωνίζεσαι; Εχεις βαλει όρια;

Το δυσκολο κομματι για εναν αθλητη ειναι αυτο ακριβως, δεν μπορεις να βαλεις STOP και να δεχτεις οτι θα σταματησεις να αγωνιζεσαι. Θεου θελοντος πιστευω πως ακομη μπορω να τα καταφερω.

WABBA ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ 2006

4


Bodybuilding.gr : Αντιμετώπισες δυσκολίες ή εμπόδια κατά την αγωνιστική σου πορεία;

Τα εμποδια ειναι πολλα, η δουλεια, η οικονομικη κατασταση, το αγχος και το στρες της καθημερινοτητας...Ολα αυτα δυσκολευουν την προετοιμασια του αθλητη και τον επηρεαζουν ψυχολογικα. Η ουσια ειναι αυτη ομως,να βγαινεις νικητης παρολα τα εμποδια. Οταν βαζεις εναν στοχο πρεπει να παραμενεις πιστος σε αυτον.



Bodybuilding.gr : Σε συζητησεις του χωρου αρκετοι υποστηριζουν ότι ειχες τις δυνατότητες να κυνηγησεις μια επαγγελματική κάρτα…Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό;

Η αληθεια ειναι οτι μου εχουν κανει προταση για επαγγελματικη καρτα και εχω αρνηθει. Δεν βλεπω σε τι θα με βοηθουσε η καρτα στην αθλητικη μου καριερα. Αυτη τη στιγμη το Body Building στην Ελλαδα δεν εξελισσεται οπως θα επρεπε. Εμενα προσωπικα μου αρεσει να αγωνιζομαι με τα ερασιτεχνικα δεδομενα. Ο φιλος μου Μιχαλης Κεφαλιανος τι τραβαει για να προχωρησει; Δεν μπορω να το καταλαβω....Ολοι θα επρεπε να βοηθησουμε αυτον τον ανθρωπο και ομως δεν κανουμε τιποτα.



Bodybuilding.gr :
 Τοσα χρόνια που ασχολείσαι ,τι εχεις δεις να αλλαζει προς το καλύτερο στους αγωνες; Που θα πρεπει να δούμε βελτιωσεις; 

Εδω ερχομαστε στα γκριζα χρωματα της διαδικασιας που λεγονται αγωνες..............Θα ηθελα να μην απαντησω κατι πανω σε αυτο γιατι θα πω πολλα και δεν πρεπει................Πρεπει να υπαρχει σεβασμος, ορια και κανονες. 


Bodybuilding.gr : Θεωρεις ότι το ελληνικο κοινο εχει αποκτησει παιδεία και γνωσεις πανω στο άθλημα;

Αυτο το κοινο που υπαρχει νομιζω πως μαθαινει και αυτο ειναι καλο. Η παιδεια ως προς αυτο το κομματι χρειαζεται χρονο για να αποκτηθει.


Bodybuilding.gr :Παρακολουθείς το διεθνες Bbing;Ποιους αθλητες θεωρείς ότι θα εχουν το προβαδισμα τα επόμενα χρόνια;


Ενταξει, νομιζω πως ο Phil Heath ειναι λιγο μπροστα.....τωρα ολα παιζονται και ολα ανατρεπονται.

Bodybuilding.gr :Τι είναι για σενα το bbing τελικά;Tαλέντο; Αφοσίωση ; Προσπάθεια; Πειθαρχεία;

Το Β.Β ειναι ολα αυτα που πολυ σωστα προανεφερες. Αν δεν βαδιζεις με αυτα τα οπλα δεν θα φτασεις ψηλα. 

5


Bodybuilding.gr : Βodybuilding και γυναίκα..Ποια η άποψη σου;Σου αρέσει η υπερβολικη μυικότητα τυπου Iris Kyle ή προτιμας κατηγορίες fitness/figure; 

Νομιζω πως η γυναικα πρεπει να παραμενει γυναικα.....προτιμω το fitness/figure.


Bodybuilding.gr :Εχεις γυμναστήριο στην Λαμία καθως και προπονείς αθλητες.Είναι πιο ευκολο να προετοιμαζεσαι ή να προετοιμάζεις; 

Νομιζω οτι σαφως ειναι πιο ευκολο να προετοιμαζεις για πολλους και ευνοητους λογους.


Bodybuilding.gr :Tον ελευθερο σου χρόνο πως τον περνας; 

Δυστυχως δεν εχω και πολυ ελευθερο χρονο αλλα οταν βρισκω ασχολουμαι αποκλειστικα με την μεγαλη μου αδυναμια, τον γιο μου(Παναγιωτη).


Bodybuilding.gr :Eισαι ικανοποιημενος από την προώθηση του αθλήματος από τα περιοδικά και τις ιστοσελίδες; Θεωρείς ότι ενημερώνεται καλύτερα ο κόσμος για τους αγωνες και τους αθλητες σε σχεση με το παρελθον; 


Νομιζω πως αν δεν ησασταν εσεις παιδια θα ημασταν πολυ μα πολυ πισω.Υπηρχαν 1-2 περιοδικα και τιποτα παραπανω. Τωρα η ενημερωση εχει αποκτησει αλλη μορφη χαριν σε εσας...... Ενα μεγαλο ευχαριστω, το αξιζετε και με το παραπανω.



Bodybuilding.gr : Τι θα συμβούλευες καποιον που ηθελε να ασχοληθεί αγωνιστικά;

Να θωρακιστει με υπομονη και πειθαρχια. Απο εκει και περα ολα ειναι δυνατα!


Bodybuilding.gr : Ξερουμε ότι προετοιμάζεσαι για τους αγωνες Μαϊου/Ιουνίου. Θες να μας μιλησεις για την προετοιμασία σου;Τι να περιμενουμε από τον Σιώτη;

Δεν θελω να πω πολλα μονο οτι θα κανω ενα δυναμικο.............COME BACK........


Bodybuilding.gr :Κατι για το τελος που θα ήθελες να θιξεις;Στους αναγνωστες του bodybuilding.gr που θα διαβασουν την συνέντευξη;

Να στηριξουν τους αγωνες, να χειροκροτουν τους αθλητες και να σεβονται την προσπαθεια τους. Ολοι αξιζουν για μενα...Δεν θα πω κατι αλλο, θα μιλησω πανω στην σκηνη.

Bodybuilding.gr : Ραντεβού τον Μαιο λοιπον! Σε ευχαριστουμε για την συνέντευξη Παναγιώτη,καλη επιτυχία σου ευχόμαστε !


Ραντεβου τον Μαιο. Ευχαριστω πολυ για ολα, να ειστε καλα! 

6

7

 

8

Σχολιασμός στο Forum