Bodybuilding e-Shop

Νευρομυϊκές Διαταραχές Εκτύπωση

Συντάκτης: Δημήτρης Μπούχρας

Εμφανίσεις: 2780

Νευρομυϊκές Διαταραχές

Πώς τις αντιμετωπίζεις;

Η πνευματική και νευρομυϊκή ισορροπία είναι μια πολύ βασική παράμετρος που σχετίζεται με την υγεία (πάνω από όλα) αλλά και την σωματική κατάσταση ενός αθλητή.
Ένας αθλητής που γυμνάζεται με ένταση για χρόνια, είναι πολύ πιθανό στη ζωή του να βιώσει έντονες νευρομυϊκές αλλά και καθαρά νευρολογικές διαταραχές.
Πιο σύνηθες είναι η δυσκολία στον ύπνο, η συνεχόμενη κούραση με μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού όταν η κατάσταση αυτή μακραίνει χρονικά.

Οι παράγοντες ντοπαμίνη και σεροτονίνη

Οι αθλητές που εκκρίνουν σε φυσιολογικά επίπεδα ντοπαμίνη, συνήθως είναι πιο «ζωντανοί», ξεκούραστοι και ορεξάτοι στις προπονήσεις τους, ενώ ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα σε περιόδους
μεγάλου στρες, όπως για παράδειγμα σε μια περίοδο προαγωνιστικής δίαιτας. Όσοι ανήκουν όμως στην αντίθετη κατηγορία θα πρέπει να αυξήσουν τα επίπεδα ντοπαμίνης τους και η Τυροσίνη είναι ένα από τα καλύτερα και πιο ελεγμένα συμπληρώματα που θα τους βοηθήσει να «ξυπνήσουν» τον οργανισμό τους.

01 176 069 Tyrosine 120caps (Nutrend) web

Από την άλλη μεριά, η σεροτονίνη παίζει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στην πνευματική και τελικά σωματική υγεία και κατάσταση ενός αθλητή, ειδικότερα στους από τη φύση τους πιο αγχώδεις. Όσοι ακολουθούν για καιρό διατροφή χαμηλών υδατανθράκων ανήκουν συχνά σε αυτή την κατηγορία και το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης έως και κατάθλιψης.
Πριν εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα και έχοντας ως γνώμονα την υγεία τους, θα πρέπει να εντάξουν στην διατροφή τους ένα συμπλήρωμα που θα ηρεμεί και θα αναρρώνει, όπως το GABA και η Μελατονίνη.

 01 198 016 Gaba Gold web (1)

 

01 120 065 Melatonin 3mg, 60caps web

 

Μπούχρας Δημήτριος - Personal Trainer, Υπεύθυνος Χ-Treme Stores Νέας Σμύρνης