Γιάννης Βασάλος - Mάϊος 2012 Εκτύπωση

Συντάκτης: Polyneikos

Εμφανίσεις: 11557

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΑΛΟΣ [ΜΑΙΟΣ 2012]

Mε αφορμή την είδηση για την επικείμενη αγωνιστική επιστροφή του Γιάννη Βασάλου, το bodybuilding.gr αναζήτησε και ήρθε σε επαφή με τον πολύπειρο πρωταθλητή ,ο οποίος έδωσε μια ακρως ενδιαφερουσα συνέντευξη,όπως σας εχουμε προαναγγείλει ,αναλύωντας τις αποψεις του όσον αφορά το άθλημα μας.Mερος 1ο

Κ. Βασάλο καλησπέρα σας.

Μεγάλη μας χαρά και τιμή να φιλοξενούμε έναν βετεράνο ενεργό αθλητή του 
bodybuilding,με πολλές συμμετοχές και πολύπλευρη δράση στον χώρο..

Καλησπέρα σας. Επίσης και για μένα αποτελεί μεγάλη χαρά αυτή η παρουσίαση και που σας γνωρίζω .


Bodybuilding.gr : Πως ξεκινήσατε το άθλημα του bbing;Είχατε κάποια άλλη αθλητική ενασχόληση;


Η πρώτη μου ενασχόληση με τον αθλητισμό ήταν στα 17 μου όταν και ασχολήθηκα με πυγμαχία.
Γράφτηκα τότε στον Πανελλήνιο Σύλλογο, στο τμήμα πυγμαχίας ,με τον φίλο μου και αργότερα συναθλητή μου Νίκο Χειμώνα.
Δεν με ενέπνεε και τόσο αυτό το άθλημα, πολύ σκληρό και επικίνδυνο αρκετά.
Κάποια στιγμή το 1978 ,γνώρισα τον γνωστό αθλητή Γιάννη Κωστογλάκη ,πάρα πολύ εντυπωσιακός, μυώδης και με όγκο.
Ήταν λοιπόν εκείνος που με ενέπνευσε.

ΙFBB-ΕΟΣΔ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 1990Bodybuilding.gr : Γυμναζόσασταν στο ιστορικό γυμναστήριο του Γιάννη Κωστογλάκη,Ζηνωνος και Κεραμεικού.Θέλετε να μας μεταφέρετε κάποιες από τις εμπειρίες σας εκεί;

Τι περιβαλλον υπήρχε.


Το γυμναστήριο τότε, αναφορικά με τα τωρινά δεδομένα ,ήταν αρκετά πρωτόγονο, βασιζόμενο κυρίως στα ελεύθερα βάρη, μηχανήματα εκείνης της εποχής,παλαιολιθικά,με τελάρα στις τροχαλίες, το leg press οριζόντιο κτλ.
Υπήρχε όμως πολύ μεράκι και ενδιαφέρον από τους αθλητές της εποχής, δεν υπήρχε άλλο γυμναστήριο για να επιλέξει κάποιος κάτι καλύτερο.
Υπήρχε πολύ ζεστασιά ,μικρή γνώση για το τι είναι ωφέλιμο και το τι όχι, όμως γινόταν πολύ σκληρή δουλεία και μέσα από τα λάθη προέκυψαν οι εμπειρίες και οι γνώσεις.
Από εκείνο το γυμναστήριο βγήκαν πολλοί μετέπειτα πρωταθλητές με μόνο κίνητρο την αγάπη και το ενδιαφέρον που υπάρχει για αυτό το άθλημα που ασχολούμαι μέχρι ακόμη και τώρα.


Bodybuilding.gr : Εκείνη την περίοδο (τέλη της δεκαετίας του 70) είχε ξεκινήσει να ανθίζει το bodybuilding στην Ελλάδα. Πως ενημερωνόσασταν για τις αγωνιστικές σας προετοιμασίες; (προπόνηση, διατροφή)

Υπήρχε το περιοδικό Αθλητής του Ανδρέα Ζαπατίνα και τα Δυναμικά Σπορ του Σπύρου Τριανταφυλλίδη.
Αυτά τα 2 περιοδικά ήταν ο χώρος που μπορούσες να διαβάσεις κάποια άρθρα από τους Αμερικανούς πρωταθλητές 
Υπήρχαν και οι πιο προχωρημένοι που ήδη είχαν αγωνιστεί και μετέφεραν τις εμπειρίες τους, όμως οι γνώσεις ήταν ελάχιστες, τα συμπληρώματα ανύπαρκτα, η προπόνηση ήταν με την ώρα και όχι με τα σετ,δεν υπήρχαν διάδρομοι ή ποδήλατα και κάποιος για να γραμμώσει μπορεί να έκανε 40-50 σετ για να αρχίζει να καθαρίζει το σώμα του.
Η διατροφή επίσης πρωτόγονη, τρώγαμε πολύ για μάζα κυρίως και μειώναμε το φαγητο για γράμμωση.
Σκληρή δουλειά και ελάχιστη γνώση, έτσι για να παρουσιάσει κάποιος ένα καλό αποτέλεσμα, ένα definition πήγαινε πολύ κόπος χαμένος

ΙFBB-ΕΟΣΔ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 1990Bodybuilding.gr : Γνωρίζουμε ότι αγωνίζεστε από τα τέλη της δεκαετίας του 1970..Θέλετε να μας πείτε τις συμμετοχές σας; 
Πότε ήταν ο πρώτος σας αγώνας; Τι θυμάστε από τότε; 


Συμμετείχα για πρώτη φορά στο Hilton,το 1979,στο Πανελλήνιο που 
συμμετείχαν πολλοί αθλητές και φίλοι, όπως ο Σπύρος Μπουρνάζος, αθλητής που γυμναζόταν και εκεινος στον Κωστογλάκη, πολύ προχωρημένος, πριν από εμένα, ο Δημήτρης Γκιουλέας, αστυνομικός, ο Γιάννης Κούκος, ο Γιαννης Διακογιάννης, στην ηλικία μου, ο Τάκης Μπίγκος, ο Νεόφυτος Παραμυθιώτης, ο Νίκος Χειμώνας. 

Τα πρώτα χρόνια 
Τα συναισθήματα ήταν έντονα, μου άρεσε πολύ, ήθελα να προχωρήσω - δεν ήξερα τον τρόπο, το μόνο που ήξερα σίγουρα είναι ότι θα έπρεπε να δουλέψω σκληρά και να αποκτήσω την γνώση για να κάνω τα επόμενα βήματα.

Γιατί το μόνο σίγουρο που υπήρχε στο μυαλό μου, είναι ότι ήθελα να προχωρήσω σε αυτό το σπορ και να να εξελιχθώ.
Στο υποσυνείδητό μου μέσα υπήρχε η πληροφορία ότι θα καταφέρω να εξελιχθώ, μόνο και μόνο επειδή το θέλω
Δεν ήξερα ποιος θα είναι ο τρόπος αλλά στον δρόμο μου βρήκα τις όλες τις απαντήσεις

Bodybuilding.gr : Η πιο έντονη σας αθλητική στιγμή;

Έχω συμμετάσχει σε διάφορους διεθνείς αγώνες.
Στο Παγκόσμιο στην Κίνα, με τον συγχωρεμένο τον Κύπριο Αγαθοκλή Αγαθοκλέους, το 1992.
Έχω συμμετάσχει στο Παγκόσμιο στην Τσεχία και έχω καταλάβει την 14η θεση, επίσης σημαντική στιγμή.
Στο Παγκόσμιο στην Τενερίφη με συμμετοχές 150 χωρών όπου κατέλαβα την 12η θέση.
Την πιο σημαντική στιγμή όμως της αθλητικής μου καριέρας θεωρώ το Βαλκανικό της IFBB το 2005 που έγινε στην Ελλάδα, όπου κατακτήσαμε οικογενειακά ένα μετάλλιο στην σειρά.
Εγώ πήρα το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Masters, η αδερφή μου όπου πήρε την 2η θέση στην κατηγορία Bodybuilding καθώς και η κόρη μου, Μαριάννα, όπου πήρε το χάλκινο στην κατηγορία Body Fitness


Βαλκανικό Πρωτάθλημα 2005
Πιστεύω ότι είναι η πιο σημαντική στιγμή για μένα γιατί θεωρώ ότι ενέπνευσα όλη την οικογένεια μου αλλά και πέρα αυτών είναι επίσης πολύ σημαντική στιγμή για μένα καθώς ήμουν ο σημαιοφόρος της αποστολής.
Η ομοσπονδία μου εμπιστεύθηκε την σημαία ,μέγιστη τιμή για μένα, καθώς η Ομοσπονδία μου αναγνώρισε την προσπάθεια όλων αυτών των ετών.

Bodybuilding.gr : Γνωρίζουμε ότι έχετε οικογενειακή παράδοση στην ενασχόληση με το άθλημα
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι εχουν αγωνιστεί στο παρελθόν ή αγωνίζονται η γυναίκα σας,η αδερφή σας και η κόρη σας.

Θέλετε να μας μιλήσετε για αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό
;


Και ο γαμπρός μου (συμπληρώνει)
Ήμουν ο πρώτος από την οικογένεια που μπήκε σε διαδικασία πρωταθλητισμού.
Όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια μου παρακολουθούσε την πορεία μου στην προσπάθεια να αποκτήσω γνώση στο πως πρέπει να φέρω αποτελέσματα, καθως τότε δεν υπήρχαν προπονητές και έτοιμη γνώση.
Αυτό δηλαδή που επιτυγχάνει τώρα κάποιος αθλητής σε 1,5 χρόνο ,τότε μπορεί να μας έπαιρνε και 6-7 χρόνια.
Αυτή την προσπάθεια λοιπόν την παρακολουθούσε η οικογένεια μου, το αγάπησε και πέτυχε ο καθένας να βάλει την δικιά του πινελιά, με τον δικό του τρόπο, με την δικιά του προσωπικότητα.
Τα παιδιά μου πλέον είναι προπονητές , ο Κωνσταντίνος και η Μαριάννα, η οποία που είναι και διατροφολόγος και σιγά σιγά θα αναλάβουν την σκυτάλη όταν εγώ πλέον θα είμαι παρατηρητής ,για να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση. 


Bodybuilding.gr : Είστε κατοχος Εlite Pro card,σωστά;

Ναι, είναι μια ημιεπαγγελματική κατάσταση, έχουν δηλαδή κάποιοι ερασιτέχνες αθλητές την ευκαιρία να αγωνιστούν σε αγώνες με χρηματικά έπαθλα, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση το Elite Tour.
Eίναι μια προσπάθεια της IFBB να βοηθήσει τους καθώς οι αθλητικές προετοιμασίες κοστίζουν
Τελευταία φορά αγωνίστηκα το 2006 στην Αγγλία στο Elite Pro Grand Tour με τον Νίκο Ανδριακόπουλο 

Elite Pro Grand Tour 2006Bodybuilding.gr :
 Τα νέα μαθαίνονται γρήγορα στον χώρο..Σχεδιάζετε λοιπόν την επιστροφή σας στην σκηνή..
Πως το αποφασίσατε παλι ,μετά από 6 χρόνια αποχής;

Ναι, θα διαγωνιστώ στο προσεχές Πανελλήνιο στις 9 Ιουνίου στην Στυλίδα και την επόμενη στο Μεσογειακό, στην κατηγορία Μasters.


Θέλετε να μας μιλήσετε για τα σχέδια σας; 

Απείχα για κάποια χρόνια αγωνιστικά καθώς είχα απορροφηθεί επαγγελματικά με την δημιουργία ενός χώρου για εκγυμναση,τον σύλλογο Ειρηνικό Παιάνα, προκειμένου να μεταφέρω την γνώση που έχω αποκτήσει.
Έτσι δεν μπορούσα να κάνω πρωταθλητισμό, αλλα το ενδιαφέρον μου για το αγωνιστικό bodybuilding πάντα υπήρχε.
Θέλω να κάνω άλλη μια προσπάθεια λοιπόν,στα 51 μου πλέον.
Είμαι μιας γενιάς αθλητών οι οποίοι έχουν σταματήσει πριν πολλά χρόνια.
Θέλω λοιπόν να παρουσιάσω την δουλειά μου στον αγώνα,να δείξω και να δω τι μπορώ να καταφέρω στα 51 μου πλέον
Πιστεύω πολύ στον προγραμματισμό και την δουλειά και νομίζω πως όταν κάποιος έχει κίνητρο μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα.
Για μένα ο αγώνας δεν είναι τίποτα άλλο,από το να περάσω στους ανθρώπους του περιβάλλοντος μου κάποια μηνύματα ότι μεγαλώνοντας κάποιος μπορεί να διατηρείται σε πολύ καλή φόρμα.
Για μένα αυτό είναι νίκη, είναι νίκη στην ζωή.
Μάλιστα έχω επιλέξει ως τραγούδι το « Ο τελευταίος των μοϊκανών» με ιδιαίτερη σημασία καθώς ποζάρισα από παλιά με αυτό .


Bodybuilding.gr : Τι αγωνιστικούς στόχους έχετε για το μέλλον ;

Κατ΄ αρχάς να είμαστε καλά πάνω απ΄ όλα, να είμαστε σε μια καλή κατάσταση και από εκεί και πέρα η ζωή μπροστά θα μας φέρει το επόμενο βήμα.

Από ακούω καλά κάποια μηνύματα που από τους κύκλους της Ομοσπονδίας, ακούγεται για ένα Παγκόσμιο στην Ελλάδα, οπότε μπορεί εκεί να είναι το επόμενο μου βήμα


Bodybuilding.gr : Πόσο δύσκολο είναι να έχει κάποιος τόσο μεγάλη συνέχεια στο bodybuilding;


Μεγάλος αθλητής είναι αυτός που κρατιέται για πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Το είχα διαβάσει πρόσφατα σε μια συνέντευξη του μεγάλου Νίκου Γκάλη και ταυτίζομαι απόλυτα..

Στόχο ς πάντα ήταν να έχω μια μεγάλη διάρκεια και να συνδέσω το όνομα μου με μια αξιοπρεπή παρουσία ως αθλητής και ως προπονητής.
Για μένα ειναι πολύ σημαντικό να απασχολούμαι επαγγελματικά με αυτό που έχω αγαπήσει: Το bodybuilding...ΤΕΛΟΣ 1ου ΜΕΡΟΥΣ

ΙFBB-ΕΟΣΔ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 1991

ΙFBB-ΕΟΣΔ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 1993Μερος 2ο 
Bodybuilding.gr :Ασχολείστε και με την προπονητική & personal training σε δικό σας χώρο.Πέρα από αθλούμενους,προετοιμάζετε και τους αθλητές του συλλόγου σας; 

Ασφαλώς, υπάρχει αγωνιστικό τμήμα εδώ και χρόνια. Φέτος προετοιμαζόμαστε 8 αθλητές από τον σύλλογο για το Πανελλήνιο και το Μεσογειακό στην Στυλίδα.
Στην ουσία, το γυμναστήριο εδώ αποτελεί το προπονητήριο του Ειρηνικού Παιάνα.Ασχολούμαστε με την προπονητική και δουλευουμε με ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθουν σοβαρά.Bodybuilding.gr :
 Tι βήματα θα πρέπει να ακολουθήσει ένας αθλούμενος για να γίνει αθλητής bodybuilding; 

Καταρχήν το πιο σοβαρό στοιχείο που θα πρέπει να έχει πραγματικά θέληση. 

Είναι η πρώτη ερώτηση που κάνω σε κάποιον όταν με επισκέπτεται: Αν θέλει δηλαδή να ασχοληθεί σοβαρά ή αν νιώθει έτοιμος να το κάνει σοβαρά.
Η ερώτηση αυτή δεν είναι η τυπική και η συνηθισμένη, καθώς αν θέλεις να ασχοληθείς θέλει δουλειά, αφοσίωση , προγραμματισμό και πάνω από όλα θέληση.
Οταν λοιπόν περάσουμε από την θεωρία στην πράξη θα καταλάβουν ότι υπάρχουν δυσκολίες για να υπάρχει αποτέλεσμα.
Οπότε θέλω να έχω κοντά μου ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι, να δουλέψουν σκληρά, να βάλουν τον πήχη ψηλά γιατί ο σύλλογος κάνει πρωταθλητισμό, η νοοτροπία η δική μου είναι αυτή.
Επίσης με ενδιαφέρει να υπάρχει ήθος στον αθλητή. Να αποδέχεται τις θέσεις που θα πάρει στους αγώνες
Δεν μου αρέσουν εικόνες από αγώνες που έχω παρακολουθήσει στο παρελθόν, αθλητές να πετάνε μετάλλια ,να μην δέχονται τις θέσεις τους, να δημιουργούν έκτροπα.
Αυτές οι εικόνες με δυσαρεστούν πολύ ,για μένα αυτό δεν είναι αθλητισμός.
Τα πρώτα βήματα λοιπόν είναι μάθει καποιος ότι η διαδρομή προς την άνοδο ειναι δύσκολη,θα υπάρξουν ατυχίες,εμπόδια οπότε θέλω από τους αθλητές μου, πίστη, υπακοή και αφοσίωση στον προγραμματισμό μας.
Bodybuilding.gr :Βodybuilding δεκαετία 70 – Βodybuilding 2012.
Πόσο έχει αλλάξει στην Ελλάδα το σκηνικό; Έχουν υπάρξει οι βελτιώσεις που θα περιμένατε;

Το Βodybuilding έχει κάνει σοβαρά βήματα εξέλιξης.Η δεκαετία του '90 ήταν μια έκρηξη των γυμναστηρίων που δημιουργήθηκαν,που ασχοληθήκαν με το bodybuilding ιδιαιτέρως.
Τα πρώτα γυμναστήρια που είχαν δημιουργηθεί ,κανάνε αυστηρά bodybuilding.
Τα επόμενα,που έκαναν αυτό που λέμε fitness,ειχαν ως ρίζες τους το bodybuilding αν και εμπλουτίστηκαν και με άλλα στοιχεία ,όπως το aerobic,τα ομαδικά προγράμματα,όμως η βάση τους ήταν αυτή:Το bodybuilding.
Από την δεκαετία του 2000 υπήρξε μια κάμψη,γιατί πιστεύω πως οι αθλητές δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν πως όπως σε όλα τα αθλήματα υπάρχει ενας ενιαίος φορέας,έτσι και στο bodybuilding πρέπει να υπάρχει ένας ενιαίος χώρος.
Όπως στο ποδοσφαιρο και στο μπάσκετ υπάρχει μια ενιαία Ομοσπονδία,έτσι και στο Bodybuilding δεν γίνεται οι αθλητές να "μοιράζονται" σε 5 χώρους και να κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει.Αυτό δεν ωφελεί τον χώρο.
Θα έπρεπε δηλαδή από την στιγμή που αναγνωρίστηκε το άθλημα,οι αθλητές να γραφτούν σε συλλόγους-μέλη και να αγωνίζονται στην Ομοσπονδία τους έτσι ώστε να μην σκορπάμε τις δυνάμεις μας από εδώ και από εκεί και να προχωρήσει το άθλημα κατ΄αυτόν τον τρόπο.
Δυστυχώς όμως ,υπάρχουν συμφέροντα,οικονομικά,που συντηρούν αυτή την κατάσταση και δεν έχει το άθλημα την εξέλιξη που θα μπορούσε.
Δεν είναι η δύναμη δηλαδή, όλη, ενωμένη.
Bodybuilding.gr :Διαθέτετε αθλητικό σύλλογο, εισαγμένο στην IFBB τον Ειρηνικό Παιάνα.Η ομοσπονδία της ΙFBB αποτελείται από αθλητικούς συλλόγους-γυμναστήρια.
Θέλετε να μας πείτε λίγο για την δομή της Ομοσπονδίας, πως εισαγάγετε ένας σύλλογος στην Ομοσπονδία,ενα γενικό πλαισιο;

Ο σύλλογος είναι αναγνωρισμένος απο την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.Εχει βαθμολογία από τις διεθνείς διακρίσεις που έχει κατακτήσει από πολλους πρωταθλητές και κανει μια πορεία αρκετά χρόνια,βαζωντας και εμείς το λιθαράκι μας.

Η ομοσπονδία αποτελείται απο αθλητικούς συλλόγους αναγνωρισμενους, οι οποιοι πρέπει να πληρούν όλες τις προυποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν ως ισότιμα μέλη.
Όταν εισαγάγεται ένας σύλλογος ειναι δόκιμος στην αρχή και εφόσον έχει αγωνιστική δράση και συνεισφέρει με την δική του δύναμη,γίνεται ισότιμο μέλος της Ομοσπονδίας.
Περισσότερες λεπτομέρειες βεβαια μπορεί καποιος να ενημερωθεί απευθυνόμενος στον πρόεδρο της IFBB κο Ιορδάνη Λεβεντέλη και στην Γραμματέα της Ομοσπονδίας, κα Πενυ Λεβεντελη οι οποίοι εδω και πολλά χρόνια ηγούνται της IFBB-EΟΣΔ καταβάλλωντας μεγάλες προσπαθειες.

Bodybuilding.gr :Οι αθλητές πως απευθύνονται στους συλλόγους για να γραφτούν;Ποια είναι τα δικαιώματα τους και οι υποχρεώσεις τους;

Μια πρώτη βασική προυπόθεση είναι να διαθετει λευκό ποινικο μητρώο. Γύρω από τον χώρο του bodybuilding υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση κατα πόσο οι bodybuilders είναι αθλητές,κατά πόσο οι bodybuilders δεν είναι ανθρωποι του παρασκηνίου.
Θα πρέπει ο αθλητής να εχει καθαρες θέσεις καθως τόσα χρόνια το bodybuilding κατηγορείται και συνδυαζεται με παράνομες πραξεις που δεν εχουν θεση στο άθλημα.
Επίσης σημαντικός παραγοντας είναι και η ηλικία,να εχει ο αθλητής δηλαδή περιθώρια εξελιξης μέσα από το αγωνιστικό bodybuilding. 
Τριτον να ειναι υγιής,να κανει δηλαδη τις απαραίτητες εξετάσεις έτσι ώστε να ειναι σίγουρος ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό.
Κατόπιν θα κανει το δελτίο του,θα εχει την συμμετοχή του στο γυμναστήριο του,τις προπονήσεις του και προχωρώντας θα κάνει τα βήματα που πρέπει .

Bodybuilding.gr :Παρακολουθείτε αθλητές και αγώνες.
Βλέπετε κάποιους αθλητές που θα μπορούσαν να διακριθούν εκτός Ελλάδας; Ίσως και να προχωρούσαν ,αν το ευνοούσαν οι συνθήκες και σε επαγγελματική πορεία;

Στην Ελλάδα υπάρχει το ταλέντο,υπάρχουν τα σώματα που μπορουν να διακριθούν εκτός Ελλάδας.
Βέβαιά χρειάζονται και τις ανάλογες βοήθειες για να προχωρήσουν.
Αν καποιος δεν ξεκουράζεται ,να κανει διπλές προπονήσεις,την διατροφή του,τα συμπληρώματά του και ότι άλλο έχει ανάγκη,τότε δεν μπορεί να προσωρήσει
Δυστυχώς στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχουν προβλήματα σε όλα τα αθλήματα ,σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους και σίγουρα έχει επηρεάσει και τον δικό μας χώρο η γενική κατάσταση.
Άρα το πρόβλημα μας είναι περισσότερο οικονομικής φύσεως και όχι γενετικών προδιαγραφών.
Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί αθλητές,όμως ο βιοπορισμός είναι το σημαντικότερο πρόβλημα.

Bodybuilding.gr : Τι σας δίνει κίνητρο να ασχολείστε τόσο ενεργά με τον χώρο, μετά από τόσα χρόνια;

Για μένα το bodybuilding είναι η ζωή μου.Αν ξαναγεννιόμουν πάλι δεν θα άλλαζα κάτι γιατί είναι κάτι που με γεμίζει και αγαπώ πάρα πολύ.
Αν θα έπρεπε να κάνω κάτι διαφορετικό στην ζωή μου,θα επέλεγα να ασχοληθώ με τα κοινά,γιατί βλέπω τι γίνεται στην πατρίδα μου και αισθάνομαι πάρα πολύ δυσάρεστα.
Αλλά όσο ζω και αναπνέω,θα ήθελα να πρωωθώ το bodybuilding,να πρωωθώ την ιδέα του αθλητισμού και πώς όποιος ασχολείται έχιε υγεία και είναι ζωντανός,άρα τα έχει όλα.
Bodybuilding.gr :Ποιες οι προσδοκίες για το μέλλον του αθλήματος;

Οι προσδοκίες μου είναι καταρχάς το bodybuilding να πάρει την θέση που μπορεί να έχει και του αρμόζει στην συνείδηση των ανθρώπων,διότι στην Ελλάδα υπάρχει μια πολύ δυσάρεστη εικόνα στα μάτια των ανθρώπων,ότι το bodybuilding είναι παρακμιακό άθλημα και ότι οι bοdybuilders είναι επικίνδυνοι άνθρωποι.
Θέλω από την δική μου πορεία να εμπνέω και να δείχνω στους ανθρώπους που είναι δίπλα μου ότι το bodybuilding είναι όπως όλα τα άλλα αθλήματα και όχι ότι εχει επικρατήσει στο μυαλό των περισσοτέρων ανθρώπων.
Ειναι σκληρό άθλημα,όσον αφορά την προετοιμασία του όπως και το να ζει καποιος με αυτό τον τρόπο,ίσως από τα πιο δύσκολα αθλήματα γιατί το αποτέλεσμα και την επίδοση την κουβαλάει καποιος πάνω του.
Και για να το καταφέρει κάποιος αυτό δεν αρκεί η προετοιμασία του για τους αγώνες αλλά για όλο τον χρόνο.
Επίσης προσδοκία μου είναι οι αθλητές να εχουν διακρίσεις.
Όπως ο Μιχάλης Κεφαλιανός,ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει πολύ σοβαρές διακρίσεις στο εξωτερικό και τον σέβονται παντού.
Όπως κατάφερε αυτό το παιδί να αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο με πολύ κόπο και ιδρώτα,μπορούν να το καταφέρουν και οι άλλοι.
Εκείνος δείχνει τον δρόμο: Σκληρή δουλειά,προγραμματισμός και αφοσίωση και όλα έρχονται στην ζωή.

Bodybuilding.gr :
Θα θέλατε τέλος να δώσετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του 
www.bodybuilding.gr που θα διαβασουν αυτή την συνέντευξη;

Καταρχάς πρώτα από όλα θα ήθελα να τονίσω πως αυτή η ιστοσελίδα είναι πολύ σημαντική για τον χώρο του αθλήματος γιατί μπορεί να πληροφορεί ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το bodybuilding,μπορεί να τους ενημερώνει για την ιστορία του χώρου και όλη αυτή η δουλειά που γίνεται μπορεί να προβάλλει το άθλημα στους νεότερους και σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν λεπτομερειες.

Επίσης να δώσω ένα μηνυμα πως ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός δεν εχουν ηλικία,μπορεί ο καθένας με την δική του δύναμη,αρκεί να υπάρχει θέληση.
Ο ανθρωπος που μπαίνει στον χώρο του γυμναστηρίου,είναι υγιής και ευτυχισμένος.Ετσι νιώθω εγώ ,ετσι λειτουργώ και αυτό το μήνυμα θέλω να περάσω.

Bodybuilding.gr : Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη που μας παραχωρήσατε.Καλή επιτυχία στους αγώνες σας !

Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσίαση που κάνατε στην δουλειά μου και για τον χρόνο που μου διαθέσατε.

Να ευχηθώ με την σειρά μου να συνεχίσετε να προχωράτε τόσο συνετά και μετρημένα,όπως κινείστε τώρα.
Φιλικά, Γιάννης Βασάλος.


** H συνέντευξη και η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκαν στον σύλλογο Ειρηνικό Παιάνα,Μεσογείων 450,Αγία Παρασκευή .Ευχαριστούμε για την φιλοξενία! **
Μερικές ωραίες πόζες του Γιάννη Βασάλου
Με τον Σπύρο Μπουρνάζο ,συναθλητές και φίλοι για δεκαετίες .

Σχολιασμός στο Forum